![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Frecvente radio scanner.
Last Updated: Mar 10 2023 22:53, Started by
mihaitza2222
, Jun 24 2021 07:10
·
0

Posted 10 March 2023 - 22:53

Salut tuturor !
Am cumparat si eu recent un UV-5R , si sunt foarte multumit de statie ! Dupa ore intregi de invatare pe YT- til recomand pe NotaRubicon Productions ( desi majoritatea informatiilor de baza necesare de operare a statie se gasesc fain frumos si in manualul statiei cu care vine dar am vrut niste explicatii mai deslusite asupra diferite setari.) Statie poate mult mai mult . Am inteles ca ii poti extinde limitele de frecvente prin repgrogramare cu soft-ul CHIRP , ar putea opera pe 126-230 VHF si 380-540 UHF. Deocamdata , statia mea "stock" are 136-174 & 400-520. Sunt diferite metode de a imbunatati emisia cat si receptia acestei statii - punand un counterpoise/tiger tail , alta antena mai lunga si castig mai mare . Acum , citind acest topic , sunt total de acord ca intampinarea noilor radio amatori/pasionati de radio , chiar si fara licenta , sa fie facuta cu bratele deschise. Nu cu chestii : " Cum de cumperi o statie daca nu stii cum so folosesti"- chill broo - Pe de alta parte asta e si una din frumusetile acestui hobby , sa inveti ce si cum, si e mult mai fun cand inveti si pui si mana sa faci imediat.sad ham ffs. La noi in tara este ilegal sa receptionezi fara licenta inafara de pmr446 - bineinteles , asta zice legea , dar nu prea are nima aparatura necesara sa te detecteze ca tu receptionezi- cel mai probabil institutiile/organele care pot acest lucru , precum sa zis , au trecut pe digital. Deci licenta de recepție o consider inutila , de exemplu in America ( majoritatea statelor) ai voie sa asculti fara licenta pe oricine chiar si politia. La noi nai voie sa asculti nici chiar pe radioamatori. Bineinteles , asta zice legea care sincer nici nubare sens si nici nu se chinuie mai nima sa o aplice. Acum cu transmisia.... In pmr446 , iti setezi step-ul pe 6.25 , introduci cu tasta 440.000 si dai sageata ... Ai tabel online cu freq si canalele fiecaruia. E ok sati setezi TXP-ul ( puterea de transmisie ) pe LOW ( va aprea un L pe LCD cand e TXP-ul low- cica vreo 2W- indeajuns ca sa nu prea interferezi pe altii.5w e prea mult pentru 446) Si bineinteles WN - NN ( Narrow Band) Consider , pentru cea mai buna experienta radio este bineinteles pe frecventele de radioamatori. Dar aici e alta mancare de peste , si eu caut sami iau licenta dar nu stiu ce clasa. Uni zic ca clasa iv de radioamator ai voie sa operezi numai sub supravegherea unui radioamator de cel putin clasa III. Si pentru clasa III nu e foarte simplu de luat licenta. Consider ca ar fi ideal sa se scoata restrictia asta pe clasa IV , stupida sincer , ca multi mai multi sa inceapa cu un simplu UV-5R si sa invete reglementarile si legislatia si cam atat. Adica sa se faca licentierea de radioamator mult mai usoara si mai accesibila. Altfel nu vad sa putem castiga incepatori in hobbyul asta. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users