Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Constructie garaj cu elevator aut...

Dupa ce fac hotspot PC nu mai ar...

Splitter HDMI
 Dedicatii muzicale pentru tomaso

Prelungitor electric cu USB - ali...

Probleme conectare bluethooth !

Muzica data tare ?
 Game of Thrones House of the Dragon

PHP afisare lista dependenta de a...

V-ati trezit vreodata cu factura ...

Unde conducem cand nu avem permis...
 Curatarea/mentenanta coloanei pri...

Rasina statie/aparat dedurizare

Ministrul Rafila anunța valu...

OUG27 / 2022 referitoare la plafo...
 

UPS CyberPower CP1300EPFCLCD - posibile probleme

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
madmax80

madmax80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,143
  • Înscris: 20.01.2008
Salut,
In urma cu mai bine de 3 ani am achizitionat un UPS de la CyberPower: CP1300EPFCLCD pentru a conecta un NAS si un PC (nu foarte performant).
De o perioada de timp, am senzatia ca tot comuta pe baterie UPS-ul cu toate ca nu sunt caderi de tensiune. Monitorizez, tensiunea cu un Shelly EM si nu par a fi probleme dar UPS-ul tzac, tzac, tzac...
Ieri am incercat sa fac un test (avandul integrat si in Home Assistant), am vrut sa vad daca voi fi notificat in cazul in care scade bateria sub 97%.
L-am scos din priza si supriza, dupa 20 de minute imi arata tot 100% baterie in conditiile in care sarcina era undeva la 70 Wh.
Banuiesc ca bateria este cu probleme si din aceasta cauza nu mai indica corect.
O voi schimba dar inainte sa o schimb voiam sa cer o parere.
Multumesc.

#2
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,197
  • Înscris: 23.08.2020
Bateriile erau cu probleme daca se inchidea instant dupa ce l-ai scos din priza, ca n-ai reusit sa descarci nici 1% din capacitate in 20min e suspect, depinde de consumator totusi (ce load ai pe el?).
Ca se aud releele poate fi si de la AVR, monitorizezi tensiunea de intrare si de iesire din el?
Cati volti ai de obicei pe intrare?

#3
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,265
  • Înscris: 30.08.2006
Mai degrabă e pe duca partea de avr. Bateria observ că ține.

#4
madmax80

madmax80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,143
  • Înscris: 20.01.2008
Când l-am scos din priza, aveam un PC pornit și NAS-ul, aproximativ 70 W.
Deci destul ca in 20 de minute sa scadă sub 100%.
Am pus niste poze cu tensiunea de intrare și ieșire pe ultimele 24 de ore.
Pare destul de stabilă cu excepția când l-am scos din priza.
Dacă partea de AVR este pe ducă, nu prea știu ce as putea face, sper sa nu trebuiască să-l schimb cu totul.

#5
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,197
  • Înscris: 23.08.2020
260 la iesire? ti se pare normal? Posted Image
Ce tensiune de lucru are setata? 220? 230? 240? AVR-ul ala e prea haotic.

#6
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,793
  • Înscris: 15.04.2019
Scoate bateria si testeaz-o (conectezi un bec auto si vezi cat de repede scade tensiunea, in functie de capacitatea acumulatorului si puterea becului). Daca n-ai scule, schimb-o direct. In cel mai rau caz te-alegi cu un acumulator de care n-ai nevoie.

#7
madmax80

madmax80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,143
  • Înscris: 20.01.2008

View PostZnevna, on 16 mai 2022 - 08:55, said:

260 la iesire? ti se pare normal? Posted Image
Ce tensiune de lucru are setata? 220? 230? 240? AVR-ul ala e prea haotic.

Nope, e cam mult 270 dar e posibil sa nu imi indice corect. Am si o priza smart pusa pe intrarea in PC, voi incerca sa obtin informatiile de pe aceasta priza din punct de vedere tensiune.
Cred ca voi conecta sursa si la PC, poate cu programul de pe PC sa vad mai multe detalii.

#8
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,743
  • Înscris: 01.12.2001
Tensiunea ieșire între 260-270V?

#9
Krotal

Krotal

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 28.09.2008
UPS-urile cu AVR comuta pe acumulator la cresteri si descresteri de tensiune....asa face al meu un Serioux.......260-270 e mult asa ca practic e normal comportamentul

#10
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,197
  • Înscris: 23.08.2020
NU e normal sa-ti scoata un UPS 260-270V!
Sa comute pe baterii la acea tensiune pe intrare, da, dar NU sa SCOATA el asa mult!

#11
madmax80

madmax80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,143
  • Înscris: 20.01.2008
Problemă rezolvată. Îmi arată și încărcarea bateriei dar trebuie așteptat până se descarcă. Până la urmă i-am făcut o încercare.
Mulțumesc pentru răspunsuri.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate