Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Dulceata fara zahar
#1
Posted 30 July 2022 - 21:02
Ma gandeam daca se poate face dulceata fara indulcitori calorici, dar dulceata, nu gemul ala fara zahar adaugat si fara sirop de struguri sau altceva, ca de aia se stie
Adica sa fie exact ca dulceata aia cu fructe in ea si la fel de dulce, si cu zeama aia care e in afara de fructe, nu tot felul de carpeli care numa dulceata nu-s. De ex cu Stevia, si asa se reduc enorm si caloriile si carbohidratii (desi magiunul de topoloveni de prune nu are indulcitor adaugat si tot 270 kcal/100 g are, si 66 g carbo). Am mai deschis un topic cu dulceata de visine, dar cu alta tema, nu cu asta, acolo vroiam sa stiu cum se face sa fie cat mai multe visine si mai putina zeama, mi-a raspuns un coleg de forum si a fost okey, deci nu e postat acelasi topic inca odata. Eu nu pricep ceva, vad pe piata dulciuri care put de calorii in ele, nu am vazut mai nici un efort sa le reduca, de ex in loc de zahar poti folosi Stevia la n produse, ma refer la general. Costa mai mult, dar pui infim de putin, deci tot cam pe acolo se iese. Medicii o tin una si buna "evita", in acelasi timp nu e convenabil, e mai bine sa nu eviti si sa nu iti faca rau. De ex cum ar fi ciocolata fara zahar, nu cu fructoza sau sorbitol adica alti indulcitori calorici (sorbitolu are mai putine cal, dar e mai nedulce, pui mai mult si tot la acelasi kcal ca zaharu ajungi). Desi la produsele cu grasime, daca pui stevia se reduce si volumul, si atunci ai mai multe kcal din grasimile alea pe 100 g, dar trebuie probat. Sau rahat, nu o merge sa pui stevia in loc de zahar ?! Ca are 80 % carbo de te rupe la calorii. Ca merge f bine la produsele fara fat, cum e si la sucuri. Eu beau Fanta zero, ma si bucur de ea, si nici nu ma ingrasa, e mai bine asa decat sa evitam. |
#4
Posted 30 July 2022 - 21:17
Pai tocmai de asta am zis sa-si faca o lista de prioritati.Ori e prioritar diabetul ori forma fizica,adiposul...
|
#5
Posted 30 July 2022 - 21:18
Se pot face orice fel de fake-uri, dar dulceata e dulceata.
Zaharul ala are si alte roluri, in afara de dulceata. Poti folosi stevia, in combinatie cu ceva agenti de ingrosare ( pectina, guma guar/xantan, gelatina, etc.), apoi pasteurizare. Edited by pasilla, 30 July 2022 - 21:21. |
#6
Posted 30 July 2022 - 21:22
La dulceata,zaharul nu se pune doar pentru indulcire. El este ingredientul care "leaga" fructele cu acel sirop creat prin fierbere. Totodata, zaharul este cel care mentine fructele sa nu se destrame la fierbere cum se intampla la gemuri. Am vazut insa dulceturi facute cu adaos de gelatina si astfel s-a inlocuit o mare parte din siropul de zahar.
|
#7
Posted 30 July 2022 - 21:54
Melteanu, on 30 iulie 2022 - 21:06, said:
Vorbim de problema cu diabetul sau de ingrasat? yetiro, pai de aia am si intrebat, ca stiu ca zaharul ala are lor de legare si stiu ca fara el e mai dificil, insa daca pui gelatina sau alti leganti, oare mai e dulceata adevarata ?! E ca cealalta ? Aici e aici. Ptr ca mi se pare ca zaharu sau fructoza ori sorbitolul face dulceata veritabila, sau nu stiu ce sa zic. Nici nu stiu daca sorbitolul leaga. Ca asa sa iasa carpeli, nu am nevoie, ca-s destule pe piata, si culmea, cam tot hipercalorice. Vrei dulceata adevarata ? Iei Raureni mai ales la borcane de 230 g, au fructe intregi si e f bine, dar au 65-75 % carbo si 300-350 Kcal/100 g, sau Raureni la 350 g, tot cu fructe intregi si maxim 311 kcal/100 g aia de capsuni. Alea de 230 g is mai de calitate, mai atent facute, alea mari mai dai de unele prea legate, dar merg f bine si alea. E, ca astea sa iasa ! De aia intrebam daca se poate fara zahar si altceva caloric. Nu...toate fake-urile. Mai sunt dulceturile alea de la Vitalia la plafar cica cu putini carbo, si kcal mai putine de ex 130-150 in loc de 300, dar eu nu cred ca au 130-150, sunt putin mai diluate si mai nedulci, dar is bunicele, dar tot nu-s ca alea ca la bunica facute. De ex aia de visine are 120 kcal/100 g si 28 g carbo, nu prea cred ca asa este. Edited by MinettoMatoi, 30 July 2022 - 22:05. |
#8
Posted 30 July 2022 - 22:31
Se poate utiliza eritriol cu sau fara adaus de steviol.
Eritrioul arata ca zaharul si are 70% din puterea de indulcire a zaharului. Pt. ciocolata cu lapte si alune de padure nici nu trebuie mai mult, e chiar absurd sa mai pui si steviol ( de 200X mai dulce), atata timp cat cu zahar iese prea dulce si se pun ingrediente in plus ca sa taie din dulcegarie - praf de zer in general, zeamil rar, si unele firme elvetiene mai puneau faina premium de soia selectionata cu gust neutru. La cea neagra poti pune si steviol pe langa eritriol 57% cacao premium olandeza din care 40% unt de cacao pur NEdezodorizat e ideal pt. gust, si cu eritriol si steviol nu te mai stresezi ca bagi 43% zahar in tine, nu mai trebuie sa iei de 70, 75, 80, 85 sau aberatii totale de 99-100% care conform definitiei nici nu sunt ciocolata ci xocolatl, pt. ca ciocolata prin definitie e un amestec de masa de cacao cu zahar - se poate creste sfera de inteles si la eritriol cu steviol. Alti indulcitori nu sunt buni, nici sintetici si nici alti alcooli dulci. Maltitolul care e cel mai utilizat inclusiv pe multe dulciuri pe care scrie mare stevia si steviol !!!!!, e foarte pacatos la digestie, duce la balonare si alte provleme si mai grave. Eritriolul e cel mai neutru, nici el nu e perfect dar cu masura e cel mai OK de suportat. Aspartamul, xilitolul si altii sintetici au formule chimice aproape identice cu pesticidele... Zaharul e compus din fructuoza si glucoza aproximativ 50:50. Fructuoza cade mult mai greu la ficat, il omoara, deci dulciurile cu fructuoza sunt chiar mult mai nesanatoase decat cele cu zahar normal; sunt facute de imbecili nenoriciti pt. fraieri ignoranti. La fel si cu cei care pun maltitol sau alti indulcitori si mai naspa, sintetici, - mai ales daca pe ambalaj mai si scrie mare stevia... Edited by loock, 30 July 2022 - 22:37. |
#9
Posted 30 July 2022 - 22:45
loock, on 30 iulie 2022 - 22:31, said:
Aspartamul, xilitolul si altii sintetici au formule chimice aproape identice cu pesticidele... Aspartamul este absolut safe pentru consum, chiar daca o parte se metabolizeaza in Metanol. Oricum dulceata se face cu adaos de zahar. Nu e nociva, consumata in cantitati normale. Excesul dauneaza, ca orice aliment. Edited by pasilla, 30 July 2022 - 22:46. |
#10
Posted 30 July 2022 - 22:49
Mai e un aspect important.
Toate fructele cu exceptia avocado si semiexceptia tomate, contin natural multe glucide, multa fructuoza. Si tomatele au dar mai putin. Deci in dulceata si gem, magiun, marmelada de fructe, nu scapi de bomba de zahar oricum. Si cu eritriol si steviol, fructele sunt incompatibile cu alimentatia keto. Poti manca o lingura de mure sau de coacaze, sau de afine, dar NU cate o lingura din fiecare, iti alegi una si atat. Un banal mar are 17 grame de net carb si e printre cele mai putin dulci..., si e deja suficient sa te arunce din kitoza, mai ales ca mai bagi si alti carbohidrati oricum, chiar si alimentele low net carb contin 4-5-6% net carb, si la keto normal e maxim 5% net carb ( unii oameni suporta pana la 10% dar sunt exceptii si nu te bazezi pe asta daca vrei sa acapi de DT2 si rezistenta la insulina...) De cand ti-am scris anul trecut despre clean-keto combinat cu OMAD, pana acum trebuia sa fi deja vindecat daca tineai cont. Edited by loock, 30 July 2022 - 23:01. |
|
#11
Posted 30 July 2022 - 23:53
Orice gem ai face, cu orice fel de îndulcitor vrei tu nu are cum sa aibă calorii puține pentru ca fructele conțin foarte multa apa - prin fierbere apa aia se evapora și evident ca produsul final are mult mai multe calorii la 100 g decât fructul crud
|
#12
Posted 31 July 2022 - 00:45
Iei Green sugar pentru dulceata și ai rezolvat dilema. Dar te costa
spider8, on 30 iulie 2022 - 23:53, said:
Orice gem ai face, cu orice fel de îndulcitor vrei tu nu are cum sa aibă calorii puține pentru ca fructele conțin foarte multa apa - prin fierbere apa aia se evapora și evident ca produsul final are mult mai multe calorii la 100 g decât fructul crud La gem da, la dulceata nu-i așa, pentru ca se fierb fructele doar 10-15 minute in siropul de zahăr. Se și folosește in medie raport 1:1, deci la 100g de dulceata ai 50g zahar |
#13
Posted 31 July 2022 - 01:02
MinettoMatoi, on 30 iulie 2022 - 21:02, said:
Ma gandeam daca se poate face dulceata fara indulcitori calorici, dar dulceata... loock, on 30 iulie 2022 - 22:49, said:
Toate fructele cu exceptia avocado si semiexceptia tomate, contin natural multe glucide, multa fructuoza. Si tomatele au dar mai putin. |
#14
Posted 31 July 2022 - 06:23
richelieu, on 31 iulie 2022 - 00:45, said:
La gem da, la dulceata nu-i așa, pentru ca se fierb fructele doar 10-15 minute in siropul de zahăr. Se și folosește in medie raport 1:1, deci la 100g de dulceata ai 50g zahar Bănuiesc că nici nu ai citit topicul, pentru că dacă ai fi citit ai fi văzut că inițiatorul spune așa : MinettoMatoi, on 30 iulie 2022 - 21:02, said:
Ma gandeam daca se poate face dulceata fara indulcitori calorici, dar dulceata, nu gemul ala fara zahar adaugat si fara sirop de struguri sau altceva, ca de aia se stie Adica sa fie exact ca dulceata aia cu fructe in ea si la fel de dulce, si cu zeama aia care e in afara de fructe, nu tot felul de carpeli care numa dulceata nu-s. De ex cu Stevia, si asa se reduc enorm si caloriile si carbohidratii Eu îi spun așa : spider8, on 30 iulie 2022 - 23:53, said:
Orice gem ai face, cu orice fel de îndulcitor vrei tu nu are cum sa aibă calorii puține pentru ca fructele conțin foarte multa apa - prin fierbere apa aia se evapora și evident ca produsul final are mult mai multe calorii la 100 g decât fructul crud Și apoi vii tu și spui așa : richelieu, on 31 iulie 2022 - 00:45, said:
La gem da, la dulceata nu-i așa, pentru ca se fierb fructele doar 10-15 minute in siropul de zahăr. Se și folosește in medie raport 1:1, deci la 100g de dulceata ai 50g zahar Adică inițiatorul întreabă cum să facă gem/dulceață fără zahar și cu calorii puține dar să fie bună - iar tu tu îi răspunzi că trebuie să pună 50 g zahăr la 100 g dulceață. Ce pot zice decât că da, ai dreptate, nimeni nu s-a gândit încă la asta - poți face dulceață fără zahăr și cu puține calorii cu o singură condiție - să pui zahăr !!!!!!!!!! (doar că atunci dulceața fără zahăr o să aibă zahăr și calorii multe................. stai că m-am încurcat, cred că nu am înțeles eu bine, trebuie să mai citesc o dată........... Edited by spider8, 31 July 2022 - 06:26. |
#15
Posted 31 July 2022 - 08:12
Zaharul in dulceata mai are un rol - e si conservant.
Daca il inlocuiesti cu altcvea va trebui sa pui si ceva conervant. In final vei pune mai mult chimicale. P.S. Vezi ca si Stevia in exces, ca si alti indulcitori genereaza probleme. de obicei digestive. Si legat de ciocolata fara zahar... mama ce buna e aia amara... 100% cacao... dureqaza un pic pana te obisnuiesti dar nu ma ipoti reveni la ceva cu lapte de ex. |
|
#16
Posted 31 July 2022 - 08:33
Daca esti mare amator de gemuri chiar nu e asa de greu sa ti le prepari singur, ai nevoie doar de recipientul adecvat. Cele din comert au in general pulpa de prune sau de mere, zahar, indulcitori si arome. Pe vremuri nu gaseai iarna fructe si de aceea se preparau gemuri, acum le gasesti si oricat de nesanatoase ar fi cele din supermarket tot sunt mai bune decat bomba calorica fructe+zahar.
Eu fac socata de cateva ori cand apare socul, primavara. Am constatat ca daca pun doar putin zahar se gelifica si nu e grozav, indiferent daca pun drojdie sau lamaie. Cea mai buna a iesit doar din apa, soc si zahar, insa m-am ingrozit cat zahar a trebuit sa pun ca sa iasa, desi am facut-o cat mai putin dulce. A fost fun ca dupa vreo saptamana de stat socata la frigider am constatat ca eram foarte vesel dupa un pahar mai mare si aveam o moleseala placuta in picioare . |
#17
Posted 31 July 2022 - 09:45
Da mananci zilnic dulceata,baga cativa km in plus cand mananci si le impaci amandoua
|
#18
Posted 31 July 2022 - 09:48
Problemele devin grave cind din cauza varstei capacitatea de efort scade dar obiceiurile alimentare raman...
|
Anunturi
▶ 2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users