Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Colecționari de baterii.

Depanare telecomanda IR

Posibila frauda - mail de la adre...
 Recomandare telefon premium

Xiaomi Redmi Note 11 versiunea st...

memorie 8gb

Indicatorul mouse este centrat in...
 Dilema instalare puffer cu o sesp...

Sfat SRL sau PFA

Pozitii LED sau Bec incandescent....

MyheritageDNA - transport probe
 Up Multibeneficii

Baterie sau redresor? Care e defe...

Preot filmat cand fura bani cu um...

Implementarea unei scheme de nota...
 

Monitor Samsung, calculator Macmini 2019....va rog un sfat

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
DianaCorinaP29

DianaCorinaP29

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 28.05.2019
Buna seara,
Sper ca am nimerit bine sectiunea, pentru ca nu stiu unde sa ma mai adresez.
De o saptamana mi-am achizitionat noul macmini, la care am luat un monitor Monitor LED Samsung 27" Curved, Full HD, D-Sub, HDMI, Display Port, Alb, LC27F591FD.
Problema este ca de multe ori, nu mereu, cand deschid calculatorul, pe ecranul monitorului imi apare in coltul din dreapta sus următorul mesaj....”hdmi” si după ”analog” și nu mai am cum să intru pe calculator. Clipocesc pe rand cele două mesaje si pana nu restartez calculatorul nu se intampla nimic. Patesc acest lucru uneori si cand il inchid.
Am schimbat cablul hdmi....si face la fel.
Am dus monitorul la garantie la emag care au trimis mesaj ca monitorul nu are nicio problema.
Vreau să vă spun că între timp am conectat un alt monitor, un lenovo la macmini si nu are aceleași ”simptome”. Merge perfect.
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat.
Va multumesc anticipat.
Diana

#2
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,865
  • Înscris: 21.03.2013
Nu cunosc acest model, dar presupun ca din optiunile monitorului ar trebui sa poti selecta "digital" sau "analog" sau chiar sa lasi activata (implicit) doar conexiunea hdmi.
Insa daca lasi conectat la monitor doar cablul HDMI, atunci nu ar trebui sa comute pe VGA...

Mesaj moderator:
Problema nu tine de software, deci voi muta topicul pe aria Hardware...

#3
DianaCorinaP29

DianaCorinaP29

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 28.05.2019
Inca odata scuze pentru postare aici. Da....nu ar trebui si chiar nu stiu ce sa fac. Este setat pe hdmi

#4
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,625
  • Înscris: 25.08.2009
Banuiesc ca monitorul este setatsa detecteze sursa de semnal si sa se conecteze automat pe intrarea respectiva. Nu stiu meniul monitorului dar e posibil sa aiba posibilitatea de a selecta doar o sursa de semnal. Ca la telefoane, cand se selecteza reteaua: 2G, 3G, o combinatie sau doar una.
Sau mai simplu, incearca sa pornesti monitorul putin mai tarziu decat calculatorul, in cazul acesta semnalul video este deja prezent la intrarea monitorului cand il pornesti, va selecta intrarea care are semnal. Am vazut ca monitorul are intrari digitale (HDMI, DP) cat si intrare analogica (VGA). Vezi daca mai apare problema.
L.E.
Spuneai ca monitorul e setat pe HDMI. Dar cablul e pe HDMI sau pe DisplayPort?
In ce am scris mai sus, DP=DisplayPort.

Edited by altuser09, 29 May 2019 - 06:06.


#5
DianaCorinaP29

DianaCorinaP29

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 28.05.2019
Buna dimineata. Multumesc mult pentru raspuns. Este hdmi. Am si cablu display port, dar la macmini ar trebuie luat un adaptor in care tot un hdmi as baga. Este setata sursa hdmi. Nici nu trebuie sa deschid monitorul ca imi apar cele doua mesaje in coltul stanga sus.
Acum am conectat la macmini un lenovo si merge perfect (samsungul este in service la emag). Chiar nu stiu ce sa fac.
Diana

#6
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,722
  • Înscris: 27.06.2007

 DianaCorinaP29, on 28 mai 2019 - 20:40, said:

Monitor LED Samsung 27" Curved, Full HD, D-Sub, HDMI, Display Port, Alb, LC27F591FD.
Problema este ca de multe ori, nu mereu, cand deschid calculatorul, pe ecranul monitorului imi apare in coltul din dreapta sus următorul mesaj....”hdmi” si după ”analog” și nu mai am cum să intru pe calculator. Clipocesc pe rand cele două mesaje si pana nu restartez calculatorul nu se intampla nimic. Patesc acest lucru uneori si cand il inchid.
e o problema de electronica  - monitoru fiind plug and play comuta automat intre analog si digital si nu detecteaza semnalu'
trebuie dus la garantie sau ca sa scoti si macmini-ul din ecuatie incearca si pe alt calculator monitoru

Edited by STARTREK1, 29 May 2019 - 09:16.


#7
DianaCorinaP29

DianaCorinaP29

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 28.05.2019
Pai macmini-ul l-am scos din ecuatie in momentul in care am conectat la el monitorul vechi Lenovo (de pe care va scriu acum). Cu acesta nu are nicio problema.
Deci inseamna ca este vorba de garantie. Dar asa cum spuneam cei de la garantie Emag au spus ca nu are nicio problema monitorul.
Multumesc mult pentru raspuns!

#8
sys

sys

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,859
  • Înscris: 27.03.2010

 DianaCorinaP29, on 28 mai 2019 - 20:40, said:

...
Problema este ca de multe ori, nu mereu, cand deschid calculatorul, pe ecranul monitorului imi apare in coltul din dreapta sus următorul mesaj....”hdmi” si după ”analog” și nu mai am cum să intru pe calculator. Clipocesc pe rand cele două mesaje si pana nu restartez calculatorul nu se intampla nimic. Patesc acest lucru uneori si cand il inchid.
...
Incercati sa setati monitorul cu calculatorul oprit. Intrati in meniul monitorului, selectati sursa de semnal (HDMI in acest caz), salvati setarile si iesiti din meniu. Porniti calculatorul si vedeti daca mai apare problema.

Edited by sys, 29 May 2019 - 10:17.


#9
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,722
  • Înscris: 27.06.2007

 DianaCorinaP29, on 29 mai 2019 - 09:32, said:

Pai macmini-ul l-am scos din ecuatie in momentul in care am conectat la el monitorul vechi Lenovo (de pe care va scriu acum)... garantie Emag au spus ca nu are nicio problema monitorul.

nu la asta m-am referit - incercati monitoru la alt calculator pt. a vedea daca problema persista; sa nu fie ceva incompatibil intre monitor si MAC
posibil ca eMag sa fi testat pe un calculator normal si nu un MAC si de aici sa nu aive nici o problema monitoru

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate