Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 

Viata la casa vs bloc & probleme nespecifice

* * - - - 6 votes
  • Please log in to reply
3504 replies to this topic

#2089
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,830
  • Înscris: 14.10.2008

View PostArhanghelul_Mihail, on 01 iulie 2022 - 17:19, said:

La casa apar problemele legate de intretinerea curtii si a exteriorului casei. Probleme pe care nu le ai la apartament. Dar sunt compensate de insasi existenta curtii.
Daca ai multi bani, platesti om sa iti gradinareasca si nu ai stres. Dar cand nu ai bani si ai o mama foarte pretentioasa la curatenie si gradinarit, de numai cum face ea ii place, nu ii place cum lucreaza altii, e nasol.

Imi place sa ies in oras pe strazi mai mult decat in curte, lucru pe care il pot face si de la bloc. Curtea a fost cu adevarat utila in lockdown-ul din pandemia vietii.

View PostArhanghelul_Mihail, on 01 iulie 2022 - 18:45, said:

Ah, asta-i o boala veche. Cu indivizi care-si fac ditai casele, mult peste nevoile lor de zi cu zi.
Romanii sunt la intrecere cu tiganii la palatele mari. Posted Image

View PostArhanghelul_Mihail, on 02 iulie 2022 - 20:00, said:

Da' trebuia sa te gandesti ca n-ai nevoie de 300 de mp si ca ai tai copii nu vor vrea sa stea cu tine-n curte/casa/uatever. Trebuia sa te gandesti ca n-ai nevoie de camere de 6 metri inaltime.

E o casa. O faci pentru o viata. Daca nici la asta nu te gandesti..
Vecinii si-au facut case mici, normale, in 2000, numai tatal meu a crezut ca va avea 2 nurori care vor sta cu el in casa.

View PostFlat, on 03 iulie 2022 - 12:48, said:

Trebuie sa te uiți la situația generală în țările civilizate când faci planuri de genul ăsta. Sa crezi că toată viața vei avea impozite ridicol de mici și parcări moka în orașe este doar naivitate.

A, daca prevezi că țara ta ajunge un pesedistan infect unde nu exista lege și reguli, poți să îți faci orice palat și cotețe.. dacă totuși vezi va țara se duce spre standardul UE , îți iei marja că va fi căndva ca afară. Și afara impozitele nu sunt mici. De ce? Penttu că civilizația costă
Spre standardul comunist al UE.

Vezi ca bugetarii tin cu PSD, privatii cu dreapta, asta observ eu, tu esti exceptia. Bugetarii si pensionari, PSD.

View Postpetit_christian, on 04 iulie 2022 - 09:21, said:

Numai ca, doar un f mic detalii, Vestul à facut mai intii bogatia  banii si civilizatia si dupa aia bani. Si inca un detalii, cit procent din pib aloca Romania bugrtarilor si cit Vestul ? Si mai ales citi bani produc aia din Vest pt stat ?eu in Franta, schimbarea permis online, schimbarea card tahograf on line, cardul european d sanatate dau comanda in contul meu online de Casa de asigurare de sanatate si vine acasa, cu fiscul comunic on line si f multe servicii sunt on line, carevasazica s au eliminat bujetari la greu.
In Ro de abia merge cardul de sanatate daramite sa ai cont online la casa de asigurare de sanatate unde sa ai toate datele, inclusiv retele compensate.desprce ce vb, Romania e in evul mediu din punctul asta de vedere. Pina si biletul dtren il oedacassi il imprimai. Daca nu in gara ai automate de bilete de tren, n ai ce sa cauti la ghiseu.pai d eunde atita fericire in Ro. Sa nu mai zic de trenuri 360 km/h la misto. Bugetace d Romania de ce................................... nu face si el linii de tren, autostrazi, digitalizare ?
Asta ma oftica, vestul are internet de rahat, cu viteze praf, dar rezolvi totul online, Romania are in orice colt internet fix si mobil la viteze astronomice, dar il folosim doar pentru a pirata filme si jocuri, servicii publice online oha.

View PostFlat, on 04 iulie 2022 - 09:29, said:

Bugetarii fac, de la 1 iulie daca nu știați, orice factură către instituțiile publice se trimite numai prin spațiul virtual ANAF , e factură. deci nu mai merge cu smenuri. urmează și pentru pullime, facturile vor fi toate in ANAF și specialiștii de acolo plus ai vor identifica imediat evazioniștii
E un pas inainte. Dar tie iti convine sa fie stopata evaziunea, ca sa ai salariul asigurat (cine nu vrea bani multi pe munca putina), insa multi fac evaziune si pentru ca stiu ca banii ce pleaca catre bugetul general consolidat al statului nu sunt folositi deloc in avantajul cetateanului.

***********
Tocmai ca la vecinul cu casa mica de langa mine (3 dormitoare) ginerele sta cu ei in casa, fara acte, dar sta din 2001 (am fost gelos atunci ca mi-a furat vecinaPosted Image) in casa cu socri mici cum ar veni.

La mine, facusi palat taica, o nora nu sta, cealalta intarzie sa apara, maica-mea e de parere deja ca nicio fata de azi nu mai vrea sa se bage sluga la casoaie, ele vor doar sa danseze "la sentiment", sa se plimbe si sa se distreze. Posted Image

Muzica noaptea fara sa se auda prea tare la maica-mea in dormitor, cel mai mare avantaj al palatului. Dar bucataria e sub mine si cand vine sa bea apa, observa ca nu dorm.

Maica-mea insa se reintoarce la taramurile copilariei, bine ar fi sa stea cat mai mult la Miesti cand o fi casuta gata, m-a facut ieri sa ratez o furtuna neprognozata cu Miestiul ei. Posted Image

Edited by Neaceasca85, 04 July 2022 - 10:16.


#2090
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006

View PostNeaceasca85, on 04 iulie 2022 - 10:27, said:

Spre standardul comunist al UE.

aoleo
si tu te urci în trenul euroscepticilor? ce dracu e comunist în ue, tu știi

ce înțelegi tu prin comunist este complet aiurea, comunist nu înseamnă reguli. reguli înseamnă civilizație. tu vrei babilonie, libertate să facă fiecare ce îl taie capul, anarhie, adică țară africană

View PostNeaceasca85, on 04 iulie 2022 - 10:27, said:

insa multi fac evaziune si pentru ca

...sunt hoți

#2091
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,830
  • Înscris: 14.10.2008
De scurta durata, 3-4 minute, noroc cu camerele Tapo. Ar fi nevoie si de una de exterior in curte pentru furtuni cand sunt plecat.

De cand au ajuns prostovanii si atehnicii aia ecologisti in fruntea UE, imi vine sa borasc, sa ies din UE sau sa se scindeze, ca sa mai pastram din avantaje. Bruxelles e intr-o clima blanda ce permite prostii, noi suntem morti fara AC vara si CT iarna.

Cand UE nu mai asigura calitatea vietii, trebuie luate masuri. Scumpiri inseamna scadere nivel de trai.

Unii ziceau cum sa nu avem carburanti si gaze scumpe cand Nastase a vandut Petrom cu tot cu zacaminte. Nu sunt ale noastre, sunt ale OMV-ului, ale austriecilor, nein.

#2092
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,829
  • Înscris: 15.08.2014
Du de domnule unde crezi ca ti e bine si lasa ne pe noi cu UE ul nostru. Nu te tine nimeni cu forta la Slatina.

Are dreptate mama ta, de ce s ar mai baga careva la jug ? Viata e scurta,de ce sa o piarda facind curat si intretinere la o casa care nici macar nu e a ei. Femeile vor bani, frumusete, potenta sau macar una din ele. Vor sa la acorzi timp sa le tii in brate
Pasiuni avem toti dar asta nu inseamna sa neglijam familia.

#2093
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Cu salariile care sunt acum,no comment.
Neaceasca pot sa iti iei un al 2lea serviciu la paza part time sau te faci receptioner undeva sau daca stii mecanica,te bagi pe tehnic. Mai vine un ban in plus lunar.

Edited by MembruAnonim, 04 July 2022 - 17:30.


#2094
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
Poate nu o fi Neaceaşcă cel mai bun om, dar are parţial dreptate. Parţial nu are, că panourile alea fotovoltaice sunt utile (nu înţeleg de ce le urâşte). Are dreptate pentru că preţurile au crescut prea mult. Şi asta dă sentimentul de nesiguranţă. Când nu eşti sigur faţă de ziua de mâine, s-ar putea să nu faci unele chestii. Iar oamenii neliniştiţi produc agitaţie.
Întreţinerea la casă costă mult. Dar o casă nu prea mare are anumite avantaje. Dacă nu e izolată, fiind casă veche, cam va costa, una nouă poate să iasă mai bine la partea de costuri de încălzire şi răcire, dar investiţia iniţială va fi mai mare - însă vei fi sigur de viitor. Eu vreu la casă ca să-mi pot face de cap în unele privinţe. Am vecini destul de toleranţi, dar tot mi-e târşă să fac prea multă gălăgie noaptea.
Ah, nici la unele blocuri întreţinerea nu e ieftină din păcate. Unii, chiar dacă avem becuri L.E.D. tot nu lasă lumina aprinsă non-stop... am dat aseară de unul la care nu stătea lumina aprinsă permanent, dar nici senzor nu avea.

Edited by djl, 05 July 2022 - 12:29.


#2095
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,829
  • Înscris: 15.08.2014
De ce stam cu lumina aprinsa non stop? mie imi place sa stau pe intuneric,asa cu gindurile mele,se mira lumea cind ma vede. Mi a placut de mic
Neaceascaca are drepte,dar parca nu e el cel indreptatit sa se vaite. Are multe solutii de iesit din impas spre deosebire de alti. La o adica poate sa vinda si sa se mute in Turcia daca i place atit sau alte tari unde pote trai pina la sf vietii fara sa faca nimic.

#2096
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,512
  • Înscris: 02.09.2006

View PostNeaceasca85, on 04 iulie 2022 - 10:29, said:

.......................
Tocmai ca la vecinul cu casa mica de langa mine (3 dormitoare) ginerele sta cu ei in casa, fara acte, dar sta din 2001 (am fost gelos atunci ca mi-a furat vecinaPosted Image) in casa cu socri mici cum ar veni.

La mine, facusi palat taica, o nora nu sta, cealalta intarzie sa apara, maica-mea e de parere deja ca nicio fata de azi nu mai vrea sa se bage sluga la casoaie, ele vor doar sa danseze "la sentiment", sa se plimbe si sa se distreze. Posted Image

...................
voi sluga cautati?

View PostNeaceasca85, on 04 iulie 2022 - 10:38, said:

De scurta durata, 3-4 minute, noroc cu camerele Tapo. Ar fi nevoie si de una de exterior in curte pentru furtuni cand sunt plecat.

De cand au ajuns prostovanii si atehnicii aia ecologisti in fruntea UE, imi vine sa borasc, sa ies din UE sau sa se scindeze, ca sa mai pastram din avantaje. Bruxelles e intr-o clima blanda ce permite prostii, noi suntem morti fara AC vara si CT iarna.

Cand UE nu mai asigura calitatea vietii, trebuie luate masuri. Scumpiri inseamna scadere nivel de trai.

Unii ziceau cum sa nu avem carburanti si gaze scumpe cand Nastase a vandut Petrom cu tot cu zacaminte. Nu sunt ale noastre, sunt ale OMV-ului, ale austriecilor, nein.
cind zic eu ca ''facultatile'' private sint de rahat, nu se invata acolo nici cit la o sc. profesionala din 89, se pare ca am dreptate!

#2097
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,930
  • Înscris: 25.06.2007

View PostNeaceasca85, on 04 iulie 2022 - 10:29, said:

vestul are internet de rahat, cu viteze praf, dar rezolvi totul online, Romania are in orice colt internet fix si mobil la viteze astronomice,
Fix, da, la mobil insa sta destul de slabut, zic eu, abia locul 51 in lume: https://www.speedtes.../romania#mobile

Edited by Karhu, 05 July 2022 - 13:31.
typo


#2098
rigmarole

rigmarole

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,886
  • Înscris: 29.01.2019

View PostNeaceasca85, on 04 iulie 2022 - 10:38, said:


De cand au ajuns prostovanii si atehnicii aia ecologisti in fruntea UE, imi vine sa borasc, sa ies din UE sau sa se scindeze, ca sa mai pastram din avantaje. Bruxelles e intr-o clima blanda ce permite prostii, noi suntem morti fara AC vara si CT iarna.


In Olanda planuiesc sa forteze fermierii sa inchida majoritatea fermelor mici.
UE se joaca cu focul.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/SOrasUB5GzM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2099
Maskatu

Maskatu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,315
  • Înscris: 30.05.2006
Am fost in concediu, m-am intors, nu pot sa citesc tot ce s-a scris. Va rog sa imi faceti un rezumat. Nea Ceasca e tot cu becurile, furtunile, fenomenele meteo si shaorma? Posted Image

#2100
rigmarole

rigmarole

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,886
  • Înscris: 29.01.2019

View PostMaskatu, on 05 iulie 2022 - 16:23, said:

Nea Ceasca e tot cu becurile, furtunile, fenomenele meteo si shaorma? Posted Image

Astea sint "problemele nespecifice" care au fost dezbatute. Plus ecologistii UE.
Softpedia poate fi inspiratia unui bun roman bun psihologic, ceva intitulat "Furtunile si furtunurile".

#2101
AWE

AWE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 12.10.2005

View PostKarhu, on 05 iulie 2022 - 13:26, said:

Fix, da, la mobil insa sta destul de slabut, zic eu, abia locul 51 in lume: https://www.speedtes.../romania#mobile

Asa e, dar vezi ca lumea se bate in screenshot-uri de pe fast sau speedtest, nu are relevanta din punctul de vedere al lucrului de zi cu zi. Eu tocmai mi-am luat un router 5G cu net nelimitat pentru o locatie unde abia peste cateva luni vor ajunge cu fibra, initial am facut niste teste si vitezele (4G+) erau intre 40 si 100Mbps, geekul din mine a sarit in sus dar in realitate poti face streaming 4k in timp ce esti intr-o conferinta pe Teams si inca cineva sta pe social media, deci viteza mare pe hartie e mai mult bragging rights decat utilitate. La bloc am peste 900Mbps in orice test dar in real life nu-mi foloseste la nimic. Sa nu uit, perioada cu 10 streamuri active pe torrents a trecut mai demult :)

#2102
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,830
  • Înscris: 14.10.2008
Fibra este sfanta. Netul mobil e pentru necesitati mai putin pretentioase, de baza, un strict necesar, oricate viteze mari de marketing ar avea, nu se compara cu cel prin FTTH.

Eu gandesc asa: orice chestie care imprastie internet pe cabluri sau prin aer isi trage zeama dintr-o fibra optica. Atunci de ce sa nu am eu fibra mea, de ce sa o impart cu altii via Docsis sau XG mobil? Din cele mai vechi timpuri ale netului m-am gandit de ce nu venea fibra direct la abonat ci se convertea in coaxiale sau telefonice.

View PostMaskatu, on 05 iulie 2022 - 16:23, said:

Am fost in concediu, m-am intors, nu pot sa citesc tot ce s-a scris. Va rog sa imi faceti un rezumat. Nea Ceasca e tot cu becurile, furtunile, fenomenele meteo si shaorma? Posted Image
Aceleasi pasiuni de la varsta de 5 ani, pana la moarte sau si dincolo de ea. Ca sa parafrazez Dinamo-ul lui taica-miu. Never gonna change. Cand societatea si m UE incearca sa mi le distruga, ma revolt total.

Turcia nu e in UE. Serbia nu e in UE. Poate nici noi nu trebuia sa fim.

UK a facut Brecsit, dar pastreaza aceeasi politica energetica idioata. Adica au iesit doar pe hartie.

Dupa cativa ani fara serviciu TV de la RDS, fratele a bagat TV miercuri. Nu a mai avut de ales cu copiii care au crescut si vor TV. Colegii au si ei nu, baiatul vrea meciuri de fotbal, amandoi nepotii vor emisiunea lui Dan Negru, Jocul Cuvintelor.

#2103
ConstantinDriga

ConstantinDriga

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 26.01.2016

View PostNeaceasca85, on 08 iulie 2022 - 10:17, said:

Aceleasi pasiuni de la varsta de 5 ani, pana la moarte sau si dincolo de ea.
Vezi ca in Rai nu prea o sa ai parte de fenomene extreme. Poate faci ca Ivan Turbinca si te duci dincolo, la guleai, votchi si femei Posted Image

Edited by ConstantinDriga, 08 July 2022 - 10:29.


#2104
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,830
  • Înscris: 14.10.2008
La finele anilor 90 intr-o perioada calduroasa, era un articol intr-un ziar cum ca nici pe lumea cealalta nu scapam de canicula, in Rai sunt 200 C si in Iad 400. Posted Image

#2105
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006

View PostNeaceasca85, on 08 iulie 2022 - 10:17, said:



Turcia nu e in UE. Serbia nu e in UE. Poate nici noi nu trebuia sa fim.


Atunci mâncai shaorma o data pe lună maxim și ghiorțăiai de foame in rest

#2106
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,829
  • Înscris: 15.08.2014
Nu neaparat,crezi xa in Turcia sau Serbia se face foamea?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate