Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Folie display laptop in Bucuresti?

Pagina Wikipedia

Masina veche sau indatorat in ban...

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...
 Salariu de șofer Uber 8000 l...

Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...
 RMN Decontat

Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...
 Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...

Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...
 

Inundatii apartament

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#19
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 17.04.2015
Dorine, daca e pe instalatiile comune, nu e vorba de cine e "vinovat", e vorba de a cui este responsabilitatea de remediere.

#20
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015

View Postradunic, on 24 iunie 2019 - 14:01, said:

Nu neapărat. Administrația are acces doar pentru reparat instalații comune. Dacă e rupt sifonul căzii administrația nu are ce face. Și mai e ceva - chiar dacă e vorba de instalații comune, ăla tot poate refuza accesul și tot ce i se poate face e să fie dat în judecată pentru recuperat pagubele ceea ce durează un cincinal.



Administratorul intra mai usor in casa decat altcineva. Eu asa as face: reclam inundatie, administratorul notifica proprietarul de deasupra pentru verificare (a se intelege parti comune) si constata. Daca nu e de la element de parte comuna, da raspuns ca nu e parte comuna si colegul nostru stie cu cine are de luptat, Asa, nu poate decat sa dea cu presupusul.

PS: daca refuza accesul, Comitetul Executiv poate lua o decizie de debransare a apartamentului/etajului si in secunda doi merge in instanta (Asociatia impotriva vecinului) pentru a permite accesul. Daca de vorba buna nu intelege, se poate si altfel. Si eu am tevi comune in casa, dar asta nu ma face proprietar pe ele si voi fi obligat oricum sa permit accesul (e doar o chestiune de timp).

#21
NumbAnn

NumbAnn

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 24.07.2017

View PostAroundYou, on 24 iunie 2019 - 14:43, said:

Initiator@
Iti pun aici niste chestii, poate iti vor fi de ajutor la ceva, asta bineinteles doar daca esti sigur ca infiltratiile nu pot avea drept cauza defectiuni ale instalatiilor comune ale blocului, deci doar vina vecinului.
Conform Art. 30, (4) din L. 196/2018, citez, "În cadrul proprietății individuale, proprietarul are obligația să păstreze și să întrețină în stare de funcționare și siguranță spațiile interioare, echipamentele și instalațiile din dotarea tehnică a proprietății individuale, respectiv instalațiile sanitare, de încălzire, canalizare, alimentare cu energie electrică, gaz, apă, precum și altele de această natură, pe cheltuiala sa, astfel încât să nu aducă prejudicii celorlalți proprietari din condominiu."
Conform aceleeasi legi, constituie contraventie (art. 102, litera f) "punerea în pericol de către proprietari a integrității structurale a condominiului sau a altor proprietăți individuale, precum și a bunei funcționări a instalațiilor aferente acestora". Se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 500-3000 lei; se constata si se aplica de catre ISC.
Daca ajungi deci sa faci vreo sesizare la ISC, acestia sunt obligati sa constate si sa sanctioneze; evident ca ii vor pune in vedere ca trebuie sa si repare. Mai departe, in caz ca nu remediaza, etc, mai ai doar calea instantei de judecata (dupa ce in prealabil i-ai trimis vreo notificare).
Multumesc frumos.

#22
AroundYou

AroundYou

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,722
  • Înscris: 17.04.2015

View PostPololica, on 24 iunie 2019 - 15:00, said:

daca refuza accesul, Comitetul Executiv poate lua o decizie de debransare a apartamentului/etajului si in secunda doi merge in instanta (Asociatia impotriva vecinului) pentru a permite accesul.
Cred ca majoritatea blocurilor (mai putin cele mai noi construite) nu au posibilitatea sistarii alimentarii cu apa doar a unui apartament din exteriorul acestuia, ci doar sistarea alimentarii intregului bloc. Mai mult, ma gandesc ca pana si in cazul unui bloc mai nou in care ai toti robinetii individuali pe casa scarii, chiar de ii intrerupi alimentarea unuia, daca e mai cu tupeu, cine il va opri sa redeschida alimentarea? Ca doar nu vei angaja tu, comitet executiv, paznic. Zic si eu. Treaba e mai complicata decat atat. Unde mai pui si ca, pentru a se intampla ceva si mai ales repede, trebuie ca in blocul respectiv sa ai si o asociatie perfect functionala si cu o conducere activa, responsabila, care sa se implice; lucru de multe ori mai rar pe la romani.

Se pare insa ca initiatorul e sigur ca e doar de la instalatiile vecinului in cauza. Ca altfel ma gandesc ca reactiona aici cumva, mai ales ca i-ai pus si tu (dar chiar si eu) in vedere. Probabil stie el ce stie.

#23
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,453
  • Înscris: 01.12.2001

View PostAroundYou, on 24 iunie 2019 - 14:57, said:

Dorine, daca e pe instalatiile comune, nu e vorba de cine e "vinovat", e vorba de a cui este responsabilitatea de remediere.
De remediere defectiune se ocupa asociatia ca e pe zona "comuna". Insa pt pagubele produse apartamentelor cine raspunde?


#24
mircea_rambo

mircea_rambo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,429
  • Înscris: 08.06.2019

View PostZamrA, on 24 iunie 2019 - 14:23, said:

Il incarca asiguratorul stai fara grija. Am o tipa la servici care tocmai a primit poprire pe salariu, a inundat vecinul de dedesubt, acum vreo 3 sau 4 ani, pagubă plătită de asigurator vecinului 865 lei, suma de recuperat de vinovata 7250 lei. Si habar nu a avut ca asiguratorul a pornit o intreaga procedura pentru recuperarea pagubei, nu a fost citata nicaieri. Un expert a stabilit ca a fost vina ei, expert care nu a venit la ea sa inspecteze ceva pe la tevi, pur si simplu cu ceva hartii de la asociatie s-a stabilit ca ea a fost vinovata. In plus partea de executare silita se face fara citarea vinovatului si ca atare nu ai ce face te pomenesti direct cu hartia de la executor

Vrajeli. Daca s-a intamplat asa, inseamna ca a fost foarte fraiera. Cu un avocat bun ii lasa pe aia in izmene.

#25
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004
Inteleg ca asta e topic pentru asigurari locuinte.
    Firmele de asigurari se pricep la incasat bani. In rest ...

#26
ZamrA

ZamrA

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 329
  • Înscris: 27.09.2015

View Postmircea_rambo, on 24 iunie 2019 - 15:59, said:

Vrajeli. Daca s-a intamplat asa, inseamna ca a fost foarte fraiera. Cu un avocat bun ii lasa pe aia in izmene.
iti dai seama ce vrajeala e cand eu ii opresc 1/3 din salariu net in fiecare luna.

#27
Pololica

Pololica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,806
  • Înscris: 04.01.2015

View Postdorin_2k, on 24 iunie 2019 - 15:53, said:

De remediere defectiune se ocupa asociatia ca e pe zona "comuna". Insa pt pagubele produse apartamentelor cine raspunde?

Toti la comun, inclusiv pagubitul, conform cotei parti indivize.

Daca ai fi tu in locul colegului si s-ar sparge o teava comuna si te-ar inunda, pe langa costul reparatiei tevii, vei plati (proportional) si renovarea propriei daune pentru simplul motiv ca ai suferit de la un element comun, nu de la un anume vecin.

#28
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,491
  • Înscris: 06.01.2014
Treaba cu asigurarea apartamentului a functionat la mine.Adica dupa ce m-am saturat sa-i cer vecinului tot la 3-4-5 luni sa-si repare tevile, am dat de lucru asigurarii . I-am chemat dupa ce am fost inundat, au constatat, am dat declaratii de la martori si administratie, am reparat/zugravit cu factura si chitanta , 1250 lei, am primit banii destul de repede. Evident, asigurarea  a trimis notificare de plata asociatiei, 3 mii si ceva de lei, administratorul a raspuns cu subiect si predicat cine este vinovat , acesta fiind somat sa plateasca. Nu stiu ce a facut.
Dupa o alta perioada de 3-4 luni, din nou , inundatie . Cunoscand procedura, am actionat. De data asta , pentru ca nu am facut eu polita, am avut despagubire maxima de 500 de euro .m-am incadrat la limita. La fel , firma-chitanta, banii in cont. M-am intalnit pe scari cu vecinul ,proprietarul , nu era prea fericit, dar a zis ca repara tot. De atunci nu am mai fost inundat. Doamne-ajuta.
Ca masura de precautie , polita actuala, in vigoare , are clauza de 5000 (mii)euro despagubire.

Ca sa fie totul frumos, asta-noapte aud apa curgand, gravitational "de sus in jos" (stau la 2 din 4) , ce ma bucuram sa fie macar acum gravitatie inversa sa-l "ajut" si eu pe vecin. Nu a avut noroc.
(Un "blind" pus in urma cu 15 ani a hotarat ca acum sunt materiale mai performante ce trebuie folosite. A venit o echipa chemata de administrator, cam scumputi, dar nu vreau sa se mai intample si sa-mi bata obrazul vecinii, asa am "garantie" si acoperire).
Dupa-masa/diseara astept " cereri de prietenie". Se va bucura asigurarea.

#29
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Unde ai facut asigurare si cit costa ?

#30
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,167
  • Înscris: 19.09.2005

View Postdorin_2k, on 24 iunie 2019 - 12:15, said:

Nu ai citit ca are asigurare și l-au despăgubit cu 800 lei?
eu am inteles ca asigurarea aia e facuta de adminstratorul blocului.

el trebuie sa-si faca propia asigurare care il despagubeste direct si pe urma trece la recuperare de la vinovati.

sumele sunt mult mai mari iar in final asigurarile le vor vinde casa.

View Postflorin71_skoda, on 25 iunie 2019 - 23:30, said:

Unde ai facut asigurare si cit costa ?
asirom, cateva sute lei/an
repartii de cateva mii € si bunuri de vreo 15k €

vin constata spun o suma pe care o baga in cont a doua zi sau cu factura cand duci factura.

me mine nu m-au crezut vecinii, dar le-am arat polita si chitanta. de atunci sint foarte foarte atenti.

p.s. deabia asptept sa schimb faianta din baie.

Edited by arg, 25 June 2019 - 23:40.


#31
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postarg, on 25 iunie 2019 - 23:44, said:

asirom, cateva sute lei/an
Sute de lei noi, sau sute de lei vechi ?
Ca cu citeva sute de lei noi, pot si singur sa-mi sugravesc baia, fara complicatii inutile.

#32
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,167
  • Înscris: 19.09.2005
teoretic si cu banii dati pe casco iti poti repara masina ..

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate