![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Intrebare trista. Caz real.
Last Updated: May 13 2022 12:18, Started by
stteven
, May 07 2022 21:26
·
6

Posted 07 May 2022 - 21:26

Viata pe pamant dureaza de miliarde de ani si poate va mai dura cateva miliarde. Un copil care se naste foarte bolnav, traieste 2-3 minute si moare, ce a inteles/simtit in acele cateva minute cat a fost viu din ce i s-a intamplat ? Sa zic ca a simt: aer, niste atingeri fizice putin si gata. Adica scoti capul din neant doua minute si te intorci inapoi in neant pt todeauna cand viata e miliarde de ani...
Mi-am pus eu intrebarea asta, poate nu ar trebui sa ma gandesc la asa ceva... |
Posted 07 May 2022 - 21:35

Viata e complexa si are multe aspecte... cum ar fi zis maestrul Dinica
|
Posted 07 May 2022 - 22:25

Viața e fascinantă, dar e și foarte nedreaptă, în cazul unora. Ca să mă rezum la exemplul tău, cu acel copil care trăiește doar câteva minute din momentul nașterii; aș zice că știința îți oferă cel mai ”optimist” (dacă-l putem numi așa) răspuns, nu religia, nici filosofia. Copilul nici măcar nu a putut să proceseze în mod conștient senzația de-a trăi, conștiința apărând abia în jurul vârstei de 5 luni.
Copilul respectiv nu poate avea niciun fel de regrete în raport cu ceea ce lasă în urmă, neavând termeni de comparație. Edited by glassofwine, 07 May 2022 - 22:33. |
Posted 07 May 2022 - 22:35

presupun ca indiferent de virsta, nimeni nu mai are regrete dupa ce moare!
|
Posted 07 May 2022 - 22:37

si tu tre sa fii tare trist ca n-ai destule postari sa poti ajunge in Poiana de vreme ce deschizi discutii de doi lei
![]() |
Posted 07 May 2022 - 22:44

Posted 07 May 2022 - 22:47

Posted 07 May 2022 - 23:25

Daca ar exista acel neant de care spui, nu ar mai fi nici o viata in univers.
Dar este. |
Posted 08 May 2022 - 00:13

Posted 08 May 2022 - 02:14

Posted 13 May 2022 - 12:18

Nu stiu daca e relevant, pt. om, cat dureaza viata pe Pamant. Durata medie de viata a omului insa, e un reper la care fiecare ne raportam.
In cazul unui copil care a avut numai aceasta experienta, e una de suferinta f. mare, mai mult fizica probabil. A avut parte aproape numai de cele doua extreme umane dureroase, nasterea si mai ales moartea, suferinta adaptarii la respiratie si suferinta lipsirii de respiratie, moartea prin sufocare, daca nu a fost cumva alta cauzalitate a decesului. De inteles nu stiu daca a inteles ceva, de perceput, da a perceput ceva si cam atat. Ori nu ai explicat tot ceea ce ai vrut a spune ori ti-a scapat. Nu poti sa scoti capul din neant si sa te intorci in neant, dar poti sa apari si sa dispari. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users