Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)
 

China - Coreea de Nord - Coreea de sud

* * * - - 7 votes
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
XL700VA

XL700VA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,123
  • Înscris: 29.04.2014
De mult imi doresc sa vad Coreea de Nord. De multa vreme urmaresc site-urile agentiilor de turism sperand sa gasesc asa ceva. Dar in Romanica nu prea gasesti ...
Tot cautand ieri pe net am gasit o oferta. Nu pun numele agentiei sa nu fiu acuzat de reclama. Dar pun programul:


21 Martie | Bucuresti–Beijing
Intalnire cu reprezentantul Interra la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 11:55, pentru imbarcare pe zborul Companiei KLM KL1374 cu destinatia Beijing, via Amsterdam. Decolare la ora 13:55. Sosire in Amsterdam la ora 15:55. Imbarcare pe zborul KL897 cu destinatia Beijing cu decolare la ora 17:30.

22 Martie |Beijing Templul Cerului
Sosire in Beijing la ora 10.05. Dupa formalitatile de intrare in tara ne indreptam cu autocarul in zona centrala. Servirea pranzului la un restaurant local. Continuam cu Templul Cerului, locul unde imparatii din dinastiile Ming si Qing venerau cerul si se rugau pentru pace si prosperitate. Vizita la un magazin de perle-chinezii colecteaza, cresc si recolteaza perle de peste 2.000 de ani, fiind tara cu cea mai veche productie de perle din lume. Transfer la hotel. Program liber pentru odihna si acomodare cu noul fus orar. Cazare la Beijing Howard Johnson Paragon Hotel 4* sau similar Beijing.

23 Martie |Beijing–Phenian (Pyongyang)
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Air China CA121 cu destinatia Pyongyang-cunoscut in Limba Romana ca Phenian. Decolare la ora 13:25, sosire la Pyongyang la ora 16:20. Phenian sau Pyongyang, capitala Coreei de Nord, este un model rar de oras comunist. Majoritatea monumentelor sale sunt dedicate gloriei Revolutiei si marelui sau lider Kim Il-sung (Kim Ir Sen in Lb Romana). Cladiri vechi au ramas putine din cauza distrugerilor facute in timpul razboiului si a restructurarilor megalomanice ale regimului actual. Ca o vitrina a tarii si a regimului  sau,  Phenian este o capitala foarte curata si foarte diferita de alte orase asiatice unde vom vedea doar ce vor sa ne arate si doar in cadrul vizitelor ghidate. In drumul spre hotel vom admira Arcul de triumf, cu 3 metri mai inalt decat cel din Paris, construit in onoarea si gloria rolului lui Kim Ir-Sen in rezistenta fata de ocupatia japoneza si inaugurat cu ocazia implinirii varstei de 70 de ani. Fiecare dintre cele 25.500 de blocuri fine de granit alb reprezinta o zi din viata lui pana la acel moment. Piata Kim Ir Sen este cea mai importanta piata din tara, unde au loc impresionantele mitinguri si parade militare. Vom fi cazati la Hotel Koryo, poate cel mai frumos din tara, compus din turnuri cu 45 de etaje fiecare, unde vom intra prin gura dragonului din jad la receptia decorata cu un mozaic de simboluri din cultura nord-coreeana. Cina de bun venit. Cazare Hotel Koryo 4* Pyongyang.

24 Martie | Phenian (Pyongyang)
Mic dejun. Tur de oras al capitalei nord-coreene. Parcul cu fantani Mansudae deschis in 1976 pentru gloria lui Kim Il Sung este un monument tipic arhitecturii nord coreene. Statuile albe ce decoreaza aceasta fantana  infatiseaza femei ce “danseaza“ printre jeturile de apa ce ating 80 metri inaltime. Turnul Juche, inalt de 150 metri plus cei 20 metri ai tortei luminate noaptea, asa cum sugereaza si numele, este pe deplin dedicat principiului calauzitor al RPDC: ideea Juche (baza ideii Juche este ca omul este stapanul tuturor lucrurilor si factorul decisiv in toate). Biblioteca Nationala sau Marele Palat pentru Studii al Poporului si Monumentul Infiintarii Partidului ce include un ciocan (pentru muncitori), o secera (pentru tarani) si un penel (pentru intelectuali) sunt ale exemple clasice de estetica comunista nord-coreeana. Servim masa de pranz la un restaurant local. Metroul Pyongyang se poate lauda cu unele dintre cele mai impresionante statii de metrou din lume. Peretii sunt acoperiti de mozaice enorme care ilustreaza realizari nationale, candelabre, tuneluri care coboara la peste 100 de metri adancime precum si portrete ale liderilor Kim Il Sung si Kim Jong Il. Vizitam cateva din cele mai impresionante statii de metrou intrand in fluxul zilnic al localnicilor, o experienta inedita in turul din Coreea de Nord. Vizita la casa natala a lui Kim Ir Sen de la Mangyongdae. Decedat in 1994, “Eternul presedinte” s-a nascut la 15 aprilie 1912. Fiul sau, Kim Jong II, i-a succedat la conducere, inainte ca nepotul sau Kim Jong Un sa mosteneasca puterea, la sfarsitul lui 2011. Ziua sa de nastere, Ziua Soarelui, este cea mai importanta din calendarul ritual al acestei țari in care anul 1 este, conform calendarului nostru, anul 1912. Vizitam Muzeul Razboiului din Coreea, unde vom vedea fotografii, arme si machete ce reproduc scene din Razboiul din Coreea (1950–1953), dupa care vom pasi la bordul vasului american USS Pueblo. Coreea de Nord este singura tara din lume care a capturat o nava apartinand Statelor Unite si o pastreaza, bineinteles, ca pe un mare trofeu. Sechestrarea a avut loc in anul 1968, cand granicerii au depistat aceasta ambarcatiune de cercetare si au adus-o la tarm. Echipajul a fost foarte prost tratat si numai dupa un an de tratative dificile a fost redat Statelor Unite. Servim cina la un restaurant local. Cazare Hotel Koryo 4* sau similar Pyongyang.

25 Martie | Kaesong
Mic dejun. Zona demilitarizata, mai bine cunoscuta sub numele de DMZ, este un loc plin de istorie, unde tensiunea dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud ramane palpabila. Aceasta zona, cu o latime de 4 km si o lungime de 250 km, serveste drept granita, foarte monitorizata, intre cele doua tari. La saizeci si sase de ani de la sfarsitul razboiului din Coreea, este un loc total in afara timpului in care cea mai mica greseala este interpretata de fiecare parte ca agresiune. Servim masa de pranz la un restaurant local. La revenirea in Phenian vizitam Monumentul Reunificarii Nationale a Coreei ce prezinta doua femei in costum traditional care sustin harta Coreei. Reunificarea in viziunea nord-coreeana presupune ca ocupatia SUA in Sud sa ia sfarsit si Coreea unita sa fie condusa de Kim Il Sung pe principiile independentei, reunificarii pasnice si marii unitati nationale. Vizita la Magazinul Kwangbok, un magazin general cu 3 nivele si singurul loc unde turistii pot face cumparaturi in moneda locala won. Cina la restaurantul Mangyongdae. Cazare Hotel Koryo 4* sau similar Pyongyang.

26 Martie | Hyangsan
Mic dejun. Excursie de o zi la Hyangsan cu servirea mesei de pranz la un restaurant local. Vizita la Expozitia Prieteniei Internationale unde sunt expuse cadourile primite de catre conducatorii nord-coreeni de la diferiti demnitari ce au vizitat Coreea de Nord si templul budist Pohyon. Desi Nord Coreea este un stat ateu acesta permite, sub stricta atentie a autoritatilor, desfasurarea unor activitati religioase. Templul Pohyon are aproape 1.000 de ani si in lunga sa existenta a fost afectat de evenimentele ce s-au petrecut de-a lungul istoriei. Cel mai mare impact l-a avut Razboiul din Coreea, insa de la incheierea ostilitatilor militare templul a trecut printr-un amplu proces de reconstructie. Scurta drumetie prin valea cascadei Manpok si retur la Pyongyang. Cina de ramas bun la un restaurant local. Cazare Hotel Koryo 4* sau similar Pyongyang.

27 Martie | Pyongyang–Beijing
Mic dejun. Vizita la Studiorile artistice Mansudae unde au fost create toate monumentele dinastiei Kim, inclusiv toate statuile din Pyongyang si din restul tarii. Aici intalnim cei mai talentati artisti, cei mai buni dintre cei mai buni, ii putem vedea la lucru si le putem achiziona lucrarile din galeria de arta. Urmeaza o vizita la muzeul cailor ferate coreene. Pranz pe Taedonggang boat. Plimbare prin parcul Moran.Transfer la aeroport pentru zborul Companiei Air China CA122 spre Beijing cu decolare la ora 17:20 si sosire la ora 18:20. Transfer la hotel. Cazare la CITIC Hotel Beijing Airport 4* sau similar.

28 Martie | Beijing-Seoul
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul Companiei Air China AC131 cu destinatia Seul. Decolare la ora 11:05 si sosire in capitala Coreei de Sud la ora 14:10. Capitala sud coreeana este un oras orientat spre viitor dar cu legaturi vizibile cu al sau trecut. Zgarie nori impresionanti vegheaza peste templele budiste, strazi aglomerate cu magazine ce sunt un paradis pentru pasionatii de shopping, ceainarii si lacasuri unde se servesc produse traditionale, creaza acest oras considerat sufletul economic si cultural al Coreei de Sud. Vizitam Satul Namsangol Hanok, situat la poalele muntelui Namsan, unul din cei patru munti care stau de paza deasupra orasului Seul. Complexul adaposteste cinci case traditionale de lemn reconditionate (denumite hanok) ce dateaza din timpul dinastiei Joseon. Ne indreptam apoi pasii catre Piata Traditionala Namdaemun, una dintre cele mai mari piete traditionale din Coreea de Sud. Orasul ofera vizitatorilor sai oportunitatea sa aiba la orice ora din zi ceva de facut. Dimineata devreme te poti cufunda in atmosfera linistita a templelor budiste iar noaptea poti servi la orice ora o gustare la vestitele tarabe ce ofera mancare traditionala sau poti face shopping in una din pietele de noapte. Servim cina la un restaurant local. Cazare la T-Mark Grand Hotel 4* sau similar Seul.

29 Martie | Seoul
Mic dejun. Descoperim orasul intr-un tur ce ne poarta catre Templul Jogyesa, considerat centrul lumii budiste sud coreene, Palatul Gyeongbokgung al carui nume inseamna “Palatul binecuvantat de Ceruri” unde surprindem momentul inedit al schimbarii garzii si Muzeul National Folcloric ce expune artefacte din viata de zi a coreenilor de-a lungul istoriei. Servim masa de pranz la restaurant local. Drumul ne poarta mai departe pe langa Resedinta prezidentiala Cheongwadae cunoscuta si sub numele de Casa Albastra. Asa cum usor vom putea intui numele este dat de catre placile albastre ce acopera cladirea si care se imbina atat de armonios cu imaginea Muntelui Bugaksan ce vegheaza in fundal. Pasii ne poarta mai departe pe Strada Insadong localizata in inima orasului unde obiectele de arta si mestesug sunt vandute in cele 100 de galerii ce se afla aici. Exista un singur drum principal in Insadong pavat cu alei de o parte si de alta intesate de galerii si restaurante traditionale, ceainarii si cafenele. O alta strada ce nu trebuie ratata este Strada Myeongdong, principala artera de cumparaturi a orasului. Ziua se incheie in Piata Cheonggye ce se intinde pe o suprafata de 2.500 mp de unde porneste paraul Cheonggyecheon. Servim cina la restaurant local. Cazare la T-Mark Grand Hotel 4* sau similar Seul.

30 Martie | Seoul–Jinhae–Busan
Mic dejun. Parasim orasul Seul si strabatem peninsula coreeana indreptandu-ne catre Busan. Oprire pe drum pentru servirea pranzului la restaurant local. Ajungem la Changwon, cunoscut si sub numele de Jinhae unde avem ocazia sa participam la cel mai mare festival al primaverii din Coreea de Sud, Festivalul Jinhae Gunhangje. Ciresii infloriti ce strajuiesc cele doua maluri ale paraului Yeojwacheon creaza o imagine feerica ce poate fi cel mai bine observata de pe Podul Dragostei. Servim cina la restaurant local. Ne continuam drumul catre Busan, a doua metropola a Coreei de Sud, un oras pur si simplu minunat situat intre plaje superbe si peisaje muntoase salbatice. Cazare la Hotel Best Western Haeundae * sau similar Busan.

31 Martie | Busan
Mic dejun. Incepem turul de oras cu o vizita la Templul Haedong Yonggungsa, un superb templu budist situat pe malul marii, o imagine rara in Coreea deoarece majoritatea templelor sunt localizate in zonele muntoase. Ne indreptam apoi catre Casa Nurimaru APEC, a carui denumire este compusa din cuvintele “nuri” ce inseamna lume si “maru” ce inseamna summit. Servim masa de pranz la restaurant local. Nici o vizita in Busan nu este completa fara o oprire pe Pasarela Oryukdo. Stam pe o platforma de sticla ce se inalta 35 de metri deasupra marii si admiram apele ce se intind in fata noastra in timp ce briza marii completeaza imaginea unei experiente superbe. Scari abrupte, alei intortocheate si case viu colorate alcatuiesc peisajul Satului Cultural Gamcheon, o localitate randuita pe versantul muntelui in Busan. Aleile deorate cu picturi in culori vibrante si sculpturi realizate de locuitorii sai fac din acest sat o oprire ce nu trebuie ratata. Cina la restaurant local. Seara ne oprim in Piata Jagalchi si Gukje, cea mai mare piata de peste din Coreea de Sud. Situat pe malul marii Busan este destinatia perfecta pentru servirea celor mai delicioase preparate din peste si fructe de mare. Cazare Hotel Best Western Haeunde 4* sau similar Busan.

1 Aprilie | Busan–Gyeongju
Mic dejun. Plecam din Busan si ne indreptam catre Gyeongju sau, asa cum era cunoscut in trecut, Seorabeol, capitala regatului istoric Silla. Acest oras uimitor evoca istoria glorioasa a unui regat ce a dominat peninsula coreeana timp de 1.000 de ani. Templul Bulgukgsa este considerat o capodopera din epoca de aur a regatului Silla, fiind inclus in Patrimoniul Universal UNESCO, atestand importanta sa istorica si culturala. Muzeul National Gyeongju este admirat de catre turisti si localnici deopotriva expunand numeroase artefacte istorice si culturale din aceasta perioada. Printre principalele atractii se numara impresionanta coroana de aur a regatului Silla realizata in Sec al V-lea. Servim masa de pranz la un restaurant local. Vizitam Parcul Daereungwon Tumuli, excavat in 1973, reprezentand un model funeral caracteristic nobilimii din regatul Silla. Transfer catre Aeroportul International Incheon. Oprire pe drum pentru servirea cinei. Sosire la aeroport si imbarcare pe zborul Companiei KLM KL856 ce decoleaza la putin timp dupa miezul noptii.

2 Aprilie | Amsterdam-Bucuresti
La ora 00:55 decolare cu zborul KL856 cu destinatia Amsterdam. Sosire pe aeroportul din Amsterdam la ora 05:05. Imbarcare pe zborul Companiei KLM KL1373 catre Bucuresti. Decolare la ora 09:30. Sosire pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 13:10. Sfarsitul pachetului de servicii.


Bingo. Deci nu vad numai Coreea de nord, vad si Coreea de sud. Excelent organizata. Ca sa poti face o comparatie.
Asa ca am rupt pisica in doua ... si m-am inscris. Vreau sa vad cu ochii mei ce e acolo. Sunt o groaza de obiective istorice, deci ma voi simti minunat!
Pentru cei care au mai fost - ceva sfaturi? Absolut orice. Cum e la vama, daca e adevarat ca nu te lasa cu aparat foto performat, daca e adevarat ca nu te lasa cu telefoane? Desi din ce am vazut pe Youtube se pare ca te lasa, nu sunt probleme mari.

#2
XL700VA

XL700VA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,123
  • Înscris: 29.04.2014
Din cate am vazut pe Youtube, se pare ca doar un turist american ar fi murit. Si asta deoarece a parasit singur camera de hotel (in Coreea de Nord, toate deplasarile se fac insotite de ghid, nu de unul singur), si dupa ce a parasit camera, s-a mai apucat sa rupa un portret al marelui lider. Si normal ca a fost arestat. Dupa cateva luni i-au dat drumul, dar se pare ca a contactat o boala si a murit la scurt timp in SUA. Mie mi se pare ca tipul a cautat-o cu lumanarea aprnsa ... Daca tu te duci in SUA (care e tara libera cica) si te apuci sa rupi afise de pe strada, suta la suta te vor aresta.
Asa ca daca stai cuminte dupa ghid, si nu te iei de liderul lor ... ai toate sansele sa vi teafar acasa!

Edited by XL700VA, 03 January 2020 - 18:25.


#3
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
prima chestie care trebuie sa o ai in cap acolo este sa-ti tii gura si sa nu faci pe smecheru. altfel iti arata ei cine e mai smecher.

iar cu pozatul, ai grija ca esti vazut din mai multe unghiuri decat crezi tu ca te poate vedea ghidul. ala zice sau nu, mai sunt vreo 3 care supravegheaza. acolo nu merge cu "lasa mai nene ca o poza ce are?"

asta daca vrei sa te mai intorci acasa.

#4
meuser

meuser

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 359
  • Înscris: 10.03.2016
Eu chiar n-as avea astfel de fetisuri, in afara de personalul diplomatic n-am auzit pe nimeni sa fi fost in Corea de nord.
Un astfel de individ  povestea cu se aprindeau luminile la comanda in locuintele de pe marginea bulevardului  cind trecea el strainul pe acolo sau alti diplomati occidentali

#5
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
sunt multe de scris, dar nu am timp acum.

#6
XL700VA

XL700VA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,123
  • Înscris: 29.04.2014

View Postmeuser, on 03 ianuarie 2020 - 18:25, said:

Eu chiar n-as avea astfel de fetisuri, in afara de personalul diplomatic n-am auzit pe nimeni sa fi fost in Corea de nord.
Un astfel de individ  povestea cu se aprindeau luminile la comanda in locuintele de pe marginea bulevardului  cind trecea el strainul pe acolo sau alti diplomati occidentali
Tocmai de asta voi merge. Sa vad daca e adevarat tot ce se spune.

#7
SpeedDemon

SpeedDemon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,019
  • Înscris: 18.05.2009
Coreea de Nord
Există factori de risc – evitaţi deplasările ce nu sunt necesare!
https://www.mae.ro/t...conditions/3685

Chiar nu ti-e bine acasa? Dute mai bine la Cernobil. Posted Image

Quote

Reglementări vamale
La intrarea/ieşirea în/din Republica Populară Democrată Coreeană, se completează o declaraţie vamală care cuprinde întrebări exacte privind posesia următoarelor articole: bani, arme, muniţie, explozivi, arme albe, medicamente, droguri, otrăvuri, telefoane celulare sau alte mijloace de comunicare, dispozitive GPS, bunuri de patrimoniu cultural şi ştiinţific, publicaţii.
Aparatura de comunicaţii şi dispozitivele GPS pot fi reținute de autoritățile vamale nord-coreene la intrarea în țară şi recuperate la plecare.
Scoaterea de monedă nord-coreeană din R. P. D. Coreeană este interzisă. Introducerea şi scoaterea de valută din R. P. D. Coreeană este normată de limitele sumelor lichide la nivel internațional și trebuie declarată la vamă.
Nu este indicat importul de materiale tipărite în limba coreeană, CD-uri, DVD-uri sau alte materiale purtătoare de informaţie, care ar putea fi considerate contrare principiilor politice sau morale nord-coreene sau a avea caracter de denigrare la adresa R. P. D. Coreene.
De asemenea, se recomandă evitarea introducerii şi scoaterii din Republica Populară Democrată Coreeană a unor materiale cu caracter religios, a căror manipulare, depozitare sau rătăcire ar putea fi asimilate unor acţiuni incompatibile cu principiile politice sau morale nord-coreene.

Edited by SpeedDemon, 03 January 2020 - 18:31.


#8
XL700VA

XL700VA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,123
  • Înscris: 29.04.2014

View PostDany_Darke, on 03 ianuarie 2020 - 18:24, said:

prima chestie care trebuie sa o ai in cap acolo este sa-ti tii gura si sa nu faci pe smecheru. altfel iti arata ei cine e mai smecher.

iar cu pozatul, ai grija ca esti vazut din mai multe unghiuri decat crezi tu ca te poate vedea ghidul. ala zice sau nu, mai sunt vreo 3 care supravegheaza. acolo nu merge cu "lasa mai nene ca o poza ce are?"

asta daca vrei sa te mai intorci acasa.
Total de acord cu tine. Exact asta mi s-a spus si de la agentie. Mi-au spus ca imi vor da un formular cu "reguli stricte in Coreea de Nord" (pe romaneste ce ai voie sa faci si ce nu) pe care v-a trebui sa il semnez. Inca nu l-am primit.
Totusi se pleaca cu ghid din Romania care ne va traduce ce spun ghizii din Coreea - sunt doi cica. Asa ca nu vor exista probleme de comunicare.
Ca o concluzie - te afli intr-o tara straina, te supui regurilor tarii respective. Scurt si la obiect.

View Postcumparator, on 03 ianuarie 2020 - 18:30, said:

N-as plati bani care vor ajunge la cel mai opresiv regim de pe planeta. Ce mare excursie, intr-o tara unde totul este regizat si oamenii mananca iarba din parc?
Mai adevarate sunt concediile petrecute in hoteluri aranjate ca si inchisori.
Mai e un lucru. Coreeni ii iubesc pe turisti. Sau mai bine zis iubesc euroii lor. Coreea de Nord are nevoie de bani ... asa ca nu isi vor ucide vaca de muls (a se citi turistii)!
Iar de platit, platesc ca sa vad ce e acolo. Recunosc ca e foarte scump ... dar eu zic ca va merita!

Edited by XL700VA, 03 January 2020 - 18:34.


#9
SpeedDemon

SpeedDemon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,019
  • Înscris: 18.05.2009
Sincer eu nu m-as duce cu dslr in coreea de nord, maxim cu o nokia 1100 fara camera. Posted Image
Nu te ucide, aia e fain, e instant si gata, te baga in lagar de munca de unde nu mai iesi vreodata. Posted Image

https://www.lonelypl...visitor-numbers

Quote

According to the Chinese Global Times, from 18 March, the number of visitors able to enter North Korea will be capped at 1000 per day. Travel agencies based in China were allegedly notified of the change, which was purportedly made after an influx of visitors following the recent summits held between the leaders of North Korea and the United States.
Though accurate statistics are difficult to procure for North Korea, the state tourism bureau has said that the number of foreign visitors to the country reached its highest ever in July and August last year, with around 1800 visitors arriving each day.

1800 de oameni pe zi... Posted Image
Cat costa toata distractia asta? Daca e mai mult de 1800e e teapa curata si iti dau idei mult mai faine...

//3200 de euro Posted Image
Dute si tu la Machu Pichu, Cuzco, vezi ceva frumos, deosebit, faci drumul incasilor, dute in Galapagos, sunt o groaza de locuri infinit mai faine si mai ieftine decat o tara mai naspa decat Ro inainte de '89.

Edited by SpeedDemon, 03 January 2020 - 18:44.


#10
sandu222

sandu222

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,854
  • Înscris: 06.10.2008

View PostSpeedDemon, on 03 ianuarie 2020 - 18:33, said:

Sincer eu nu m-as duce cu dslr in coreea de nord, maxim cu o nokia 1100 fara camera. Posted Image
Nu te ucide, aia e fain, e instant si gata, te baga in lagar de munca de unde nu mai iesi vreodata. Posted Image


Nu mai vorbiti  prostii!

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/i6oADzm8RxU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#11
MikeSpike

MikeSpike

    Cinic real

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,682
  • Înscris: 22.01.2015
Pret?  Ceva vaccinuri obligatorii?  Multe de vazut,timp scurt!  Defalcheaza daca poti.  In primele doua cred ca poti negocia bine prin bazaruri locale.  Daca nu poti fotografia/filma(ca ai sa ai ce), e cam apa de ploaie NK.  In continuare, timpul te mananca!

#12
XL700VA

XL700VA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,123
  • Înscris: 29.04.2014

View PostMikeSpike, on 03 ianuarie 2020 - 18:43, said:

Pret?  Ceva vaccinuri obligatorii?  Multe de vazut,timp scurt!  Defalcheaza daca poti.  In primele doua cred ca poti negocia bine prin bazaruri locale.  Daca nu poti fotografia/filma(ca ai sa ai ce), e cam apa de ploaie NK.  In continuare, timpul te mananca!
Pret, banuesc ca te referi la excursie nu? Costa 3199 euro, exact cum spunea colegul de mai sus. Sunt bani multi, stiu. Dar sper sa merite ..
Vaccinuri obligatorii ... nu mi-au spus nimic de la agentie. Sper sa nu imi rup vreun picior in Coreea de Nord ... de la agentie mi s-a spus ca asigurarea medicala e valabila doar in China si Coreea de sud. Deci daca ma imbolnavesc in Nord Coreea ... o fac pe banii mei! Sper sa nu fie cazul!

View Postatupi, on 03 ianuarie 2020 - 18:51, said:

@initiator-de curiozitate, esti nascut mai spre anii 90 sau dupa? Ca unii dintre noi am trait pe pielea noastra mizeriile pentru care tu si altii platiti sa le vizitati. Nu ajunsesem chiar ca in NK dar era modelul nostru de dezvoltare.

Fi-mi-ar sila, sa ma duc sa platesc (ca la zoo) sa vad cum oamenii sunt oprimati
Sunt nascut mai devreme, adica prin anii 70 ...

View Postsandu222, on 03 ianuarie 2020 - 18:42, said:

Nu mai vorbiti  prostii!

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/i6oADzm8RxU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Exact clipul asta a fost picatura care a umplut paharul. Adica clipul asta m-a facut sa ma inscriu! Vreau sa vad si eu cu ochii mei.

#13
Platon

Platon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,692
  • Înscris: 22.10.2002
3200 de euro de persoana ?

#14
Jammalan-the-Prophet

Jammalan-the-Prophet

    Legendary

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,140
  • Înscris: 17.05.2016

View PostXL700VA, on 03 ianuarie 2020 - 18:57, said:

Exact clipul asta a fost picatura care a umplut paharul. Adica clipul asta m-a facut sa ma inscriu! Vreau sa vad si eu cu ochii mei.

Pai si citit si ce spune autorul clipului?

Quote

Asadar tot ce mi s-a permis a fost sa fac un reportaj STRICT turistic, in care am avut voie sa arat doar ce se vede si nu am avut voie sa mentionez chestiile pe care le banuiesc, le-am citit pe net sau le-am auzit acolo.

Asadar este evident ca nu pot reda in film ce mi-au povestit ghizii coreeni intre 4 ochi la o bere.
Asta e realitatea. E bine ca am putut si atat...

Inainte de a lasa comentarii negative, URMARITI clipul explicativ:
CE si DE CE nu am putut arata in acest film: link


#15
mahu

mahu

    Magister

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,855
  • Înscris: 22.04.2007

View PostXL700VA, on 03 ianuarie 2020 - 18:23, said:

Din cate am vazut pe Youtube, se pare ca doar un turist american ar fi murit. Si asta deoarece a parasit singur camera de hotel (in Coreea de Nord, toate deplasarile se fac insotite de ghid, nu de unul singur), si dupa ce a parasit camera, s-a mai apucat sa rupa un portret al marelui lider. Si normal ca a fost arestat. Dupa cateva luni i-au dat drumul, dar se pare ca a contactat o boala si a murit la scurt timp in SUA. Mie mi se pare ca tipul a cautat-o cu lumanarea aprnsa ... Daca tu te duci in SUA (care e tara libera cica) si te apuci sa rupi afise de pe strada, suta la suta te vor aresta.
Asa ca daca stai cuminte dupa ghid, si nu te iei de liderul lor ... ai toate sansele sa vi teafar acasa!

Ce ușor consideri tu normalitatea....


View PostXL700VA, on 03 ianuarie 2020 - 18:57, said:

Pret, banuesc ca te referi la excursie nu? Costa 3199 euro, exact cum spunea colegul de mai sus. Sunt bani multi, stiu. Dar sper sa merite ..

Sunt nascut mai devreme, adica prin anii 70 ...

Exact clipul asta a fost picatura care a umplut paharul. Adica clipul asta m-a facut sa ma inscriu! Vreau sa vad si eu cu ochii mei.

Pretul este imens pentru mizeria prezentată. Dacă ești născut în ani 70 poti intui ușor dictatura de acolo. Gandestete-te cum era în România prin 87-89 si amplifica mizeria si cenusiul vietii cu 1000 sau poate 10.000.

Clipul din discuție este foarte părtinitor si făcut conform sfaturilor regimului nord corean. Mai bine citeai cartea si urmăreai reportajul lui Adelin Petrișor care sunt facute fără perdea si fara a se supune cenzurii coreene.

#16
Cmd199306

Cmd199306

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 290
  • Înscris: 15.07.2019
”Pentru a călători în Republica Populară Democrată Coreeană este necesară obţinerea, în prealabil, a vizei de intrare/ieşire. Viza se acordă numai pe baza unei invitaţii oficiale adresate de o instituţie sau persoană fizică cu reşedinţa în R. P .D. Coreeană sau la solicitarea scrisă a unei instituţii din România.” Asta zice MAE.

La banii ăia, eu aș alege un tur prin Tibet, Nepal și China. Măcar aș avea ce vedea.

View PostXL700VA, on 03 ianuarie 2020 - 17:56, said:

De mult imi doresc sa vad Coreea de Nord. De multa vreme urmaresc site-urile agentiilor de turism sperand sa gasesc asa ceva. Dar in Romanica nu prea gasesti ...
Tot cautand ieri pe net am gasit o oferta. Nu pun numele agentiei sa nu fiu acuzat de reclama. Dar pun programul:


21 Martie | Bucuresti–Beijing
Intalnire cu reprezentantul Interra la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 11:55.


Ba l-ai pus :))

#17
SpeedDemon

SpeedDemon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,019
  • Înscris: 18.05.2009
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zWaoe_HCiCA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#18
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,866
  • Înscris: 20.10.2015

View PostXL700VA, on 03 ianuarie 2020 - 18:32, said:

Total de acord cu tine. Exact asta mi s-a spus si de la agentie. Mi-au spus ca imi vor da un formular cu "reguli stricte in Coreea de Nord" (pe romaneste ce ai voie sa faci si ce nu) pe care v-a trebui sa il semnez. Inca nu l-am primit.
Totusi se pleaca cu ghid din Romania care ne va traduce ce spun ghizii din Coreea - sunt doi cica. Asa ca nu vor exista probleme de comunicare.
Ca o concluzie - te afli intr-o tara straina, te supui regurilor tarii respective. Scurt si la obiect.


Mai e un lucru. Coreeni ii iubesc pe turisti. Sau mai bine zis iubesc euroii lor. Coreea de Nord are nevoie de bani ... asa ca nu isi vor ucide vaca de muls (a se citi turistii)!
Iar de platit, platesc ca sa vad ce e acolo. Recunosc ca e foarte scump ... dar eu zic ca va merita!

De ce nu mergi tu la consulatul Coreei de Nord si le spui ca vrei sa faci o excursie, poate-ti da o lista cu agentiile preferate de ei care fac des excursii in Coreea de N
Cred ca asa cum ai scris te costa foarte mult China si Coreea de Sud
Sunt sigur ca agentia asta din Romania a creat segmentele de vizitare pe baza altor agentii mai mari din strainatate.

Eu as cauta numai Seul - Pyongyang, de unde intrii intr-un grup format acolo.
Tie informatia asta iti trebuie

Drept sa-ti zic si pe mine ma bate gandul.

Aceeasi chestie am facut-o si-n Cuba cand mai traia Castro

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate