Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Mai luati miel pentru Paste?
Last Updated: Apr 24 2022 08:00, Started by
destrug
, Apr 13 2022 12:57
·
0
#92
Posted 22 April 2022 - 21:22
In trecut, dupa o iarna grea, mioriticii se trezeau cu ceva de mancat. Un miel (adica un mascul, care nu era profitabil pentru turma).
Din oase si pielite faceau o supa lunga, din maruntaie (plaman, ficat, rinichi) un drob si daca mai ramanea ceva, o mica fripturica la jar. Mieii astia ar trebui lasati sa ajunga la gradul de berbecut si atunci ar fi folositori. |
#93
Posted 22 April 2022 - 21:55
Ovina nu se vinde in patrie.Abia misca branza de oaie,la pasionati,si uneori e detronata de cea de capra sau bivolita.Pastrama nu se mai prepara cum trebuie,si nici cultul mancatului de pastrama nu mai e,tinerii maninca chips-uri sau cel mult un burger cu nume exotic,nu conteaza ce e in el..Prostimea azi vrea sa fie servita,Glovo si similare,nu conteaza ce aduce,serviti sa fie.
|
#94
Posted 22 April 2022 - 23:31
nu mai sunt oameni care sa aprecieze carnea de oaie care este o carne buna ... unora nu le place gustul insa cei mai multi s-au invatat cu produsele de supermarket, pui de avicola, peste de crescatorie si produse ambalate frumos incalzite la microunde si gata.
crescatorii de ovine speculeaza si ei ca au vazut ca merge, daca nu le iese cu pastele la romani, vin oricum arabii si cumpara tot ... arabii chiar prefera sa ii ia cand au in jur de 20 kg/buc pe cand romanul de oras il vrea la 10 kg, nu stiu ce face cu pisicul ala dar nah, fiecare mananca ce vrea. preturile sunt intr-adevar mari si probabil vor fi din ce in ce mai mari la mancare ... e de asteptat sa vina nota de plata pt pandemie si razboi. ca sa nu fiu total offtopic, am luat 1 miel de 15 kg direct de la stana, 35 lei/kg, taiat ... se taia non stop deci se vinde totusi ... eu am luat pt ca apreciez carnea asta, nu neaparat ca e pastele ca nu sunt chiar credincios, casul proaspat e 30 lei/kg, nu a crescut fata de asta toamna ... mai iau la toamna pastrama, vedem cat o fi pretul. |
#95
Posted 22 April 2022 - 23:58
Lumea se schimbă măi oameni, așa bombăneau și bătrînii cînd eram eu puști, și încă nu era viteza din ziua de azi.
Îl arăta la tv pe un nene, cu nuca pe tarabă, vinde acum jumătate față de ce vindea anul trecut, în condițiile în care a păstrat același preț. Explicația: lumea este mai comodă, comandă cozonaci gata făcuți, sau cumpără din magazin, nu mai există așa multe gospodine care să transpire în bucătării, tinerele stau pe telefoane sau se ojează". Așa că o să se tot schimbe lumea, să ne adaptăm... zic. Ca să nu ajungem dinozauri... ăăă... fosile. Numai puțin să mai treacă, o să mîncăm pilula cu gust de miel, de cozonac, de ou 🤭 |
#96
Posted 23 April 2022 - 07:58
Am luat si eu ieri de la Kaufland, 35 de lei kg, nu inteleg de ce trebuia cumparat cu o saptamana inainte. Sferturi vidate, perfect curate, fara sange si fara nici un fel de miros. Am luat cele mai mari doua sferturi pe care le-am gasit si dupa vreo doua ore de lupte am scos doua pulpe fasonate frumos (una e vidata intr-un bait de menta proaspata, lamaie si ulei de masline), vreo 15 cotlete de pozat, carne fasonata si pregatita pentru niste arosticini si oase cat sa imi ajunga pentru o portie buna de oase, pentru sos cand voi face cotletele.
Ma gandesc sa mai dau o tura si sa cumpar inca pe atat ca in timpul anului nu gasesti neam! Edited by MembruAnonim, 23 April 2022 - 08:01. |
#97
Posted 23 April 2022 - 08:26
Am luat ieri la reducere din Karrefour, o bucata de 5 kile si ceva vreo 130 de lei, iasa pe la 20 si ceva de lei kilogramu'. Practic o pulpa mare care am si bagat-o la cuptor, o bucata sanatoasa pentru ciorba si niste coaste. Rezonabil, zic io.
|
#98
Posted 23 April 2022 - 17:43
MembruAnonim, on 23 aprilie 2022 - 07:58, said:
Am luat si eu ieri de la Kaufland, 35 de lei kg, nu inteleg de ce trebuia cumparat cu o saptamana inainte. Sferturi vidate, perfect curate, fara sange si fara nici un fel de miros. Am luat cele mai mari doua sferturi pe care le-am gasit si dupa vreo doua ore de lupte am scos doua pulpe fasonate frumos (una e vidata intr-un bait de menta proaspata, lamaie si ulei de masline), vreo 15 cotlete de pozat, carne fasonata si pregatita pentru niste arosticini si oase cat sa imi ajunga pentru o portie buna de oase, pentru sos cand voi face cotletele. Ma gandesc sa mai dau o tura si sa cumpar inca pe atat ca in timpul anului nu gasesti neam! |
#99
Posted 23 April 2022 - 18:01
#100
Posted 24 April 2022 - 06:11
|
#102
Posted 24 April 2022 - 08:00
Mai la tara asa, in provincie, un drum dus-intors pana la Bucuresti ma costa cat sfertul de miel pe care as vrea sa il iau cand ma pocneste pofta
Am si aici la mine macelarie in care pot sa dau comanda sa imi aduca, dar asta necesita premeditare si planficare, eu as vrea sa ma plimb prin magazin si sa imi sara in ochi o pulpa frumoasa de miel care sa imi spuna sa o iau acasa. Asa ca ieri am mai luat inca doua sferturi din Kaufland, practic am transat un miel intreg in astea doua zile. O pulpa azi, vreo douazeci de cotlete pentru maine, trei pulpe vidate si inca pe atatea cotlete congelate pentru ocazii viitoare, plus toata carnea dezosata cu care nu stiu ce sa fac. Ma gandeam sa fac arrosticini dar fara cutia aia speciala mi-e teama ca imi va lua circa jumatate de zi sa le fac… Edited by MembruAnonim, 24 April 2022 - 08:01. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users