Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Tuica dublu rafinata
Last Updated: Nov 02 2020 22:28, Started by
karax
, Oct 29 2020 13:45
·
0
#1
Posted 29 October 2020 - 13:45
Avem 6 vedre de tuica la 27 grade si vreau sarafinez sa obtin o tuica a doua oara si sa o obtin la 40 grade
Va multumesc |
#2
Posted 29 October 2020 - 13:53
Nu o rafinezi, ca nu-i benzina/petrol!
Vrei sa o distilezi a doua oara. Da, se practica, dar ai grija cu "fruntea" si sa ai alcoolmetru disponibil, sa vezi cand sa opresti distilarea. Fix 40 grade greu sa obtii, dar in jurul valorii e OK. Atentie sa masori alcoolul din distilat la 20 de grade celsius. |
#4
Posted 29 October 2020 - 13:58
Vrei s-o transformi din raceala in febra ?
Pune-o in cazan si mai distileaz-o inca o data. Vezi sa o opresti la timp ca altfel tot slaba iese. |
#5
Posted 29 October 2020 - 13:59
karax, on 29 octombrie 2020 - 13:45, said:
Avem 6 vedre de tuica la 27 grade si vreau sarafinez sa obtin o tuica a doua oara si sa o obtin la 40 grade Va multumesc Ca sa o faci la 40°, nu trebuia distilata de 2 ori. O opresti la timp, si votca, care curge in continuare o adaugi la cazanul urmator. Pentru 40° nu se merita sa repeti distilarea. Aia o faci pentru ceva dela 55-60° in sus. |
#6
Posted 29 October 2020 - 14:02
Colegu'!
Asa o are, "ochii lu' Dobrin"! Vrea sa-l concureze pe Putin! Deci trebuie fiarta a 2-a oara! |
#7
Posted 29 October 2020 - 14:05
La a doua distilare ar trebui sa ajunga la 50-54 grade, aia e o valoare normala.
|
#8
Posted 29 October 2020 - 14:09
tovarasi, cu tot respectul, dar "ochii lu' dobrin" este "taria" perfecta si recomabdata de asociatia europeana a bautorilor de tzuica fiarta, cu libera practica din uie ...
in plus de asta, pentru la tzara, este perfecta pentru cind ai oameni la munca ... in fine, "proasta", slaba, dar are rostul ei ... |
#9
Posted 29 October 2020 - 14:13
Si pentru Karax.... sa mearga distilarea si sa fie buna tuica!
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/vSWiU1GX1xU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/jFvHtOU18GU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by Tehnicianul090370, 29 October 2020 - 14:14. |
#10
Posted 29 October 2020 - 14:24
pate ai 6 vetre de rachiu la 27 de grade. tuica distilata inca o data se transforma in palinca
|
|
#11
Posted 29 October 2020 - 14:27
r_murphy, on 29 octombrie 2020 - 14:09, said:
tovarasi, cu tot respectul, dar "ochii lu' dobrin" este "taria" perfecta si recomabdata de asociatia europeana a bautorilor de tzuica fiarta, cu libera practica din uie ... in plus de asta, pentru la tzara, este perfecta pentru cind ai oameni la munca ... in fine, "proasta", slaba, dar are rostul ei ... Ca si io are 2 feluri de "tuica" produsa in regim artizanal: de "munca" si de uz propriu! Tuica de visine, tuica de pere, tuica de mere si bineinteles distilat din vin! Unele se preteaza la fiert in vederea "pomana porcului", altele se consuma ca medicament. De durere de stomac, de durere de dinti, de durere... |
#12
Posted 29 October 2020 - 14:29
#14
Posted 29 October 2020 - 14:31
#15
Posted 29 October 2020 - 14:41
karax, on 29 octombrie 2020 - 14:31, said:
Cu orice despre cum se realizeaza in principiu, ca tot iti place fizica, alcoolul fierbe la 78,37 °C si apa la 100°C. cand pui amestecul la fiert el va incepe sa fiarba prima data cand ajunge la 78,37 °C si aburii aia vor fi de alcool, apoi se va opri, va urca pana la 100 °C unde va fierbe apa. |
|
#16
Posted 29 October 2020 - 14:53
#17
Posted 29 October 2020 - 15:28
Iti recomand ca la a doua distilare (pe care vrei sa o faci acum) sa pui jumatate - jumatate apa cu tuica pe care o ai.
Cel mai bine ar fi sa poti regla flacara de sub cazan astfel incat temperatura din cazan sa nu ajunga la 100 de grade. Dupa cum a spus un coleg mai sus, alcoolul fierbe la 78 de grade Celsius. Dar, la ochi, poti sa opresti distilarea cand ai obtinut cam o treime din continutul cazanului. Mai exact poti calcula cu regula de trei simpla. |
#18
Posted 29 October 2020 - 15:55
Fane, on 29 octombrie 2020 - 14:41, said:
ai cazan? de care? in principiu, ca tot iti place fizica, alcoolul fierbe la 78,37 °C si apa la 100°C. cand pui amestecul la fiert el va incepe sa fiarba prima data cand ajunge la 78,37 °C si aburii aia vor fi de alcool, apoi se va opri, va urca pana la 100 °C unde va fierbe apa. Edited by pasilla, 29 October 2020 - 15:56. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users