Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
OnePlus 11R

Doua amenzi in același timp?

Recomandare limbaj back-end pentr...

Micsorare volum interfon
 Lamuriri Windows Server 2019

Vas Wc suspendat, ce greutate sup...

Facebook mi-au inchis contul!

Km de pe tester nu corespund cu c...
 Taxa scoala engleza in Barcelona

Inchiriere la cetateni straini

OnePlus face magarii in privinta ...

Racordare masina spalat vase si g...
 EGALIZARE SCARA INTERIOR CU GRESIE

Comparatie intre serviciile de in...

Cu ce vezi in interiorul urechii?

Vanguard / fidelity Romania
 

Liberalizarea pieței de energie electrică 2021

* * * * * 3 votes
 • Please log in to reply
616 replies to this topic

#451
lache

lache

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,180
 • Înscris: 10.05.2004

Să mai citim niște păreri avizate: Petrișor Gabriel Peiu

Statul român a transformat piața liberă într-o caricatură, în care „șmecherii” îi fură pe români cu voie și cu complicitate de la stăpânire  !


"Totul este, de fapt un complot ticălos, menit a mai regiza încă un „tun” pe care distribuitorii de electricitate să îl mai dea românilor."

"Oare ce dovadă mai bună decât refuzul larg majoritar al românilor de a subscrie ofertelor  concurențiale avem pentru caricaturizarea pieței libere de către administrația românească ? Da, aici populația refuză să participe la mascarada liberalizării pieței în proporție de 90%! Da, mai puțin de 10% din populație a încheiat un contract de furnizare a energiei electrice. Nouă din zece români nici n-au observat sau, dacă au observat, nu au crezut că vreodată prețurile utilităților vor fi rodul competiției libere. Ca atare, 90% din gospodăriile românești vor primi electricitate în condiții de serviciu universal, adică la cel mai mare preț de pe piață."

"Așadar, gospodăriile românești, mai sărace decât cele din 25 dintre statele UE, plătesc o energie electrică mai scumpă decât în nouă state din UE (inclusiv mai mult decât în Ungaria)! Cam de aici plecăm cu scumpirile și vom ajunge, după scumpirea de la 1 ianuarie, să plătim electricitatea mai scump decât francezii, luxemburghezii, suedezii sau austriecii"

"Pentru că electricianul Dumitru Chiriță, președintele ANRE, încasează 56 de mii de lei pe lună de la contribuabilul român pentru a accepta toate tarifele cerute de companiile distribuitoare și transportatoare de gaze și electricitate. Păi de ce nu îl pune cineva șef la Autoritatea de Sărăcire a Românilor prin Facturi?"

"Pentru că frăția în hoție a partidelor politice funcționează perfect la ANRE, unde statul mai plătește încă multe mii de euro pe lună pentru salariile vicepreședintelui Nagy Bege Zoltan, de nouă ani în funcție,  președintele economiștilor din UDMR, și alte multe mii de euro pe lună pentru celălalt vicepreședinte, un fost deputat PNL (provenit din PD), Mircea Man."

"Pentru că guvernul Orban l-a pus să păstorească energia și companiile din energie tocmai pe fostul președinte de la ANRE, nimeni altul decât Niculae Havrileț. Cine nu crede că liberalizarea este, de fapt, o hoție programată, să explice coincidența mutării lui Havrileț de la ANRE tocmai ca secretar de stat pentru energie în guvernul Orban. Aud vreo părere?"

"Până atunci, să mai spunem încă o dată: cleptocrații și agramații au compromis demult orice idee de piață liberă în România. Românii nu mai cred o iotă din pompoasele cuvinte și din minciunile care curg râu de la vârful acestui stat."
Posted Image


Edited by lache, 23 March 2021 - 16:39.


#452
crislacor

crislacor

  Cui îi pasă...?!

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 22,108
 • Înscris: 20.06.2009
Băiețașu' ăsta „avizat” și-a scos cumva nasu' din birouașul călduț în care își clocește ideile? Io cred că nu, altfel ar fi aflat cu stupoare maximă că ai lui concetățeni (și mă refer aici la cei „90%” din articolul domniei sale) sînt, în imensa lor majoritate, miserupiști, leneși, ignoranți și creduli! Ia să-l văd eu pe onorabilul că oprește pe cineva pe stradă și încearcă să-i spună despre liberalizarea pieței de energie (sau gaze, totuna) și de faptul că poate alege, mai ieftin! Și să-l trăznească apoi de cîte răspunsuri „năstrușnice” va primi, la care nici prin minte nu i-au trecut!
Da, e simplu și frumos să „analizezi” piața cocoțat în vîrfu' patului. Da' cînd e să te lovești de natura umană în toată splendoarea ei, se schimbă situațiunea...
Cît despre chestiile politice cu care vrea să spargă gura tîrgului („Vaai, ce descoperiri o făcut, tulai Doamne!”), poate se găsește careva să-i șoptească la ureche că din ăștia au fost și pînă acum (dar na, n-o fost „revelație” la vremea aia), sînt și vor fi în continuare! Oricum, ce are sula cu prefectura, întreb și eu?!

P.S. M-a impresionat pînă la lacrimi o bucățică mică din articolul ăsta: „populația refuză să participe la mascarada liberalizării pieței”! Băăăi, ești pe bune???

#453
lache

lache

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,180
 • Înscris: 10.05.2004
Mie articolul mi se pare ok. Nu sunt avocatul dânsului, omul are un cv impresionant, "Băiețașu' ăsta avizat" mi se pare că spune niște adevăruri.
El "cocoțat în vîrfu' patului", tu din spațiul tău privat, din fața tastaturii... care e diferența...
Eu înțeleg perfect mesajul dumnealui, ceea ce a vrut să spună, și tu înțelegi, altfel nu .. ți-ar fi dat "lacrimile"... Nu vorbește despre un refuz propriu-zis, ci de o lehamite de o mafie incompetentă, care cică- chipurile,  reglementează piața.
Lehamitea majorității fața de unele oferte manipulative publicate pe comparatorul ANRE, multe pline de țepe, lipsite de informații clare și simple.
Că tu nu faci parte din "majoritatea miserupiștilor, leneșilor, ignoranților și credulilor ", probabil... dar nu aș fi chiar așa categoric cu aceste calificative. Poporul ăsta e tarat de istoria sa, este adevărat, dar cei care-l conduc doar profită de asta. La fel și Europa. Procentele care merg la vot spun totul. Lehamitea e definiția

Nu toți au acces la o comunicare facilă prin internet, email, etc. Sunt mulți care ar schimba furnizorii, dar sunt oameni simpli, fără mijloace de actiune, oameni care au auzit doar niste campanii tv ANRE beșite și niste emisiuni cu declaratii-interviuri-analize academice... care i-au lasat in ceață...
La unii au "aterizat" câțiva agenti la poartă sau la ușă, cu oferte gen "țepe atractive"...   Altii chiar aici pe forum, întreaba una alta, sau trebuie ajutați cu calcule simple de adunare ...că ei cu contractul în față nu stiu sau nu pot pricepe cum să faca o socoteală ... nu e vina lor ca structura preturilor este facut dinadins complicată...
Acolo sunt chestiuni juridice, majoritatea nu are capacitatea să priceapă niște nuanțe, așa cum ai priceput tu nuanța juridică cu Restart când... constatând că "oferta de furnizare nu face parte din contract".. te-ai "retras neechivoc"

PS. Nu poți așadar decât să te bucuri că faci parte din restul de 10% ! (cu sau fără pitici..pe creier)

Posted Image


Edited by lache, 24 March 2021 - 11:22.


#454
crislacor

crislacor

  Cui îi pasă...?!

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 22,108
 • Înscris: 20.06.2009

View Postlache, on 24 martie 2021 - 11:15, said:

(...) tu din spațiul tău privat, din fața tastaturii (...)

Tocmai, eu vorbesc din experiență! Am vorbit cu astfel de oameni, și simpli și mai puțin simpli, le-am explicat negru pe alb, le-am arătat ce și cum direct pe facturile lor, le-am calculat diferențele, le-am spus că le pot pregăti eu diferite variante, ei doar să aleagă! Crezi că a făcut vreunul ceva? Neah...
Îi las în pace, să mai treacă niște luni și le voi aduce din nou aminte. Sau poate între timp face careva pasul ăsta și apoi spiritul de turmă își va face simțit efectul...

Edited by crislacor, 24 March 2021 - 11:34.


#455
lache

lache

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,180
 • Înscris: 10.05.2004
Nu contest, am observat...totuși e nevoie de "ceva" mai mult  la nivelul unei țări întregi..."Lecții școală" cu exemple concrete, însoțite de explicații ...cu bățul la tablă...
Recunosc totuși ...că se pune des întrebarea:

"Da' mueți-s posmagii?!"

Posted Image

Attached Files


Edited by lache, 24 March 2021 - 12:54.


#456
d0d00

d0d00

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,122
 • Înscris: 06.05.2015
Salut, am solicitat și primit oferta de la restart energy, pt gaze și curent
Sincer nu știu ce părere sa îmi fac, las aici preturile sa îmi spuneți o părere
564,05 preț total furnizare energie electrica
102,49 gaze Mwh
Mulțumesc

#457
pistay

pistay

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 293
 • Înscris: 09.02.2014
Si ce parere ai vrea sa primesti...compara pretul ofertat cu alte oferte...si hotareste daca e ok ptr tine.

Edited by pistay, 31 March 2021 - 16:14.


#458
diasul

diasul

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,299
 • Înscris: 06.03.2006

View Postd0d00, on 31 martie 2021 - 10:48, said:

Salut, am solicitat și primit oferta de la restart energy, pt gaze și curent
Sincer nu știu ce părere sa îmi fac, las aici preturile sa îmi spuneți o părere
564,05 preț total furnizare energie electrica
102,49 gaze Mwh
Mulțumesc
Daca e oferta Economiseste X2 ai cele mai bune preturi de pe piata la ora actuala.

#459
blackskorpion

blackskorpion

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,441
 • Înscris: 10.01.2008
Astazi 01.04 Nova a actualizat lista de preturi,

Electricitate

Nova6 - 0.255
Nova12 - 0.265
Nova24 - 0.280

Gaz

Nova6 - 0.085
Nova12 - 0.089
Nova24 - 0.098

Pretul la gaz se pare ca revine la nivelul de anul trecut incet dar sigur.
Curentul urca usor.
Am tras un ochi si pe ANRE unde am vazut ca majoritatea au ajustat putin ofertele, mai putin Restart Energy, ceea ce ii creeaza acestuia un avantaj in comparator. Ofertele Nova sunt acum pe pozitiile 6 si 7 in comparator, pe primul loc fiind Hidroelectrica, urmata de oferta Restart x2, AikEnergy care au majorat si ei la 0.244
In comparatorul ANRE pentru gaz, Restart e singurul furnizor care mai ofera tarife sub 0.070
Aici oferta Nova12 ajunge pe pozitia 12, pe primele locuri fiind Restart

Probabil mai sunt furnizori care urmeaza sa isi actualizeze datele pe ANRE.

#460
blackskorpion

blackskorpion

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,441
 • Înscris: 10.01.2008
Ofertele Restart sunt valabile pana in 15 aprilie, deci cine inca mai doreste sa aleaga un furnizor, in acest moment Restart este pe primul loc ca si preturi, si merita profitat de pretul pe care il ofera atat la energie electrica cat si la gaz.

#461
andreic

andreic

  Very OLD Member

 • Grup: Moderators
 • Posts: 116,474
 • Înscris: 07.02.2003

View Postblackskorpion, on 01 aprilie 2021 - 08:01, said:

Astazi 01.04 Nova a actualizat lista de preturi,

Electricitate

Nova6 - 0.255
Nova12 - 0.265
Nova24 - 0.280

Gaz

Nova6 - 0.085
Nova12 - 0.089
Nova24 - 0.098
Sa afiseze preturi finale nu fara transport/distributie, ab si accize...

Edited by andreic, 01 April 2021 - 11:25.


#462
lache

lache

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,180
 • Înscris: 10.05.2004

View Postblackskorpion, on 01 aprilie 2021 - 08:01, said:

...majoritatea au ajustat putin ofertele, mai putin Restart Energy, ceea ce ii creeaza acestuia un avantaj in comparator. ...

...in acest moment Restart este pe primul loc ca si preturi, si merita profitat de pretul pe care il ofera atat la energie electrica cat si la gaz....

S-a mărit funclubul mentionat de georgica la postul 43 din topicul pornit de angajati ?Posted Image

Tot ceea ce cititi pe ANRE sunt doar simple informatii. Un fel de promisiuni neasumate.
Cei interesați sa-si schimbe furnizorul, trebuie sa ia la mana aceste oferte, lucru care dureaza ceva timp.
Apoi va trebui sa analizati cu atentie contractele si sa vedeti ce surprize imense va pot oferi.... de exemplu puteti afla ca un pret fix mentionat de ANRE ca atare, devine asa si asa in contractele unora...

View Postandreic, on 01 aprilie 2021 - 11:23, said:

Sa afiseze preturi finale nu fara transport/distributie, ab si accize...

Morsa...old buddy...
Structura acestor preturi este atât de complicată incât trebuie să-ți iei iei doctoratul în ele...  un om simplu  își încâlcește neuronii în ele.
Sunt făcute așa intenționat.  Totul putea sa fie simplu.... dar e mai profitabil complicat !

Posted Image


Edited by lache, 01 April 2021 - 11:25.


#463
blackskorpion

blackskorpion

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,441
 • Înscris: 10.01.2008

View Postandreic, on 01 aprilie 2021 - 11:23, said:

Sa afiseze preturi finale nu fara transport/distributie, ab si accize...
Avand in vedere faptul ca, pe diferite regiuni ale tarii sunt tarife diferite de transport, si distributie, nu o sa stau acum sa calculez pt fiecare oras in parte. Pentru mine care stiu ca in prezent am  0.225 la curent si 0.055 la gaz, fara nici un abonament zilnic, mi super simplu sa imi dau seama cu cat e marit pretul daca de maine trebuie sa platesc 0.250 in loc de 0.225 si 0.080 in loc de 0.055

Pe site la furnizori se pot face estimari in functie de localitatea fiecaruia, si se poate vedea pretul final cu tot inclus. Sau chiar pe ANRE.

#464
lache

lache

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,180
 • Înscris: 10.05.2004
Din toată încâlceala, singur preț concurențial este prețul energiei electrice active.

Restul sunt componente reglementate (tarife transport, distributie, certificate verzi, acciza si nelipsitul tva)

#465
blackskorpion

blackskorpion

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,441
 • Înscris: 10.01.2008

View Postlache, on 01 aprilie 2021 - 11:54, said:

Din toată încâlceala, singur preț concurențial este prețul energiei electrice active.

Restul sunt componente reglementate (tarife transport, distributie, certificate verzi, acciza si nelipsitul tva)
Exact, de asta este si relevant doar pretul energiei active pt comparatie. E singura parte care tine de furnizor, si reprezinta, aproximativ 36% din factura de energie electrica.

#466
lache

lache

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,180
 • Înscris: 10.05.2004

View Postblackskorpion, on 01 aprilie 2021 - 11:59, said:

Exact, de asta este si relevant doar pretul energiei active pt comparatie. E singura parte care tine de furnizor, si reprezinta, aproximativ 36% din factura de energie electrica.

Corect, dar daca acest pret ar fi singurul aspect in comparatie, as zice ca e RELEVANT. Dar nu este deloc așa !!!
Trebuie căscat ochii mari și la clauzele contractuale !.
Degeaba iei pretul cel mai mic și peste nici 2 luni te trezesti cu notificare, gen "stiti a intervenit factorul x !". Vedeti cazul coleglui care primise notificare desi avea pretul "garantat"

Pretul si Conditiile/clauzele contractelor, da, pot da o RELEVANȚĂ...

Edited by lache, 01 April 2021 - 12:27.


#467
lache

lache

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,180
 • Înscris: 10.05.2004

View Postblackskorpion, on 01 aprilie 2021 - 11:50, said:

Avand in vedere faptul ca, pe diferite regiuni ale tarii sunt tarife diferite de transport, si distributie, nu o sa stau acum sa calculez pt fiecare oras in parte.

Da..cin'te-a pus bro ? Posted Image
Sau tu centrezi, tu dai cu capul !

Eu te apreciez orișicum !

SUSȚIN !

Posted Image#468
blackskorpion

blackskorpion

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,441
 • Înscris: 10.01.2008

View Postlache, on 01 aprilie 2021 - 12:25, said:

Corect, dar daca acest pret ar fi singurul aspect in comparatie, as zice ca e RELEVANT. Dar nu este deloc așa !!!
Trebuie căscat ochii mari și la clauzele contractuale !.
Degeaba iei pretul cel mai mic și peste nici 2 luni te trezesti cu notificare, gen "stiti a intervenit factorul x !". Vedeti cazul coleglui care primise notificare desi avea pretul "garantat"

Pretul si Conditiile/clauzele contractelor, da, pot da o RELEVANȚĂ...
Foarte faine informatiile pe care le impartasesti aici cu noi. Mai mereu am apreciat/apreciez felul in care transpui lucrurile.

View Postlache, on 01 aprilie 2021 - 12:59, said:


Da..cin'te-a pus bro ? Posted Image
Sau tu centrezi, tu dai cu capul !

Eu te apreciez orișicum !

SUSȚIN !

Posted Image

:)) da, buna asta. Mi-au placut mult graficele tale cu fluctuatia pretului per kwh in functie de furnizor. Ar fi tare fain sa existe o platforma smechera in care sa pui localitatea si sa genereze acel grafic.
Buna ar fii si o analiza a contractelor, si un scor dat fiecarui furnizor.

Nu stiu ce ar putea ajuta cel mai bine in procesul asta de selectie, si spun asta observand ca, oamenii nu citesc nici macar mailurile primite de la furnizori complet, dapoi contractele, clauzele.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate