Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Cum imi invat cainii sa nu mai om...
 Cum HCL S1 a refuzat multe statii...

mail fals avertizare cont bancar

aflare FOV la o filmare

Stick/device pentru streaming 2022
 instalare windows xp pe un calcul...

racordare curent container modular

Produs Jell-O - gelatina cu arome...

Imprumut garantat de actiuni pe I...
 Ac cu probleme dupa reabilitare b...

Scade antigelul din vas dupa fiec...

Ficat ortotopic

Act notarial
 

Atentie la mail fantoma ENEL/E-DISTRIBUTIE !

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
248 replies to this topic

#19
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,652
  • Înscris: 31.03.2012

Vizualizare mesajpufarin, pe 31 decembrie 2021 - 20:58, a scris:

Da de unde stii matale si enelul ca nu am respectat contractul?
Enelul poate sti, chiar daca nu ai contor inteligent.

#20
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,023
  • Înscris: 21.02.2006
Asa e, a aflat de la andreic Posted image

L.E. Citeste tot ce scrie in mail, e cu dedicatie scrie ca am depasit consumul.

Edited by pufarin, 31 December 2021 - 21:08.


#21
autom2

autom2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 26.01.2007

Vizualizare mesajandreic, pe 31 decembrie 2021 - 20:56, a scris:

N-au ce sa faca aia, nu e competenta lor cat timp nu respecti contractul.

Eu ,suspectez ( prin absurd spun asta) ,ca echipamentul de masura este defect si mai da alarme false. Deci, sa vina sa il schimbe....Si tot asa.....Deci, este defect. deci,nu are credibilitate, deci ma fura, etc....Sau ca au bransat ei inca un consumator care ......

Deci, arma cu doua taisuri mailul asta.

Vizualizare mesajpasilla, pe 31 decembrie 2021 - 21:04, a scris:

Enelul poate sti, chiar daca nu ai contor inteligent.

cum?

#22
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,023
  • Înscris: 21.02.2006
Mail-ul asta la primit foarte multa lume, e clar ca-i baubau sau vor sa mai stoarca niste bani de la fraieri cu marirea bransamentului.

#23
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,652
  • Înscris: 31.03.2012

Vizualizare mesajautom2, pe 31 decembrie 2021 - 21:07, a scris:

cum?
Contorul inregistreaza [pe la nu stiu ce cod] puterea maxima absorbita.

#24
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,023
  • Înscris: 21.02.2006
Si au venit baietii sa citeasca contorul taman pe 31.12.

#25
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,652
  • Înscris: 31.03.2012
Poate ca l-au citit in septembrie, sau in 2020. Ce conteaza ?

#26
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,779
  • Înscris: 05.06.2002
Orice om poate depasi la un moment dat puterea alocata. Nu-i atent, porneste mai multi consumatori odata (el, sotia, copii, unii se pornesc automat) si a depasit puterea alocata. Totusi, nu in fiecare caz ar trebui o modificare de contract, daca se intampla foarte rar. Daca distribuitorul are asa mare problema cu asta si are contoare inteligente ar trebui sa intrerupa curentul, sa-l atentioneze si sa aiba posibilitatea sa scoata ceva din priza si sa-l porneasca la loc.

Mi se pare cam abuziv comportamentul sa ma ameninte cu debransarea si eu sa trebuiasca sa dau alarma in casa cand pornesc un consumator mare sa nu mai dea drumul cineva altuia ca ne trezim a doua zi debransati. O sa trebuiasca sa pun etichete pe fiecare consumator cat consuma si sa-i invat pe toti din casa cum se calculeza si sa trebuiasca sa faca anunturi si sa schimbe informatii intre ei despre ce au bagat in priza? Ce fac cu chestiile automate, le transform in manuale? Sau trebuie sa fac cu ei un contract care sa acopere cel mai negru scenariu ca sa am totusi o viata fara stres?

Edited by Fane, 31 December 2021 - 21:31.


#27
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,792
  • Înscris: 24.04.2013
La contorul smart instalat de e-Distributie (ca poare or fi si alte modele) parca pe 1.6.0 e puterea maxim absorbita. Si nu e nevoie sa vina nimeni ca acel contor trimite date permanent, de exemplu daca iti faci cont online la e-Distributie poti vedea consumul pe fiecare interval de 1 ora (la ‘Curbe de sarcina’) - sau cel putin mergea, ca la mine s-a intamplat ceva si nu mai apar valori nici la curba de sarcina nici la citiri de index.

@Fane: Pai acel mesaj tocmai ca iti spune ca se deconecteaza automat si cum il poti rearma (de exemplu scoti din priza ce e cazul + apesi butonul galben).

#28
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,652
  • Înscris: 31.03.2012
Eu ma referam la cele non smart. La cele smart nici nu se pune problema. E totul pe automat.

Edited by pasilla, 31 December 2021 - 21:36.


#29
pufarin

pufarin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,023
  • Înscris: 21.02.2006
Al meu contor nu-i conectat si nici nu a decuplat nimic in ultimele 3 luni, poate si mai bine, de unde stie enelu si andreic ca am depasit puterea instalata?

#30
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 15.04.2019

Vizualizare mesajFane, pe 31 decembrie 2021 - 21:28, a scris:

Daca distribuitorul are asa mare problema cu asta si are contoare inteligente ar trebui sa intrerupa curentul, sa-l atentioneze si sa aiba posibilitatea sa scoata ceva din priza si sa-l porneasca la loc.

Mi se pare cam abuziv comportamentul sa ma ameninte cu debransarea si eu sa trebuiasca sa dau alarma in casa cand pornesc un consumator mare sa nu mai dea drumul cineva altuia ca ne trezim a doua zi debransati. O sa trebuiasca sa pun etichete pe fiecare consumator cat consuma si sa-i invat pe toti din casa cum se calculeza si sa trebuiasca sa faca anunturi si sa schimbe informatii intre ei despre ce au bagat in priza? Ce fac cu chestiile automate, le transform in manuale? Sau trebuie sa fac cu ei un contract care sa acopere cel mai negru scenariu ca sa am totusi o viata fara stres?

Asadar tu preferi sa te decupleze automat decat sa te streseze cu mail inainte. Monteaza-ti imediat dupa contorul inteligent o siguranta generala calibrata sub curentul maxim la care ai dreptul prin contract. Atunci cand nu va faceti aritmetica de calcul si se lasa intunericul, scoateti un consumator mare din priza apoi ridicati siguranta. Ori te gandesti inainte - si memorezi pentru un sfert de ora - ce si cand alimentezi, ori dai din maini. Daca ai avea un tablou de scara din 1977 (cum am eu), crede-ma ca te-ai obisnui cu varianta 1.

Vizualizare mesajpufarin, pe 31 decembrie 2021 - 21:35, a scris:

Al meu contor nu-i conectat si nici nu a decuplat nimic in ultimele 3 luni, poate si mai bine, de unde stie enelu si andreic ca am depasit puterea instalata?
Dupa cum ti-a raspuns sags mai sus, contoarele inteligente trimit periodic prin reteaua electrica catre punctul de transformare din medie/ distributie inregistrarile. Depasirea puterii maxime din contract poate chiar instant.

Edited by __Dan__, 31 December 2021 - 21:51.


#31
valirex

valirex

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,001
  • Înscris: 30.07.2006

Vizualizare mesajautom2, pe 31 decembrie 2021 - 20:10, a scris:


Au facut un kkt italienii astia. Au renuntat la buclare si reteaua tip plasa pentru retele radiale....

Te referi pe JT?

#32
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,779
  • Înscris: 05.06.2002

Vizualizare mesajsags, pe 31 decembrie 2021 - 21:32, a scris:

@Fane: Pai acel mesaj tocmai ca iti spune ca se deconecteaza automat si cum il poti rearma (de exemplu scoti din priza ce e cazul + apesi butonul galben).
Oricum, toata formularea mail-ului imi pare de natura sa induca ideia ca poti fi debransat si trebuie sa faci urgent o modificare de contract. E abuziv!

#33
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 112,465
  • Înscris: 07.02.2003

Vizualizare mesajautom2, pe 31 decembrie 2021 - 21:07, a scris:

Eu ,suspectez ( prin absurd spun asta) ,ca echipamentul de masura este defect si mai da alarme false. Deci, sa vina sa il schimbe....Si tot asa.....Deci, este defect. deci,nu are credibilitate, deci ma fura, etc....Sau ca au bransat ei inca un consumator care ......
Nu stiu exact cu ce masoara dar sunt sigur ca au buletin metrologic macar Posted image Bineinteles nu inseamna ca nu se pot strica.
Ideal e ca fiecare sa-si faca un calcul corect al consumurilor instantanee si sa vada in ce conditii poate depasi cat au in avizul tehnic. Eu de ex am 6KW si in conditii nomale nu am cum sa depasesc dar in conditi speciale e posibil gen masina se spalat in incalzire (2.5KW), cuptor in incalzire (2.8KW) + ceva cu microunde sau fier de calcat devine aproape de 6KW sau chiar depaseste deci va da un trigger de putere.
Cu alte cuvinte 3 aparate electocasnice de minim 2KW fiecare daca merg simultan sunt suficiente ca sa treci de 6KW ca mai pui si consumul de background.

Edited by andreic, 31 December 2021 - 21:49.


#34
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,652
  • Înscris: 31.03.2012
Daca ai siguranta generala calibrata corespunzator ATR, nu ai de ce sa ai probleme.

Altfel e cam nasol. Toate avizele astea si modificarea bransamentului vin cu niste costuri, uneori foarte mari.
Mult mai mari decat ar trebui sa fie.

Edited by pasilla, 31 December 2021 - 21:56.


#35
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,779
  • Înscris: 05.06.2002

Vizualizare mesajandreic, pe 31 decembrie 2021 - 21:48, a scris:

Ideal e ca fiecare sa-si faca un calcul corect al consumurilor instantanee si sa vada in ce conditii poate depasi cat au in avizul tehnic.
Nope! Ideal e sa te decupleze contorul la depasirea puterii instalate cu posibilitatea rearmarii si daca vezi tu ca se intampla prea des sa ceri singur marirea acesteia. In rest sunt doar complicatii inutile.

Cand imi cumpar electrocasnice noi trebuie sa refac calculul? Curentul asta electric nu trebuia sa fie o chestie care sa-mi faca viata mai comoda? Acu devine un element de stres fiindca asa a conceput enel sistemul “pentru ca poate”?

Edited by Fane, 31 December 2021 - 21:58.


#36
pasilla

pasilla

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,652
  • Înscris: 31.03.2012

Vizualizare mesajFane, pe 31 decembrie 2021 - 21:56, a scris:

Cand imi cumpar electrocasnice noi trebuie sa refac calculul?
In viitor s-ar putea sa ai nevoie de autorizatie de la distribuitorul de energie, pentru a cumpara o electrocasnica :lol:

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate