Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa
 

De ce se supara parintii ca stau copiii pe tableta?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#19
Aldulescu

Aldulescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,794
  • Înscris: 04.01.2018
Tableta transforma copiii in zombii, am vazut destui parinti care ies cu copiii la cumparaturi, in mall, la restaurant, etc. si le indeasa tableta in mana sa ii tina ocupati,ca sa nu zbiere sau sa nu faca prostii, numai ca multi dintre acesti copii incep sa se comporte ca niste autisti, nu mai sunt constienti de ce se intampla in jurul lor, nu observa nimic, merg cu privirea aiurea tinuti de mana de parinti, se impiedica de lucruri, dau in alti oameni, nu sunt in stare sa ii priveasca pe ceilalti in ochi, etc.

#20
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View PostAldulescu, on 19 mai 2019 - 08:25, said:

incep sa se comporte ca niste autisti
Cum îți permiți să faci comparații de genul ăsta?

#21
takillya

takillya

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,121
  • Înscris: 03.12.2005
copilul trebuie sa iasa afara sa bata maidanul, sa faca miscare si sa invete cum sa interactioneze de mic cu alti oameni, nu sa stea toata ziua ca un autist cu fata intr-un ecran.

nu ma crezi? ia vorbeste cu niste copii de-astia crescuti cu tableta in mana; nici nu se pot uita in ochii tai cand vorbesti cu ei.

Edited by takillya, 19 May 2019 - 09:08.


#22
buyonevideo

buyonevideo

    STATI ACASA !! :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,442
  • Înscris: 06.02.2016

View PostMinettoMatoi, on 19 mai 2019 - 01:11, said:

Parerea mea este ca atat timp cat are note bune si e cuminte, de ce sa nu stea pe tel, calc si tableta ? Ce are ?!
Si daca nu au note bune ?!
Plus toate celelalte probleme, printre care:
- pozitia corpului foarte nasoala
- probleme cu ochii
- probleme de socializare
- probleme cu miinile (sa vezi pe unul de 4 ani cit de incordat/tare tine telefonul si cu degetele intr-o pozitie relativ ciudata)
- probleme de temperament (copil 6-7 ani a muscat din tableta cind a pierdut un nivel la un joc; altul sare cu picioarele pe tableta, deoarece o are la indemina tot timpul, nu cu program sau gen recompensa)
- etc. etc. etc. etc.

Da, e buna si tableta, ca doar asta e realitatea in ziua de azi.
Dar, cu program, gen recompensa pentru facut altceva, fara nervi si draci.... etc.etc.etc.

#23
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
acum ceva timp stateam cu niste amici pe reteaua wi fi de la un bar si jucam niste jocuri din alea de arena pe telefoane...era misto..terasa afara , vara , vantul batea prin par, cu sticlele pe langa noi din care mai gustam (eu nu beam acool ca n-am voie ei da) , mai ziceam o vorba , unii mai ieseau din retea se apucau de vorbit sau de ce mai faceau ei....misto si toate astea fara sa stam in case inchisi...
pe viitor cand tabletele si telefoanele viitorului vora avea capacitate de procesare cat un workstation din ala de grafica , lumea va putea face oabsolut orice in aer liber , la iarba verde .... chit ca va fi vorba de niste jocuri din alea intensive

#24
Amaryl

Amaryl

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,705
  • Înscris: 14.02.2019
Aia da, sa te duci la iarbă verde ca sa stai pe tabletă. Sau la peste si sa joci un joc de pescuit. Dereglați....

#25
Fjell

Fjell

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 932
  • Înscris: 21.08.2012
Pentru ca de vrei sa ai copilul pe smart  uitandu-se la pornaraie sau youtube, vei afla cu mirare ca va avea probleme cu greutatea, lipsa vitamine, oboseala din nimic, etc. Copilaria trebuie traita fizic, nu virtual. Nu ma intelege gresit, stiu ca asta este viitorul celor mici, dar ii vad ca pe niste legume umblatoare. Nu imi aduc aminte de fraze legate de ''suplimente alimentare '' pe vremea cand eram copil.
Nu imi aduc aminte nici de sali de ''gim'' sau de ''tatoaje''. Ieseam afara si alergam pana cadeam lati la somn. Chiar de saream masa de pranz, nu era o tragedie, aveam  mai mult timp pentru nebunii !
...si am 42 de ani, dar nu arat ca la 70. M-am trezit la 6, si la ora 6:45, eram pe malul marii citind o carte. Am mers 6 km dus-intors, terapie personala. La 30 de ani, tinerii arata ca la 45, crede-ma !
Grasi, tatuati, smecheri, cu ochii in telefon, pierduti de tot. Abia asteapta sa ajunga acasa si sa deschida feisbucul si sa-si dea un like la minunata viata virtuala.
Nu mai pun la numar si energizantele sau betiile fara cap.
Asta este viitorul celor mici, daca nu te ocupi de ei de la inceput.

Edited by Fjell, 19 May 2019 - 10:27.


#26
Lupulcelrau

Lupulcelrau

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 341
  • Înscris: 26.02.2017
Tableta/telefonu/pc produc dependenta la fel si alcoolul/drogurile si ce alte dependente care mai sunt, la droguri e mai diferit dar tot de aici incepe, practic sunt niste masinarii de pordus dopamina ( o substanta produsa de corp care iti da fericire si stare de bine, natural e pentru altceva nu intru in detaliu asta) corpului si minti/creierului ii place si subconstient iti baga un obicei in care sa le folosesti/bei/injectezi ...etc, in cateva tari din asia dependeta de telefon e bagata la boala mintala cu alcoolu si dorgurile, toti alcoolici 90% din ei l-au descoperit la o varsta frageda cand tu ca om nu prea esti format si absorbi orice ca un burete, spre deosebire de cand esti adult cand poti sa iti opresti obiceiurile cu vointa, plus ca la alcool are restrictie de varsta de 18 ani, la droguri e ilegal(e discutabil si aici), la telefon tableta sau pc nu avem si e echivalentul a unui parinte cand ii da unui copil de 5-10 ani o tableta sa taca din gura, "uite stiu ca esti stresat tipi si urili dar ia si incepe cu sticla asta de whisky ca te linisteste" si ii dai acces la tot barul.
Nu mai zic ca 95% din persoanele care la vad in Bucuresti fac ceva cu mobilul fie ca sunt pe jos la volan sau autobuz/tranvai/metrou, relitatea e ca daca dimineata te trezesti si primul lucru pe care il faci e sa te uiti la telefon esti dependent.

Spor

#27
craciuncostel

craciuncostel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,108
  • Înscris: 03.04.2005
Important este ca tot ce facem să fie ponderat. Nu interzis accesul la tehnologie dar nici toată ziua. Și așa mă uit la fete cum ajung acasă la ora 17, trezite la 6,30, plictisite de școală, mai au și teme de făcut, la 9,30 duș și apoi nani. Asta e viață de roboțel și dacă mai stau și închiși în casă nu le rămâne altceva de făcut decât să rupă netul...
Trist este când le mai duc la câte o zi de naștere a colegilor, merg la film, se duc la KFC sau McDonald's și acolo stau toți pe telefoane în loc să se joace sau măcar să comunice. Aici se vede lipsa de socializare din viața reală.
Eu le las tabletele sau telefoanele după ce își termină treburile de la școală, dar încerc să le implic în activități cu noi adulții, să le trimit pe afară cu bicicleta, să se joace pe o pătură afară, iar chestia asta se pare că funcționează. Dar cât timp noi din comoditate le lăsăm non stop pe telefon ca să ne lase în pace, că sunt liniștiți și stau cuminți, practic este vina noastră, a părinților, că nu ne facem timp suficient pentru copiii noștri.

#28
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,263
  • Înscris: 06.01.2007
Tableta e cel mai ieftin mod de a scapa de copii. Le dai la fiecare cate una si s-a facut liniste.
Convenabil, dar nu tocmai cea mai buna solutie.
Eu de exemplu sunt acum in parc, stau ca fraierul pe banca in timp ce astia se plimba cu bicicletele.
Mi-ar fi fost cu mult mai usor sa stau acasa.
Ieri la fel, am iesti cu saltelele si am stat vreo 5 ore in parc. Acelasi motiv. E nevoie sa socializeze cu alti copii, in parc la joaca, alergand, facand sport.

Eu nu am o problema cu tabletele. nu le au interzise decat ca si pedeapsa. Ii las sa se joace atata timp cat nu intrec masura. Acum au prins gustul la Quake 2, m-am jucat eu o perioada si-l am pe leptop.
Dar ce e mult strica. Nu vreau sa-mi viseze creaturile alea de pe-acolo. La quake 2 nu sunt prea bine definite, dar imaginatia lor lucreaza, eu sunt constient ca ca tre sa fiu cu ochiii pe ei sa observ orice comportament nefiresc. Sunt prea mici si prea mult influentabili. Si imaginatia e treaza. Deci trebuie atentie din partea parintilor.

#29
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014

View PostMinettoMatoi, on 19 mai 2019 - 01:11, said:

Niciodata nu am inteles de ce parintii si bunicii uita ca au fost copii si mereu nu ii inteleg pe copii.

întreabă-l pe Steve Jobs. Într-o carte biografică a declarat că copii lui nu au acces la tablete și smartfoane și că petrec timp împreună cu familia.

#30
adamsd

adamsd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 16.04.2019

View Postericmario, on 19 mai 2019 - 06:13, said:

Deci tu ești deștept?
Da, foarte.

Majoritatea oamenilor sunt niste creaturi bizare, extrem de irationale, fricoase si fixiste(nu le scoti ideile gresite din cap, orice argumente ai aduce).

sa exploram niste "intelepciuni":

"sa faca sport": ok, ok, CAT sport? VOI CAT sport faceti? ... si cat ati facut cand erati mici? ... iar asta are scurtire de la excese?

"orice e rau in exces": cum ar fi citit, invatat, facut teme cu orele in fiecare zi, si la scoala si acasa? aici nu sunt excese? e cu scutire?

"sa socializeze": ce rahat sa "socializeze" un copil..? in afara de sa se joace? si de ce? nu socializeaza la scoala? si sunt sigur ca in marile orase in zonele cu blocuri multe si multe masini, nici nu prea au unde iar parintii sunt adesea tampiti paranoici care nu prea-i lasa pe afara, oricum... sa' sa nu foloseasca tableta...

"se ingrasa" - grija la dieta in primul si in primul rand ... miscare, spre socul unora, se poate face si in casa...

"sunt autisti, nu stiu sa se comporte" - aberatii de la autisti... copii sunt diferiti luati individual, dar per total cred ca generatiile astea tinere sunt mai civilizate decat eram noi pe vremuri(erau fapte obisnuite, raspandite, chestii precum: spart geamuri cu mingile de fotbal(sau poate cu pietre sau te miri ce), furat de fructe sau flori de prin curti de persoane sau institutii, spart capete sau rupt mani/picioare cazand din diverse locuri(bare de scuturat covoare, blocuri in constructii, garduri inalte, copaci, samd), intratul ilegal in diverse curti de institutii pentru joaca)

aaa, si din prea multa "intelepciune", nimeni nu a fost in stare sa zica ce-i aia "exces", care-i bariera dintre exces si ne-exces(si de ce)

#31
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,537
  • Înscris: 30.08.2017

View Postadamsd, on 19 mai 2019 - 14:17, said:


aaa, si din prea multa "intelepciune", nimeni nu a fost in stare sa zica ce-i aia "exces", care-i bariera dintre exces si ne-exces(si de ce)

Te asteptai sa primesti reteta, gen are voie x minute pe tableta, dimineata, la pranz si seara, dupa fiecare masa? Referitor la copilaria noastra...miuta, leapsa, diverse jocuri...cam toate implicau miscare. N-am stat sa cronometram ca sa iti dam necesarul de minute...trecea prea repede timpul si ne simteam prea bine. Dar asta era prin anii 90...

#32
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,878
  • Înscris: 20.10.2015

View PostAdm, on 19 mai 2019 - 07:06, said:

Ideea este sa le dai tableta cu masura, sa faca sport, sa se joace cu alti copii (nu online).

View PostTsunnnami, on 19 mai 2019 - 04:40, said:

Gradul de obezitate e din ce in ce mai mare la copiii din Romania

View PostMinettoMatoi, on 19 mai 2019 - 01:11, said:

De ce se supara parintii ca, copiii stau pe tableta?

Ideea era ca daca sunt obezi si "stau pe tableta", sparg tableta si trebuie sa cumperi alta
E vorba de greutate, ce-mi pasa mie cum iti educi tu copiii?

#33
Epdm

Epdm

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,627
  • Înscris: 15.01.2017

View PostR10, on 19 mai 2019 - 01:39, said:



Daca are note bune si e cuminte inseamna ca e un robot, nu copil. Faptul ca sta pe telefon/tableta ar trebui sa fie ultima grija a parintilor.

Un copil care va face ceva autentic in viata nu este cuminte si clar nu are note bune. El este razvratit, neinteles, chiar si aiurit, si are note bune la materiile care il intereseaza. Pentru a avea nota buna la materia respectiva nici nu are nevoie sa invete, este atat de inteligent incat prinde pe parcurs. Ceea ce invata suplimentar este din pasiune, si o va face cu drag, nu ca restul copiilor care fac totul de musai. Prin restul copiilor ma refer la cei cuminti, obedienti, care de fapt nu stiu sa faca nimic decat sa urmeze ordine, sunt dresati precum niste caini.

Tare ma tem ca aia care au ca unice preocupari telefonul, tablta si/sau televizorul nu vor face nimic autentic niciodata.

View Postericmario, on 19 mai 2019 - 08:42, said:


Cum ĂŽți permiți să faci comparații de genul ăsta?
E prima  oara cand are dreptate...

View Postadamsd, on 19 mai 2019 - 05:24, said:

Pentru ca sunt prosti. Cred tot felul de bazaconii emise de tot felul de ... alti prosti(fie ei si "doctori" , "psihologi" sau te miri ce alte "specii"). E ceva similar cu frica de E-uri, de coca cola.

Nu are treaba cu doctori psihologi, te uiti in jur si faci comparatii.

Edited by Epdm, 19 May 2019 - 16:14.


#34
Amaryl

Amaryl

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,705
  • Înscris: 14.02.2019

View Postgeorge_alexandru, on 19 mai 2019 - 15:10, said:



Te asteptai sa primesti reteta, gen are voie x minute pe tableta, dimineata, la pranz si seara, dupa fiecare masa? Referitor la copilaria noastra...miuta, leapsa, diverse jocuri...cam toate implicau miscare. N-am stat sa cronometram ca sa iti dam necesarul de minute...trecea prea repede timpul si ne simteam prea bine. Dar asta era prin anii 90...

In general bunul simț e suficient ca să poți determina ce este excesul, de unde începe. Că unii tonți au nevoie de tabele cu timpi pt fiecare activitate asta e altă discuție.
Si nici nu e posibilă o asemenea rețetă, copii sunt diferiți.

#35
Epdm

Epdm

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,627
  • Înscris: 15.01.2017

View Postmariovrs, on 19 mai 2019 - 07:25, said:



NU te baza.. Am vazut o gramada de sportivi sanatosi tun,carora le-a cedat inima din senin. Si aveau ''itp-ul'' la zi. Nu trebuie sport ca la balamuc ca sa traiesti mult si bine.
Sansa,  la aceasi varsta,  sa crape inima unui supraponderal sedentar este de mii de ori mai mare decat a unui om activ. E statistica, mai.

#36
valirex

valirex

    Muzeul Lampilor

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,746
  • Înscris: 30.07.2006
Problema e ca acesti copii,reprezinta viitorul tarii de maine,tara va fi in mainile lor,ce vor face cu ea si cu destinele oamenilor?.
Dependenta de mediul online este un drog,creeaza dependenta,asta e clar.Multi inca nu constientizeaza ca in viata reala nu e ca in jocuri,sa ai 3 vieti.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate