Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Schema RR Gloria 1-2-3 cu rezolut...

Windows 10 sau alta aplicatie fol...

Motocoasa pe acumulatori erbauer
 Aplicare la concurs pe un post AN...

Infecție care tot reapare

telefon copil - 1200 -1300 lei

Whatsapp web pe pc
 Sfat achizitionare un laptop din ...

Ce este si la ce foloseste?

Buton pornire Esprimo E5645 d2984

Recomandare HDD
 Nesebar

Problema ecran ASUS ROG Strix G15...

MONITOR 27' Viewsonic 27"...

Preschimbare permis auto
 

Invertor sudura Stahlwerk ARC 200 ST

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
mititicu_mtk

mititicu_mtk

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 20.04.2020
Buna ziua,


Am achizitionat invertorul din titlu, din specificatii este mentionat ca este capabil de 200A sudura MMA.

Atasez link cu album foto interiro pentru acest invertor, va rog sa-mi spuneti ce parere aveti despre constructie, piese.
Credeti ca este fiabil un astfel de invertor?


https://photos.app.g...TiraP7mqsYm1jJA


Ce am observat:
- Partea de PWM foloseste uc3846 + TL048
- 4 condesatori 680uF
- Filtru EMI 2 inductori + 2 Condesatori
- Comanda IGBGT folosind transformator BR21048, 4 IGBT-uri 60n50FD1
- 4 Diode 60F30

Pretul unui astfel de invertor este undeva la 1300 de lei, dar este foarte asemanator cu cele chinezesti, de altfel cred ca si acesta este chinezesc doar numele fiind nemtesc.

#2
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,831
  • Înscris: 08.04.2020
Majoritatea se asemnana, exista unele cu module, dar nu toate sunt bune, unele merg mai rau decat astea de duzina, am desfacut modulul de diode la un ESAB inaunru erau diode vishay, capsulate si marcate ca atare.

Cel mai multumit am fost de SAF-FRO gama presto, dar si de mig-mag.
De exemplu unle modele de proweld sunt in rezonanta topologie punte in and out, au clone cu aceeeasi denumire, dar variatiuni, in sensul half bridge in, pushpull out.
Topopogiile respective sunt simple nepretentioase la piese, merg bine, n-ai ce altceva sa pui si daca il clonezi, problema este cat de reusiti sunt parametrii, deoarece la acest gen de circuit curba tensiune curent e mai mult parametrica decat controlat prin  feedback, (profilul, arc force/ hot start), majoritatea nu au anti stick, poti incarca bateria la masina cu el.

#3
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Cetatean European Nevaccinat*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,727
  • Înscris: 10.07.2013
[ https://gomagcdn.ro/domains/weldmaster.ro/files/product/large/aparat-sudura-profesional-tip-invertor-arc-200-st-stahlwerk-94-2321.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Acesta din imagine este?
Cica are 7 ani garantie....

Edited by xmanyacs77, 27 May 2022 - 18:30.


#4
mititicu_mtk

mititicu_mtk

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 20.04.2020
De, este cel din imagine

#5
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,609
  • Înscris: 31.01.2010

View Poststdalionutpwr, on 27 mai 2022 - 17:29, said:

majoritatea nu au anti stick, poti incarca bateria la masina cu el.

Majotitatea au anti stick insa pragul de activare al lui este in jur de 8Vdc deci poti incarca linistit baterii de 12Vdc cu invertorul.

#6
mititicu_mtk

mititicu_mtk

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 20.04.2020
Ce parere aveti despre invertor?este chinezesc.. asta este lesene de inteles, dar comparativ cu proweld, edon?

#7
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Cetatean European Nevaccinat*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,727
  • Înscris: 10.07.2013

View Postmititicu_mtk, on 28 mai 2022 - 00:17, said:

Ce parere aveti despre invertor?este chinezesc.. asta este lesene de inteles, dar comparativ cu proweld, edon?

Daca este garantat 7 ani pe bune....merita banii! Posted Image

Edited by xmanyacs77, 28 May 2022 - 17:04.


#8
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,831
  • Înscris: 08.04.2020
Te simti ca sudezi de 1300ron? daca da e ok, daca ai garantie 7 ani va tine 7 ani, cu conditia sa nu fie tzapa, si sa nu mai dai de ei.

Proweld, unele au fost iubite de proprietari, se vedea pe ele ca au muncit mult, si au insistat sa le repare, oricum unele aveau aceeasi carcasa ca solter, deci, nu pot spune cine le face, dal la cate ore a muncit proweldul acela, cu siguranta si-a scos banii.

Kempi, saf -fro sunt varf de gama, dar am vazut multifunctionale (mma, mig-mag, lift tig) facute in Romania destul de ok.

Edited by stdalionutpwr, 28 May 2022 - 17:33.


#9
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,041
  • Înscris: 21.02.2006
Nu-i nici o teapa, asta e canalul lor pe Yt.

#10
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,491
  • Înscris: 22.04.2019

 mititicu_mtk, on 27 mai 2022 - 15:02, said:

Buna ziua,


Am achizitionat invertorul din titlu, din specificatii este mentionat ca este capabil de 200A sudura MMA.

Atasez link cu album foto interiro pentru acest invertor, va rog sa-mi spuneti ce parere aveti despre constructie, piese.
Credeti ca este fiabil un astfel de invertor?


https://photos.app.g...TiraP7mqsYm1jJA


Ce am observat:
- Partea de PWM foloseste uc3846 + TL048
- 4 condesatori 680uF
- Filtru EMI 2 inductori + 2 Condesatori
- Comanda IGBGT folosind transformator BR21048, 4 IGBT-uri 60n50FD1
- 4 Diode 60F30

Pretul unui astfel de invertor este undeva la 1300 de lei, dar este foarte asemanator cu cele chinezesti, de altfel cred ca si acesta este chinezesc doar numele fiind nemtesc.
Exact, singurul lucru nemțesc e firma.

#11
digioptic

digioptic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 30.10.2007

View Postmititicu_mtk, on 27 mai 2022 - 15:02, said:

Buna ziua,


Am achizitionat invertorul din titlu, din specificatii este mentionat ca este capabil de 200A sudura MMA.

Atasez link cu album foto interiro pentru acest invertor, va rog sa-mi spuneti ce parere aveti despre constructie, piese.
Credeti ca este fiabil un astfel de invertor?


https://photos.app.g...TiraP7mqsYm1jJA


..............................................................

E o noutate la firma asta (originala Laston, rebrenduita Stahlwerk) sa puna filtre de retea. in fine, am experienta cu vreo doua, probabil in aceiasi configuratie cu cel cumparat de tine, adica in punte.

Ti-as spune mai multe despre el, daca link-ul cu poze ar merge, La mine da cu "404". Poate poti pune poze cu interiorul lui direct, fara link extern.

Daca este asta din link ?  https://www.stahlwer...magnethalterung

Uite ce scriu nemtii cand vine vorba de alimentarea la reteaua electrica :

"Notă : Dispozitivul nu este destinat utilizării în zone rezidențiale unde sursa de alimentare este derivată din sistemul public de alimentare cu energie de joasă tensiune. Poate fi dificil să se asigure compatibilitatea electromagnetică în aceste zone din cauza interferențelor conduse și radiate."

Din nota originala in germana :

"Hinweis: Das Gerät ist nicht für den Gebrauch in Wohnbereichen vorgesehen, in denen die Stromversorgung über ein öffentliches Niederspannungsversorgungssystem erfolgt. Es kann, sowohl durch leitungsgebundene als auch abgestrahlte Störung möglicherweise schwierig sein, in diesen Bereichen elektromagnetische Verträglichkeit sicher zu stellen."

De asta am zis ca e noutate sa monteze filtru de retea. La mine din doua bucati trifazate, puntea era dusa direct prin tripoda la priza... Asteptam poze cu interiorul

#12
mititicu_mtk

mititicu_mtk

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 20.04.2020
Am incercat cu el bazic de 2.5, merge, topeste bine electrodul.
Are inductor pe iesire, comparativ cu ce vad de la altii producatori este OK, bineinteles nu se compara cu cele profesioanale si nu este profesional.

https://photos.app.g...unHMQzvQ3HANau5

Edited by althea, 31 May 2022 - 04:54.


#13
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,831
  • Înscris: 08.04.2020

View Postdigioptic, on 30 mai 2022 - 09:15, said:

E o noutate la firma asta (originala Laston, rebrenduita Stahlwerk) sa puna filtre de retea. in fine, am experienta cu vreo doua, probabil in aceiasi configuratie cu cel cumparat de tine, adica in punte.

Ti-as spune mai multe despre el, daca link-ul cu poze ar merge, La mine da cu "404". Poate poti pune poze cu interiorul lui direct, fara link extern.

Daca este asta din link ?  https://www.stahlwer...magnethalterung

Uite ce scriu nemtii cand vine vorba de alimentarea la reteaua electrica :

"Notă : Dispozitivul nu este destinat utilizării în zone rezidențiale unde sursa de alimentare este derivată din sistemul public de alimentare cu energie de joasă tensiune. Poate fi dificil să se asigure compatibilitatea electromagnetică în aceste zone din cauza interferențelor conduse și radiate."

Din nota originala in germana :

"Hinweis: Das Gerät ist nicht für den Gebrauch in Wohnbereichen vorgesehen, in denen die Stromversorgung über ein öffentliches Niederspannungsversorgungssystem erfolgt. Es kann, sowohl durch leitungsgebundene als auch abgestrahlte Störung möglicherweise schwierig sein, in diesen Bereichen elektromagnetische Verträglichkeit sicher zu stellen."

De asta am zis ca e noutate sa monteze filtru de retea. La mine din doua bucati trifazate, puntea era dusa direct prin tripoda la priza... Asteptam poze cu interiorul

La toate invertoarele de sudura scrie la fel, m-am uitat si la cel cu auxiliara arsa, e acelasi text, oricum eu il folosesc pe sistemul meu solar offgrid.

#14
marius2k

marius2k

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 540
  • Înscris: 11.03.2014
Ester un aparat OK, cam toate pocnitorile de pana in 500ron au cate 2 tranzistori IGBT de 60A sau 80A.
Mai sunt sanse sa gasesti si cu 4 tranzistori in banii astia, se asemana foarte mult cu aparatele NOWA, cele care au si posibilitatea de a suda cu sarma.
Pretul este ok avand in vedere garantia extinsa, dar numai sa sudezi cu el, ca daca il tii in magazie este 'al dracu' de scump.
Tatal meu are un Almaz, cel mai ieftin, i-am schimbat tranzistorii de 2x si cateva rezistente si merge, a sudat de a rupt cu el prin curte (este genul de persoana care mereu isi cauta de mesterit.)

#15
digioptic

digioptic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 30.10.2007
Da, este la fel ca la trifazatele mele. Doar ca trifazatul, ARC 270 ST, este cu 8 IGBT-uri, cate doua in paralel, si 6 capsule cu diode fata de 4 la cel din topic si evident 4 IGBT-uri tot in punte. Placa de comanda la mine este separata, pe o alta placa, doar ca sursa este alimentata dupa puntea trifazata. Lucratura este la fel, acelasi producator cum ziceam mai sus, Laston rebrenduit in "combinatu' siderurgic"... Posted Image  Sunt executate "curat", destul de ingrijit fata de proweldurile facute de Youli. Doar ca acest ARC 270 ST e destul de vaduvit de unele componente. Nu are, asa cum este vandut, filtru de retea, puntea trifazata de 50 de amperi, alimenteaza si partea de putere (invertorul in punte) si placa de comanda. Lipseste si bobina de iesire, oricat de mica ar fi pus producatorul chinez pe torul ala, au considerat ca produsul are un cost prea mare de productie.

Attached Files


Edited by digioptic, 31 May 2022 - 09:15.


#16
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,831
  • Înscris: 08.04.2020
Se pot pune sic mosfet, asa am pus eu pe clona de proweld, se gasesc pe forumuri de electronica cam la 20ron bucata.

#17
mititicu_mtk

mititicu_mtk

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 20.04.2020

View Postdigioptic, on 31 mai 2022 - 09:04, said:

Da, este la fel ca la trifazatele mele. Doar ca trifazatul, ARC 270 ST, este cu 8 IGBT-uri, cate doua in paralel, si 6 capsule cu diode fata de 4 la cel din topic si evident 4 IGBT-uri tot in punte. Placa de comanda la mine este separata, pe o alta placa, doar ca sursa este alimentata dupa puntea trifazata. Lucratura este la fel, acelasi producator cum ziceam mai sus, Laston rebrenduit in "combinatu' siderurgic"... Posted Image  Sunt executate "curat", destul de ingrijit fata de proweldurile facute de Youli. Doar ca acest ARC 270 ST e destul de vaduvit de unele componente. Nu are, asa cum este vandut, filtru de retea, puntea trifazata de 50 de amperi, alimenteaza si partea de putere (invertorul in punte) si placa de comanda. Lipseste si bobina de iesire, oricat de mica ar fi pus producatorul chinez pe torul ala, au considerat ca produsul are un cost prea mare de productie.

Si eu am cateva componente lipsa, chiar langa trafo pentru IGBT sunt condensatori lipsa, apar doar pe silkscreen layer.

Eu cred ca, in momentul in care au lipsa componente efectiv nu le mai pun, au 1 inginer care face deviz ca functioneaza fara si productia merge in continuare. Sau fura efectiv deliberat, neintroducand componentele.

Am lucrat in zona de productie, stiu ca am facut si noi asta, din lipsa de componente. Sau am folosit replacement, componente care erau destinate pentru un alt produs, dar tehnic aveau aceleasi prorietati, doar marcajele erau diferite. (Conectori)

#18
digioptic

digioptic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 30.10.2007

View Poststdalionutpwr, on 31 mai 2022 - 17:01, said:

Se pot pune sic mosfet, asa am pus eu pe clona de proweld, se gasesc pe forumuri de electronica cam la 20ron bucata.



Le-am completat acolo unde chinezul producator a fost foarte zgarcit cu componentele. Capacitoare cu polipropilena dupa puntea trifazata, in schema originala erau doar 9 capacitoare de 4.7uF in paralel, placa separata (punte mica trifazata si capacitorul de filtraj pentru placa de comanda, bobinele de iesire care lipseau din schema, filtrul de retea cu TOR si trei infasurari pe cele trei faze, plus capacitoarele aferente si varistoarele de protectie. Nu am mers la a face modificari in schema, IGBT-urile, desi de fabricatie chineza sunt foarte ok pana acum. Rezultatul : La prima sudura, arcul era destul de imprastiat cu multi stropi, acum e mult mai linistit dar cu aceiasi forta a trifazatului. Ba sa nu omit, vine si destul de saracut mecanic inautru, in sensul ca placa de comanda nu are un sasiu separat cum avea proweldul MMA 300I, si care era un suport-radiator pentru puntea trifazata si un ecran pentru placa de comanda, I-am adaugat sus o tabla de aluminiu pe care am montat toate cele ce le-am adaugat si o punte trifazata ceva mai potenta pentru alimentarea de putere...



View Postmititicu_mtk, on 02 iunie 2022 - 12:14, said:

Si eu am cateva componente lipsa, chiar langa trafo pentru IGBT sunt condensatori lipsa, apar doar pe silkscreen layer.

Eu cred ca, in momentul in care au lipsa componente efectiv nu le mai pun, au 1 inginer care face deviz ca functioneaza fara si productia merge in continuare. Sau fura efectiv deliberat, neintroducand componentele.

Am lucrat in zona de productie, stiu ca am facut si noi asta, din lipsa de componente. Sau am folosit replacement, componente care erau destinate pentru un alt produs, dar tehnic aveau aceleasi prorietati, doar marcajele erau diferite. (Conectori)

   La chinezi, e "sport national". Daca ceva se poate simplifica, nu rateaza nici o ocazie. La trifazate, dupa punte tensiunea pulsatorie nu trece prin zero ca la redresarea monoalternata si sa vezi "bucurie" pe fratii chinezi... De ce sa mai puna capacitor serios de filtaj dupa punte...? Merge si asa, nu ?

  Asta nu e nimic, stahlverkul trifazat are un amarat de capacitor echivalent (cele 9 in paralel  care  aduc 40 de micro), dar sunt si modele mai scumpe vezi Jasicul de 400 de amperi la care mai gasesti o bobina amarata pe iesire, bobinata cu aluminiu pe un miez de tole de fier si alea sudate si puse in scurt de "L"-urile de prindere pe sasiu. Dar  cireasa de pe tort abia acum urmeaza. Desi facut serios in aceiasi topologie de punte, singurele capacitoare existente dupa punte sunt doua shnubere cu polipropilena de doar 20 de micro puse pe cele doua module IGBT. Cum sa nu-ti vina sa-l completezi cu o bobina serioasa  pe toruri si ceva cablu de cupru, plus ceva capacitoare cu polipropilena imediat dupa punte. Punte de doar 60 de amperi, merita si ea schimbata cu una mai mare...Posted Image

Edited by digioptic, 02 June 2022 - 15:37.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate