Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Foliere geamuri

Microsoft Defender

cartela Internet Europa

Sondaj EV
 Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...

Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.

Interpretare XML
 PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi

La multi ani @creativestar!

La multi ani @Nimcid25!
 "Spionul" nostru cel de t...

Care aplicatie are cele mai ok co...

Parere antrenament incepator

Dilema sursa
 

Portul 25 blocat

- - - - -
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#19
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010

View Postzolak, on 06 decembrie 2019 - 21:20, said:

Ma bag si eu un pic. Tu nu accesezi controllerul in reteaua interna cu browserul pe portul 80? Are serverul de web de pe controller optiunea sa asculte pe 25? Atunci incearca si cu 192.168.x.y:25.
Normal ca asa incerc. Asa m-am conectat la el, i-am schimbat IP-ul si l-am configurat de multe ori. Il accesam pe un alt port (din 4 digiti). Acum m-a mancat undeva sa testez accesarea din exterior pe portul 25 (sa verific astfel indubitabil ca portul ala e blocat) si l-am schimbat. Desi, in astfel de cazuri se recomanda Hemorzon... De atunci nu-l mai pot accesa nici in reteaua locala cu IP:25. Iar intrebarea mea (1) era, cum dracu' e posibil sa nu-l pot accesa in reteaua interna? Routerul lor este configurat la Firewall pe Low si n-are nicio regula care sa interzica (vizibila)...
Am incercat sa ma conectez cu un alt router pe care-l foloseam ca access  point. Cu DHCP disable si IP din `neamul` routerului RDS. I-am reactivat DHCP, i-am schimbat IP-ul in 192.168.1.1 si m-am conectat cu laptopul la el. Ping-ul catre controller merge, dar accesarea pe IP:25 nu. Cum, dracu` se intampla asta, nu pot sa pricep...

Edited by FaneDuru, 06 December 2019 - 21:34.


#20
zolak

zolak

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 14.02.2006
Dar telnet IP(space sau : nu mai stiu) port    se conecteaza?
Daca raspunde la ping ar trebui.

Edited by zolak, 06 December 2019 - 21:34.


#21
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010

View Postzolak, on 06 decembrie 2019 - 21:25, said:

Pai am  inteles ca NU mai poti accesa prin intranet controllerul. Trimiterea de mail ar fi partea a doua. Ca daca-l poti accesa prin browser, factory default nu stiu daca-ti rezolva ceva.
Sa-l accesezi din browser pe portul 25 nu cred ca merge. Eventual un telnet si un Hello prin el.
Corect!
Daca bag factory reset il pot reconfigura pentru acces pe un port verificat, pe care l-am accesat pana acum. Doar ca o sa tot (re)configurez... Iar maine parasesc mustaria si ma retrag in capitala. Daca-l pot accesa, pot face configurarea de acolo. Dar, cum spuneai, problema mea majora este sa-l pot accesa. Abia dupa aia vad ce e cu mailul si cum va merge daca/dupa ce RDS deblocheaza 25.

N-am lucrat niciodata cu Telnet. Daca pui un link catre ceva care poate fi invatat in cateva zeci de minute, pot incerca minuni de vitejie...

Deocamdata, nu-mi vine sa cred ca nu-l pot accesa pe portul nou in intranet. Nici de pe un alt router care n-are treaba cu reteaua. Acum ma gandesc ca poate am tastat doua cifre aiurea si tot incerc cu 255, 225, 22, 55 si tot asa. Nu pot sa cred ca acel 25 este de neaccesat si pace...

#22
zolak

zolak

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 14.02.2006
Din command prompt scrii telnet ip port   separate cu spatiu sau cu : ,,nu mai stiu. Si pune captura de ecran

Edited by zolak, 06 December 2019 - 21:39.


#23
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010

View Postzolak, on 06 decembrie 2019 - 21:33, said:

Dar telnet IP(space sau : nu mai stiu) port    se conecteaza?
Daca raspunde la ping ar trebui.
De unde sa-i "dau"? Din Command Prompt?

#24
zolak

zolak

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 14.02.2006
da

#25
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010
`telnet` is not recognized as an internal or external command...
Incercasem asta in timp ce tu scriai. Si cu : si cu space, dar el are ceva cu "telnet", pare-se...
Trebue sa activez vreun serviciu din Windows?

#26
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Si s-a facut lumina.

Normal ca nu mai poti sa faci nimic cu el in afara de reset sau ssh sau consola pe el, nu stiu ce srie jucaria aia sa faca ca nu ma joc cu astfel de scule. Ca in clipa in care ai pus 25/TCP pentru webUI ai futut server-ul HTTP de pe el ca 25/TCP e deja bind-uit pentru mail si e clar de ce nu iti mai functioneaza nici macar din LAN. Iar daca tu aveai probleme cu plecatul mail-urilor ai gresit enorm cu incercarea ta de a testa acel port. Comunicatiile elctronic sunt bidirectionale si se folosesc minim 2 flowuri pentru asta, unul A -> B si al doilea B -> A.
Tu ai probleme pe directia A -> B si ai vrut sa testezi directia B -> A. Si daca directia B -> A e blocata nu inseamna ca si directia A -> B e blocata.

#27
SpargatorulDeVise

SpargatorulDeVise

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 441
  • Înscris: 03.07.2009

View PostFaneDuru, on 06 decembrie 2019 - 21:28, said:

Ping-ul catre controller merge, dar accesarea pe IP:25 nu. Cum, dracu` se intampla asta, nu pot sa pricep...

https://www.advanced-port-scanner.com/

Instaleaza asta pe pc si scaneaza porturile controller-ului.


Pentru activare/instalare client telnet : Panou de control\Toate elementele din Panoul de control\Programe și caracteristici > Activare sau dezactivare servicii windows > Bifezi "telnet client"

2525?

Edited by SpargatorulDeVise, 06 December 2019 - 21:49.


#28
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010

View Postzolak, on 06 decembrie 2019 - 21:41, said:

da
Am incercat "dism /online /Enable-Feature /FeatureName:TelnetClient" si se pare ca am activat clientul de telnet. Incerc din nou...

Mesaj: "Could not open connection to the host on port 23. Desi eu am scris 25...
Repetat si primit acelasi mesaj de eroare...

Edited by FaneDuru, 06 December 2019 - 21:49.


#29
zolak

zolak

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 14.02.2006
Separat IP cu spatiu de port?

Edited by zolak, 06 December 2019 - 21:49.


#30
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010

View PostSpargatorulDeVise, on 06 decembrie 2019 - 21:45, said:

https://www.advanced-port-scanner.com/

Instaleaza asta pe pc si scaneaza porturile controller-ului.


Pentru activare/instalare client telnet : Panou de control\Toate elementele din Panoul de control\Programe și caracteristici > Activare sau dezactivare servicii windows > Bifezi "telnet client"

2525?
Incerc si asta. Poate am scris prostii cand am vrut sa scriu 25...

Instalat, scanat si nu stiu daca sa ma bucur sau sa injur. Returneaza "Port 25(TCP)"...

Edited by FaneDuru, 06 December 2019 - 21:55.


#31
zolak

zolak

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 14.02.2006
Daca e singurul, injura :(. Ca pe asta asculta serviciul de trimis mail si nu serverul web.

Edited by zolak, 06 December 2019 - 21:55.


#32
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010

View Postzolak, on 06 decembrie 2019 - 21:47, said:

Separat IP cu spatiu de port?
Nu prea... Doar cu : (de data asta)
Am incercat acum cu spatiu si pare sa se fi conectat. Daca n-am primit  niciun mesaj de eroare si apare o fereastra afisand ca titlu Telnet IP...
Dar ce sa fac acum?

View Postzolak, on 06 decembrie 2019 - 21:54, said:

Daca e singurul, injura Posted Image. Ca pe asta asculta serviciul de trimis mail si nu serverul web.
Pai, pare-se ca m-am conectat cu telnet. Intrebarea este, la ce bun...? :-)
Nu stiu nicio comanda cu care sa ajung in tab-ul de configurare retea si dupa aia sa schimb portul...
Ecranul este negru si-atat...

Insa, nu cred ca asculta vreun server de mail pe portul ala. Cum am spus mai sus, doar SMTP-ul contului de mail foloseste portul in discutie. Am folosit inainte alte conturi care foloseau alte porturi. El nu asculta, nu poate primi mail, doar trimite...

Edited by FaneDuru, 06 December 2019 - 22:02.


#33
zolak

zolak

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 14.02.2006
Probabil nimic, ca te-ai conectat la mail si nu la ssh. Incearca pe portul 22.
Daca se conecteaza studiezi documentatia controllerului, sa vezi cu ce comanda poti schimba portul pentru user interface sau server web.
Incerci pe ambele porturi, ca cine stie? Practic nu stii cu care dintre servicii "vorbesti" pe telnet

Edited by zolak, 06 December 2019 - 22:03.


#34
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010

View PostSpargatorulDeVise, on 06 decembrie 2019 - 20:31, said:

1. Mai ai vreo alta "jucarie" cu linux sau windows in locuinta? Ai putea folosi https://www.stunnel.org/downloads.html

si un cont de Gmail.

In fisierul stunnel.conf adaugi/modifici:
[gmail-smtp]
client = yes
accept = 192.168.1.10:25
connect = smtp.gmail.com:465


Unde ..192.168.1.10 este ip-ul device-ului pe care instalezi stunnel.

Pentru Gmail cred ca o sa ai nevoie sa activezi permisiunea de aici :
https://myaccount.go.../lesssecureapps

Eu folosesc stunnel pentru un HWg-STE: Ethernet thermometer, cam.. primitiv la optiunea de trimitere e-mail

La user adresa de e-mail
La parola, parola de la e-mail
Adresa server SMTP :  192.168.1.10   Port:25


2. Deblocare port 25 in reteaua RCS&RDS:
https://www.digiroma...unt/my-services

Apoi:

[ https://i.imgur.com/SJowwW1.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://i.imgur.com/LUq1joF.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Cam asta este.
Mi-a scapat mail-ul asta. Trecuse pe pagina 2...
Am facut demersurile pentru deblocare port 25.
Zici ca merege si cu windows? Am vreo trei laptopuri pe-aici...
Doar ca problema mea majora acum este ca nu ma mai pot conecta la controller...

View Postzolak, on 06 decembrie 2019 - 21:57, said:

Probabil nimic, ca te-ai conectat la mail si nu la ssh. Incearca pe portul 22.
Daca se conecteaza studiezi documentatia controllerului, sa vezi cu ce comanda poti schimba portul pentru user interface sau server web.
Incerci pe ambele porturi, ca cine stie? Practic nu stii cu care dintre servicii "vorbesti" pe telnet
"Could not open connection to the host, on port 22: Connect failed"...

Edited by FaneDuru, 06 December 2019 - 22:07.


#35
zolak

zolak

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 14.02.2006
Deci nici pe 22 nici pe 23. E clar, scobitoarea si factory reset. Sorry

#36
FaneDuru

FaneDuru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 03.08.2010

View PostMembruAnonim, on 06 decembrie 2019 - 21:42, said:

Si s-a facut lumina.

Normal ca nu mai poti sa faci nimic cu el in afara de reset sau ssh sau consola pe el, nu stiu ce srie jucaria aia sa faca ca nu ma joc cu astfel de scule. Ca in clipa in care ai pus 25/TCP pentru webUI ai futut server-ul HTTP de pe el ca 25/TCP e deja bind-uit pentru mail si e clar de ce nu iti mai functioneaza nici macar din LAN. Iar daca tu aveai probleme cu plecatul mail-urilor ai gresit enorm cu incercarea ta de a testa acel port. Comunicatiile elctronic sunt bidirectionale si se folosesc minim 2 flowuri pentru asta, unul A -> B si al doilea B -> A.
Tu ai probleme pe directia A -> B si ai vrut sa testezi directia B -> A. Si daca directia B -> A e blocata nu inseamna ca si directia A -> B e blocata.
Mai mult intuneric...
Da' asta ma face sa pierd sperantele de accesare pe portul in discutie si sa-l resetez, dupa care sa reconfigurez tot.
Nu stiu cum sa folosesc 'ssh' ori sa pun 'consola pe el'... E ceva ce se poate invata in zeci de minute? Nu sunt strain de IT, chiar retelistica, dar nu stiu la ce te referi...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate