Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Magazine (alimentare) cu produse românești

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
DanCld

DanCld

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,239
  • Înscris: 25.11.2003
Nu, nu e o întrebare - nu numai că știu că există, dar le-am și vizitat de suficiente ori cât să îmi fac o părere. Vreau doar să las o serie de review-uri, poate ajută pe cineva.

1. Rețeaua "Moldova"

Da, e o rețea națională de magazine - sunt vreo 4-5 doar prin Dublin, dar și prin commuter towns gen Bray sau Naas, plus magazine prin orașele mai mari gen Cork. Atmosfera este cam de alimentară comunistă iar produsele sunt în mare parte orientate spre diaspora basarabeană (bomboane "Bucuria" gen). Asta înseamnă și importuri din Rusia sau Ucraina, adică produse doar cu ambalaje în limba rusă. Produsele din România sunt o prezență mai degrabă secundară, dar se poate găsi uneori salam săsesc sau ciocolată cu rom. La mezeluri și la conserve de legume "intersecția culturală" e totuși suficient de semnificativă, nu prea se pune problema să nu găsești ceva cu "gust de acasă". Personalul din magazine este în general basarabean.

2. "Bucovina"

E vorba de un singur magazin strecurat într-un (fost) industrial estate din Dublin 15 (Blanchardstown). Magazinul este 100% românesc (din România), practic singurul din Dublin căruia i se poate pune această definiție. Spațiul este destul de mic (cam cât un apartament cu 2 camere), dar au o selecție mare de produse, adică poți găsi mult mai multe, nu doar eugenii, muștar de la Tecuci, lactate sau mici. Atmosfera magazinului e din păcate condimentată cu o coloană sonoră discutabilă - gen radio dat tare, cu program de dedicații pe fond de muzică lăutărească - motiv pentru care n-am mai trecut pe acolo de ceva vreme. Dar dacă le merge așa, înseamnă că unora le place, de ce aș comenta eu.

3. Rețeaua "Polonez"

Altă rețea națională de magazine, per total cu mai multe magazine decât "Moldova", dar poziționate în general prin aceleași zone, uneori ușă-în-ușă cu acestea. Magazinele au o atmosferă mai apropiată de ce se poate găsi prin Tesco sau Dunnes; cred totuși că se poziționează pe zona imigranților est-europeni cu un pic mai mulți bani. Majoritatea produselor sunt din Polonia, România, Lituania și Germania; poți pleca de acolo cu mălai, eugenii, pufuleți, ciocolată cu rom sau cârnați de porc - sigur, și cu mici de la congelator. Sau cu mezeluri poloneze sau cu pește murat, după gust. Personalul din magazine este format din români (basarabeni, dar nu numai) și polonezi. Din câte am auzit, patronul rețelei este de fapt român (din România).

Deci da, nu se moare de foame în Dublin ;)

#2
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,027
  • Înscris: 07.11.2006
Multi vor considera acest lucru drept reclama.Cretini.
N-am sa pot intelege niciodata de ce trebuie blurata adresa,firma,etc de ce trebuie sa ascundem numele sau datele unei firme etc.
Vorbim de cenzura de pe vremea comunista?Povesti.Cenzura mascata,capitalista,face acelasi lucru,acceptat din pacate de toate maimutele capitaliste cu drepturi.
Din pacate,aceste asa-zise produse romanesti sunt la fel ca toate produsele marca UE.adica un rahat si un cacat.Nu mai exista demult produse de calitate in magazine.Exista doar spalarea creierilor din pacate,cu toate consecintele negative.

#3
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Sunt sigur ca exista si mai proaste pe care insa am reusit sa le evit, dar din ce am gustat, Bucuria au fost de departe cele mai proaste si mai naspa dulciuri gustate vreodata de mine, mult mai rele chiar fata de ciocolata turceasca cu gust de sapun detergent, si apropo de Irlanda, chiar o idee mai naspa decat Cadbury Irlanda cu alune de padure care inainte sa gust Bucuria o consideram cea mai neverosimil de absurd de proasta ciocolata gustata de mine.
Cadbury UK cu alune de padure a fost multi ani una din cele mai bune din lume, un reper, mult muuuuuult peste Milka Swiss made din anii 80-90 care era incomparabil mai buna decat Milka din alte tari. Kadbury UK avea nota 11+ din anii '80 pana prin 2005 dupa care s-a ales praful de gust in toata lumea.
Nestle Swiss made cu alune de padure avea nota 12 pana prin 2001, apoi a cazut incet, in 2008 inca lua 9+, insa dupa a cazut si ea psna la nota 2 cu indulgenta mare. Insa daca Nestle Swiss made a cazut la nota 2 cu indulgenta mare, Cadbury Irlanda ar fi pe la nota minus 99 sub 0, si Bucuria la minus 100 sub zero, si limitat la minus 100 doar ca sa fie cifre uzuale, insa ar merita unele astronomic de mici spre minus infinit.

In rest ce sa zic, romul e o chestie subiectiva.
Mie nu-mi place nici in strudel dar in ciocolata,nu m-a prins niciodata faza cu romul...
Cred ca ginul are gust mai suportabil chit ca dau la rate dupa el chiar baut cu Kinley original cum era odata, nu apa tonica ca acum.
Nu ma tenteaza nici eugenia, am gust si nu am mai simtit nevoia alta data.

La produse romanesti, ca sa zic si de bine, ma tenteaza casul de capra, telemeaua de capra traditionaka nu industriala - aia nu ma intereseaza deloc, cascavalul de capra, untul de capra, smantana de capra, iaurtul gras de capra, kefirul si sana de capra,
Si de gust si branza fermentata la cosulet de brad.
Rosii si legume de gradina din seminte romanesti non GMO din RO nu cred ca gasesti acolo, ca si in RO e o problema...dar ar fi bune, si arpagic, si ciusca rosie mai iute ca peperoncino, si usturoi si leurda si varza care nu e gmo de sera hidroponica, castraveti cu gust, morcovi romanesti cu gust, etc., etc.
Carne de mistret si de urs daca sti sa o prepari calumea, fezandata.
Nisetru si morun pescuit nu de acvacultura.
Manatarci din Gorj, trufe, ficat de gasca, fazan, oua de tara, etc.
Nu sunt fan mezeluri ca sunt cu nitriti, si ca le-au stricat demult si in RO, si cele bune le pastreaza oamenii pt ei, nu as manca salam deloc, cel zis de sibiu nu mai are treaba cu cel original de zeci de ani, in 92 deja era stricat catastrofal, pastrama de piept de pui care era f buna acum nu are gust, cotletul haiducesc era ruleta si inainte, uneori fabulos alteori naspa, pastrama de altceva nu mi-a placut niciodata, muschiul file nu msi imi place, muschiul tiganesc era bunicel dar acum nu ma tenteaza. Sunca taraneasca uneori e OK, sunculita, slaninuta de tara fiarta cu boia ( nu industriala) , kaizer, bacon mai sunt si bune dar uneori au fascii musculare care nu se mesteca si trebuie taiate.

Edited by loock, 24 October 2021 - 00:40.


#4
Victor5

Victor5

    Verba volant, scripta manent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,278
  • Înscris: 05.04.2011
"De degustibus et coloribus non est disputandum"

#5
Alexiaz

Alexiaz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 790
  • Înscris: 02.07.2019

View PostVictor5, on 24 octombrie 2021 - 01:03, said:

"De degustibus et coloribus non est disputandum"

Corect si foarte adevarat!!!
Dar....totusi ne traduci??? Posted Image

#6
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,925
  • Înscris: 25.06.2007
Reveniți on topic

#7
Kean

Kean

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 14.09.2016
Problema e ca ,produsele "romanesti" procesate in Romania sunt cu mult mai nocive decat cele din acceasi categorie din strainatate.E destul sa ne uitam cum se prezinta tara in momentul de fata sa ne dam seama ca pe producatorii romani ii doare fix in pl de santatea populatiei nerespectand sigur retetele originale si apeland la multe "chimicale" pentru a face mai gustos produsul.Acum daca voi aveti dor de tara si cumparati salam numai pentru ca scrie pe el in romaneste asta-i treaba voastra.

#8
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,206
  • Înscris: 08.01.2021
La mine exista deja mulți producători care fac local produse românești. Inclusiv mici, afumături, păstrămuri, cozonaci, etc după rețete românești made in Bruxelles. Haios e ca primul care a apărut nici nu era roman, era un flamand care angajase un inginer agroalimentar din România și ala a venit cu rețetele și a dat lovitura. Acum sunt cred peste 10 care produc chestii românești local, pe lângă aia care le aduc din Ro.
Peintre cei care aduc chestii era unul care aducea vinuri, însă alese, nu de supermarket, unul care făcea figura asta de foarte mult timp. Pe lângă vinuri mai aducea și câteva chestii alimentare mai deosebite, era genul de magazin / produse mai de lux. Insă a dispărut magazinul fizic, mai vinde doar online.

Edited by KiloW, 24 October 2021 - 09:50.


#9
Victor5

Victor5

    Verba volant, scripta manent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,278
  • Înscris: 05.04.2011
Si în Spania exita o firma "Transilvania" care face mezeluri, mici, afumaturi dupa retete românesti, si de buna calitate; din pacate, le-am gasit doar într-un singur magazin românesc la Bordeaux (eu stau la 100km); la mine, cel mai aproape, un magazin armenesc aduce alimente românesti, unele facute în germania (cabanos, salam de mistret si de vara); de aici iau castravati murati în sare (bulgaresti!), mici Cristim, eugenia, pufuleti etc, din nostalgie.        " Kadbury UK" nu au :)

#10
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,880
  • Înscris: 28.11.2006
Acum am aflat ca magazinele Polonez vand produse romanesti :w00t:

On: la mine in orasel nu am retelele astea mari, dar am un magazin cu produse traditionale. De regula sunt OK (si destul de scumpe), dar nu se compara cu chestiile autentice de la tara pe care le mancam cand eram copil. Si mai e o macelartie cu abator propriu, dar care mai vinde si branzeturi foarte bune. Exista alternative la supermarket, dar trebuie sa fii cu ochii-n 14, sa nu iei teapa doar din dorinta de a lua ceva "natural" si "de la tarani".

#11
OrinocoFlow

OrinocoFlow

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 553
  • Înscris: 02.10.2021

View PostDanCld, on 23 octombrie 2021 - 22:36, said:

Nu, nu e o întrebare - nu numai că știu că există, dar le-am și vizitat de suficiente ori cât să îmi fac o părere. Vreau doar să las o serie de review-uri, poate ajută pe cineva.

1. Rețeaua "Moldova"

Da, e o rețea națională de magazine - sunt vreo 4-5 doar prin Dublin, dar și prin commuter towns gen Bray sau Naas, plus magazine prin orașele mai mari gen Cork. Atmosfera este cam de alimentară comunistă iar produsele sunt în mare parte orientate spre diaspora basarabeană (bomboane "Bucuria" gen). Asta înseamnă și importuri din Rusia sau Ucraina, adică produse doar cu ambalaje în limba rusă. Produsele din România sunt o prezență mai degrabă secundară, dar se poate găsi uneori salam săsesc sau ciocolată cu rom. La mezeluri și la conserve de legume "intersecția culturală" e totuși suficient de semnificativă, nu prea se pune problema să nu găsești ceva cu "gust de acasă". Personalul din magazine este în general basarabean.

2. "Bucovina"

E vorba de un singur magazin strecurat într-un (fost) industrial estate din Dublin 15 (Blanchardstown). Magazinul este 100% românesc (din România), practic singurul din Dublin căruia i se poate pune această definiție. Spațiul este destul de mic (cam cât un apartament cu 2 camere), dar au o selecție mare de produse, adică poți găsi mult mai multe, nu doar eugenii, muștar de la Tecuci, lactate sau mici. Atmosfera magazinului e din păcate condimentată cu o coloană sonoră discutabilă - gen radio dat tare, cu program de dedicații pe fond de muzică lăutărească - motiv pentru care n-am mai trecut pe acolo de ceva vreme. Dar dacă le merge așa, înseamnă că unora le place, de ce aș comenta eu.

3. Rețeaua "Polonez"

Altă rețea națională de magazine, per total cu mai multe magazine decât "Moldova", dar poziționate în general prin aceleași zone, uneori ușă-în-ușă cu acestea. Magazinele au o atmosferă mai apropiată de ce se poate găsi prin Tesco sau Dunnes; cred totuși că se poziționează pe zona imigranților est-europeni cu un pic mai mulți bani. Majoritatea produselor sunt din Polonia, România, Lituania și Germania; poți pleca de acolo cu mălai, eugenii, pufuleți, ciocolată cu rom sau cârnați de porc - sigur, și cu mici de la congelator. Sau cu mezeluri poloneze sau cu pește murat, după gust. Personalul din magazine este format din români (basarabeni, dar nu numai) și polonezi. Din câte am auzit, patronul rețelei este de fapt român (din România).

Deci da, nu se moare de foame în Dublin Posted Image

Buna.
Nu ai mentionat nimic de preturi.
Din cate am observat, daca compari individual produsele cu echivalentul lor din Dunnes sau Tesco, Lidl etc. sunt mai scumpe. Si calitatea mai proasta. Nu zic ca nu sunt si exceptii, dar in mare nu merita sa cumperi nimic de acolo.

Intr-o nota pozitiva, am gasit burta fideluta congelata la un pret foarte bun, cred ca era 3-4 Euro caserola.

#12
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,206
  • Înscris: 08.01.2021
La mine asta e ala care spuneam ca avea magazin fizic insa care cred a a disparut si a ramas doar online. Puteai lua cu incredere orice de la el, selectiona destul de strict produsele (pe langa vinuri mai aduce si alte cateva prostioare), insa nu aducea nimic de duzina.
https://www.transylvania-wines.com/
Daca se reclama... asta e Posted Image Sa se stearga.

Edited by KiloW, 26 October 2021 - 09:40.


#13
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,925
  • Înscris: 25.06.2007

View PostKiloW, on 26 octombrie 2021 - 09:39, said:


:scared: Pe calculatorul de la job, situl e blocat: "Adult/Mature Content:Alcohol" :lol:
Pe telefon il vad fara probleme :)

In alta ordine de idei mut topicul, sa se poata discuta despre magazine din orice tara, nu doar din Irlanda.

#14
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,206
  • Înscris: 08.01.2021
Eu am alcool de vânzare la cantina cooperativei :D

#15
DanCld

DanCld

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,239
  • Înscris: 25.11.2003

View PostOrinocoFlow, on 25 octombrie 2021 - 20:43, said:

Nu ai mentionat nimic de preturi.
O să rectific asta azi fiindcă am găsit o broșură într-un magazin Polonez cu titlul "Best of Romania". Broșura de care zic include poze frumoase și ceva reduceri de tip "Black Friday" (de fapt "Black November") la unele produse mai mult sau mai puțin tradiționale.

Attached Files



#16
OrinocoFlow

OrinocoFlow

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 553
  • Înscris: 02.10.2021
OMG pufuleti!

Sa maduc pana in Dublin pentru asta, sa nu ma duc? Posted Image

#17
KiloW

KiloW

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,206
  • Înscris: 08.01.2021
La mine baga pufuleți și covrigei de Buzău la supermarket. Are la delhaize (mega image in Ro) și mi se pare ca au și la Carrefour.

#18
OrinocoFlow

OrinocoFlow

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 553
  • Înscris: 02.10.2021
Kilow, din ce zici aveti multe apucaturi de romani acolo la "BruCSel" Posted Image te simti ca acasaPosted Image

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate