Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info certificate digitale COVID-19

COVID-19: Raportari · Stiri Oficiale

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Informatii utile stare de alerta
 Hidroelectrica a lansat platforma...

Recomandare laptop/tableta pt filme

Cooler LGA1700

purificator in conflict cu umidif...
 Pot medicii dermatologi sa prescr...

Uitati-va aici, site de vanzari n...

Top Rezidential

Cei cu case de peste 200mp locuib...
 Obtinere cazier

Credit in strainatate

Problema hard drive

Probleme cu SMS-ul pentru recuper...
 

Centrala sistem(Ariston)

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
PentzZz

PentzZz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 27.05.2007
Salutare,

Recent mi-am schimbat centrala cu una ARISTON CLAS ONE de tip SISTEM, tocmai pentru ca inainte aveam una simpla si ramaneam constant fara apa calda. Insa am o nedumerire.

Imediat dupa instalare, m-am trezit fara apa calda, iar la o scurta inspectie am constatat ca centrala nu pornea chiar daca boilerul nu avea apa calda. Am reusit sa remediez problema punand centrala pe mod COMFORT, iar aceasta a inceput sa incalzeasca si apa.

Insa ceva nu mi se pare ok. Eu stiam ca acel mod COMFORT este pentru cu totul altceva. Gresesc ?

E normal ?

Multumesc.

#2
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Tot la Ariston , am avut si eu o problema la un comutator magnetic care in primele luni de functionare nu prea functiona cum trebuie la schimbarea de pe incalzire pe apa calda menajera . In timp si-a dat drumul, acum nu mai am astfel de probleme . Verifica presiunea din instalatie si joaca-te cu ea. Cateodata  comutatorul de care pomenest actioneaza in functie de presiunea din instalatia de incalzire a caloriferelor . Mareste presiunea si vezi cum functioneaza ...micsoreazaa presiune si verifica cum functioneaza.

#3
reborn_21

reborn_21

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 144
  • Înscris: 24.11.2021
JurasikMan, tu vorbesti de o cu totul alta problema, care nu are nici o legatura cu problema lui PentzZz

Ce treaba are comutatorul magnetic de la centrala ta, care de fapt nu exista, cu presiunea apei din instalatia de radiatoare ? Cu cine sa se joace ? Ca ce spui tu legat de cine stie ce comutator magnetic inexistent, este o prostie. (pentu ca nu exista)

#4
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,142
  • Înscris: 17.03.2014
Ai verificat senzorul de temperatura din boiler? Ar trebui sa fie un NTC de 10kO la 25 de grade, sau pe acolo. Vezi exact in cartea centralei si masoara-l. Legaturile in centrala sunt facute corect? Nu stiu ce e functia confort, parca era la centrale cu apa calda instant, poate insa ma insel.

#5
danb1961

danb1961

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,152
  • Înscris: 09.03.2002
Centrala are si functia auto ?/ cate moduri de comfort are/mai exact care este codul centralei ?

Edited by danb1961, 07 December 2021 - 16:19.


#6
servoman

servoman

    Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana si totusi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,364
  • Înscris: 07.09.2008

View PostPentzZz, on 06 decembrie 2021 - 14:16, said:


Este normal sa ai functia Confort activata permanent la o centrala cu boiler. La o centrala cu preparare instantanee a apei calde functia Confort mentine schimbatorul secundar fierbinte, la temperatura setata pentru apa calda pe panoul centralei astfel incat sa se scurteze timpul in care apa calda ajunge la robinet cu cateva secunde. Confort inseamna ca mentine o temperatura si reporneste flacara din cand in cand pentru a mentine acea temperatura. La variantele cu boiler trebuie activata permanent aceasta functie pentru a mentine apa in boiler la temperatura setata pe panoul centralei.

Edited by servoman, 08 December 2021 - 01:14.


#7
dan_slack

dan_slack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,782
  • Înscris: 22.07.2006
Am o centrala Ariston de 2.24Kw, relativ noua (2 ani), instalata la o casa de vacanta. Pe timpul iernii centrala functioneaza pe incalzire (sa mentina 15C in casa, altfel e de rau)

Daca se opresc gazele, centrala afiseaza un cod de eroare, ceea ce este de inteles.
Problema este ca la revenirea alimentarii cu gaz s-a intamplat ca incalzirea sa nu porneasca fara sa apas butonul Reset.
Recent am facut o simulare de pana de gaz (a reaparut codul de eroare), dar la redeschiderea robinetului de gaz incalzirea a pornit automat, fara sa fie necesar sa apas Reset.
E drept ca pana mea de gaz a durat un minut, doua, nu mai mult.

Intrebarea mea este:
Daca alimentez centrala printr-o priza inteligenta (comandata prin wifi), decuplarea alimentarii electrice si restartarea prizei ar echivala cu apasarea acelui buton Reset?

Merci.

#8
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,299
  • Înscris: 31.12.2007
NU.
Ce ai incercat tu nu are legatura cu o pana de gaz.
Cand este o pana de gaz nuai gaz pe teava, ai aer. Centrala incearca cateva aprinderi , esuate si intra in avarie.
Simularea ta nu a fost corect facuta. Inchizand robinetul de gaz pentru a induce problema, nu inseamna ca ai si golit gazul de pe teava.

Este posibil ca ideea ta cu priza inteligenta sa functioneze, DAR cei ce au construi centrala au decis ca masura de siguranta prezenta umana la apasarea acelui buton de reset.
Sunt ratiuni de siguranta ce trebuie respectate.

Ai o asigurare pe casa si bunuri...
Ai intervenit in instalatie...ADIO ASIGURARE

Edited by keta, 10 December 2021 - 01:16.


#9
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,142
  • Înscris: 17.03.2014

Vizualizare mesajdan_slack, pe 10 decembrie 2021 - 00:45, a scris:


Intrebarea mea este:
Daca alimentez centrala printr-o priza inteligenta (comandata prin wifi), decuplarea alimentarii electrice si restartarea prizei ar echivala cu apasarea acelui buton Reset?


Daca intrerupi curentul la centrala, de obicei se reseteaza. Ca sa fii sigur ar trebui sa astepti un pic, cateva minute. Dar totusi, nu ai vrea sa fii acasa si sa dai manual drumul la centrala in aceste cazuri? Crezi ca degeaba intra centrala in avarie si nu porneste automat la revenirea gazului si asteapta reset manual? Si acum, la mine nu s-a intamplat vreodata sa sa intrerupa gazul si sa nu fiu anuntat de dinainte. Singurele momente cand am avut "pana" de gaz neanuntata a fost cand s-a declansat electrovana. Dar in astfel de cazuri cu atat mai mult vrei sa fii acasa, ca sa nu mai spun ca butonul reset nu are nicio valoare atata timp cat nu redeschizi manual vana de gaz.

#10
dan_slack

dan_slack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,782
  • Înscris: 22.07.2006
Multumesc ptr. raspunsuri Posted Image

Bineinteles ca e de preferat sa pornesc (restartez) centrala manual, sa fiu la locatie cand este necesar, dar totusi casa e la peste 100 km de domiciuliu Posted Image
Probabil ca o solutie ar fi sa opresc centrala (cu ajutorul prizei inteligente) cand se anunta o oprire de gaze programata, si apoi sa o repornesc (alimentare curent) cand revin gazele.

Multumesc inca odata.

#11
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,142
  • Înscris: 17.03.2014
Centrala cum o controlezi la distanta? Ai termostat smart? Daca da, nu mai ai nevoie de priza ca poti sa o opresti din termostat (adica sa il setezi sa nu porneasca). Daca nu ai termostat din asta, poate iesi mai bine luand unul ca dupa aia poti sa iti aranjezi incalzirea cum vrei sa ca faci si ceva economie.

#12
dan_slack

dan_slack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,782
  • Înscris: 22.07.2006

View PostM_ierdnA, on 10 decembrie 2021 - 10:19, said:

Centrala cum o controlezi la distanta? Ai termostat smart? Daca da, nu mai ai nevoie de priza ca poti sa o opresti din termostat (adica sa il setezi sa nu porneasca). Daca nu ai termostat din asta, poate iesi mai bine luand unul ca dupa aia poti sa iti aranjezi incalzirea cum vrei sa ca faci si ceva economie.

Am termostat smart, dar nu de fiecare data aflu ca urmeaza sa se intrerupa gazele... decat dupa ce are loc oprirea.
Oricum, ideea ta este foarte buna.
Multumesc.

#13
reborn_21

reborn_21

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 144
  • Înscris: 24.11.2021
Cauta pe internet Presostat Gaz ( exemple: 1- Presostatgaz, 2 - Presostat gaz )
Montat si reglat corect, prsostatul nu va lasa centrala sa pornesca cind nu exista presiune pe teava de gaz si astfel centrala nu va mai intra in avarie.
Problema se rezolva doar parttial, deoarece daca este vorba de o oprire mai de amploare a gazului, automat tebile se vor goli de gaz si cind vine gazul o sa fie pline cu aer si centrala nu va reusi sa porneasca, pina nu aeriseste cineva conducta. Asa ca tot vor fi cazuri in care trebuie sa mearga cineva sa deschida aragazul (ca sa aeriseasca conducta) si dupaia sa reseteze centrala.

Edited by reborn_21, 11 December 2021 - 11:17.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate