Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ajutor cercetare lucrare de diser...

M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...

Eroare steering
 Recomandare service pentru repara...

Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...

Adaptare masina pentru o persoana...
 Bios laptop Myria MY8315

Folie display laptop in Bucuresti?

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...
 Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat
 

Tuica dublu rafinata

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,841
  • Înscris: 14.10.2017
Avem 6 vedre de tuica la 27 grade si vreau sarafinez sa obtin o tuica a doua oara si sa o obtin la 40 grade
Va multumesc

#2
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,054
  • Înscris: 28.10.2006
Nu o rafinezi, ca nu-i benzina/petrol!
Vrei sa o distilezi a doua oara.
Da, se practica, dar ai grija cu "fruntea" si sa ai alcoolmetru disponibil, sa vezi cand sa opresti distilarea.
Fix 40 grade greu sa obtii, dar in jurul valorii e OK.
Atentie sa masori alcoolul din distilat la 20 de grade celsius.

#3
Handicarpati

Handicarpati

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,579
  • Înscris: 11.06.2010
Cu placere.

#4
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Vrei s-o transformi din raceala in febra ?

Pune-o in cazan si mai distileaz-o inca o data.
Vezi sa o opresti la timp ca altfel tot slaba iese.

#5
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

 karax, on 29 octombrie 2020 - 13:45, said:

Avem 6 vedre de tuica la 27 grade si vreau sarafinez sa obtin o tuica a doua oara si sa o obtin la 40 grade
Va multumesc
Multumesti, pentru ce?
Ca sa o faci la 40°, nu trebuia distilata de 2 ori. O opresti la timp, si votca, care curge in continuare o adaugi la cazanul urmator. Pentru 40° nu se  merita sa repeti distilarea. Aia o faci pentru ceva dela 55-60° in sus.

#6
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,054
  • Înscris: 28.10.2006
Colegu'!
Asa o are, "ochii lu' Dobrin"!
Vrea sa-l concureze pe Putin!
Deci trebuie fiarta a 2-a oara!

#7
Wotan

Wotan

    Io n-am cerut sa ma nasc argyelean. Amu, am avut noroc...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,799
  • Înscris: 01.10.2002
La a doua distilare ar trebui sa ajunga la 50-54 grade, aia e o valoare normala.

#8
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,138
  • Înscris: 30.04.2007
tovarasi, cu tot respectul, dar "ochii lu' dobrin" este "taria" perfecta si recomabdata de asociatia europeana a bautorilor de tzuica fiarta, cu libera practica din uie ...
in plus de asta, pentru la tzara, este perfecta pentru cind ai oameni la munca ...
in fine, "proasta", slaba, dar are rostul ei ...

#9
Tehnicianul090370

Tehnicianul090370

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,711
  • Înscris: 18.10.2018
Si pentru Karax.... sa mearga distilarea si sa fie buna tuica!
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/vSWiU1GX1xU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/jFvHtOU18GU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]Posted Image

Edited by Tehnicianul090370, 29 October 2020 - 14:14.


#10
horizon7890

horizon7890

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 28.10.2020
pate ai 6 vetre de rachiu la 27 de grade. tuica distilata inca o data se transforma in palinca

#11
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,054
  • Înscris: 28.10.2006

 r_murphy, on 29 octombrie 2020 - 14:09, said:

tovarasi, cu tot respectul, dar "ochii lu' dobrin" este "taria" perfecta si recomabdata de asociatia europeana a bautorilor de tzuica fiarta, cu libera practica din uie ...
in plus de asta, pentru la tzara, este perfecta pentru cind ai oameni la munca ...
in fine, "proasta", slaba, dar are rostul ei ...
Maestre, io crede ca colegu'(scuze), vrea sa vanda chestia aia!
Ca si io are 2 feluri de "tuica" produsa in regim artizanal: de "munca" si de uz propriu!
Tuica de visine, tuica de pere, tuica de mere si bineinteles distilat din vin!
Unele se preteaza la fiert in vederea "pomana porcului", altele se consuma ca medicament. De durere de stomac, de durere de dinti, de durere...

#12
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,309
  • Înscris: 05.06.2002

 karax, on 29 octombrie 2020 - 13:45, said:

Avem 6 vedre de tuica la 27 grade si vreau sarafinez sa obtin o tuica a doua oara si sa o obtin la 40 grade
Va multumesc
si noi cu ce te putem ajuta?

#13
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,841
  • Înscris: 14.10.2017
Cu orice despre cum se realizeaza

#14
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,138
  • Înscris: 30.04.2007

 viceroy56, on 29 octombrie 2020 - 14:27, said:

Tuica de visine, tuica de pere, tuica de mere si bineinteles distilat din vin!

daca nu incetezi cu afirmatzii d'astea, iti dau report ... :D :D :D
daaaaaa.... da duda? ;)

#15
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,309
  • Înscris: 05.06.2002

 karax, on 29 octombrie 2020 - 14:31, said:

Cu orice despre cum se realizeaza
ai cazan? de care?

in principiu, ca tot iti place fizica, alcoolul fierbe la 78,37 °C si apa la 100°C. cand pui amestecul la fiert el va incepe sa fiarba prima data cand ajunge la 78,37 °C si aburii aia vor fi de alcool, apoi se va opri, va urca pana la 100 °C unde va fierbe apa.

#16
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,056
  • Înscris: 09.08.2005

 viceroy56, on 29 octombrie 2020 - 14:27, said:

Tuica de visine, tuica de pere, tuica de mere si bineinteles distilat din vin!
Alea-s rachiuri. Țuica e doar din prună.

#17
vladutgm

vladutgm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,169
  • Înscris: 19.01.2008
Iti recomand ca la a doua distilare (pe care vrei sa o faci acum) sa pui jumatate - jumatate apa cu tuica pe care o ai.
Cel mai bine ar fi sa poti regla flacara de sub cazan astfel incat temperatura din cazan sa nu ajunga la 100 de grade. Dupa cum a spus un coleg mai sus, alcoolul fierbe la 78 de grade Celsius.

Dar, la ochi, poti sa opresti distilarea cand ai obtinut cam o treime din continutul cazanului. Mai exact poti calcula cu regula de trei simpla.

#18
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 Fane, on 29 octombrie 2020 - 14:41, said:

ai cazan? de care?

in principiu, ca tot iti place fizica, alcoolul fierbe la 78,37 °C si apa la 100°C. cand pui amestecul la fiert el va incepe sa fiarba prima data cand ajunge la 78,37 °C si aburii aia vor fi de alcool, apoi se va opri, va urca pana la 100 °C unde va fierbe apa.
Nu e chiar asa. Alcool+apa= azeotropi.

Edited by pasilla, 29 October 2020 - 15:56.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate