Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 

Lanterna frontala PNI Adventure F75 - Suport, Testare, Pareri

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#19
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,827
  • Înscris: 21.01.2013
Multumim pentru review. Cam stridenta culoarea rosie a textului, si nu chiar in concordanta cu recomandarile din regulamentul Softpedia, dar in acelasi timp nu cred ca deranjeaza pe cineva.

In rest, poate ne ajutati cu o comparatie side-by side cu o lanterna de drumetii:   Pret - Autonomie - Putere luminoasa .

Lanterna PNI F75 are toate aceste specificatii in documentatie, si sunt sigur ca orice si-o doreste consulta aceste speficatii si apoi decide daca este potrivita sau nu pentru nevoile lui, oricare ar fi acestea.

Eu personal consider ca dimensiunile foarte mici, puterea luminoasa si usurinta inutilizare si incarcare de la orice acumulator extern cu USB ( oricine pleaca in drumetie sau concediu cara asa ceva pentru telefon, si nu numai) o recomanda cel putin ca ca sursa de iluminare de rezerva, de back-up sau secundara in orice aplicatie  in care este nevoie de o sursa de lumina suplimentara montata pe cap.

#20
aceton

aceton

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,793
  • Înscris: 11.04.2017
Am subliniat cu roșu lucrurile pe care le consider importante. In descriere este promovată și ca o frontala pentru drumeții.

Aveți specificațiile intensității luminoase pentru fiecare mod? Nu ca ar conta foarte mult. Lanterna luminează foarte bine și singura nemulțumire a fost timpul de utilizare.

O sa pun și o comparație side by side cu o frontala din aceeași gama de preț.

Edited by aceton, 22 November 2019 - 18:04.


#21
al bundy ro

al bundy ro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,727
  • Înscris: 22.02.2007
Confirm si eu ca tine 2 ore la 40%, revin zilele astea cu un review.

#22
al bundy ro

al bundy ro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,727
  • Înscris: 22.02.2007
Am cumparat lanterna pentru a o folosi ca sursa de lumina la diferite lucrari.
Pro:
- lumina suficienta la distanta de 1-2 metri.
- lantena este waterproof.
- sta bine pe cap si se regleaza usor
- dimensiune si greutate mica
- pretul de achizitie pentru testare .

Contra:
- perioada destul de scurta cat tine un acumulator, maxim 2 ore la 40%, iar daca iau un alt acumulator dedicat nu se poate incarca in sursele de incarcare normale, trebuie incarcat totin lanterna si in aceasta perioada de 1 ora si 1/2 nu ma pot folosi de lanterna.
-  pretul intreg, la acest pret nu as fi luat lanterna.
- la folosirea unui alt acumulator normal acesta nu se poate incarca direct in lanterna.

Am achizitionat 2 acumulatori separati si o sursa de incarcare pentru asta. Acumulatorul dedicat il incarc atunci cand nu folosesc lanterna.

Edited by al bundy ro, 01 December 2019 - 16:55.


#23
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015
Sistem magnetic de incarcare folosit si de alt producator. Idem acumulatorul dedicat, singurul care poate fi incarcat in lanterna, la fel, folosit de alt producator cunoscut in domeniu.
Se poate incarca si in charger extern daca se izoleaza contactul care trebuie. Altfel se pune in scurt.

Ceva important care nu e specificat, este daca exista protectie impotriva supra descarcarii acumulatorului si daca protectia e pe acumulator sau pe lanterna. E cu atat mai importanta cu cat e vb de un acu de care depind niste caracterisrici ale lanternei si care se pierd daca se foloseste alt acumulator (incarcarea magnetica) in caz ca acumulatorul livrat se strica de la descarcarea repetata sub tensiunea minima recomandata.

Inca ceva. Lanterna merge si cu celule primare RC123A. Sunt scumpe dar pot fi depozitate/tinute ca backup peste 10 ani fara sa isi piarda capacitatea si care livreaza bine curent si la temp f scazute cand un acu e aproape mort. La nevoie stii ca va merge sigur, in orice conditii.

Altfel, acumulatorul folosit in lanterna e vandut si ca RCR123A, in caz ca vrea sa ia cineva si nu il gaseste sub denumirea 16340. Atentie la denumire. Celulele primare sunt RC si se gasesc si in magazine iar acumulatorul e RCR.

Legat de autonomie, e o bateriuta mica din care primesti aprox 250 lumeni (la 40%).
Cine merge la munte nu foloseste cu orele o frontala de genul asta la putere mare. Asta avand dispersie mare e lanterna de bivuac si de navigare sa vezi pe unde calci sau pt citit harti, nu de orientare sau cautare, sa bata la distanta si sa aiba autonomie mare la putere mare. Daca o folosesti la putere mare, avand dispersie mare iti pierzi complet adaptarea la intuneric si chiar daca ai si o lanterna care focalizeaza la distanta (dar nu cu zoom :) ) pe care o folosesti pt orientare (si ar trebui sa ai) utilitatea ei devine limitata daca o folosesti si pe asta la putere mare pt ca iti pierzi adaptarea la intuneric, cum am zis.
Partea cu pesterile nu o mai comentez.

Bottom line, e o lanterna buna daca e folosita corect iar partile "negative" sunt de fapt o consecinta secundara a caracteristicilor principale urmarite la astfel de lanterne, una dintre ele fiind greutatea mica. Nu e decat o lanterna usoara de proximitate care de obicei se foloseste la putere mica dar pe care o poti folosi la nevoie sau pe langa casa si la putere mai mare.

PS. As lua si eu una daca as (mai) avea nevoie de asa ceva :)

#24
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,989
  • Înscris: 22.04.2019
16340 e o lanterna mică si de aici autonomia redusă. Altfel e destul de mare saltul de la maximul posibil pentru 40 secunde la maximul nominal, care e de 40%.
In realitate, pentru a putea fi folosită la drumeție vei fi obligat să folosești o treaptă mai joasă de 40% pentru a obține un compromis cu autonomia. Altfel se găsesc acumulatori cu mufa usb pentru încărcare.

#25
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,989
  • Înscris: 22.04.2019
Le. 16340 e un acumulator.

#26
fvoica

fvoica

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 17.11.2019
Salutare, dupa aproximativ o luna de cand am achizitionat aceasta lanternuta ma declar multumit. Lanterna este compacta, corp metalic ce o ajuta la disiparea caldurii, clips pentru buzunar piept sau cozoroc sapca, magnet ce te ajuta sa o atarni lipita de capota de la masina sau ceva metalic, lentila difuza ce imprasite lumina si nu in ultimul rand vine cu o cordeluta elastica pentru cap. Lanternuta este foarte practica sa o ai in masina sau in casa permanent conectata la incarcator dar si in voiaj datorita faptului ca chargerul ei este extrem de compact si o pot pune la incarcat in fiecare noapte alaturi de alte dispozitive pe USB pentru ca a doua zi sa o am incarcata 100% in caz de nevoie.  Vreau sa subliniez faptul ca detin si alte modele de lanternute din categoria ei (EDC) de la producatori deveniti celebrii care isi vand produsele la preturi duble sau triple datorita notorietatii lor. Deci raportul calitate/pret este extrem de bun si recomand cu caldura.

Referitor la acumulator, lanternuta vine in dotare cu un acumulator special pentru tipul de incarcator cu care este dotata dar este compatibila la functionare si cu acumulatorul 16340 sau bateria cr123a. Incarcatorul ei nu iti va incarca 16340.

#27
ValiT88

ValiT88

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 10.01.2021
Salutare! Sunt nou pe forum si sunt pasionat de lanterne. O intrebare daca se poate: lanterna nu poate fi folosita si in timpul incarcarii? Sau deterioreaza acumulatorul? Multumesc :)

#28
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015
E de preferat sa o folosesti la putere mica pentru a reduce cat mai mult caldura in timp ce o incarci.
Altfel, nu e nicio problema.

In plus, mai poti lua o baterie de rezerva (una standard) si un charger separat. E chiar recomandat sa ai baterie de rezerva.

Edited by underb, 12 January 2021 - 09:23.


#29
trl

trl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 08.02.2004
Salutare,

M-am dus azi in Dedeman si iaca ce-am gasit:

Attached File  IMG_1588.jpg   127.94K   15 downloads

PNI Adventure F75 si Well Freedom



Despre calitatea constructie lui PNI F75 nu am decat cuvinte de lauda; se poate oricand compara cu orice mini-lanterna de firma care costa de 4-5 ori mai mult. Are O-ring la capacul bateriei pt. a nu intra apa, iar restul corpului e turnat si nu exista elemente culisante sau rotative pe unde ar putea intra apa sau praf.

Cand am desfacut cutia m-am mirat cand am vazut-o cat e de mica, parca era o jucarie mica si dragalasa...fix ca un copil eram. Posted Image Pare sa fie optica TIR in spatele sticlei frontale de tip fagure. Clipsul metalic e mai puternic decat ma asteptam, probabil ca e un lucru dezirabil, dar totusi ingreuneaza scoaterea si introducerea lanternei de pe montura din plastic de pe curelusa textila.

Intr-adevar, modul Turbo tine aprox. 40 de sec., dar intensitatea luminoasa e mult mai puternica decat m-as fi asteptat de la o lanterna atat de..."mignona". Diametrul proiectat pe perete la 1 m distanta e de aprox. 1 m, iar temperatura de culoare este neutra, aproximez "ochiometric" cam 5000 grade Kelvin. Detalii despre LED gasim aici: https://cree-led.com...te/xlamp-xp-g3.

Puterea luminoasa fix in mijloc masurata de mine la 1 m este de 1352 luxi, dar neavand un spot bine definit (deci nemasurabil cu ruleta) si eu neavand (inca) un light-box facut, nu pot masura pt. aceasta lanterna lumenii sau candelele, dar "ochiometric" si comparativ cu alte lanterne de 600 lumeni nimic nu tradeaza ca PNI F75 nu ar respecta specificatiile producatorului.

Attached File  IMG_1581.jpg   83.38K   13 downloads  Attached File  IMG_1582.jpg   82.26K   5 downloads  Attached File  IMG_1583.jpg   80.82K   4 downloads

Cele 3 trepte de putere (masurate pe mijloc): 1372 lx, 575 lx, 151 lx



Am achizitionat aceasta lanterna mai mult ca sa elucidam care-i faza cu acumulatorul acela "custom" si cu bateriile CR123/CR123A din comert, asa ca am incercat sa vad cum sta treaba.


Attached File  IMG_1558.jpg   134.21K   6 downloads
Acumulatorul 16340 "default" alaturi de o baterie CR123A

Din masuratori si striatiile de sub protectia albastra deduc ca are un PCB la interior, deci clar acumulatorul este unul protejat la sub si supratensiune. In consecinta, cei care doresc sa achizitioneze acumulatori de rezerva, recomand sa ia acumulatori protejati, pt. a se asigura astfel un nr, mai mare de incarcari/descarcari.

Attached File  IMG_1556.jpg   115.74K   5 downloads
Capacul spate cu conectorul de incarcare magnetica


Attached File  IMG_1555.jpg   117.48K   4 downloads sau Attached File  IMG_1559.jpg   124.94K   4 downloads
Singurele metode prin care am putut porni lanterna cu bateria CR123A de la Duracell

Se pare ca bateriile CR123A de la Duracell au foliile de protectie foarte groase, in partea de jos atingand aproape 1 mm, lucru care face ca minusul bateriei sa nu mai atinga partea metalica de la funcdul capacului. Probabil ca alti producatori de baterii tip CR123A au foliile de protectie mai subtiri si nu vor necesita astfel de modificari.


Cablul magnetic de incarcare s-a cuplat instantaneu la lanterna, iar incarcarea am facut-o dintr-un charger oarecare de peste 500 mA / 5 V. LED-ul de pe cablu e rosu in timpul incarcarii si se face albastru cand se terminat incarcarea.


Imi place F75 foarte mult, datorita dimensiunii reduse, calitatii superioare constructive, puterii suficiente si a usurintei in utilizare si a greutatii scazute. E foarte OK ca EDC, dar si pt. mers in spatele curtii sau pt. drumetii scurte, ocazionale sau ca lanterna frontala de rezerva. Fata de o alta frontala din dotare, un "Energizer Vision Ultra LED" de 400 lumeni, aceasta F75 pare de 2 ori mai puternica si unghiul de iluminare pare mai larg. Acelasi lucru e valabil si in comparatie cu Well Freedom.

Attached File  IMG_1586.jpg   105.34K   4 downloads  Attached File  IMG_1587.jpg   69.04K   3 downloads

Tiparul de imprastiere lumina: Well Freedom vs. PNI F75


@suport_PNI, tare mult mi-as dori sa scoateti o lanterna frontala similara cu F75, dar putin mai mare, cu acumulator 18650 standard. Cred ca ar acoperi un gol de pe piata, acolo unde pe frontale nu avem decat produse ieftine si produse scumpe (> 400 lei), dar pe gama de mijloc e cam goala oferta producatorilor (cu mici exceptii pe la Decathlon, poate).

P.S.: Pentru Well Freedom am scris opiniile personale aici: https://forum.softpe...#entry28845369.

Attached Files


Edited by trl, 28 February 2022 - 00:17.


#30
trl

trl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 08.02.2004
Sper ca nu deranjez pe nimeni cu o comparatie "side-by-side" intre F75 si CHR35, ultima fiind cu 18650. Tinand cont de dimensiunile diferite si de unghiul mult mai ingust al lui CHR35, nu cred ca cele doua lanterne intra in competitie directa, ci sunt mai degraba...complementare.

In continuare consider F75 un "best buy" pt. forma, dimensiunile si unghiul larg cu lumina difuza care o face o lanterna perfecta pt drumetii ocazionale in padure sau activitati casnice, in special pt. electricieni.

Edited by trl, 08 March 2022 - 20:16.


#31
trl

trl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 244
  • Înscris: 08.02.2004
Am primit azi si acumulatorul KEEPPOWER comandat. Am optat pt. un acumulator standard (nu cu minusul separat concentric de plus) si pe care sa-l incarc pe un charger extern, dar exista si varianta cu plus si minus pe verso, adica similar cu cel original. Bineinteles, acumulatorul achizitionat de mine nu se va putea incarca direct din lanterna, ba chiar nu e recomandata cuplarea unei surse de tensiune deoarece aceasta se va scurt-circuita (vezi foto mai jos).

Attached File  IMG_1632.jpg   136.81K   6 downloads   Attached File  IMG_1633.jpg   128.02K   6 downloads


Nu am stat sa testez autonomia, dar tinand cont ca acumulatorul nou achizitionat este mai puternic decat cel original, e clar ca lanterna va lumina ceva mai mult. Acum am 2 acumulatori si 2 baterii acelasi format, deci nu mai imi fac griji pt. autonomie. Posted Image

Edited by trl, 09 March 2022 - 21:30.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate