Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pagina Wikipedia

Masina veche sau indatorat in ban...

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...
 Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat
 Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...
 Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...
 

Muzica si gusturile.

- - - - -
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#19
Sebastian

Sebastian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 26.11.2001
Sincer sa fiu , nici mie nu imi plac grohaiturile.
De fapt, nu imi place "muzica" careia ii lipseste muzicalitatea.
Evident, exista CAPODOPERE in fiecare stil. Insa in cele mai multe cazuri grohaiturile raman grohaituri.
Oricum, inchid acest thread pentru ca se infiripeaza un scandal.

#20
menetz

menetz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,715
  • Înscris: 08.04.2002
Nu e scandal... trebe doar sa contemplam refularile altui "specialist" care vine sa ne lumineze vietile :)

Ma bucur ca forumul incepe sa atraga pe zi ce trece somitati din toate domeniile, care nu se sfiesc a-si etala modestiile.

Ma abtin de la alte comentarii, caci misiunea mea mesianica nu include si salvarea celor care nu si-o doresc :)

#21
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
Muzica Tibetana... hmmm :) suna ca un chalange. Inkid oki shi se facea cum ca in adierile unei boare (muzica tibetana desigur) simt cum... oh da... da... MAMA, ZBOR...LEVITEZ...LEVITEZ !!!

:)

#22
menetz

menetz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,715
  • Înscris: 08.04.2002
ma..daca ai asculta-o...ai simti exact invers...ca sa-mi citez primele impresii "suna a cor de caini castrati" :)

#23
dix

dix

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 94
  • Înscris: 20.09.2002
Hai ca nu e chiar in halul asta, a ascultat cineva Little Buddha Cafe? E ceva in genul Era si suna chiar bine.

Bine dar nu sunt sigur cat la suta e tibetana si cat prelucrare;
de fapt ce numiti voi muzica tibetana?

#24
menetz

menetz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,715
  • Înscris: 08.04.2002
de fapt..nu are nici o legatura Buddha Cafe cu muzica tibetana :)hint: muzica tibetana de ex e cantata de cor de barbati, FARA prea multe instrumente. Si in orice caz fara ceva electronic. Si asta nu o numim NOI muzica tibetana, ci este vorba de muzica care se canta acolo, in Tibet, nu prin cafenele si cluburi.

#25
ECodrutz

ECodrutz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 333
  • Înscris: 26.04.2003
Ce de gusturi, dar totusi, cum poate sa placa la cineva acel "grohait" ??
Fara sa vreau sa jignesc pe nimeni, eu cred ca numai dupa 2 litri de votka potzi sa ascultzi asa ceva cu placere, cand deja nu mai ai ce da afara din tine.
o muzica buna inseamna ceva care in momentul in care o ascultzi sa itzi ridice moralul. Daca ascultzi Scooter, Faithless, si apoi treci la ceva mult mai slow, poate chiar Sting, sau Rod Stewart, presupun ca tzi se rupe ceva in tine, pe cand daca ascultzi 2 ore de manele, itzi vine sa batzi pe cineva .....
poate nu sunt chiar coerent, e noaptea de paste, apropo sarbatori fericite, dar ma intriga aia de asculta manele, si chestia aia de unii ii zic hard metal.
In societatea de azi, predomina house/trance/dance/manele si derivate mici, mai sunt si cluburi jazz/country. dar daca vrei sa ascultzi o sarba unde te duci ???
la nunta ?
Nu sunt oara multe genuri "uitate "

#26
Pittick

Pittick

    DIE HARD!..over and over again

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,500
  • Înscris: 04.01.2002
Ca sa mai calmez spiritele, voi incerca sa mai aduc cateva chestii in discutie.

Ce parere aveti despre genurile muzicii electronice? mai corekt spus, muzica electronica la general. Sa nu va aud cu chestii de gen Sash! sau mai stiu io ce! va rog.
Ma refer in special la muzica mai necomerciala- cel putin la noi, prin cluburi, etc ce am mai vazut si eu - adik un ambient, minimal, darkwave, acid, acid jazz, industrial styles...etc....

Bun! Ce imi palce mie s ascult? Multe lucruri. O sa va insir cateva nume cat mai elocvente dar intro ordine oarecum haotica: Jean Michelle Jarre, Vangelis, Kitaro, Yanni, Buddha Bar, Aphex twin, Leftfield, Chemical Brothers, Prodigy, Orbital, Brooklyn Bounce, 666, tot ce e ACID si MINIMAl, nu mai vorbim de CLUBBIN` si alte d-astea, rock (Led Zepp, Pink Floyd, Rammstein, Metallica, Dream Theatre, Deftones,Rolling Stones, red Hot Chilli peppers, Guns`n`Roses, Apocalyptica - in mod deosebit), ceva clasica (Strauss, Vivaldi) si jazz & blues (jarret, louis armstrong, ruth brown, John lee hooker). sa va vad. :)

#27
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Apropo de manele.
Asteptam la semafor si la un moment dat aud din spate muzica. Erau niste manele date la maxim intr-un Astra Cabrio model mai vechi. Inauntru 3 tiganci purii care aveau pe ele tot aurul din casa si un puradel cu 2 dinti lipsa manca inghetata manjit pana la urechi...
Aa... si doua vorbeau la mobil... oare chiar vorbeau sau isi incalzeau urechile, ca nu prea era vreme de cabrio?

Kusturica... unde erai?

enjoy,

Mtz

#28
ECodrutz

ECodrutz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 333
  • Înscris: 26.04.2003
Ar fi misto sa fie prin fiecare oras cate un club unde sa acultzi numa Prodigy, Chemichal Brothers, JMJ, si altzi grei ai electronicii
Am inteles ca prodigy a scos un nou album, acum in primavara, si cine l-a ascultat mi-a spus ca e destul de nereusit, stie cineva de pe unde se poate procura mp3 ?? ca sunt tare curios sa imi dau eu cu parerea

#29
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,747
  • Înscris: 07.02.2003
Vad ca se discuta chiar aprins pe aici legat de muzica, o arta cere ma impresioneaza in mod deosebit de cind ma stiu...

Mai intii ce inteleg unii prin "gusturi"... se spune ai gusturi si nu se discuta... de ce ? Daca eu de exemplu am gustul sa merg pe strada si sa dau cite un topor in cap la fiecare... ca asa am eu gustul... e corect ? nu cred. Gustul la noi... este de fapt mascarea unei frustrari a unei realitati pe care ne-am dori sa fie altfel... si cum stim ca dorinta nu poate justifica lipsurile detectoarelor de valori ale noastre dam repede cu gusturile...  :P

Muzica care ne place... ne reprezinta spiritual ! Personalitatea ascultatorului se regaseste in muzica pe care o asculta. Indifenent cum e ea, intunecata, deschisa, manelista, colorata, futurista, umanista, revolutionara, rebela... ea se regaseste in muzica... altfel nu ne-ar place muzica respectiva  :D Citatul "spune-mi ce asculti sa-ti spun cine esti" este adevarat si verificabil 100%. Muzica este in primul rind un mijloc de exprimare a sentimentelor, a unei trairi, a imaginatiei. Instrumentul devine neimportant cind artistul isi poate exterioriza sentimentele prin sunete. Cu orice instrument muzical se poate face muzica de valoare, daca artistul... e de valoare.

Valoarea in muzica... e ceva greu de explicat deoarece presupune un nivel ridicat de cunostinte despre civilizatie si toate aspectele ei culturale dar un mod sigur de a recunoaste daca o melodie are valoare sau nu este sa analizezi cu ajutorul imaginatiei componenta muzicala, textul, contextul cultural si daca poti regasi intr-un fel in piesa, un mesaj spiritual si inaltator altul decit injuraturi sau grohaieli, atunci poti fi sigur ca piesa este compusa din suflet si nu prin lipire de wav-uri pe calculator... la betie  ;)

Distanta intre arta adevarata si chici este subtila si nu toata lumea o poate face si succes. In decursul istoriei a fost prezenta la o lalta arta si chici-ul indiferent de epoca. Muzica buna e cea care o ascultam si azi... si o vom asculta si in viitor, vorba unora, muzica buna traieste mai mult, cea proasta... s-a piedut in negura timpurilor... Legat de aspectul comercial al muzicii... nu este ceva modern ! Poate asa am crede ca numai muzica moderna e comerciala... in opinia mea de cunoscator in ale muzicii clasice si preclasice, am avut multe exemple de muzica compusa la comanda, adevarate capodopere ! In general majoritatea compozitoruilor erau platiti de regi, printi, baroni, pentru muzica lor dar nu neaparat ca o cerinta, ca un premiu dar, au fost destui care nu au avut viata usoara si numai prin muzica isi puteau plati chiriile... In momentul cind ai puterea sa te exprimi sau sa exprimi sentimente frumoase prin muzica, ca sa-ti reuseasca trebuie sa te tii de ea si sa-ti castigi existenta din ea... ca nu mai ai timp de alte activitati care sa sustina financiar.

Diferenta insa este ca oamenii carora le era incredintata sarcina de a compune erau numai oameni de valoare, artisti adevarati, nu din aceia de la coltul potecii care abia injgheau citeva sunete pe un instrument dezacordat ! Iar legat de valoare... ganditi-va cum putea un om sa compuna o simfonie surd fiind, fara sa fie artist ? (stiti voi cine e...) In ziua de azi nici cu cele mai moderne tehnici multi nu sunt in stare sa faca muzica adevarata.

Practic este neadecvat sa spui ca nu-ti place muzica comerciala... poate vrei sa spui, nu-ti place muzica facuta de comercianti... ceea ce e cu totul altceva.

Muzica a avut o istorie foarte lunga... probabil stiti ca scala muzicala a fost diferita de-a lungul timpului, gama moderna dateaza cam de pe vremea lui J.Sebastian Bach, anul aprox 1700... care a "introdus" gama cu 12 tonuri egal temperate care se foloseste in ziua de azi, si i-a dedicat 48 de compozitii bazate pe principiul preludiu+fuga pentru clavecin, fiecare piesa era pentru o nota a instrumentului si avea doua parti, preludiul si fuga. Pina atunci instrumentele erau acordata la ureche dupa gama imaginara si nu toate notele puteau fi folosite in armonie.

Mai departe s-a ajuns la simfonii si orchestre mari, in ziua de azi sunt zeci de genuri... Rock, Metal, Trash, Pop, Electropop, Dance, Techno, Electronic, Ambiental, House, Crossover, New Age... fiecare clasificare se face dupa abordare si are un public target conform personalitatii fiecaruia. Nu e obligatoriu sa-ti placa toate genurile dar ideal ar fi sa ai mai multe, adica sa ai orizonturi mai largi. In fiecare gen exista si chiciuri dar dupa cum am spus, valoarea traieste mai mult. Personalitatea complexa se cunoaste dupa orizonturi.

Si mie imi plac unele piese chiar gen Sash, Ecuador in speta, dar asta nu inseamna ca e neaparat o valoare, este o placere efemera pe care eu o simt la un moment dat si atunci e binevenita... in rest eu ascult cu placere urmatoarele genuri:
Electronica, Electropop, Clasica, Preclasica, Chinezeasca veche - prefer din dinastia Tang, New Age, Ambientala, Celtica, Country, Java (acordeon francez), Cult, Jazz, Techno, Trance, Ballad... si cam astea ar fi...
Pe primele locuri se afla electronica si clasica dar dupa cum vedeti, apreciez si jazz-ul... si Techno-ul... evident, valorile numai... e ceva distanta intre genurile astea, ca sa nu amintesc de chinezeasca  :cool:

Cam asta ar fi, parerea mea este sa gustati cit mai multe genuri, va fi frumos si inca ceva, nu va fie frica de schimbare !  ;)

#30
Pittick

Pittick

    DIE HARD!..over and over again

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,500
  • Înscris: 04.01.2002
Andrei..sincer.. nota 10 omule! Mi-a placut foarte mult ce ai spus in randurile de mai sus! Sper sa te citeasca si sa te mai si inteleaga si altii de pe aici..ar fi mare lucru crede-ma.... felicitari!

#31
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
Ma Cioaca, o singura chestie m'a frapat, in rest e absolut OK. Contactul tau cu muzica "Chinezeasca veche" s'a facut... cum ?

#32
pstdgt

pstdgt

    Monseurizat

  • Grup: Administrators
  • Posts: 5,849
  • Înscris: 06.02.2002

Quote

Originally posted by ECodrutz
Ar fi misto sa fie prin fiecare oras cate un club unde sa acultzi numa Prodigy, Chemichal Brothers, JMJ, si altzi grei ai electronicii
Am inteles ca prodigy a scos un nou album, acum in primavara, si cine l-a ascultat mi-a spus ca e destul de nereusit, stie cineva de pe unde se poate procura mp3 ?? ca sunt tare curios sa imi dau eu cu parerea


cine ti-a zis ca The Prodigy au scos un album nou se inseala. Au scos in 2002 un single: Baby's Got A Temper. Eu l-am ascultat si pot sa-ti spun ca se distanteaza din ce in ce mai mult de stilul lor de pe primele 2  albume.. cam ca diferenta intre Music for the Jilted Generation si FOTL.

Cel mai probabil (si conform traditiei lor) vor mai scoate inca un single inainte de album. BGAT nici nu va fi pe acel album din cae stiu eu.

Am mai ascultat vreo 2 piese noi (in perioada asta baietii concerteaza prin UK) si sunt tari de tot :D

#33
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,747
  • Înscris: 07.02.2003

Quote

Originally posted by arty
Ma Cioaca, o singura chestie m'a frapat, in rest e absolut OK. Contactul tau cu muzica "Chinezeasca veche" s'a facut... cum ?

Contactul cu muzica chinezeasca s-a facut prin 1987, cind tata a adus de acolo imprimari traditionale pentru a-i servi drept suport muzical la conferintele despre China. Practic am avut din dinastiile June si din Tang, dansuri populare si de arte martiale din zone precum Yang Ti, Xi'An, cele din urma insa mi-au placut mai mult, erau mai "evoluate", mai ritmate, aveau personalitate mai palpabila. Imprimarile erau facute in 1984 cu cel mai buni artisti ai instrumentelor traditionale la vremea respectiva. E greu azi sa gasesti artisti adevarati sa faci o orchestra completa. Am avut si ceva mai vechi, ceva traditional cu clopote de pe vremea lui Confucius, foarte frumos, iti stirneste imaginatia dar sunt dintr-o epoca indepartata, demult apusa cu alte principii si cum eu sunt mai futurist/vizionar nu mi-au picat asa bine.

#34
Pittick

Pittick

    DIE HARD!..over and over again

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,500
  • Înscris: 04.01.2002
mai nou am facut si eu rost de un fel de acid-asiatic-trip-hop nu stiu cumsa il descriu............. suna foarte misto.. Asian Lounge Collection Vol 2 (2 CD)... rulz.

#35
AIWAMAN

AIWAMAN

    Moderator

  • Grup: Members
  • Posts: 4,532
  • Înscris: 26.11.2001
APROPOS DE MANELE-->Un posibil raspuns dat de un ziarist!

De ce asculta romanii manele????
Romanii sunt, fara indoiala, un popor, asemenea multor altora, inzestrat cu un puternic sentiment al dragostei. Practicata (cu un potential ce nu-i de lepadat), dar si invocata. Atat in viata cotidiana, cat si in creatia sa populara, muzica si arta dansului. Exemplele sunt prea numeroase pentru a le mai enumera.

Dar romanii nu sunt un popor oriental. Chiar daca au fost tinuti o lunga perioada de timp la portile Europei, geografic nu au parasit-o niciodata. Or, cineva spunea ca istoria este inainte de toate geografie. Atunci, de ce asculta romanii cu atata patima si voluptate manele, cantece de dragoste de origine orientala, cu melodie duioasa si taraganata, dupa cum le descriu dictionarele? De ce au inlocuit ei folclorul romanesc, atat de divers pentru a satisface toate gusturile, cu muzica aceasta tiganeasco-orientala, slujita de texte de-o imbecilitate perfecta?

In cautarea unui raspuns, se naste o prima constatare. Manelele nu sunt numai duioase si taraganate, ele au devenit intre timp si prilejul unor lamentari comode (ca sa nu spunem lenese), al exorcizarii frustrarilor vietii, al exhibarii unor trairi intens-caricaturale, aproape de limita lesinului. Adeseori, si a mortii, caci se stie, in manele se moare si se invie frecvent din dragoste. Si se danseaza. Focos. Din buric si solduri. Indi-ferent de sex. Un act mimat in extazul muzicii.

Au, asadar, romanii motive sa se topeasca dupa muzica aceasta produsa de baieti-minune, fermecatori si incantatori, super-superiori si alte asemenea adjective devenite (re)nume? Ce-i mana pe ei spre aceasta adoratie totala, definitiva si neconditionata?

Credem ca in primul rand incultura. Nu numai muzicala. Venind la oras, in anii industrializarii fortate, in special spre periferiile scaldate de-o grea tristete, taranii transhumanti intre anotimpurile vietii, calificati la locurile silniciei, au pierdut ce aveau bun de acasa, castigand tot ce-i mai rau de la noul lor mediu de viata. Textele manelelor le vin acum ca o manusa. Expresiile licentioase, debitate la usa carciumii, asezonate maiestrit pe muzica, au devenit mai satioase. Iti lasa gura apa, nu alta. Noroc ca cinzeaca-i pe-aproape.

Ar mai fi, apoi, saracia. Blocurile-tip, existenta in mazga ghetoului, duminicile in papuci si capot, la o tabla sau o samanta, chefurile fara perdele, berea vrac in sticle de plastic rimeaza perfect cu orizontul ingust al manelei, cu raspunsul ei iute la dorintele fierbinti si imediate. Sunt celebrate valorile "supreme" ale acestei lumi: amorul liber, smecheria profitoare, generozitatea unsuroasa, norocul chior, blestemul jucaus, tradarea repetata, injuratura porcoasa.

Si, in fine, sa numim si un al treilea posibil motiv al iubirii lesinate pentru manele: disperarea. Poate ca romanul se agata de manea ca sa uite. Sa iasa din (i)realitatea imediata. Poate ii sunt necesare amagirile ei colorate. Un fel de film indian pentru alpinistii posturilor cotidiene. Acadeaua infometatilor. Maneaua e poate singura lui certitudine. Si ce minunata-i viata in manele!

#36
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,175
  • Înscris: 05.05.2003
Zice foarte bine tipul!
Vai de...viata noastra cu astfel de specimene...
Incultura la maxim!
Mizerie cat cuprinde...

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate