Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 

De cati bani ar fi nevoie pentru a deschide o afacere sigura ?

* * - - - 3 votes
  • Please log in to reply
51 replies to this topic

#37
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,880
  • Înscris: 28.11.2006
Iti deschizi o fabrica de masti si halate. Sau una de dezinfectant. Chiar cand se va termina pandilia sau pandemia, vor mai fi destui speriati de bombe incat sa-ti cumpere produsele :P

#38
Thuraya_123

Thuraya_123

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,648
  • Înscris: 18.10.2017
Inainte de toate, o afacere implica riscuri. Profitul e corelat direct cu riscul. Cu cat riscul e mai mare, cu atat profitul e mai mare.
Franciza nu e o afacere cu risc. Cand cumperi o emblema deja validata, riscul scade si automat profitul va fi minimizat pe cat posibil.


View PostMircea332243, on 26 mai 2020 - 14:32, said:

Cunosc un caz cu un baiat care a deschis un club si i l au inchis pe motiv ca baga muzica de pe CD si nu avea licenta pentru piesele pe care le punea (wtf?).
I au inchis localul si dosar penal...
Pacat ca barul era pe strada unui "smecher" si era deranjat de clienti...

Se numeste legea dreptului de autor si nu e nimic wtf. Trebuia sa se intereseze inainte.

Edited by Thuraya_123, 27 May 2020 - 02:23.


#39
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003

View Postpufonel, on 26 mai 2020 - 23:23, said:

Iti deschizi o fabrica de masti si halate. Sau una de dezinfectant. Chiar cand se va termina pandilia sau pandemia, vor mai fi destui speriati de bombe incat sa-ti cumpere produsele Posted Image

Ideea chiar este ok dar implica foarte multi bani! (zeci de mii de euro)
Varianta cu bani putini ar fi achizitionarea en gros de: masti, halate, aparatori plastic-glass, manusi, dezifectante, sapun special, etc. si apoi ambalarea lor intr-un pachet unic (Kit).
Vinzi pachetul/kit-ul cu 20-30% adaos si faci profit... reclama trebuie cumva sa avertizeze potentialii clienti despre revenirea virusului (iarna/primavara anul viitor) - ''Protectie sigura > cumparati acum la cele mai bune preturi > stoc limitat''

Edited by rz, 27 May 2020 - 11:23.


#40
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View Postpufonel, on 26 mai 2020 - 23:23, said:

Iti deschizi o fabrica de masti si halate. Sau una de dezinfectant. Chiar cand se va termina pandilia sau pandemia, vor mai fi destui speriati de bombe incat sa-ti cumpere produsele Posted Image

Fix pe modul ăsta de gândire dau majoritatea chix urât de tot. Se gândesc ei așa, de ce e nevoie, iar când e o chestie de-asta banală, cum sunt măștile și halatele, au neșansa să realizeze că nu doar ei și-au dat seama că e nevoie de ele.
Am mai scris pe-aici, că o să avem măști de n-o să avem ce face cu ele, o să se vândă cu 10 bani bucata și n-o să le cumpere nimeni. Dacă pornești acum o afacere de genul, te aștepți să le vinzi la 1 leu bucata, sau cât se vând acum. Dar o iei la vale mult mai repede decât te-ai aștepta. Cum n-o să mai fie obligatorie purtarea lor, o să produci niște chestii care nu mai folosesc nimănui.

Iar pentur a deschide genul ăsta de fabrică, care va funcționa și după, cred că pur și simplu nu își permit mulți. E nevoie ca produsele tale să fie mai bune decât cele existente pe piață. Cum, de ce, nu contează, ele trebuie să fie mai bune, iar prețul să fie mai mic. Deci ai nevoie de un R&D la nivelul marilor companii farmaceutice pentru a putea concepe așa ceva. Ori asta nu sunt mulți în lume care ar putea face de la zero, cu atât mai puțin în România.

Afacerile bune sunt alea care merg oricum. Poți deschide brutărie pe o stradă pe care mai sunt cinci. Dacă brutăria ta oferă pâine caldă constant, de calitate bună, afacerea ta merge mai bine decât a celolalți. De-asta, trebuie să te gândești mai degrabă ce știi să faci decât ce se caută. Clienți se găsesc dacă produsul e util și de calitate.

#41
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,991
  • Înscris: 18.12.2007

View Postpufonel, on 26 mai 2020 - 23:23, said:

Iti deschizi o fabrica de masti si halate. Sau una de dezinfectant. Chiar cand se va termina pandilia sau pandemia, vor mai fi destui speriati de bombe incat sa-ti cumpere produsele Posted Image

Da, doar ca nu o sa ai loc de aia care 's-au bagat' (sau au fost bagati) deja in fata. In plus, daca nu vii acum cu un pret competitiv, nu iti va iesi nimic.

#42
Augustus1978

Augustus1978

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 934
  • Înscris: 01.02.2019
Am inceput o afacere in mai 2019 cu doar 3900 de lei si alte bunuri in valoare de 600 de lei + un calculator vechi doar ca sa dovedesc ca nu iti trebuie bani ca sa fii de succes - si sunt mandru, mutl mai mandru decat mute firme cu zeci si sute de milioane de euro datorii ce merg de ani pe pierdere (emag va spune ceva?). In fine
Au mai fost taxele de infiintare a firmei.
Dupa 1 an  - acum este exact 1 an - zero datorii (am platit datoria) iar profitul este undeva la 9000 lei pe luna. Tot ce a trebuit dat la stat si parteneri a fost platit. Firma valoreaza acum cca 60 mii lei - bani cash si stocuri evaluate la pret de intrare. In general lucrez cam 1-3 ore pe zi inclusiv sambata.
Acum sunt constient ca la buget, la stat-inclusiv companii de stat (cine sta pe forum si a citit postarile mele) faci banii astia (60 mii) in 2-3 luni si lucrezi cand vrei. ma bate gandul serios sa dau cat se cere sa inchid firma si sa lucrez la stat.
Sfatul meu - daca nu jucati mare - nu faceti afaceri - angajativa la stat. Sofer, ingrijitor, jandarm, politist local, paznic, purtator de cuvant, padurar - munci absolut necalificate - faci vreo 10-12 mii brut deci mai mult decat faci cu o firma mica. Daca ai liceu la stat ajungi lejer la 15-20 mii brut contabil la primarii, la Romsilva, muncitor la CFR si Tarom etc. Plus ca ai program flexibil.
Statul e cea mai buna afacere

Edited by Augustus1978, 27 May 2020 - 13:26.


#43
persona695

persona695

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,599
  • Înscris: 17.07.2014

View PostAugustus1978, on 27 mai 2020 - 13:24, said:

Sofer, ingrijitor, jandarm, politist local, paznic, purtator de cuvant, padurar - munci absolut necalificate - faci vreo 10-12 mii brut deci mai mult decat faci cu o firma mica. Daca ai liceu la stat ajungi lejer la 15-20 mii brut contabil la primarii, la Romsilva, muncitor la CFR si Tarom etc. Plus ca ai program flexibil.
Statul e cea mai buna afacere
tu abia acum ti-ai dat seama? e o inghesuiala pe posturi la buget de numa numa

#44
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017

View Postborn2lose, on 26 mai 2020 - 14:34, said:

aiurea, eu sunt dintr-un oras micut unde au incercat mai multi sa deschida saormerii de-a lungul timpului. n-a prins nici una, toate au disparut dupa 6 luni - un an. nu stiu de unde ai tu impresia ca o saormerie e asa afacere, dar e gresita.

on-topic, mai important si relevant e ce stii sa faci. degeaba ai bani sa deschizi un mac sau un spital privat sau un service de macarale, daca nu stii sa administrezi afacerea.

inseamna ca au facut toti in relativ acelasi timp plus faptul ca lumea nu avea bani iar costurile cu aprovizionarea erau mari raportat la cat isi permiteau oamenii sa dea pe shaorme. astfel incat aprovizionarea nu se face niciodata de oriunde. se face de unde e ieftin, de unde e aproape , de unde te costa combustibilul putin etc etc

View Postbusiness11, on 26 mai 2020 - 14:37, said:

Cum spun toti colegii o afacere sigura nu exista. McDonalds-ul functioneaza in Europa destul de bine, dar franciza este profitabila doar cand ai cel putin 3-4 filiale proprii. Cu 1-2 filiale, doar traiesti ok, dar nu iti permiti un lux anume. KFC-ul in Austria spre exemplu merge foarte prost. PizzaHut-ul a dat acum o perioada buna de timp faliment, Burger King-ul la fel este foarte slab cotat. McDonalds-ul este singura franciza care functioneaza bine de tot.

Eu cred ca atat in prezent cat si pe viitor, toate companiile de software development (dar si companiile IT) vor avea de castigat atat timp cat programele sunt relevante. Viitorul consta in technologie, dar si in consum, aici este cheia.

problema apare cand se intalnesc marile lanturi de shaorme si etc. spre exemplu daca avem in x localitate burger king si mcdonalds una din ele trebuie sa aiba profit peste celalalt ca nu exista 2 firme/baruri/francize care sa aiba fix aceleasi venituri ca celalalt. insa in localitatea y este invers. la final se trage linie si cine aduna bani mai multi in biroul central il va baga pe celalalt in faliment pe toata tara/tot continentul. daca pe cativa ani se inregistreaza venituri scazute o sa fie faliment , nu e neaparat nevoie ca in primul an de competitie. pentru ca au rezerve stranse in timp si pana se epuizeaza si vine falimentul trec 2-3 ani sau in unele cazuri rivalitatea dureaza zeci de ani

#45
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,991
  • Înscris: 18.12.2007
Nu, problema e ca oamenii habar n-au sa isi faca un plan de afaceri.
Trebuie sa iei in considerare posibila clientela si puterea ei de cumparare in locul in care ai de gand sa iti deschizi afacerea (= vadul) + concurenta, asta pe langa toate celelalte costuri pe care le impune deschiderea afacerii.

#46
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006

View PostAugustus1978, on 27 mai 2020 - 13:24, said:

Am inceput o afacere in mai 2019 cu doar 3900 de lei si alte bunuri in valoare de 600 de lei + un calculator vechi doar ca sa dovedesc ca nu iti trebuie bani ca sa fii de succes - si sunt mandru, mutl mai mandru decat mute firme cu zeci si sute de milioane de euro datorii ce merg de ani pe pierdere (emag va spune ceva?). In fine
Au mai fost taxele de infiintare a firmei.
Dupa 1 an  - acum este exact 1 an - zero datorii (am platit datoria) iar profitul este undeva la 9000 lei pe luna. Tot ce a trebuit dat la stat si parteneri a fost platit. Firma valoreaza acum cca 60 mii lei - bani cash si stocuri evaluate la pret de intrare. In general lucrez cam 1-3 ore pe zi inclusiv sambata.

bullshit
pune aici scan dupa certificatul constatator sa vedem si blureaza numele si cui-ul

nu ai nici o firma si nici la bugetari nu e cum zici tu peste tot
ai vrea tu sa ai 9000 de lei pe an, nu pe luna

#47
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,991
  • Înscris: 18.12.2007
Ti se pare mult 9000 de lei pe luna? Mie mi se pare decent pentru o afacere mica.

#48
Thuraya_123

Thuraya_123

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,648
  • Înscris: 18.10.2017

View PostFlat, on 28 mai 2020 - 11:03, said:

bullshit
pune aici scan dupa certificatul constatator sa vedem si blureaza numele si cui-ul

nu ai nici o firma si nici la bugetari nu e cum zici tu peste tot
ai vrea tu sa ai 9000 de lei pe an, nu pe luna

Jignirile ieftine denota valoarea celui care le spune.
Nu ai cum sa judeci daca are sau nu profitul asta. Daca are, bravo lui.

View PostAlexEn, on 28 mai 2020 - 11:51, said:

Ti se pare mult 9000 de lei pe luna? Mie mi se pare decent pentru o afacere mica.

Depinde in ce domeniu e afacerea si ce intelegi prin "afacere mica". Pentru multe afaceri mici (de familie), 9000 lei pe luna profit e extraordinar.

#49
Flat

Flat

    Bugetar Esențial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,875
  • Înscris: 23.06.2006
pai minte nu are nici o afacere, e un pusti care sta la mama acasa si se joaca pe calculator

#50
Thuraya_123

Thuraya_123

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,648
  • Înscris: 18.10.2017
Asa o fi, dar in acelasi timp poate sa nu fie.

Mai bine aflam domeniul de activitate, localitatea afacerii si media vanzarii pe zi.

#51
persona695

persona695

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,599
  • Înscris: 17.07.2014

View PostFlat, on 28 mai 2020 - 15:27, said:

pai minte nu are nici o afacere, e un pusti care sta la mama acasa si se joaca pe calculator
si tu bugetar! nu aduceti plus valoare niciunul dintre voi.
mai bine ne spui ce invarteli cu contracte se mai fac la stat ca sa stie initiatorul de care afacere sa se apuce

#52
Alex432

Alex432

    sit at big tables

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,212
  • Înscris: 28.05.2020
Afacere buna e cand ai exclusivitate la ceva cautat suficient de mult si constant.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate