Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
M-am culcat cu un tip și apo...

Facultate din Bucuresti posibil o...

Eroare steering

Recomandare service pentru repara...
 Premier Energy se listeaza la bursa

Unde recomandati un CT cu Casa de...

Adaptare masina pentru o persoana...

Bios laptop Myria MY8315
 Folie display laptop in Bucuresti?

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...
 Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...
 

iluminat interior apartament philips vs xiaomi

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
lopi

lopi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,266
  • Înscris: 11.10.2006
Vreau sa pun lumina pe hol, bucatarie, sufragerie si in 3 dormitoare si 2 bai. As merge ori pe philips ori pe xiaomi. Varianta pe philips ar fi
- bucatarie + sufragerie - Philips HUE ambianta alba Aurelle, 55W, 4200 lm
- dormitoare - Philips HUE Being
- hol - Philips Mauve, cu senzor de miscare, 16W, 1300 lm

varianta de la xiaomi
- dormitoare - xiaomi mi led ceiling light 2200 lm
- pentru bucatarie, sufragerie, hol - nu stiu echivalentul

Ca si caracteristici, sunt mai ok philips sau xiaomi, pentru ochi, durabilitate etc ? Ca si pret, cu philips cred ca e de cel putin 3 ori mai scump. Ma gandesc la o variatie de tensiune sa nu se duca toate luminile din casa, sau au ceva protectii prin ele ? Daca toate sunt philips sau xiaomi, imi e sa nu aprind becul in sufragerie si se aprind toate becurile in toata casa daca au aceeasi telecomanda. La philips, am inteles ca mai e nevoie de Philips Hub. Imi place modul moon de la xiaomi, nu stiu daca philips are asa ceva. Ca si intensitate luminoasa, dormitoarele au cam 17-20 mp, cred ca ajung 2000-2500 lm sau 3000 maxim. Trebuie intrerupator la lumina, care va fi mereu pe on si dupa aceea se va inchide/deschide lumina din telecomanda sau cum, nu am mai avut asa ceva. Nu as mai folosi alte aplici sau alte becuri doar astea.
Sau alte variante, am inteles ca mai sunt pe la ikea sau ceva de genul.

#2
bobalex18

bobalex18

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,491
  • Înscris: 18.06.2007
vezi că cei de la xioami au niște întrerupătoare foarte deștepte care te scapă de problema „întrerupător mereu pe on”

eu aș mai gândi puțin sistemul, nu îți trebuie neapărat soluții complete, poți alege și alte corpuri de iluminat la care pui becurile pe care le dorești și folosești astfel de întrerupătoare/comenzi și obții același lucru.

#3
belogerer

belogerer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,560
  • Înscris: 14.03.2008
nu stiu de philips dar lampa de tavan de la xiaomi e geniala. atentie la model pt ca nu toate vin cu telecomanda inclusa dar le controlezi f usor din telefon.lumina e mai mult decat ai nevoie pt o camera normala. poti denumi fiecare lampa individual si controla separat din aplicatia de pe telefon. modul moon e genial pt seara/somn. daca ai si intrerupatoare pleaca automat pe un mod reading sau lumina puternica cand apesi pe on. gen aplica normala de tavan. on -lumina off - se stinge.

montajul e o joaca de copii iar forma rotunda te scuteste de alinieri fata de pereti.

ca si minusuri - la mine a mers f greu integrarea in wifi. am tot in casa de la apple si pana nu am instalat aplicatia xiaomi pe un android mai vechi si i-am dat setarile retelei de acolo nu a vrut sa se conecteze. totusi de atunci merge impecabil. ciudat pt ca mai am de la xiaomi cateva produse si toate s-au integrat usor in ecosistemul apple aka wifi pt ca nu sunt compatibile cu apple home.

pret bun pt ea gasesti la unguri. la noi e si cu 150 lei mai scumpa..

Edited by belogerer, 12 June 2020 - 13:53.


#4
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
Voi aveți încălzire de la RADET?
Întreb...

#5
belogerer

belogerer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,560
  • Înscris: 14.03.2008

View Postericmario, on 12 iunie 2020 - 15:15, said:

Voi aveți încălzire de la RADET?
Întreb...

la clima din bucuresti din ultimii doi ani conteaza racirea....

#6
lopi

lopi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,266
  • Înscris: 11.10.2006
@ bobalex18 - stii exact modelul de intrerupator ? Am vazut de la xiaomi, dar sunt butucanoase, ies mult in afara, nu imi prea plac.
Daca as merge cu varianta de becuri obisnuite - un bec smart, are cam 800 lumeni. In camera am 2 becuri philips acum, de vreo 1.200 lumeni, cele mai luminoase care le-am gasit parca. Cam 2.400 lumeni in camera, pe hartie, dar as vrea mai multa lumina. La bec smart, ar fi mai multe probleme. Ar trebuie sa am vreo 3 becuri de 800 lumeni cred pentru o lumina ok. Pe iluminat minim, din ce m-am interesat nu se pot folosi ca lumina de veghe. Lustre sau aplici, nu am vazut ceva ok, si is cam satul de vechile lustre. Nu as vrea sa schimb iar becurile in fiecare zi, desi am becuri philips care tin, de mult timp fara probleme.
Lumina - verde, albastra, rosie etc din tavan, nu cred ca e asa de utila si te saturi repede de ea. Asta, poti sa o faci cu niste spoturi si nu ai nevoie de multi lumeni pentru asta. Cred, lumina din tavan, trebuie sa fie cat mai difuza, sanatoasa, lumeni suficenti, utila, mai putin ar conta nuante de culoare, temperatura culorii - da.


@ belogerer - la xiaomi, toate vin fara telecomanda si telecomanda nu se gaseste de vanzare. Ma incanta mult modul de iluminare minim de la xiaomi, dar stau in dubii ca nu stiu cati lumeni as avea nevoie. Acum, am cam 2.400 lumeni in dormitor si as vrea mai mult. Acum, cat e marketind din lumenii astia .... La Philips, am vazut 4.400 lumeni. Mi se pare foarte mult, pentru o camera obisnuite de 20-25 m2. Dar, mai bine sa ai de unde reduce, decat sa vrei sa nu ai de unde.
La Philips, ma incanta si telecomanda - practica cred. As lua intrerupatoare wireless cu touch, dar nu stiu de exemplu - daca se poate "bloca" pe pornit intrerupatorul. Am copii mici si cu siguranta o sa fie o atractie pentru ei, ca si altele - stinge/aprinde lumina ....

Pentru bucatarie - xiaomi ar avea IP60 - ceea ce e enorm, Philips doar IP20 (desi, nu am avut probleme nici cu becuri obisnuite cu e27 cu aburii). Cei de la Philips, au o gama mai larga. Daca si Xiaomi ar oferit modele mai variate, pentru sufragerie, bucatarie, baie .....

Ce radet ?!

#7
bobalex18

bobalex18

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,491
  • Înscris: 18.06.2007
Sunt 2 modele, unele care se montează pe fir (cu/fara nul) și altele complet wireless.

Cred că astea
#Aliexpress RON 28.64  16%OFF | Xiaomi Mijia Smart Switch Wall Switch Single/Double Open Dual Control Switch 2 Modes Switch Over Intelligent Lamp Lights Switch

Legat de becuri, pe e27 ai f multe variante de la.philips cu lumina de calitate și suficienti lm

#8
belogerer

belogerer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,560
  • Înscris: 14.03.2008
daca nu as fi genul care se leaga la cap cu mai multe ecosisteme incomplete in paralel as fi mers pe sugestia unui prieten care intentioneaza sa mearga pe alexa si omul stie ce vorbeste - lucreaza in it, calatoreste mult si a vazut cam de toate in domeniul automatizarilor casnice. deja controleaza televizorul prin voce asta fiind primul pas. urmeaza dupa renovare intrerupatoare si prize compatibile pe filiera china unde sunt aproximativ 100 lei bucata. aplice si lumini garla pe piata singura cerinta fiind sa fie dimabile.

pretul e sensibil mai mic decat achizitionarea de lampi/aplice de firma inteligente.  ai un singur centru de comanda care controleaza tot. poti creea scenarii gen vin acasa in 30 min. si poti controla vocal sau de la distanta din telefon tot. gen te-ai culcat si ai uitat sa aprinzi lumina in curte sau nu ai stins lumina in baie - alexa...stinge/porneste lumina...si ai rezolvat.

stiu ca e un pic offtopic dar personal as merge pe o solutie completa integrata de la un singur producator pt ca pana la urma tot acolo se va ajunge...gen zigbee, alexa, apple home, etc...

Edited by belogerer, 17 June 2020 - 20:08.


#9
bobalex18

bobalex18

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,491
  • Înscris: 18.06.2007
Soluție complet integrata eu as alege doar de la xiaomi

#10
belogerer

belogerer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,560
  • Înscris: 14.03.2008

View Postbobalex18, on 17 iunie 2020 - 20:45, said:

Soluție complet integrata eu as alege doar de la xiaomi

detin 4 produsei de la xiaomi si desi conexiunea functioneaza perfect iar aplicatia e ok...pe parte de functionalitate lasa de dorit in anumite aspecte - la oala de orez am fix 4 retete! alea standard. pt acces la retete si deplina functionalitate tb sa ma leg la serverul de shanghai sau taiwan sau nu stiu ce alta tara. evident unele butoane intra default in chineza. si text idem. se fute feng-shui-ul celorlalte...si tot asa...si nu este singurul produs xiaomi cu probleme de gen la nivel global. aspiratorul o luase razna de tot dupa un update...
plus pretul. platesti pentru ceea ce este un produs premium dar suportul e slabutz tare prin ro. si nu cred ca ma insel dar este un sistem inchis de tipul apple.

una peste alta pe parte de iluminare am mai comandat o lampa. pt bucatarie. tot de la xiaomi. daca ar face si variante mai micute pt hol as lua si acolo 4 bucati sa scap de o grija...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate