Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Brimonal Glaucom Reactii adverse ...

La multi ani @heinz!

Piuit mașina in mers

Aparataj modular Comptec
 Munca la distanta si plata pe ora

Wednesday - Addams Family woke ga...

Am nevoie de cablu scripete/elect...

Sfat achzitie laptop second hand
 Xiaomi Redmi Note 12 Pro / Pro+

Altex: plata online cu cardul de ...

Pensiile speciale ale europarlame...

Andorra - Romania (25.03.2023, 21...
 Pareri izolatie baza magazie lemn

Portare telefon fix la digi, se p...

Mobilitate urbana sect 4

Recomandare solutie spalare motor
 

MX16 nu-mi tine minte aranjamentul iconurilor pe desktop

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
mibken

mibken

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 02.03.2011
Salutare tuturor,
Sunt un simplu utilizator. Am pe un pc win xp si mx16( de 3-4 ani). pc-ul are o configuratie veche si de-asta nu am schimbat win-ul. Pt tot ce-mi trebuie folosesc mx-ul. A rulat f bine.
La un moment dat  am setat chestia de blocat( nedoritele) la maxim. A mers dar in final imi inchidea browserul. Indiferent de cel pe care-l foloseam.
Am crezut ca s-a stricat OS-ul si l-am reinstalat.
De fapt era o memorie RAM.
Acum am urmatoarele probleme:
1. ora pe win e cu 3 ore mai putin iar pe mx cu 3 ore mai mult( degeaba intru in bios win si o aranjez ca nu tine iar pe mx se regleaza cum il conectez la net- am schimbat bateria de bios dar degeaba)
2. nu-mi tine minte aranjamentul icoanelor pe desktopul de mx
3. smplayer-ul se opreste in timpul redariiPosted Image ; pur si simplu se face un ecran negru si trebuie sa-l inchid si sa-l deschid din nou

Daca aveti sfaturi ( pentru un om in varsta Posted Image ) va rog spuneti-le cat mai simpluPosted Image

#2
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 318,148
  • Înscris: 08.10.2015
@Raku99: Mai bine mai citesti odata topicul decat sa obosesti in a oferi... nimic. Pentru inceput cauta o arie unde e permis off-topic-ul. Aici nu este loc de asta.

@mibken: Exista o diferenta intre modul in care interpreteaza ceas-ul sistemului cele 2 sisteme de operare. Unul citeste ceasul din BIOS si il considera ca fiind setat pe zona de timp locala si va afisa fix ora din BIOS, la shutdown salveaza (sincronizeaza) ora lui cu cea din BIOS adica seteaza ora in BIOS ca cea afisata de sistemul de operare. Asa functioneaza micromoale ferestre (M$ Windows).

Cel de al doilea (orice distributie GNU/Linux) citeste ora din BIOS si apoi o ajusteaza la ora locala, distributiile GNU/Linux considera ora din BIOS ca fiind pe zona de timp UTC (GMT). La shutdown sincronizeaza ceasurile astfel incat in BIOS se salveaza ora minus sau plus X ore in functie de zona de timp.

Exemplu: Romania UTC+3 (GMT+2) in BIOS e  ora 2300 (hardware clock) in windows este afisata ora 2300 dar in GNU/Linux va fi afisata ora 0200 a doua zi, adica 2300 + 0300 = 2400 sau 0000 + 0200 = ora 0200. Problema la schimbarea intre sistemele de operare este ca la shutdown fiecare sincronizeaza ora lor cu ceasul hardware, ce e in BIOS, Adica in caz de GNU/Linux in loc de 2300 salveaza 2000, Intri in windows si ala o sa sincronizeze ora cu un server NTP (el vede ora ca 2000 adica ceasul e in urma cu 3 ore). La shutdown salveaza ceasul in BIOS la ora 2300. Intri iar in GNU/Linux si acum distributia vede ora ca fiind 2300 si o ajusteaza in functie de zona de timp setata in sistem exemplu UTC+3 si asa ajunge sa afiseze ora 0200 in loc de 2300.

Soluta este o ca in windows sa se creeze o cheie in registrii care specifica sistemului de operare sa foloseasca ceasul hardware ca UTC nu UTC+3. Nu mai sunr sigur unde era cheia aia, vasloarea era 1 si tipul parca era DWORD, numele cheii nu mai il retin exact.

Legat de desktop, nu am idee ce se petrece. Poate un coleg care foloseste un mediu desktop sa te ajute cu un sfat. Nu am la dispozitie pe moment nici o distributie cu mediu desktop (DE).

#3
n0n1

n0n1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 455
  • Înscris: 30.06.2008
https://www.howtogee...n-dual-booting/

#4
mibken

mibken

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 02.03.2011
In primul rand multumesc pt ajutorPosted Image
In al doilea rand sa fac niste clarificari :
- pana la reinstalarea asta nenorocita, eu nu aveam chestia asta cu ceasul si OS-ul mai e instalat in dual boot pe inca un pc si un laptop
- azi am descoperit ca e ceva legat de userul meu creat in MX pt ca, am  creat  inca un user si acolo tine minte aranjarea icoanelorPosted Image

Nu prea-mi convine sa sterg din nou si sa reinstalez (  de nervii chiar ma gandeam sa incerc o alta distributie) . Mi-e greu pana fac setarile de fonturi si culori si sa pun programele dar daca asta e singura solutie si mi-o recomandati,  o fac.
- idei  despre SMPlayer, sugestii?

Edited by mibken, 20 July 2020 - 23:46.


#5
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 318,148
  • Înscris: 08.10.2015
Legat de iconite, click dreapta pe desktop si vezi in meniul care apare daca ai ceva legat de alinierea iconitelor sau blocarea iconitelor pe desktop. Altfel selectezi settings (cred) si vezi in fereastra care apare ca ar trebui sa existe ceva legat de asta.

Alta solutie este ca din directorul home al utilizatorului folosit sa stergi directorul .config, dar asta inseamna sa reconfigurezi totul de la zero, teme de culori, iconite, cursoare, sunete, etc. In acel derector se pastreaza setarile facute de  tine in sistem. Dar nu stiu care director e pentru ce aplicatie. Nu am folosit niciodata MXLinux.

Hmmm... Incearca un video la care patesti ce patesti cu SMPlayer sa il vezi direct cu mpv, smplayer e doar o interfata, greul il face mpv sau mplayer depinde care din cele 2 aplicatii este instalata. Daca apar erori le vezi in terminal, mpv / mplayer le rulezi in terminal. SI in SMPlayer poti verifica, cand nu mai face nimic apesi Control + M sau Control + S. Sa nu fie ceva problema cu discul.

#6
mibken

mibken

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 02.03.2011
Am facut setarile acolo pe desktop settings de la inceput dar nu vrea si pace.
ce am gasit si pana acum:
1. ora si icoanele- nu stiu din ce cauza userul creat e corupt sau undeva nu s-a "asezat" bine.
Pentru ca am vazut ca la al doilea user creat nu sunt probleme, voi invata cum sa trec tot pe acela si sa-l sterg pe primul si sper( pumnii stransi) ca se rezolva
2. am facut downgrade la SMPlayer si vad ca a disparut conflictul - chestia e ca nu-mi arata niciun log de eroare era ca si cum nu avea destul cache dar facea asta si la video de 10 minute si la film de 2 ore (parca fractiona in 2-3 video)[ acum trebuie sa invatPosted Image  cum sa fac upgrade selectiv

Multumesc inca odata pt suport. O zi bunaPosted Image

Edited by mibken, 22 July 2020 - 15:25.


#7
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,873
  • Înscris: 21.03.2013

View Postnorris_sedric, on 13 noiembrie 2020 - 08:34, said:


Acest topic nu este despre impresii personale despre Linux (indiferent dacă sunt justificate sau nu). Te rog să te stăpânești de la flame!

View PostMembruAnonim, on 13 noiembrie 2020 - 12:00, said:


Și nici răspunsul la posturi inflamatoare nu este ceva de dorit...
Mulțumesc.

Toate posturile cu un conțin inflamator scrise după acest post vor fi eliminate.

LE: Deoarece ati continuat discutia off-topic dupa acest mesaj am eliminat toate posturile care contin devieri de la subiect.
Sunt sigur ca puteti reformula postarile in termeni regulamentari. Incercati si o sa vedeti ca se poate...

Edited by _-_, 13 November 2020 - 13:48.
update


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate