Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info certificate digitale COVID-19

COVID-19: Raportari · Stiri Oficiale

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Informatii utile stare de alerta
 Hidroelectrica a lansat platforma...

Recomandare laptop/tableta pt filme

Cooler LGA1700

purificator in conflict cu umidif...
 Pot medicii dermatologi sa prescr...

Uitati-va aici, site de vanzari n...

Top Rezidential

Cei cu case de peste 200mp locuib...
 Obtinere cazier

Credit in strainatate

Problema hard drive

Probleme cu SMS-ul pentru recuper...
 

Problema centrala immergas eolo star

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
Turcalet

Turcalet

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 26.12.2020
Salut,

Apa calda merge perfect dar caloriferele merg doar dupa un reset, circa 30 minute. Din cate vad, de cate ori scade sub temperatura 70 pe care am setat, se reporneste (ceea ce e bun), dar dupa circa 30 minute nu mai opreste scaderea temperaturii si lasa sa scada pana la 20 si dupa aia trebuie sa apas reset iarasi sa porneasca. Oare ce ar putea fi problema? Mentionez ca in acele 30 minute caloriferele merg perfect.

#2
tioopedi

tioopedi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,570
  • Înscris: 01.12.2018

Vizualizare mesajTurcalet, pe 14 ianuarie 2022 - 17:55, a scris:

iarasi sa porneasca.
DE CE trebuie sa pornesca iarasi??
E frig in casa?
Daca termostatul stie  ca-i suficient de cald, nu trebuie sa porneasca.
Returul cum este? Este fierbinte, cald, caldut, rece?

Vizualizare mesajTurcalet, pe 14 ianuarie 2022 - 17:55, a scris:

lasa sa scada pana la 20
Vrei sa spui ca dupa 30 de minute de functionare, temperatura pe retur este de 20 grade?
Temperatura manii tale este ~ 37 grade, prin urmare iti ingheata mana daca o pui pe teava de retur?

Edited by tioopedi, 14 January 2022 - 18:33.


#3
Turcalet

Turcalet

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 26.12.2020

View Posttioopedi, on 14 ianuarie 2022 - 18:26, said:

DE CE trebuie sa pornesca iarasi??
E frig in casa?
Daca termostatul stie  ca-i suficient de cald, nu trebuie sa porneasca.
Returul cum este? Este fierbinte, cald, caldut, rece?

Vrei sa spui ca dupa 30 de minute de functionare, temperatura pe retur este de 20 grade?
Temperatura manii tale este ~ 37 grade, prin urmare iti ingheata mana daca o pui pe teava de retur?

Dupa cum am spus, centrala nu se reporneste dupa acelea 30 minute deloc, si dupa 3 zile. trebuie sa resetez eu manual.

Si da, dupa o ora caloriferele ingheata.

#4
tioopedi

tioopedi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,570
  • Înscris: 01.12.2018
bad post. si dupa 3 zile.

Edited by tioopedi, 14 January 2022 - 19:02.


#5
s1lviu86

s1lviu86

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 125
  • Înscris: 14.12.2020
Ai coduri de eroare pe afisajul centralei? Ai termostat de camera?

#6
Turcalet

Turcalet

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 26.12.2020

View Posts1lviu86, on 14 ianuarie 2022 - 19:51, said:

Ai coduri de eroare pe afisajul centralei? Ai termostat de camera?

niciun cod de eroare. acum temperatura ambianta a scazut sub cel setat pe termostat computherm si nu a repornit. imi arata 46c dar nu stiu daca asta e un cod de eroare.

#7
Wzzz

Wzzz

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,688
  • Înscris: 10.05.2011
E posibil sa fie defect senzorul de temperatura din circuitul caloriferelor.

#8
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,140
  • Înscris: 29.01.2016

View PostTurcalet, on 14 ianuarie 2022 - 20:25, said:

niciun cod de eroare. acum temperatura ambianta a scazut sub cel setat pe termostat computherm si nu a repornit. imi arata 46c dar nu stiu daca asta e un cod de eroare.

Pai esti sigur ca semnalul de la cronotermostat ajunge la centrala ? Ai cronotermostat sau termostat cu fir ?
Daca ai fara fir, el iti arata semnal pe cronotermostat, dar daca receptorul nu il primeste, centrala nu pleaca.
Vezi cand ai pe cronotermostat flacara daca pe receptorul de langa centrala se aprinde ledul, cel rosu din stanga.
Daca se intampla ce banuiesc eu, posibil sa acel semnal sa nu mai aiba putere si atunci mergi cu cronotermostatul mai aproape de centrala, sa vezi daca asa declanseaza. Daca asa declanseaza, ai probleme cu bateriile, trebuie inlocuite.

#9
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,837
  • Înscris: 07.11.2006
Nu neaparat bateriile.poate sa piarda semnalul si din alte motive.De exemplu condensatori uscati sau pe cale de uscare.
Dar postarea initiatorului este intr-atat de confuza incat ma mir ca cineva sa inteleaga exact ce doreste.

Vizualizare mesajTurcalet, pe 14 ianuarie 2022 - 17:55, a scris:

Salut,

Apa calda merge perfect dar caloriferele merg doar dupa un reset, circa 30 minute. Din cate vad, de cate ori scade sub temperatura 70 pe care am setat, se reporneste (ceea ce e bun), dar dupa circa 30 minute nu mai opreste scaderea temperaturii si lasa sa scada pana la 20 si dupa aia trebuie sa apas reset iarasi sa porneasca. Oare ce ar putea fi problema? Mentionez ca in acele 30 minute caloriferele merg perfect.


#10
Turcalet

Turcalet

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 26.12.2020

View PostMagicwisewolf, on 14 ianuarie 2022 - 22:42, said:

Pai esti sigur ca semnalul de la cronotermostat ajunge la centrala ? Ai cronotermostat sau termostat cu fir ?
Daca ai fara fir, el iti arata semnal pe cronotermostat, dar daca receptorul nu il primeste, centrala nu pleaca.
Vezi cand ai pe cronotermostat flacara daca pe receptorul de langa centrala se aprinde ledul, cel rosu din stanga.
Daca se intampla ce banuiesc eu, posibil sa acel semnal sa nu mai aiba putere si atunci mergi cu cronotermostatul mai aproape de centrala, sa vezi daca asa declanseaza. Daca asa declanseaza, ai probleme cu bateriile, trebuie inlocuite.

Am cumparat baterii noi si am incercat cu termostatul in apropiere, nu merge. Cand umblu pe termostat, centrala nu reactioneaza deloc. Flacara se vede doar dupa reset.

cel rosu din stanga nu se aprinde.

#11
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,299
  • Înscris: 31.12.2007
Scoate termostatul din circuit si pune centrala pe direct sa vezi daca persista problema

#12
Turcalet

Turcalet

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 26.12.2020
Salut, scriu asta ca poate o sa fie de ajutor pentru cineva in viitor:

A trebuit sa apas pe butonul M/A pe receptor si butonul LEARN din PCB-ul la termostat, 10 secunde si 4 secunde respectiv. Asta a initiat un key exchange intre ele si dupa ce am setat termostatul la 30c a pornit, apartamentul e cald acum. Deci problema a fost ca aparatele nu s-au inteles intre ele.

Mi s-a instiintat de la proprietara ca nu s-a facut setarea dinainte *facepalm*

Mersi de toate raspunsurile si incercarile de ajutor!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate