Calcule rezistenta acoperis
Last Updated: Jun 11 2021 08:09, Started by
grifo
, Dec 04 2019 20:32
·
0

Posted 04 December 2019 - 20:32

Sper ca am nimerit categoria.
Deci pe scurt, am cumparat o carte "Acoperisuri - Lucrari de dulgherie,izolare,invelire" si sunt curios daca formulele de calcul sunt bune. Planuiesc sa schimb structura unui acoperis si as vrea sa o fac eu. E atasata pagina cu formule. Attached Files |
Posted 04 December 2019 - 22:46

lasa calculele si pune grinzi de 20-20 si n-ai nicio problema
|
Posted 05 December 2019 - 03:40

Exista coduri de constructie, obligatorii, cu formulele si coeficientii lor.
Cartea trebuie sa mentioneze asta. De multe ori, calculele indicate in coduri, indiferent ca sunt pentru constructii sau echipamente au putin de a face cu formulele stiintifice, fiind calcule reiesite din practica cu considerarea unor coeficienti de siguranta. Trebuie tinut cont de aceste coduri, chiar si numai pentru ca nu se poste obtine aviz. In tara lui Dorel e mai simplu insa: “pune ba o grinda mai groasa, sa tina!” ![]() |
Posted 05 December 2019 - 08:30

@EMPP De ce sa ma limitez la 20x20 cand as putea sa pun grinzi lamelare de 50x50
![]() @arg Sunt grinzi simple de lemn @Rosebud09 Cartea precizeaza coduri de constructii si alte lucruri dar unele informatii pe care le-as considera utile...nu. In imagine se vede ca se imparte la 4. Presupun ca 4 ala tine loc de un coeficient dar mi-ar fi placut sa inteleg de ce 4 si nu 6 si tot asa. |
Posted 07 June 2021 - 07:36

grifo, on 04 decembrie 2019 - 20:32, said:
Sper ca am nimerit categoria. Deci pe scurt, am cumparat o carte "Acoperisuri - Lucrari de dulgherie,izolare,invelire" si sunt curios daca formulele de calcul sunt bune. Planuiesc sa schimb structura unui acoperis si as vrea sa o fac eu. E atasata pagina cu formule. Cel mai bine este să apelați la o firmă de proiectări în cosntrucții. Proiectarea și construirea structurilor din lemn se fac conform standardelor și normativelor în vigoare din domeniul construcțiilor la data execuției acelor structuri.Lista standardelor în construcții se găseste la https://www.asro.ro/ iar lista normativelor în construcții se găsește la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Lista cu normativele în construcții în vigoare o puteți găsi și la Inspectoratul de Stat în Construcții din județul unde locuiți. Toate cele bune, Kosinus Edited by kosinus, 07 June 2021 - 07:39. |
Posted 11 June 2021 - 07:38

grifo, on 04 decembrie 2019 - 20:32, said:
Sper ca am nimerit categoria. Deci pe scurt, am cumparat o carte "Acoperisuri - Lucrari de dulgherie,izolare,invelire" si sunt curios daca formulele de calcul sunt bune. Planuiesc sa schimb structura unui acoperis si as vrea sa o fac eu. E atasata pagina cu formule. Vedeți reglementările tehnice de la VII-5 și VII-6 din https://www.mlpda.ro...s/reglementare7 . Toate cele bune, Kosinus |
Posted 11 June 2021 - 08:09

grifo, on 05 decembrie 2019 - 08:30, said:
In imagine se vede ca se imparte la 4. Presupun ca 4 ala tine loc de un coeficient dar mi-ar fi placut sa inteleg de ce 4 si nu 6 si tot asa. In cazul tau, avand o grinda simplu rezemata cu o forta aplicata pe mijloc, momentul maxim rezulta in sectiunea din mijlocul grinzii, fiind produsul dintre forta (reactiunea din capatul grinzii - Q/2) si bratul fortei (jumatate din lungimea grinzii - l/2) adica Ql/4. Coeficientii de siguranta sa introduc la rezistenta sectiunii lemnului, nu aici si nici la calculul modulului de rezistenta (acel Wnec). |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users