Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?
 Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...
 Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina
 Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei
 

Anii 2001-2010

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
727 replies to this topic

#721
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Nu aveam radio cu baterii. Si masina era mereu plecata la oras. Acum am radio in masina in curte si internetul mobil, cat mai merge si ala in caz de pana majora de curent, situatie putin probabila la oraseanu si mai posibila la taranoaia.

Aveam televizor cu TVR 1 only, Romania Actualitati la difuzorul radioficat pana in 1995, apoi la radioul meu cu ceas. In 2000 cand am incetat sa mai merg i-am luat bunicii un astfel de radio, in 2006 i l-am mutat pe FM si in 2009 a murit. Cablu TV a aparut in comuna in 2003 dar bunica nu s-a abonat.

Spineni a avut telefonie fixa manuala pana in 2003, cablu TV din 2003, dar dincoace, Miestiul, sat din comuna Cungrea, nu a avut nicio comunicatie electronica pe stalpi pana in decembrie 2020 cand a venit RDS cu fibra.

Ca sa ma lovesc de reticenta unchiului prin alianta acuma in a pune o camera acolo, mai incerc cu o priza smart, daca e fibra optica, de ce sa nu monitorizez satul? Hehe.

Maica-mea a vandut Spineniul si se axeaza pe Miesti. Din 2018 e asfalt acolo, pana atunci greu ajungeam, parca mergeam in Uzbekistan.

#722
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004
Gripă. În ziua următoare celei după care am mers cu 'Volga' aia neagră (care a fost maşină de partid ca f.d.), m-a luat o gripă de aia nasoală, de ziceam că mor. După ce sufletul meu a dat party că a mers cu o 'Volga' M21 pentru prima dată, nşte viruşi din Flu Party au dat party in corpul meu. Posted Image
Maşina asta e bună pentru drumurile din România. Că avem şi în unele zone din scumpa noastră capitală sau pe lângă drumuri din astea nasoale, deşi suntem în 2022, nu în 1922 (apropos "jurnaliştilor", lipsă de drumuri amenajate şi apă curentă şi electricitate exista în 1922 şi în ţările avansate, şi pe atunci nu era Evul Mediu). Numai să ai bani de benjină. Unii au pus motoare de "ARO" la aceste maşini... mi se pare sacrilegiu    Posted Image

  Cum Neaceaşcă, la ţară nu aveai radio la care să poţi pune baterii? Mie îmi pare rău că am descoperit posturile străine de pe Lungi şi Medii prea târziu. Poate dacă ascultam pe Medii încă din anii '90, cine ştie ce posturi descopeream. Dar îţi trebuie şi aparat alimentat la baterii pentru o recepţie mai bună - să nu ai paraziţii din reţea. Cu toate sursele în comutaţie şi alte chestii, azi nu prea mai ai recepţie bună în A.M. Dacă vrei ceva bengos, pui sârmă între blocuri, ca să faci antenă.
Am fost (dar cred că după 2009) în sediul unei televiziuni (pe unde a fost şi Pri(s)ma Tv la un moment dat) şi am văzut aparatură video veche pe acolo. Inclusiv magnetoscop cu bandă de 1" şi din alea monstru, de 300-500 k.g. cu bandă de 2". Ăla de 1" chiar funcţiona. Parte din echipament îl puteţi vedea la Muzeul Politehnicii (U.P.B.) de la Politehnica Veche (Polizu) din zona Gării de Nord. În 2006, când deja apăruseră camere video digitale ceva mai accesibile, care nu erau de top, dar care erau bune de filmat la N.B.C. (Nunţi, Botezuri, Cumetrii), dacă te duceai cu una din aia video de televiziune, S[uper]-V.H.S. erai bengos, încă făceai bani cu ea, chiar dacă după aia trebuia să transferi digital (că cine mai folosea V.H.S. în 2006?).

  Ce am urât şi urăsc becurile economice (nu erau ecologice) C.F.L. Mai ales că unii îşi luau din alea cu lumină albă-rece. Dacă la un total de 6 becuri, pui 1-2 din alea C.F.L. mai e cum mai e, dar să ai numai din alea, nasol. Acum e cu L.E.D.-uri, dar tot îşi iau unii cu lumină nasoală.
Iar mare parte din L.E.D.-uri sunt Made in China. Că aşa e "bine". Mie încă din anii '000 nu-mi place Made in China la modul exagerat. Se zice că nu putem trăi fără China. Putem, dacă facem un downgrade. La internet se pot folosi şi computere vechi, revenim la unele chestii clasice. Ălora învăţaţi cu traiul simplu le va fi mai uşor să facă un mic down-grade. Fără video H.D., site-uri fără atâtea scripturi mai putem trăi, China nu poate trăi fără noi.

Edited by djl, 15 March 2022 - 12:42.


#723
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,834
  • Înscris: 15.08.2014
Eu am leduri cu lumina rece, de ce esti tu deranjat de treaba asta ? ��

#724
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Nici mie nu-mi place lumina rece, mi se pare trista, iar cea prea calda mi se pare obositoare.

CFL-urile au fost mai OK decat incandescentele care bubuiau, dadeau afara siguranta, ramaneau in dulie si trebuiau extrase cu patentul, ardeau dulia in cel mai rau caz.

Nu mi-am facut colectie de incandescente bune, le-am avut pana in 2020 pe cele din magazin, inchiderea magazinului a dus la oprirea aprovizionarii cu incandescent bulbs. Am avut o colectie dupa inchidere dar deja s-au terminat.

CFL-urile in prezent sunt mai OK decat ledurile la care nu se observa deloc fluctuatiile retelei. Si mai frumoase ca design, imi plac alea lungi. Un CFL cand se arde se stinge de 2-3 ori si apoi pa, un becoled intra in mod strobo si asa ramane ani de zile.

In camera mea doar CFL-uri, inca din 2009 cate 2. Cu lumina neutra spre calda.

Fluorescente din 2013 gasesc doar unele cam reci, Snow White :disgust:

Evident, lumina neutra a mercurului de inalta presiune e super. Merge cu TV-ul. Sodiul nu merge in casa decat experimental, rar, din joaca.

**********
djl, nu suport computerele vechi, la mine oricum s-au stricat complet, deja si cel din 2015 da semne de oboseala. Fara HD nu se poate, mai ales daca tot mi-au luat distractia cu No Signal la furtuni si e totul prin fibre optice, atunci sa fie HD si mai bine Youtube decat TV. Ori Youtube HD nu merge pe vechituri, trebuie procesor si RAM-i zdravene.

Fara Smart TV si Smart Phone nu. Nu mai zic CA CAmerele Tapo si prizele Nedis nu merg decat pe spart phone. Desi as fi vrut sa pot afisa camerele pe Smart TV. Si sa se auda in boxe.

China ne-a ajutat si cu reteaua de internet de foarte mare viteza. Scule ieftine pentru GPON. Sa ai 100 mbps sau chiar 1000 mbps in 2012-2013 era vis. Fatza de jegul de ADSL si 100/100 mbps era OZN.

Am trecut la 1000 mbps in 2014 cu mare bucurie. Acum nu mai e la fel de incancator sa trec la 10 giga pe secunda, e si costisitor sa schimb tot. Si mi-e drag ONT-ul meu ZTE F 625 A din mai 2012. Nu l-as schimba pana nu crapa. Culmea ca si fostul model ADSL Speed Touch 546v6 inca functioneaza ca switch la birou desi e din 2007.

#725
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,586
  • Înscris: 13.06.2004

 petit_christian, on 15 martie 2022 - 14:53, said:

Eu am leduri cu lumina rece, de ce esti tu deranjat de treaba asta ?

Nu dau o lumină plăcută. Pe mine mă deranjează şi farurile cu L.E.D. de la maşini. Mă întreb dacă pentru biciclete există faruri cu L.E.D. cu lumină caldă.
Mişto la bicicletă sunt alea cu Halogen, dar sunt mâncăcioase.
Am făcut provizie de bece când am auzit că dispar cele cu incadescenţă. Din păcate pe E14 nu prea am cumpărat.
De ce oamenii gândesc mai greu azi? Că au mintea precum un bec C.F.L. Inventată de mine mai demult. Becurile C.F.L. ating intensitatea luminoasă maximă după câteva secunde, deci ajung la maxim mai greu, pe când cele cu incadescenţă, aproape instant.

@ Neaceaşcă : da, fără China nu am fi avut aşa de mult la I.T. Dar cred că ne putem descurca şi fără internet Gigabit şi fără computere (pen)ultimul răcnet.
La foto şi video însă trebuie chestii noi. Un D.S.L.R. de top din 2008 e slab la lumină slabă comparat chiar şi cu unul din 2018. De alea neprofi ce să mai zic.

Edited by djl, 17 March 2022 - 13:29.


#726
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,834
  • Înscris: 15.08.2014
E f subiectiv à faza cu lumina placuta sau ne placuta.

#727
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,839
  • Înscris: 14.10.2008
Internet gigabit pentru ca am urat vitezele mici la net. Dar peste 1000 mbps momentan e inutil sa ai. Si costisitor.

#728
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,885
  • Înscris: 28.11.2006
Am in casa si CFL-uri si LED-uri, si cu lumina calda, si rece. La lustra din sufragerie am 4 becuri diferite, dar toate cu lumina calda. In schimb la mine in camera, am un LED cu lumina rece. Merge la fix cu varul vernil de pe pereti. Un bec cu lumina calda ar fi dat o nuanta nasoala :P A, si in aceeasi lustra mai am un bec cu incandescenta de rin 2009, pe care il aprind foarte rar si de-aia a si rezistat atat de mult.

La veioza de la capul patului am tot un LED, dar cu lumina cool white (4000 K, cred). E ideal pentru citit.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate