Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Constructie garaj cu elevator aut...

Dupa ce fac hotspot PC nu mai ar...

Splitter HDMI
 Dedicatii muzicale pentru tomaso

Prelungitor electric cu USB - ali...

Probleme conectare bluethooth !

Muzica data tare ?
 Game of Thrones House of the Dragon

PHP afisare lista dependenta de a...

V-ati trezit vreodata cu factura ...

Unde conducem cand nu avem permis...
 Curatarea/mentenanta coloanei pri...

Rasina statie/aparat dedurizare

Ministrul Rafila anunța valu...

OUG27 / 2022 referitoare la plafo...
 

Dulie e27 fara suruburi de prindere gir

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
DanoDAS

DanoDAS

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 19.02.2017
Salut.
Am cumparat o aplica din Dedeman si as fi vrut sa o montez dar... surpriza. Dulia nu are suruburi clasice ca sa prind firele ci niste lamele in interior.
Am gasit pe net ca ar fi "conexiune automata pentru cablu rigid".
Ca sa nu stric nimic nu am incercat sa bag nimic acolo de frica sa nu mai pot scoate.
Ma poate ajuta cineva cu niste pasi pe care ar trebui sa-i fac sa pot conecta dulia la curent? Sau un link video.
Multumesc.

#2
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 42,564
  • Înscris: 31.03.2012
Pur si simplu infigi conductorul (dezizolat) acolo.

Edited by pasilla, 16 May 2022 - 19:21.


#3
liviu_np

liviu_np

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,051
  • Înscris: 05.06.2006
Bagi un fir de la cablu, il bagi si pe al doilea si asta-i tot!
Nu ai ce strica. De scos, le scoti cand ai nevoie, tragand putin mai tare de fire.
Atentie, nu merge cablu cu litat.

#4
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,793
  • Înscris: 15.04.2019
E posibil sa trebuiasca initial sa distantezi lamelele, introducand ceva subtire (sula) prin niste gaurele apropiate de cele pentru fire. In acest caz ar merge si cu litat. Nu poti pune o poza?

Edited by __Dan__, 16 May 2022 - 19:17.


#5
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 42,564
  • Înscris: 31.03.2012
Merge si litat, daca e rasucit foarte, foarte bine.

#6
DanoDAS

DanoDAS

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 19.02.2017

View Postpasilla, on 16 mai 2022 - 19:24, said:

Merge si litat, daca e rasucit foarte, foarte bine.
Aha... atunci o sa-l cositoresc, cred ca e cel mai indicat, nu? E prima oara cand vad astfel de conexiune. Multumesc.

Cam asa arata ce am primit in cutie.

Can asta am primit.

Attached Files



#7
nelu F

nelu F

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 16.12.2003
Sau folosesti niste terminale (de capat) de cablu.
De ex. https://www.dedeman....-izolati/c/1338

Attached Files



#8
Peerless

Peerless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 257
  • Înscris: 14.03.2022
Cositoreste frumos, drept, cu sacaz. Sa nu folosesti pasta cu acizi ca oxideaza in timp.
Sau foloseste terminale de capat dar iti trebuie un sertizor bun, nu le face cu patentul daca n-ai experienta.

#9
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,214
  • Înscris: 29.12.2009
Of! E tot ce pot spune... iar mie mi-a luat foc o camera de la electrica....

#10
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 42,564
  • Înscris: 31.03.2012
Ce de of in cazul acestui topic ?

#11
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,871
  • Înscris: 13.01.2011

Vizualizare mesaje_bulu, pe 16 mai 2022 - 21:13, a scris:

... iar mie mi-a luat foc o camera de la electrica....

Bagă cu subiect și predicat, să înțelegem.
Eu mi-am făcut singur, tot, dar la modul super scrupulos.

Cine nu are habar cum se face, mai bine nu se bagă.

Referitor la inițiator, nu îi mai dați sfaturi să înfigă multifilar, nici chiar cositorit, nu se știe ce talente are.

Sistemul ăla este pentru cablu unifilar.

#12
DanoDAS

DanoDAS

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 19.02.2017
Va multumesc tuturor pentru sfaturi. Am hotarat sa schimb lampa sau dulia cu una clasica. Si va spun si de ce... sunt atatea gauri incat nu stiu in care sa bag. Inca o data multumesc.

#13
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,538
  • Înscris: 08.02.2011
Cea mai buna decizie sa schimbi dracia cu totul.  Vezi ca sunt si intrerupatoare cu acelasi sistem de prindere, sa te feresti si de alea pe viitor.

#14
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,698
  • Înscris: 03.12.2014

View Post__Dan__, on 16 mai 2022 - 19:14, said:

E posibil sa trebuiasca initial sa distantezi lamelele, introducand ceva subtire (sula) prin niste gaurele apropiate de cele pentru fire. In acest caz ar merge si cu litat.
Incetați să mai dați sfaturi proaste și periculoase!
Clemele astea sunt strict pentru conductor solid, trebuie să scrie pe clemă ce secțiune.

#15
Peerless

Peerless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 257
  • Înscris: 14.03.2022
Haideti ma ca-i facut la misto topicul. Auzi, cica-s multe gauri si nu stie-n care sa bage sarma... electronica adevarata frate! Smulsa din realitatea secolului in care traim, nu bazaconii americanesti cu AI.

#16
DanoDAS

DanoDAS

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 19.02.2017

 Peerless, on 17 mai 2022 - 19:07, said:

Haideti ma ca-i facut la misto topicul. Auzi, cica-s multe gauri si nu stie-n care sa bage sarma... electronica adevarata frate! Smulsa din realitatea secolului in care traim, nu bazaconii americanesti cu AI.
Din nefericire, pentru cunoscatorii ca dumneavoastra, topicul nu e facut la misto. Ca sa imi monteze 2 astfel de aplici cu conectori "speciali", dupa ce am montat eu 5 lampadare de exterior, 4 aplici lumina de citit la pat, 2 lustre sufragerie si multe altele la apartament  toate cu conexiuni clasice prin strangere pe surub, fara nici o problema de pericol de incendiu (in ultimii 15 ani), un "meserias" mi-a cerut 500 de lei. Adica am dat 140 pe aplici si... am montat eu corpuri de iluminat de 1200. Hai sa f8m seriosi... Daca nu gasim pe cineva care sa spuna de la stanga la dreapta, bagi nul in gaura x stanga sus, mijloc sau jos, sau lateral (idem pe dreapta) spuneti-mi dumneavoastra, tot la misto exact unde sa introduc firele vonform fotografiei. Esti penibil draga colocutorule si te rog, le viitor, sa dai log-out si sterge-ti contul. Astept schema de la tine, la misto... si promit ca trimit in contul tau 10% din cat mi-a cerut "meseriasul"... Banuiesc ca e la fel ca tine, la misto...

Mda... cu scuze pentru iesirea fata de postacul de mai inainte, ca na... toti pierdem timpul aici "la misto"... BANUIESC CA EL ASTA FACE DE OBICEI, E DOAR CONTRA NECONSTRUCTIV.
1.Nu am reusit sa schimb aplicile cu conectorii de mai sus.
2. Firele sunt pe filamente (adica manunchi de lite de cupru), am reusit la toate celelalte corpuri sa conectez ok. Am lumina!
3. Am cunostinte minime de electrica/electronica am reparat refacut diverse fara probleme.
4. CHIAR NU STIU (E DE RAS) UNDE SA INTRODUC NULUL SI FAZA IN GAURILE DE PE CONECTORUL DULIEI DIN POZA DE MAI SUS. IN CARE DIN GAURI (CA VAD CA SUNT 4 PE FIECARE PARTE) SA INFING FIRELE?
5. MULTUMESC!
6. NU E LA MISTO POSTAREA, NIMENI NU PIERDE TIMPUL POSTAND LA MISTO SI PUNAND SI POZE PENTRU ASTA.
7. MULTUMESC DIN NOU!

Mda... cu scuze pentru iesirea fata de postacul de mai inainte, ca na... toti pierdem timpul aici "la misto"... BANUIESC CA EL ASTA FACE DE OBICEI, E DOAR CONTRA NECONSTRUCTIV.
1.Nu am reusit sa schimb aplicile cu conectorii de mai sus.
2. Firele sunt pe filamente (adica manunchi de lite de cupru), am reusit la toate celelalte corpuri sa conectez ok. Am lumina!
3. Am cunostinte minime de electrica/electronica am reparat refacut diverse fara probleme.
4. CHIAR NU STIU (E DE RAS) UNDE SA INTRODUC NULUL SI FAZA IN GAURILE DE PE CONECTORUL DULIEI DIN POZA DE MAI SUS. IN CARE DIN GAURI (CA VAD CA SUNT 4 PE FIECARE PARTE) SA INFING FIRELE?
5. MULTUMESC!
6. NU E LA MISTO POSTAREA, NIMENI NU PIERDE TIMPUL POSTAND LA MISTO SI PUNAND SI POZE PENTRU ASTA.
7. MULTUMESC DIN NOU!

#17
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 42,564
  • Înscris: 31.03.2012

View PostDanoDAS, on 17 mai 2022 - 07:03, said:

Si va spun si de ce... sunt atatea gauri incat nu stiu in care sa bag. Inca o data multumesc.
Nu sunt multe gauri. Ai cate doua pentru fiecare faza si nul. De ce sunt doua ? Pentru ca poti lega usor in paralel si alte dulii.
Daca te asiguri becul/led-ul nu depaseste puterea pentru care este conceputa aceasta dulie, acele conexiuni sunt foarte sigure.
Eu am intrat in contact cu acest tip de conexiune prin 1990 si atunci se foloseau becuri cu incandescenta de 100 W. Acum becurile au puteri mult mai mici.

Edited by pasilla, 17 May 2022 - 19:39.


#18
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,538
  • Înscris: 08.02.2011
Exista un motiv pentru care ti s-a cerut 500 de lei,  5 lei sa lege firele ( ceea ce poti sa faci si tu ) si 495 pentru faptul ca stie unde sa le lege.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate