Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

O noua teorie a realitatii

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#19
calbog

calbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,175
  • Înscris: 22.01.2013
https://images.app.g...Vx9pL27Ptsc2797

#20
gushpi

gushpi

    cârcotaș

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,113
  • Înscris: 17.01.2012
căutați pe yuotub: „ați ținut post”
elucubrațiile acelei femei sunt de 100 de ori mai interesante...
(culmea e că tot acolo duc!!! :o )

#21
Kappa17

Kappa17

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 328
  • Înscris: 13.03.2017

View Postgushpi, on 16 septembrie 2019 - 13:17, said:

căutați pe yuotub: „ați ținut post”
elucubrațiile acelei femei sunt de 100 de ori mai interesante...
(culmea e că tot acolo duc!!! Posted Image )
Amice, daca tu nu intelegi niste chestii nu inseamna ca automat ele sunt elucrubatii, inseamna doar ca tu nu ai chef sau nu poti sa le intelegi, atat.
Omul asta si-a dedicat viata ca sa raspunda in mod stiintific, matematic, unora dintre cele mai mari intrebari pe care omenirea si-a le-a pus si anume ,,ce se intampla dupa moarte sau de ce existam?" iar pentru asta eu zic ca merita tot respectul.

#22
argonavis

argonavis

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 16.09.2019
"Realitatea este un limbaj care vorbeste cu el insusi, despre el insusi. " - Ori nu stie sa se exprime dar stie sa completeze teste IQ, ori invers.

Daca era un geniu rezolva cel putin o problema filosofica, matematica, fizica sau medicala, doar daca ii aloca un an de zile de studiu, atac.  Geniile nu se valideaza prin teste IQ si prin teste de Viata.

#23
unbeliver

unbeliver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,435
  • Înscris: 29.11.2007
aberații

#24
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,394
  • Înscris: 06.02.2008
Subiectul ăsta ar trebui mutat pe Pseudoștiință, nu are nimic științific în el.

#25
LORELYAN

LORELYAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,704
  • Înscris: 15.08.2006

View PostKappa17, on 15 septembrie 2019 - 17:55, said:

The Cognitive-Theoretic Model of the Universe: A New Kind of Reality Theory - Christopher Michael Langan

Pentru cei care nu stiu,....

Vorba unui user de pe-aici..."lagrangeian"...
Daca te conformezi unui model lagrangeian, nu ramane decat ca analizazi matematic limitele minime si maxime in care se poate incadra teoria !
Altfel, vorbe in vant, la fel ca si modelul lagrangeian, doar speculatii !
Cata asa-zis stiinta bazata pe speculatii !
...Matematice !

Logic ca pentru cei care nu stiu... !

Edited by LORELYAN, 19 September 2019 - 20:56.


#26
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,263
  • Înscris: 06.01.2007
Lagrangeianul este punerea in opera a principiului actiunii minime, o lege a naturii observata inca din antichitate, niciodata incalcata, ridicata la rang de principiu mai tarziu.
Principiul actiunii minime este o problema de minim constrans. Adica vorbim despre un sistem care e constrans sa functioneze intr-un anume fel astfel incat actiunea sa fie minima.
Metoda matematica de rezolvare a unei astfel de probleme a fost pusa la punct de catre Lagrange(banuiesc), si se numerte metoda multiplicatorilor Lagrange.
In fizica insa, metoda necesita un upgrade, in sensul ca o suma trebuie sa devina integrala. Cantitatea din interiorul acestei integrale poarta numele de Lagrangeian si contine de fapt suma conditiilor necesare pentru ca sistemul sa functioneze. In cazul cel mai larg, Lagrangeianul contine conditiile de simetrie necesare, specifice tipului de interactiune din acel sistem.

Un bun exemplu e sarma de rufe care e constransa sa fie legata la ambele capete si ea sa stea sub atractia gravitationala. Actiunea minima impune ca sarma de rufe sa aiba o anumita forma (hiperbolica), si nu alta.
Dar metoda se aplica in mai multe tipuri de probleme care nu pot fi rezolvate altfel. De exemplu pendulul dublu. Acest sistem nu are o traiectorie predictibila, deci nu are o expresie algebrica pe care s-o poata calcula matematica nici azi, nici peste 10000 de ani.
Metoda lui Lagrange permite insa rezolvarea acestei probleme, chiar daca nu gaseste o expresie algebrica a traiectoriei.
Metoda se aplica si sistemelor infinite, a campurilor, functioneaza si in fizica relativista si in fizica cuantica, ceea ce o face universala. Lagrangeianul capata diferite forme functie de simetriile(sau constrangerile) pe care sistemul le are, functie de tipul si natura fortelor implicate. Dat fiind faptul ca Lagrangeianul este cadrul normal in care se exprima constrangerile, este mai usor de a scrie ecuatii relativiste si cuantice in acelasi timp.
Un rezultat remarcabil al utilizarii metodei lui Lagrange e Teorema lui Noether care spune ca orice lege de conservare provine dintr-o simetrie a sistemului.
Si in particular demonstreaza ca energia se conserva din cauza isotropiei timpului.
Demonstreaza ca inertia e rezultatul direct al omogenitatii spatiului.
Si conservarea momentului cinetic(al rotatiei) e o consecinta directa a izotropiei spatiului.

Deci pune punct cautarilor de perpetuum mobile sau de cautari de sisteme care sa produca energie din nimic. De aia cei care cunosc problema asta, nu stau sa mai analizeze vreodata un sistem care promite ca produce energie din nimic. E teorema, deci demonstrata de Noether doar pe baza principiului actiunii minime, nimic mai mult.
E un rezultat remarcabil deoarece prin metoda lui Newton nu s-ar fi putut observa asa de usor aceste chestii. Si Noether e si femeie. Cam putine femei in aria asta a fizicii teoretice. Si niciuna care sa fi dat lumii un rezultat atat de frumos. Pacat ca era urata cu spume, dar asta-i alta discutie.

Un alt cadru natural in care metoda lui Lagrange functioneaza este impunerea simetriei 3D asupra modului in care interactioneaza fermionii si bosonii, chestie care ofera un suport extrem de solid modelului Standard al particulelor deoarece prezice tot tabelul particulelor elementare. Un fel de tabel Mendeeev dar pentru particule elementare.

Deci.. oriunde apare o problema de minim constrans(de simetrii eventual), hop si metoda Lagrange impreuna cu Lagrangeianul.
Nu e nimic dubios, e o reteta care functioneaza over and over again, e un procedeu, o metoda matematica bine pusa la punct si extrem de frumoasa dupa ce o intelegi.
Un formalism, asa i se mai spune. Deoarece avand ca nucleu aceasta metoda, s-a dezvoltat un intreg aparat matematic, un istem de notatii, sisteme de ecuatii, retete de lagrangieni, etc.. Adica o adevarata dezvoltare pe orizontala si verticala. Ca la economie cand vine un mare constructor de masini intr-o anumita zona dezvolta si alte subarii pe orizontala si verticala.

#27
parabellum

parabellum

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,453
  • Înscris: 06.01.2010

Quote

cu cel mai ridicat coeficient de inteligenta inregistrat vreodata
Presupunand ca e adevarat, presupunand ca testele chiar au validitate la nivelul ala (se ajunge cam ca si cum niste maimute s-au pus sa 'calculeze' inteligenta oamenilor), presupunand ca psihologia care se ocupa de asa ceva nu e in mare parte pseudo stiinta: https://www.nature.c...ty-test-1.18248

Presupunand foarte multe... aici e metoda stiintifica, rezumata foarte bine, de catre un adevarat geniu:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/0KmimDq4cSU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

La un moment dat explica de ce nu conteaza cat de inteligent esti ori cum te cheama ori cat de frumos esti...

#28
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,502
  • Înscris: 22.12.2015

View Postcaiuscorneliu, on 19 septembrie 2019 - 20:53, said:

Subiectul ăsta ar trebui mutat pe Pseudoștiință, nu are nimic științific ĂŽn el.
Astfel de idei au fost vehiculate tentativ de mari oameni de stiinta ai sec.XX precum Wigner, Neumann si Wheeler. Nu e nimic atat de nou, probabil ca respectivul s-a inspirat din modelul cosmologic participativ al lui Wheeler care e o incercare alternativa de a explica sensul mecanicii cuantice, in dauna modelului unanim acceptat al lui Bohr (Interpretarea de la Copenhaga).
Cand discutam de o interpretare a mecanicii cuantice, discutia nu mai este strict raportata doar la modele & corelarea lor cu datele experimentale obtinute prin diversele experimente de interferenta...ci implica totodata si o latura filozofica ampla.
De fapt, asta au si facut Bohr & Einstein in ultima perioda a vietii lor, filozofie pura a fizicii. Wheeler si marele matematician german Godel au mers chiar mai departe, crezand inclusiv in existenta reala fizica a modelelor matematice si implicit a unui univers matematic.

Edited by doxan, 02 October 2019 - 23:29.


#29
1Kn

1Kn

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 263
  • Înscris: 27.05.2016
hmmm!...Posted Image
...realitatea este aceea care, daca incetati sa credeti in ea, nu dispare.Posted Image

Edited by 1Kn, 05 October 2019 - 22:46.


#30
menaloty

menaloty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,839
  • Înscris: 15.11.2016
Ideea de baza este ca din ce in ce mai multi oameni de stiinta incep sa se indoiasca de curentul traditional, care este in impas si cauta alte solutii.
Si se pare ca se intorc la acea entitate globala, despre care tocmai am scris pe alt topic. O entitate care poate percepe integral realitatea, care nu este limitat de simturi.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate