Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa
 

Actualitatea canadiană

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
150 replies to this topic

#109
EASTERN_TIME

EASTERN_TIME

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 10.03.2009

 Rosebud09, on 14 iunie 2022 - 18:02, said:

D-nu Andreic d-ta nu cunosti mai nimic din ce e acolo si judeci exclusiv dupa ideile socialiste, egalitariste. Te bagi doar ca sa mai lansezi sloganuri “progresiste”, complet surd si orb la ceea ce se  intampla acolo. Cam la fel cu cei de pe subiectul despre razboi unde parca toti vad doar succesul echipei preferate, fiind gata sa elimine pe oricine incearca sa le dea jos ochelarii de cal.

De fapt in US si la nord de ea nici nu e vorba chiar de socialism, poate doar in discursurile unor primitivi ca Sanders &Co, nici acolo macar. E destul de greu de incadrat intr-un tipar. Socialistii dumitale nu si-au propus niciodata distrugerea culturii nationale ca sa faca pe plac unor minoritati galagioase, nici ruinarea economiei in folosul altor tari sau pentru idei complet rupte de realitate. Astia de acum vor puterea absoluta folosind toate mijlocale posibile, indiferent de morala sau logica, pe deasupra ajutati de progresele din tehnologia informatiei.

Asa se face ca acum in orin razboi si criza economica severa, le prim plan sunt discutii despre egalitatea de gen, despre dreptul la avort (in timp ce magazinele sunt pline de anticonceptionale), despre varsta conducatorilor (evidenta incercare de a-l opri pe blond sa mai candideze), defund police.
Trudeau a venit la conducere prima data doar dupa implicarea puternica a Administratiei Obama, aia care zice ce zice de rusi ca asa si pe dincolo in alegeri. Acum idiotul e acolo prin votul a mai putin de un sfert din alegatori si simtind ca-ai fuge presul de sub picioare a facut alianta cu comunistii.

Vina insa nu e numai a lui sau a gastii de banditi care-l manevreaza ci as zjce ca in primul rand e vina conservatorilor care nu sunt in stare sa se dezmeticeasca, sa aiba un lider hotarat si sa vina cu idei potrivite situatiei. Campania de acum pentru alegerea liderului partidului e un exemplu de ineptitudine generalizata. Luni si luni de zile de pragatiri, campanie, discursuri,  multime de candidati care se bat intre ei. Eu primesc aproape zilnic pe e-mail mesaje de la candidati, fiecare inainte de a zice ceva despre ce vrea sa faca mai intai trebuie sa traga un sut in fund celorlalti.
Probabil va castiga cel mai guraliv, dar cum vad ideile debitate nu sunt deloc cele care trebuie, unele fiind identice cu cele trambitate de liberali.

Am facut greseala la precedentele alegeri, votand O’Toole, cu gandul ca votez un leu, dar care s-a dovedit apoi a fi un miel fricos. Acum sunt parca 13 candidati ptr votul din septembrie, dat judecand dupa cate e-mailuri primesc, cred ca lupta se va da intre cel mult trei sau patru.

@Eastern-Time: nu am incredere in francezi, asa ca pot taia deja doi din patru de pe lista.


Rosebud, imi plac postarile tale, sunt intemeiate pe common sense, si de asemenea cunosti realitatea "de pe teren", dar PCul ( Partidul Conservator ) la nivel Federal e foarte fracturat, ca sa castigi alegerile trebuie in mod cert sa castigi teren in Ontario ( GTA in mod special ), Toronto are foarte multe "ridings" castigate de Liberali ( extrema stanga )  ori de NDPsti ( Noii sociali democrati - aka Partidul Comunist al Canadei pentru cei care nu sunt la curent )

Pierre Poilievre e un om de bun simt, eu asa il gasesc, desigur e un politician, si va face orice ca sa fie ales, dar cred eu ca in sufletul sau e un om de treaba si va reuni Canada, nu ca si Trudeau care nu a facut decat sa dezbine oamenii...

#110
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,634
  • Înscris: 02.10.2009
Problemele canadienilor in materie de alegeri si politica interna sunt sistemul politic in ansamblu si structura administrativa.
Dat fiind existenta a doua provincii foarte populate in Est, opinia cetatenilor de restul de 11 provincii si teritorii practic nu conteaza in alegerile federale. Nu este sistem proportional, adica procentual, ex. daca 38% voteaza liberali ar fi cca 38 la suta locuri in Parlanent, ci e vot de tipul castigatorul ia tot, adica la 38% voturi se poate intampla teoretic chiar zero locuri in parlament daca nu au fost castigatori/majoritari in fiecare curcumscriptie. In ideea de a se asigura majoritati puternice, se ignora practic alegerea cetatenilor. Cei din vest oricum voteaza cam degeaba, doar pentru cosmetica.

In plus, daca prostia nu era suficient de mare, francezii din Quebec (provincie f. populata) si-au arogat un numar suplimentar de locuri, peste cat au celelalte privincii raportat la populatie. Considerand si ajutoarele permanente pe care le primesc sistematic de cca 50 de ani de la restul provinciilor, se vede caracterul de “ Privincie Terorista” :lol:, mai clar tine restul Canadei prizoniera poftelor ei.

Canada coboara an dupa anin ratingurile internationale datorita ineptitudinii conducerii federale, obsedate de lucruri fara legatura cu economia tarii pe care o conduc. Nu a existat in istoria societatii vestice o situatie atat de penibila in care liderii ignora realitatea tarii respective, lucrand practic in favoarea altora, dusi aiurea de un idealism pagubos gen Greta Trotineta.

Edited by Rosebud09, 20 June 2022 - 16:29.


#111
KING_99

KING_99

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 436
  • Înscris: 25.05.2007
Rosebud, o sa le iasa pe nas votul asta de stanga... abia a inceput :) Abia astept sa ii vad cum platesc mortgage la 5-6% cu pretul benzinei, mancarii si incalzirii la iarna ...

#112
EASTERN_TIME

EASTERN_TIME

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 10.03.2009
Liderii - din Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Statele Unite și, de asemenea, Uniunea Europeană - au meditat la dilemă.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a sugerat „să așteptăm” poza oficială înainte de a se dezbrăca, dar apoi Johnson a glumit „trebuie să arătăm că suntem mai duri decât Putin” și s-a glumit în continuare pe această temă.

„Vom avea o expunere la pieptul gol la călărie”, a spus Trudeau, referindu-se la infama sesiune foto din 2009 a lui Putin în care apărea la bustul gol călare pe un cal.

#113
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,626
  • Înscris: 07.02.2003

 Rosebud09, on 14 iunie 2022 - 18:02, said:

D-nu Andreic d-ta nu cunosti mai nimic din ce e acolo si judeci exclusiv dupa ideile socialiste, egalitariste.
Cunosc foarte bine si vad gunoiul anti educatie a celor mentionati. Nu e nimic egalitarist in idei, este necesara echitate sociala, nu egalitate (vezi ca le confunzi).
Progresul social nu este un slogan e ceea ce trei sferturi din glob doreste si face, se cheama a orienta politica pe om in centru. La acest lucru Canada exceleaza si este un model pentru multi.

 jimi91, on 15 iunie 2022 - 08:56, said:

Mie mi se pare o curva Trudeau...
Mie nu. Imi pare chiar competent si civilizat. Stiu sa-si faca un guvern reprezentativ, nu din drone conservatoare.

[ https://static.dw.com/image/18829018_101.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

 EASTERN_TIME, on 26 iunie 2022 - 16:56, said:

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a sugerat „să așteptăm” poza oficială înainte de a se dezbrăca, dar apoi Johnson a glumit „trebuie să arătăm că suntem mai duri decât Putin” și s-a glumit în continuare pe această temă.
„Vom avea o expunere la pieptul gol la călărie”, a spus Trudeau, referindu-se la infama sesiune foto din 2009 a lui Putin în care apărea la bustul gol călare pe un cal.
Beton gluma cu Putin, nici nu stiam ca lui Trudeau jr ii apartine... foarte tare. Auzisem de gluma dar nu am fost atent cine de la intalnire a facut-o Posted Image

O alta miscare smart progresista facuta in martie dar nu s-a scris pe aici, Trudeau a facut alianta cu NDP-ul pentru suport pana in 2025... asa gandeste un om care vrea binele canadienilor, isi asigura guvernarea.
https://www.bbc.com/...canada-60837941
"Canada's NDP agrees to support Trudeau's Liberals until 2025"

Asa va domnii cu manivelele mai usor cu "freedom-ul" ca aici trebuie educatie Posted Image

Edited by andreic, 26 June 2022 - 22:03.


#114
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,634
  • Înscris: 02.10.2009
Alianta cu comunistii e pentru a-si salva scaunul, nu are majoritate in parlament.
Sigur ca simpatizezi pe caraghiosul de Trudeau, la ce conceptii progresiste ai.
Noroc ca nu contezi in ecuatie.

E normal ca sa pomeneasca de poze, si "virtude signalling", el numai asta are in cap: sa arate bine in poze.
Cu asta a pacalit naivele care l-au votat.

Eu nu am nimic cu echitatea (desi probabil nu cu ceea ce intelegi d-ta din ea), cu promovarea femeilor sau a altor grupuri zise defavorizate, dar sa promovezi persoana doar pentru ca face parte din acel grup, fara sa vezi daca merita sau e calificat, cu asta nu sunt de acord. Cu distrugerea rapida a sectorului industrial cel mai aducator de valoare pentru indeplinirea unor idei cu baza indoielnica si nesustinute de realitate, iarasi nu sunt de acord, nici cu tendintele dictatoriale tot mai pronuntate dovedite in cursul pandemiei, incurajate de slabiciunea opozitiei.

Totul se duce in jos, dar de acolo de la d-ta, din ziare si ce mai citesti te asigur ca nu se vede.
Eu sunt f. dezamagit de ceea ce vad, la toate nivelurile, de la preturi la sanatate, de la curatenia oraselor la preturile imobiliarelor, de la incurajarea incompetentei in institutiile de stat la politica imigratiei si aceea de a pune botnita protestatarilor.

E o cadere semnificativa fata de acum 6-7 ani, influentata puternic de ceea ce se intampla in sud.

Apoi fii atent ca nu ai dreptul sa te legi de doleanele celor pe care cu dispret ii legi de manivela, indica fix lipsa de educatie.

Edited by Rosebud09, 29 June 2022 - 00:37.


#115
freddy2017

freddy2017

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,463
  • Înscris: 16.07.2017

În Canada, șoferii de tir sunt la mare căutare si câștiga în jur de 70.000-80.000 de dolari pe an.
Cei care efectuează transporturi pe drumurile înghețate din regiunile de nord ale țării pot conta pe salarii chiar mai mari, putând ajunge chiar și până la 100.000 de dolari pe an.

https://www.gandul.r...canada-19847264

Presupun ca este vorba de salariul brut care urmează sa fie impozitat.Cu cât ramai, net, după impozitare, din 80.000 dolari/an?

Edited by freddy2017, 30 September 2022 - 15:11.


#116
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,634
  • Înscris: 02.10.2009
Este destul de greu de ajuns sofer pe "TIR" acolo. E vorba de soferi pentru autotrenurile acelea care bat campii - la propriu, nu exista denumirea de TIR aici.
Sunt scoli unde se face trecerea la carnetul de conducere corespunzator.
Faptul ca e cerere, in conditiile unei economii stagnante poate insemna si ca nu se inghesuie destui. :D
Banii buni se obtin de catre contractori, adica de cei care au capul tractor "Semi" si efectueaza transport in regie proprie, nu soferii angajati.
Depinde apoi de incarcatura, una e sa transporti material izolant din spuma si alta e sa transporti benzina. E complicat de gasit contracte bune.

Cifrele acele de bani poate vi se par mari, sunt intr-adevar frumoase, bine peste medie dar in nici un caz foarte mari in contextul de aici  in raport cu munca. Mai ales in raport cu munca, cu conditiile de viata si clima. Nu aveti nici o idee. Eu spun ca sunt sume relativ modeste fata de efort si aici revin la ideea de mai sus, e cerere mare poate si pentru ca nu se ingesuie multi doritori.

Taxele iau in jur de 20-25% din venitul brut, e destul de complicat pentru ca e sistem progresiv aprox  de la 10 la 35% si se plateste impozit de doua ori, o data provincial si a doua oara federal. Costul vietii este inca cam de 2-3 ori fata in Ro (chiar dupa scumpirile recente din EU).

#117
EASTERN_TIME

EASTERN_TIME

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 10.03.2009

View Postfreddy2017, on 30 septembrie 2022 - 15:09, said:

În Canada, șoferii de tir sunt la mare căutare si câștiga în jur de 70.000-80.000 de dolari pe an.
Cei care efectuează transporturi pe drumurile înghețate din regiunile de nord ale țării pot conta pe salarii chiar mai mari, putând ajunge chiar și până la 100.000 de dolari pe an.

https://www.gandul.r...canada-19847264

Presupun ca este vorba de salariul brut care urmează sa fie impozitat.Cu cât ramai, net, după impozitare, din 80.000 dolari/an?

Uite aici un calculator de salariu : https://salaryaftert...lary-calculator

alegi provincia unde locuiesti si primesti salariul si introduci salariul gros.

Sunt websiteuri penrtru owner operators, unde se fac biduri pentru diverse transporturi, deci daca ai un drum Toronto Montreal, nu vrei sa te intorci gol inapoi i preferi si ceva LTL ( Less Than Load ) doar ca sa faci bani si la intors. Intradevar cum spune Rosebud banii se fac de cei care sunt owner-operators, multi am auzit ca sunt in familie, sot si sotie pe capul de tractor si fac impreuna soferia, altii sunt parteneri, am stiut doi romani din Kitchener ce aveau un cap tractor Volvo si faceau cross Canada si US, pana ce unul din ei a renuntat din cauza de probleme de sanatate, condusul asta ore in sir ani de-a randul isi spune cuvantul, de asta e bine sa te gandesti ce vei face cand termini soferia. Capul Tractor e scump, ratele sunt destul de mari si apoi si reparatiile mai tarziu sunt costisitoare, dar asta este nu poti sa faci bani daca nu invetesti.

#118
EASTERN_TIME

EASTERN_TIME

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 10.03.2009
Am fost sa votez anticipat pentru alegerile municipale din Toronto, nu am vrut sa ma inghesui cu lumea in ziua de vot, mai ales ca am testat pozitiv ( din nou pentru Cov19 ) in fine,
am fost la public library din CabbageTown, unde locuiesc, impreuna cu sotia, in fine ce vroiam sa spun ca la intrare in partea dreapta era un drapel "Pride" cel in culori de curcubeu, in schimb nu am vazut nici unde nici un drapel Canadian...
Am vrut sa ii intreb pe cei ce luau voturile, dar mi-a zis sotia sa ma abtin, ca astia toti sunt "woke" si o sa ma faca "bigot" daca ii intreb, si mai erau si niste vecini prin sala.

#119
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,634
  • Înscris: 02.10.2009
Daca credeti ca politicienii romai, parlamentarii, guvernul sunt de doi bani, vedeti acest clip.
Posibil sa va enervati la culme dar din pacate e pe bune. Astia sunt oamenii lui Trudeau,  alesi la fel ca el, indivizi fara scrupule si resoect.
Rar vezi asa ceva, noaptea mintii.

https://twitter.com/...973979461586950

#120
hexis

hexis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 880
  • Înscris: 19.05.2009

 Rosebud09, on 23 decembrie 2022 - 02:02, said:

Daca credeti ca politicienii romai, parlamentarii, guvernul sunt de doi bani, vedeti acest clip.
Posibil sa va enervati la culme dar din pacate e pe bune. Astia sunt oamenii lui Trudeau,  alesi la fel ca el, indivizi fara scrupule si resoect.
Rar vezi asa ceva, noaptea mintii.

https://twitter.com/...973979461586950
Pare o scena dintr-un film prost de comedie.

#121
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,626
  • Înscris: 07.02.2003

View PostRosebud09, on 23 decembrie 2022 - 02:02, said:

Astia sunt oamenii lui Trudeau,  alesi la fel ca el, indivizi fara scrupule si resoect.
Rar vezi asa ceva,
Cand rar vezi asa ceva inseamna ca nu sunt aia toti oamenii... deci e un caz marginal. Asemenea iesiri in general caracterizeaza majoritatea extremilor conservatori, vezi in SUA cums e rade de ei, in special de aristrocratii care nu vor democratie.

Edited by andreic, 29 December 2022 - 11:58.


#122
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,634
  • Înscris: 02.10.2009
Democratii sunt buni, cinstiti, sigur, nu caconservatorii. Asta era liberal (acelasi aluat).

Necazul este ca exista o campanie furibunda impotriva conservatorilor, facuti in fel si chip, demoni de-a dreptul, extremisti fascisti, etc. Nu sunt toti la fel, dar asta e greu de priceput de catre un oarecare obisnuit sa creada ce zice gazeta. Distrugerea adversarului e practica curenta in politica, si cine are mai multa presa aservita castiga.

Masurile de guvernare destepte nu sunt in general simple, iar lucrurile mai complicate, care necesita cat da cat minte la purtator nu sunt intelese de marea masa de oameni. Cu cat mai mult saraci sau cu venituri mici si nesigure, cu atat mai mult propaganda socialista- goala si ea se fapt- prinde mai usor. Nu necesita efort. De aceea se si prefera a se aduce mai rapid imigranti din tari foarte sarace, ei vor fi dupa o vreme cei care vor vota pomana cea mai mare, nu vor vota niciodata pe cei care-i pun la munca pentru bani.

Ralitatea este ca societarea americna/canadiana se indeparteza puternic de democratie. Ceea ce fac democratii respectiv liberalii (in alianta cu comunistii) cu atata autoritate si ura sunt pasi spre eliminarea concurentei. Partid unic. Conservatorii- singurul partid care mai conteaza- trebuie distrusi. La fel in Canada, unde Trudeau arata extrem de clar trasaturile unui dictator socialist. De fapt el este cam la fel ca si Biden dincolo, o simpla papusa manevrata de un grup restrans. In general, si in tari europene din vest, preferinta este este spre un partid si conducator autoritar, oricum puterea este concentrata masiv la primul ministru sau presedinte in republica prezidentiala. Daca ar putea, partidul mai mare ar fi gata da elimine total opozitia, mergand spre un partid unic, nu departe de modelul socialist de acum 50 de ani. Asta se intampla din cauza ca deomocratia, asa cum a evoluat ea din cea antica merge doar atunci cand cetatenii din cadrul ei au un anumit nivel de intelegere a societatii, al nevoilor ei alaturi de nevoile personale de moment. In plus, calitatea foarte slaba a noilor politicieni, manati in domeniu exclusiv de orgoliu si dorinta de imbogatire.
Bogatii nu vor democratie... Ce constatatare epocala. Precis ca trebuie distrusi si ei. Ralitatea istorica arata ca oamenii de jos, adusi pe aripile socialismului in functii mari, supreme in stat au devenit mai daunatori societatii dacat toti bogatii tarii la un loc.
Raul trebuie cautat in atta parte.

Edited by Rosebud09, 30 December 2022 - 05:00.


#123
rigmarole

rigmarole

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,886
  • Înscris: 29.01.2019
69%

#124
hamal

hamal

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 23.09.2010
Un om de afaceri în vârstă de 61 de ani a fost ciuruit de gloanțe în plină stradă, joi dimineață, în cartierul Chomedey din Laval, lângă Montreal. Potrivit informațiilor publicate de presa canadiană, victima acestei crime este Tinel Timu, o figură foarte cunoscută în cadrul comunității românești din Montreal. Un perimetru de securitate uriaș a fost ridicat în jurul locului crimei pentru a proteja orice probe. Criminalul a fugit înainte de sosirea poliției și nu fusese încă localizat până la jumătatea dimineții. În septembrie anul trecut, Unitatea permanentă anticorupție (UPAC) l-a arestat pe omul de afaceri în vârstă de 61 de ani și pe unul dintre angajații săi. Aceștia au fost acuzați de "tentativă de corupere a unor angajați ai administrației municipale din Montreal în scopul obținerii unor avantaje necuvenite".
Tinel Timu a controlat mai multe companii implicate în domeniul imobiliar. În fața instanței, în 2019, el s-a declarat proprietar a 700 de unități rezidențiale în zona Montreal.
În 2014, el a fost dat afară de la o ședință a consiliului municipal din Terrebonne după o intervenție vehementă în favoarea unuia dintre proiectele sale, într-o fostă fabrică de cărămidă roșie.
În august 2021, clădirea în cauză, fosta fabrică Moody, a căzut pradă unui incendiu violent, la o lună după ce a fost vândută altor dezvoltatori.
În 2016, un locotenent al mafiei din Montreal, Lorenzo Giordano, a fost împușcat și ucis de la mică distanță în parcarea complexului Multisports de Laval, care este deținut de o companie prezidată de soția lui Tinel Timu și deținută de un trust.
Omul de afaceri a făcut parte dintr-un grup de 10 cetățeni care au primit o medalie a Adunării Naționale din partea fostului deputat Fabre din Laval, Monique Sauvé, în 2018.
Alina FAT  20 aprilie 2023

#125
Fado

Fado

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 331
  • Înscris: 04.03.2023
Deh, cind te pui cu mafiotii mai mari, sint consecinte…

#126
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,930
  • Înscris: 25.06.2007
Ne-a venit de azi la clinica o tipa care a trait și muncit peste 20 ani Canada, in IT, zice.  Acum s-a repatriat și a făcut reconversie profesională: asistenta medicală. E in practica la noi, încă nu a absolvit, mai are putin. E pe la 45-50 ani. In Vancouver a locuit.
Zice ca inainte de 2000, cand a plecat  era diferenta mare in favoarea Canadei, la nivel de trai, salarizare etc.  Acum zice ca deja din multe puncte de vedere e mai bine aici, de aceea s-a si repatriat.
:habarnam:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate