Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

Durere insuportabila la ambele picioare

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
Luci900

Luci900

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 23.10.2016
Buna ziua colegi de forum,
In urma cu aproximativ o luna de zile sotia mea in varsta de 28 de ani a avut niste dureri insuportabile la ambele picioare in acelasi timp. Pur si simplu eram cu ea in masina si deodata mi-a spus ca are un fel de crampe la ambele picioare. A inceput sa planga de durere, eu am oprit masina si nu stiam cum o pot ajuta, intr-un final durerile au disparut complet dupa aproximativ 5-7 minute.
Totul a fost ok in urmatoare zile asa ca nu am mai acordat atentie evenimentului pana intr-o seara cand se intorcea de la serviciu si m-a sunat plangand ca nu stie ce sa mai faca. Era in trafic si s-a repetat episodul, cu dificultate a reusit sa opreasca pe dreapta si pana am ajuns eu la ea durerile au disparut doar ca ii era frica sa mai conduca.
Am mers direct la doctorul de familie si ne-a spus ca este un caz ciudat si nu a mai auzit asa ca ne-a dat trimitere la reumatolog si la neurolog. In urma vizitelor la doctor a primit tratament (vitamine, complexul B) si un set de analize pe care le-am efectuat recent.
Avem rezultatele analizelor care nu sunt tocmai bune din ce observ eu si doctorul ne poate primii abia la inceputul lunii Decembrie.
Intre timp durerile au continuat sa apara uneori zilnic sau la interval de doua zile, cand la un picior cand la celalalt dar nu cu aceeasi intensitate si dispar in momentul in care se ridica si incepe sa mearga. In ultimele zile a observat ca durerile s-au diminuat si doar simte cum se zbat muschii.
Ma ingrijoreaza faptul ca simte si muschii de la maini cum se zbat si acuza o durere acuta la mana stanga.
Sunt curios daca s-a mai confruntat cineva cu asemenea probleme si poate putem primii vreo recomandare.
Tot in Decembrie avem programare pentru o electromiografie.
Atasez si recultate poate sunt printre utilizatori si doctori sau asistenti si ne pot ghida in ce directie sa mergem.
Ca si informatii suplimentare pot sa adaug ca a renuntat definitiv la condus dar inca merge in fiecare zi la serviciu, isi poate desfasura activitatea normal atata timp cat durerile nu isi fac aparitia, are forta in picioare (am dansat, poate urca lejer pe scari pana la etajul 6)
Attached File  Profil miozita extins.jpg   69.13K   124 downloads
Attached File  sante1.jpg   112.54K   120 downloads

#2
Argv

Argv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,504
  • Înscris: 25.10.2007
Este vaccinata? Pentru ca intre efectele adverse ale vaccinarii se numara si :
- joint & muscle pain
- muscle twitching, spasms, tremors and shaking

#3
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,922
  • Înscris: 25.06.2007
Probabil e vorba o distrofie miotonica, mai trebuie asteptate si rezultatele celorlalte teste si opinia medicului reumatolog.

#4
Luci900

Luci900

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 23.10.2016

 Argv, on 15 noiembrie 2021 - 14:06, said:

Este vaccinata?
Inca nu, nu este vaccinata. Doar eu sunt vaccinat. Mereu cand a vrut sa isi faca vaccinul a intervenit ceva. Chiar astazi discutam si imi spunea ca abia asteapta sa vada despre ce este vorba si ce spune domnul doctor astfel incat sa isi poate face odata vaccinul asta.
Interesant este ca prima intrebare a doctorului a fost identica cu a ta. Dupa ce am descris problema a intrebat direct: v-ati vaccinat? A spus ca a mai auzit din alte surse de pacienti care au avut covid si au acuzat astfel de dureri care au disparut in timp.
In fine...vreau sa fie clar de la inceput ca nu vreau sa ducem discutia asta pe tema vaccinului Posted Image

#5
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006
https://www.reginama...za-izoenzima-mb
https://www.medlife....ze-medicale/tgo
https://www.reginama...nalize/aldolaza
https://www.synevo.r...-7-pl-12-ej-oj/

Nu ma pricep, dar poate ar fi bine sa o vada doctorul mai repede. Par sa fie probleme cu tesutul muscular sau cu ficatul.

Daca erau crampe, le simtea ca o "strangere" sau contractie permanenta a unui muschi. Crampele pot fi foarte dureroase.

#6
zile_san

zile_san

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,671
  • Înscris: 10.10.2011
sotia face sala cumva constant? a facut efort fizic considerabil inainte?
ck ridicat poate fi si semn de rabdomioliza.
eu am avut in ianuarie de aia iti zic :)) dar la mine CK era 130.000. asteptau doctorii sa vada daca imi crapa rinichii sau nu. valorile ridicate la mine erau valorile ridicate la analizele sotiei tale dar evident valori cu muuuuuuuuuuuuuuuuuult mai mari.

#7
marianvasile

marianvasile

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 10.05.2013
Eu am crampe. Foarte dureroase. Se contractă mușchii din zona afectată, de zici că sunt de piatră. Apar aleator, la abdomen, coaste sau picioare. La picioare sunt cele mai rele. Zona afectată cuprinde gamba și pulpa, devin rigide și orice mișcare este dureroasă. La cea mai a dracului criză am stat întins pe jos 15 minute. Pentru relaxare trebuie să treacă câteva minute sau să prind o poziție care să deznoade contracția. În urma analizelor nu am deficit de nimic ce ar putea provoca asta, anticârcel este apă de ploaie, am luat magneziu la sfatul medicului și s-au mai rărit plus că au mai scăzut în intensitate. Pot fi declanșate în urma unui efort fizic intens, iar cele intercostale mi le provoacă chiar și un acces „sănătos” de râs. Mi-e și frică de bancuri bune sau situații hazlii.

#8
Nimcid25

Nimcid25

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,961
  • Înscris: 01.06.2015
este probabila o hernie de disc. ar fi necesar un RMN lombar pentru a vedea exact.

#9
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Cum se manifesta inceputul durerilor ? Dupa ce sta o perioada intr-o pozitie intinsa sau pe scaun ? Intreb pentru ca in general , fascita plantara este responsabila de dureri de picioare care trec daca incepe sa mearga . Este o afectiune care trece greu , in timp, si printre putinele metode de tratament se numara incaltamintea comoda . Problema este ca debutul durerilor nu este atat de brusc cum povestesti tu , insa unele manifestari se potrivesc . Poarta frecvent incaltaminte incomoda , cu tocuri inalte sau talpa subtire ?

#10
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Pentru a elimina cauza , cand are o criza , da-i repede incaltamintea jos si maseaz-o putin in talpa , o idee mai tare , cu montutile mainilor . DAca este fascita , o sa o doara de o sa ii dea lacrimile .

Edited by JurasikMan, 15 November 2021 - 16:14.


#11
Luci900

Luci900

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 50
  • Înscris: 23.10.2016
Va multumesc frumos pentru raspunsuri mai ales domnului "marianvasile" care a reusit sa ma faca sa rad copios chiar daca stiu ca nu este de ras (imi cer scuze, am vazut cu ochii mei ce inseamna durere, adica mi-a spus sotia ca este ca si cum ii infinge un cutit)
Am sa incerc sa raspund pe rand:

 zile_san, on 15 noiembrie 2021 - 15:27, said:

sotia face sala cumva constant? a facut efort fizic considerabil inainte?
ck ridicat poate fi si semn de rabdomioliza.
Sotia obisnuia sa mearga la sala, este o fire sportiva, urca mereu pe scari, ii plac plimbarile lungi pe jos si obisnuia sa faca niste exercitii acasa dupa un program.
Coincidenta face ca aceste dureri au aparut in urma unor exercitii pe stepper. A luat o pauza destul de lunga, aproximativ 30 de zile nu a mai facut exercitii dupa care si-a manifestat dorinta de a reincepe. Mi-a spus ca de ziua ei isi doreste cadou un stepper asa ca am cumparat unul. In prima zi a facut pe el cam 30 de minute apoi dupa doua zile a facut vreo 45 de minute in continuu pe durata unui episod (la final era leoarca si chiar i-am spus ca prea exagereaza)
Durerile au aparut imediat in urmatoarele zile dar fara febra musculara. Au aparut deodata, fulgerator si la ambele picioare in zona cuprina dintre genuchi si bazin (fix grupa de muschi care lucreaza pe stepper).
Eu din start m-am gandit ca stepper-ul este de vina si tot ce am scris mai sus am relatat si la doctor acesta din urma a spus ca este foarte putin probabil sa fie de la stepper. Stepper-ul poate a fost doar un factor care a accelarat aparitia acestui fenomen.
La sfatul doctorului nu l-a mai folosit chiar daca isi doreste foarte mult sa faca exercitii fizice. Am in plan sa scap de el (l-am urcat in pod sa nu il mai vad)

 marianvasile, on 15 noiembrie 2021 - 15:41, said:

Eu am crampe. Foarte dureroase. Se contractă mușchii din zona afectată, de zici că sunt de piatră. Apar aleator, la abdomen, coaste sau picioare.
Imi pare rau sa aud asta. Sper sa numai aveti episoade de acest gen. Va multumesc. O sa incercam si noi cu magneziu.

 Nimcid25, on 15 noiembrie 2021 - 15:43, said:

este probabila o hernie de disc. ar fi necesar un RMN lombar pentru a vedea exact.
avem si RMN coloana pe lista doar ca nu am ajuns inca la el.

 JurasikMan, on 15 noiembrie 2021 - 15:53, said:

Cum se manifesta inceputul durerilor ? Dupa ce sta o perioada intr-o pozitie intinsa sau pe scaun ? Intreb pentru ca in general , fascita plantara este responsabila de dureri de picioare care trec daca incepe sa mearga .
Am observat ca durerile apar dupa o perioada in care sta pe scaun dar nu este o regula. S-a intamplat si dupa ce a s-a ridicat din canapea din pozitia intins.
Fascita plantara am avut eu, am alergat cu niste adidasi care aveau talpa subtire. Am scapat de ea in aproximativ 18 luni. Ma dureau talpile ingrozitor, la debut abia ma deplasam.

 JurasikMan, on 15 noiembrie 2021 - 16:14, said:

Pentru a elimina cauza , cand are o criza , da-i repede incaltamintea jos si maseaz-o putin in talpa , o idee mai tare , cu montutile mainilor . DAca este fascita , o sa o doara de o sa ii dea lacrimile .
Nu o pot misca, cand apar durerile am incercat sa ii indrept putin picioarele sau sa ating zona respectiva insa nu suporta deloc.
Abia reusesc sa o dau jos din masina ca sa stea in picioare si sa faca cativa pasi. Se agata cu mainile de gatul meu si doar asa reusesc.
Nu pot sa explic prin ce trece dar am intrebat pe o scara de la 1 la 10 de cat sunt durerile si mi-a spus ca de 20. La birou unde lucreaza, daca nu sunt prezent sa o ajut sa se ridice de pe scaun trebuie sa roage o colega ca singura nu poate sa isi miste picioarele.

#12
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,623
  • Înscris: 07.02.2003

 marianvasile, on 15 noiembrie 2021 - 15:41, said:

Eu am crampe. Foarte dureroase. Se contractă mușchii din zona afectată, de zici că sunt de piatră.
Carcei popular vorbind Posted Image Atentie la lipsa de calciu si magneziu.

Edited by andreic, 15 November 2021 - 16:35.


#13
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
Nu ignora sfatul lui Karhu, nu stiu de ceilalti insa el sigur e medic.

#14
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
Sau probleme la coloana, nu strica un rmn..

#15
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Mie mi se pun junghiuri intercostali.   Stând.  
Nu fac nimic care să declanșeze reacția.   Am observat că întotdeauna pornește într-o parte, brusc, apoi, în 10-15-20 secunde apare și în partea opusă.
Repet,  fără nicio relație de cauzalitate identificabilă.    Inclusiv noaptea,  în somn.  Nu fac vreo mișcare anume care să declanșeze.

Am mai observat că toate aceste reacții îmi apar doar atunci când sunt obosit și nedormit.  Când conduc mult (>12 ore) sau stau pe scaun și lucrez mult timp.

Am luat magneziu (dimineața - timp de trei luni neîntrerupt) la indicația medicului și mi s-au redus junghiurile până aproape de zero.  
După trei luni de la stoparea administrării de magneziu,  treptat,  junghiurile au reapărut.
Uneori sunt atât de dureroase încât cei din jurul meu se sperie, li se pare că fac atac de cord.

#16
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006

 zile_san, on 15 noiembrie 2021 - 15:27, said:

dar la mine CK era 130.000.
Ti-au calculat-o la metru cub? :huh:

 tomaso, on 15 noiembrie 2021 - 17:23, said:

Mie mi se pun junghiuri intercostali.   Stând.  
Nu fac nimic care să declanșeze reacția.   Am observat că întotdeauna pornește într-o parte, brusc, apoi, în 10-15-20 secunde apare și în partea opusă.
Repet,  fără nicio relație de cauzalitate identificabilă. Inclusiv noaptea,  în somn.  Nu fac vreo mișcare anume care să declanșeze.

Am mai observat că toate aceste reacții îmi apar doar atunci când sunt obosit și nedormit.  Când conduc mult (>12 ore) sau stau pe scaun și lucrez mult timp.

Am luat magneziu (dimineața - timp de trei luni neîntrerupt) la indicația medicului și mi s-au redus junghiurile până aproape de zero.  
După trei luni de la stoparea administrării de magneziu,  treptat,  junghiurile au reapărut.
Uneori sunt atât de dureroase încât cei din jurul meu se sperie, li se pare că fac atac de cord.
Fa pauza de 10 minute la 1 ora, ridica-te de pe scaun si misca-te un pic. Probabil niste muschi lucreaza tot timpul cand stai jos si raman contractati. Sau bei prea multa cafea si elimini magneziu.

#17
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Beau prea multă cafea.

#18
MariusEXxTREME

MariusEXxTREME

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 722
  • Înscris: 15.07.2020
o asociez cu o lipsa de calciu / vitamine, minrale. dar un medic specialist este in masura sa zica ce si cum..

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate