Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Este agresiune ?
 Montare aplica tavan fier planseu

O parere din punct de vedere prof...

plata eronata

Accident poarta batanta 3000 euro?
 Everything Everywhere All at Once...

cati ani considerati ca e decent ...

Adaptare remorca pentru drumetii

sfat benzi etansare tamplarie pvc
 Dinte pierdut dupa un retratament...

Ford Focus Titanium 2.0 TDCi 150CP

Aer conditionar fara unitate exte...

Virus/Malware? Ceva avertizare cu...
 

Apple 13.3'' The New MacBook Pro 13 Retina, Kaby Lake i5 2.3GHz, 8GB, 128GB SSD, Iris Plus 640, Mac OS Sierra, Space Grey, INT keyboard

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
stefanutz13

stefanutz13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 742
  • Înscris: 04.12.2011
Salutare.

Astazi am dat comanda la acest macbook https://www.pcgarage...y-int-keyboard/

SIngura diferenta este ca l-am luat cu layout RO , dar asta nu este un impediment in a-l folosi.
Inainte de el am folosit atat dell xps de 13 cat si un rog f puternic care inca le detin.Am detinut de la job-ul anterior un macbook de 13.3 dar modelul cu touchbar (care pentru mine sincer nu imi aducea prea multe benieficii inafara ca foloseam touchbar pentru emoticoane :)) )

Va fi folosit in principat pentru programare(web , design) .

S-a meritat achizitia? Bugetul a fost limitat si eram chitit sa cumpar un macbook (optam intre el si un air de 13 model nou)

#2
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,417
  • Înscris: 01.11.2005
SIncer sa fiu intre un XPS 13 (folosesc unul) si ce ai comandat tu acolo, clar m-as duce pe Mac asta daca nu esti restrictionat sau ai nevoie de un soft care nu ruleaza pe Mac.

#3
stefanutz13

stefanutz13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 742
  • Înscris: 04.12.2011

View Posttehnics, on 10 septembrie 2019 - 23:23, said:

SIncer sa fiu intre un XPS 13 (folosesc unul) si ce ai comandat tu acolo, clar m-as duce pe Mac asta daca nu esti restrictionat sau ai nevoie de un soft care nu ruleaza pe Mac.
nu sunt deloc restrictionat , doar imi place foarte mult si ma ajuta f mult pentru ca folosesc CLI la aproape orice fac

#4
doxan

doxan

    Fenomenul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,547
  • Înscris: 22.12.2015
E ok la banii aia, are dotari de bestie, cred ca e superior lui T480. Procesorul I5 Kaby Lake o sa fie super ok pentru editare chiar si peste 5 ani.

#5
stefanutz13

stefanutz13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 742
  • Înscris: 04.12.2011

View Postdoxan, on 10 septembrie 2019 - 23:26, said:

E ok la banii aia, are dotari de bestie, cred ca e superior lui T480. Procesorul I5 Kaby Lake o sa fie super ok pentru editare chiar si peste 5 ani.
editarea la mine inseamna, cateva layout-uri PSD, in rest strict programare (Magento,Prestashop etc)

#6
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,660
  • Înscris: 01.01.2008

View Postdoxan, on 10 septembrie 2019 - 23:26, said:

E ok la banii aia, are dotari de bestie, cred ca e superior lui T480. Procesorul I5 Kaby Lake o sa fie super ok pentru editare chiar si peste 5 ani.
Modelul ăla e chiar slăbuț, e un dual core cu HT.

#7
jm2010

jm2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,214
  • Înscris: 14.03.2013

View Poststefanutz13, on 10 septembrie 2019 - 23:27, said:

editarea la mine inseamna, cateva layout-uri PSD, in rest strict programare (Magento,Prestashop etc)
Pentru chestii banale in Photoshop merge. Pentru ce programare faci tu (Magento, Prestashop etc.) merge foarte ok. Daca treci la programare pe chestii "serioase" care necesita resurse semnificative (lucrand pe local) atunci nu o sa mai mearga sau o sa te rogi de el dar pentru chestii web simple merge foarte bine. Mult mai bine si mai stabil ca un Windows.

#8
george_alexandru

george_alexandru

    `·.¸¸ ><((((º>.·<((((º>

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,028
  • Înscris: 30.08.2017
SSD-ul ala e ca mic...la Apple cum se procedeaza daca vrei sa il schimbi? E nevoie sa comanzi unul oferit de ei si sa il instalezi in service autorizat Apple? Stiu ca se pot tine multe chestii in cloud, dar sunt si destule softuri care trebuie sa-i instaleze local tot felul de rahaturi.

#9
ovydiks

ovydiks

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 495
  • Înscris: 31.07.2018
Din pacate la modelul ala SSD-ul e lipit pe mainboard....Si eu zic ca te-ai cam grabit, mai bine mai puneai 2-3000 de lei si luai un i7 cu 512 si 16gb ram.

#10
doxan

doxan

    Fenomenul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,547
  • Înscris: 22.12.2015

View Postgeorge_alexandru, on 11 septembrie 2019 - 08:47, said:

SSD-ul ala e ca mic...la Apple cum se procedeaza daca vrei sa il schimbi? E nevoie sa comanzi unul oferit de ei si sa il instalezi in service autorizat Apple? Stiu ca se pot tine multe chestii in cloud, dar sunt si destule softuri care trebuie sa-i instaleze local tot felul de rahaturi.
Daca Doamne fereste cedeaza dupa ce a expirat garantia internationala extinsa, cumperi logic board nou...nu cred ca exista alta solutie viabila pentru client (tehnicienii specialisti precum L.Rossmann cer preturi exorbitante pentru a repara un logic board).
Ca sa nu fim ipocriti, solderingul pe placa de baza a componentelor e un trend in intreaga industrie de notebookuri...adevarul e ca nu doar Apple procedeaza in maniera asta pur mercantila! Cei drept, nu prea s-a mai pomenit pana in 2017 ca inclusiv SSD-ul sa fie lipit pe placa de baza, chiar si petardele alea cu procesore N4000 au optiuni decente de upgrade in privinta spatiului de stocare (daca iei in considerare faptul ca poti sa renunti la unitatea optica si sa bagi in caddy un al doilea SSD sau un HDD de 2 TB pentru cache).
Cred ca in anul de gratie 2019, cu exceptia segmentului de gaming, efectiv nu mai se comercializeaza notebookuri care livreaza procesoare cu socket ca pe vremuri. Din cate stiu eu nici macar modelele selecte produse de Lenovo nu mai au optiuni de upgrade la CPU, cum se intampla cu vechile generatii (pana la T440p si T430).
La Apple e foarte dezvantajos faptul ca piesele sunt deosebit de scumpe chiar si pe Ebay (si vorbim de logic boards pentru modelele vechi), la modelul  Macbook Pro Mid * 2012 ...se putea interveni lejer, upgrade-ul era la fel de facil ca la un thinkpad din clasa T.
Standardizarea industriala cred ca e doar un pretext al marilor producatori...s-a renuntat la upgradabilitate din simplul motiv ca o astfel de masina moderna ar fi putut rezista chiar si un deceniu daca avea optiuni de upgrade => precum modelele din clasa T (ex:T420) iar acest aspect ar fi afectat evident vanzarile modelelor noi.
Practic, e o masina limitata intentionat, MBP are un procesor Kaby Lake I5 MQ de generatie a saptea care nu e folosit la potentialul sau maxim.

Edited by doxan, 12 September 2019 - 18:20.


#11
proxxxy

proxxxy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,073
  • Înscris: 15.07.2003
Pacat de SSD-ul ala mic, oare cata economie a facut apple la un laptop punand un ssd de 128 in loc de unul de minim 240gb? 10$?

#12
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,660
  • Înscris: 01.01.2008
Poate, dar gândește-te invers, la 10$ per device la 1.000.000 de macuri și-a mai luat un iaht.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate