Evolutia in medicina in ultimii 20 ani
Last Updated: Feb 15 2021 15:30, Started by
mkscorpion0
, Aug 14 2020 12:32
·
0

Posted 14 August 2020 - 17:03

A evoluat și da, și nu. Pe plan global, speranța de viața în cancerul pancreatic e cam aceeași (ca acum 20 de ani). +/- câteva procente.
A evoluat medicina aș zice strict pe domeniul diagnosticării (și implicit, al ,,mașinăriilor”): RMN/CT-uri/Eco 4D. Aș zice cam în proporție de 80%. Restul, 20%, tratamente pentru unele boli (hepatite, HIV). Deși sunt adeptul cercetării, nu cred în SF-uri, și în lăbăreli pseudoștiințifice ale căror finalitate vor avea loc (poate, și nu e sigur) peste 200 de ani. Adică, cred mai repede în realizarea unui vaccin pentru SARS-CoV2 decât clickbait-uri (implanturi de celule STEM în știu eu ce zone pentru tratamentul X,Y,Z). (dacă vă aduceți aminte prin anii 2000, se spunea că în 2020 vom vedea teleportări și alte minuni). Baba Vanga ... În general, trebuie să fim realiști în ceea ce vedem/citim. Îți trebuie un context pentru orice descoperire. Când citesc articole cu: Peste 10 ani ... ar putea să ... se va .... închid tab-ul. Dacă ai un suport (o bază tehnologică) pe care să te bazezi, poți spera la mai multe (de ex. mașini electrice cu autonomie de 2000km) -> mult mai plauzibil pentru viitorul apropiat. Revenind, medical, cred ca tot tehnologia va aduce un aport important (in diagnosticare, eventual tratare: pompe de insulina, pacemaker), decat Big Edited by Rhesus, 14 August 2020 - 17:14. |
Posted 14 August 2020 - 17:51

A evoluat și da, și nu. Pe plan global, speranța de viața în cancerul pancreatic e cam aceeași (ca acum 20 de ani). +/- câteva procente. A evoluat medicina aș zice strict pe domeniul diagnosticării (și implicit, al ,,mașinăriilor”): RMN/CT-uri/Eco 4D. Aș zice cam în proporție de 80%. Restul, 20%, tratamente pentru unele boli (hepatite, HIV). Deși sunt adeptul cercetării, nu cred în SF-uri, și în lăbăreli pseudoștiințifice ale căror finalitate vor avea loc (poate, și nu e sigur) peste 200 de ani. Adică, cred mai repede în realizarea unui vaccin pentru SARS-CoV2 decât clickbait-uri (implanturi de celule STEM în știu eu ce zone pentru tratamentul X,Y,Z). (dacă vă aduceți aminte prin anii 2000, se spunea că în 2020 vom vedea teleportări și alte minuni). Baba Vanga ... În general, trebuie să fim realiști în ceea ce vedem/citim. Îți trebuie un context pentru orice descoperire. Când citesc articole cu: Peste 10 ani ... ar putea să ... se va .... închid tab-ul. Dacă ai un suport (o bază tehnologică) pe care să te bazezi, poți spera la mai multe (de ex. mașini electrice cu autonomie de 2000km) -> mult mai plauzibil pentru viitorul apropiat. Revenind, medical, cred ca tot tehnologia va aduce un aport important (in diagnosticare, eventual tratare: pompe de insulina, pacemaker), decat Big |
Posted 14 August 2020 - 17:55

Daca platesti gras primele doua se pot rezolva...a 3 a cerinta nu indiferent de cati bani ai
|
Posted 14 August 2020 - 23:27

Posted 14 August 2020 - 23:48

Adica...? Asa...da nu cred ca-i o fericire sa treci prin asa ceva [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/iiU7NpttK5g?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
Posted 30 November 2020 - 17:05

In 2000 credeam că în 2020 va fi descoperit leacul pentru cancer
|
Posted 15 February 2021 - 15:17

ma bucur ca am prins aceasta revolutie medicala, am beneficiat de laser, computer si ultrasunete
ca sa-mi rezolv o problema neurologica si una stomatologica! cel putin la stomato parca eram in sediul NASA, exceptional |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users