Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bucuria copiilor cand se joaca :D

Casa sau apartament?

Card social up Romania nu func...

Consum de apa marit dupa schimbar...
 Buna ziua, nelamurire. Baterie te...

Licenta Kaspersky

Probleme Touch screen Samsung s21...

Izolare fonica duplex
 Comparare, evidentiere inregistra...

O primavara frumoasa, de martisor

Hils Titanium

Pareri despre (diverse) noi magaz...
 Ardere butan

Ce restrictii presupune economia ...

Ce e mai important pe termen lung...

Video editat
 

Mac os x , versiunea 10.4.11

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
smirdara

smirdara

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 15.07.2006
Buna ziua,

Am primit un Mac vechi care merge inca .. oare pot obtine cumva o upgradare gratuita de pe net,va rog ?

Problema e cu stickul de Digi Net Mobil, am reusit sa-l instalez  mai demult si  am uitat cum ... desi nu cred sa fie din cauza versiunii vechi. Nu imi

mai amintesc eu pe ce am apasat,cred ca am nimerit-o atunci din greseala Posted Image

#2
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,825
  • Înscris: 25.01.2002
update-urile de macos sint gratuite, daca ai cont apple.
totul e ca respectivul hardware sa fie suportat...

#3
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,379
  • Înscris: 25.08.2009
Salut,
Daca  ne precizezi modelul exact, vom sti ce versiune suporta.

#4
smirdara

smirdara

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 15.07.2006
Digi net mobil alb, 21.6 Mbps      ZTE Corporation

Edited by smirdara, 06 January 2020 - 22:31.


#5
smirdara

smirdara

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 15.07.2006
Mac OS X  version 10.4.11  ZTE Corporationrocessor 2.16 GHz Intel Core 2 Duo

Memory 2 GB 667 MHz RAM


... Could not find a PPPoe server !

Edited by smirdara, 06 January 2020 - 22:44.


#6
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,713
  • Înscris: 01.11.2005
1. Zi ce model de macbook este. Vezi ca scrie pe spate Axxxx. Unde xxxx reprezinta un numar din 4 cifre.
2. Trebuie sa setezi ca fiind retea PPPoE (user si parola). Uite aici poate asta te ajuta cu ceva: https://asahi-net.jp...osx4-pppoe.html

#7
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 23,946
  • Înscris: 22.05.2003
Este o antichitate, dar care teoretic mai pote merge.

Problema este ca Apple le suporta 3-4 ani, apoi adio.

Versiunea ta are banuiesc eu peste 10 ani, deci nu mai e suportata.

https://everymac.com...ate-mac-lookup/

Introdu acolo SN si iti spune ce laptop ai.

Problema cu macurile este ca pt a le face sa mearga, mai ai nevoie de inca un mac pt crea un dik bootabil.

In plus, Apple nu mai lasa public accesul la vechile versiuni de OSX.

10.4 este f vechi.

Probabil merg versiuni mai noi.

#8
smirdara

smirdara

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 15.07.2006
Nu scrie decat iMac pe spate ... si arata asa :

https://i.ytimg.com/...xresdefault.jpg

#9
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,713
  • Înscris: 01.11.2005
Trebuie sa aiba si un scris mic, mic de tot pe spate sau sub talpa. Asa il identifici si poti afla cat duce.

In rest de acord cu ce a spus Adm.
Eu m-am chinuit cu un MacBook 2010 sa-l pun pe picioare. Nu a vrut neam. Noroc ca aveam hdd-ul de la al meu macbook si asa i-am facut imagine.

#10
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,379
  • Înscris: 25.08.2009
Se poate rezolva si fara alt mac. Pentru creare cd sau memstick de boot, se foloseste TransMac pe un pc/laptop cu windows. Eu asa am facut la inceput. Procedura este descrisa bine, se gaseste daca o cauti pe internet.
Deasemenea mai sunt niste artificii care se pot face dar nu sunt recunoscute de producator, eu le-am incercat si rezultatul este pozitiv. Sunt niste patch-uri care permit instalarea unei versiuni mai noi de macos pe hardware mai vechi dar sunt si aici niste restrictii. Poti cauta si verifica daca pe ce ai tu se poate face upgrade de macos.
Poti cauta aici:
www.dosdude1.com
Important e sa ai timp si rabdare.

Edited by altuser09, 07 January 2020 - 05:28.


#11
Ahasverus

Ahasverus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,359
  • Înscris: 22.10.2006
Vezi sub talpa SN.

Pune max RAM (de obicei 2+4 Gb)si un SSD, iar computerul va merge ok.
Prb este ca oficial nu mai ai suport de la Apple.

Exista metode de a pune OS mai nou, dar sunt probleme cu placile video ce nu suporta "metal" de la Mojave +

Asadar, orienteaza-te catre High Sierra (10.13).

https://news.softped...cs-508570.shtml
https://mac.softpedi...a-Patcher.shtml

#12
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,713
  • Înscris: 01.11.2005

View Postaltuser09, on 07 ianuarie 2020 - 05:27, said:

Se poate rezolva si fara alt mac. Pentru creare cd sau memstick de boot, se foloseste TransMac pe un pc/laptop cu windows. Eu asa am facut la inceput.
Crede-ma ca am folosit si Transmac si tot ce vrei si nu a mers. Mi-a mancat ficatii macbook-ul ala.
Faceam stick bootabil cu imaginea, formatam hdd-ul cu transmac, chiar foloseam disk utility de la un alt macbook etc.
Nu mergea. Daca bagam ceva bootabil imi dadea o eroare de genul sa repornesc backbook-ul.
Am facut DVD DL bootabil...nu mergea. Aceleasi lucruri le un macbook mai vechi mergea, pe ala nu a vrut neam.
Asa ca am facut imagine la un HDD care il aveam deja cu High Sierra si aia a fost....
Sa nu mai zic ca nu am putut sa ii fac upgrade la RAM. Avea 2Gb. Orice ram as fi pus, chiar si de 2Gb dar alte placute de RAM, nu pornea.
Un macbook mai posedat decat ala nu am vazut pana acum.

Edited by tehnics, 07 January 2020 - 09:04.


#13
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,379
  • Înscris: 25.08.2009
tehnics, te cred.
Dar te rog sa ma crezi si pe mine, am facut-o personal, nu mi s-a povestit. Nu stiu ce ai avut tu dar la mine a mers.

View PostAhasverus, on 07 ianuarie 2020 - 08:12, said:

Vezi sub talpa SN.

Pune max RAM (de obicei 2+4 Gb)si un SSD, iar computerul va merge ok.
Prb este ca oficial nu mai ai suport de la Apple.

Exista metode de a pune OS mai nou, dar sunt probleme cu placile video ce nu suporta "metal" de la Mojave +

Asadar, orienteaza-te catre High Sierra (10.13).

https://news.softped...cs-508570.shtml
https://mac.softpedi...a-Patcher.shtml
Eu am pus catalina pe un macbook mid2010. Are memorie de 6gb si ssd de 120gb. Dar al meu e ceva mai nou, nu are decat vreo 9 ani.

#14
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,713
  • Înscris: 01.11.2005

View Postaltuser09, on 07 ianuarie 2020 - 09:13, said:

tehnics, te cred.
Dar te rog sa ma crezi si pe mine, am facut-o personal, nu mi s-a povestit. Nu stiu ce ai avut tu dar la mine a mers.


Eu am pus catalina pe un macbook mid2010. Are memorie de 6gb si ssd de 120gb. Dar al meu e ceva mai nou, nu are decat vreo 9 ani.
Te cred si pe tine. La un alt mackbook, din 2008 a mers ca uns cu TransMac si imaginea pusa pe stick. No problem. In maxim juma de ora era "up and running" ca am pus SSD.
Dar la cel povestit de mine mai sus, mi-au iesit fire albe. Si nu era decat 2 generatii mai nou. Culmea, tot mid 2010 (plastic alb dar spatele este tot acoperit cu cauciuc)

Edited by tehnics, 07 January 2020 - 11:30.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate