Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Problema decalcifiere Expresor Cafea
Last Updated: Feb 13 2024 19:26, Started by
eug3n92
, May 10 2019 11:54
·
1
#1
Posted 10 May 2019 - 11:54
Salutare tuturor,
Am cumparat anul trecut prin Noiembrie acest model de expresor de cafea: https://m.emag.ro/es...1/pd/DZZ6PJBBM/ La ultimele spalari ale aparatului am observat ca el nu mai scoate apa cu solutie pentru spalat prin orificiile pe unde curge cafeaua, ci observ ca ajunge in tavita de colectare de sub expresor. Iarasi observ ca in momentul prepararii cafelei, la fel, nu mai curge apa pe orificiile pe unde curge cafeaua, aceasta se duce in tavita jos, dar in momentul cand curge cafeaua, aceasta curge corect. Se mai aud si niste bolboroseli in momentul pregatirii cafelei, la inceput acestea parca nu se auzeau. Mai are cineva modelul asta de expresor? Aveti vreo problema de genul ? L-as trimite la service, dar poate el nu are nicio problema si il trimit degeaba. Multumesc. |
#2
Posted 10 May 2019 - 12:20
Ori e înfundat pe undeva şi apa iese pe la supapa de refulare, ori ai depuneri mari în blocul de ieşire cafea şi apa nu mai iese prin duze ci dă pe dinafară şi ajunge în tăviţă. Probabil nu ai făcut decalcifierea la timp.
|
#3
Posted 10 May 2019 - 13:12
Treaba asta este o problema comuna. Se infunda duzele sau sita din compactorul de cafea. Singura solutie care da rezultate este sa desfaci sita si sa o cureti. Sa verifici daca orificiile toate sunt desfundate. De asemenea trebuie sa verifici daca dupa sita pana la duzele de cafea nu ai depuneri. In general acele depuneri sunt cam gelatinoase. Se preteaza foarte bine apa amestecata cu putina soda caustia si cu o seringa injectezi pana iese pe duza de cafea. La unele aparate ai acces, la altele nu si trebuiesc desfacute.
Se mai intampla, asa cum am spus, duzele sa se infunde. Uneori zatul de cafea trece prin acele orificii ale sitei si se depun pe duza. Acolo e treaba simpla. Cu un betisor din plastic flexibil, bagi in duza si scobesti in timp ce pui sa faca o cafea. Atunci mizeria, zatul este scos afara. mihaicozac, on 10 mai 2019 - 12:20, said:
Probabil nu ai făcut decalcifierea la timp. Edited by tehnics, 10 May 2019 - 13:13. |
#4
Posted 10 May 2019 - 13:13
(offtopic, da' asta e, poate ajuta pe careva)
cand aveti prin casa scule d-astea, gen expresor, cana electrica de fiert apa, fierbator electric (d-ala mai comunist asa, you got the picture) sau orice alta scula electrica pe care se poate depune calcarul pentru ca are componente de vin direct in contact cu apa NU MAI FOLOSITI APA DE LA ROBINET in ele. ca le ia dracu', cu tot cu decalfieri & stuff. nici chiar apa plata nu e toata ok. incercati ceva ce provine din acviferul Fratesti (cumpana, la fantana, H2on) sau altceva testat inainte pe un fierbator clasic, ca pe alea se vede si repede si usor. ape plate de evitat ar fi Borsec, Zizin si Bucovina. testat de mine, care la birou beau numai cafea facuta in stil comunist si n-am nici un chef sa tot stau cu sticla de bors langa fierbator odata la 2-3 zile. scuzoaiele mele inca odata pentru offtopic, sper ca-i foloseste candva cuiva. valabil doar pentru partea cu incalzirea apei si traseul pe unde trece aceasta. mai departe, unde se combina cu cafeaua, e alta treaba, dar care nu se rezolva cu decalcifieri. Edited by dygey, 10 May 2019 - 13:15. |
#5
Posted 10 May 2019 - 13:17
La mine apa nu-i calcaroasa nici la canal si tot pateam treaba asta pana m-am prins de treaba cu rasnita....
|
#6
Posted 10 May 2019 - 14:26
putin offtopic si eu, cam in cat timp se infunda daca am setat rasnita pe nivelul cel mai fin ? inainte o foloseam pe mediu dar pe fin se simte altfel aroma mai ales ca folosesc cafea de calitate nu orice sparcaieci de la coltu' blocului
cat despre calcar si depuneri, folosesc acest kit pentru curatare si lubrifierea mecanismelor odata la 4 luni: >> https://www.emag.ro/...0/pd/DF5CCNBBM/ , contine 2 filtre de apa, tablete pentru depunerile de ulei provenit din macinarea cafelei si curatarea instalatiei de lapte aparatul este asta https://www.emag.ro/...9/pd/DB9LWMBBM/ si de 2 ani de cand il am nu am avut nici o problema. sa ma astept sa se infunde de la rasnirea prea fina ? am mai avut un philips generatie mai veche (undeva la 7 ani) iar din experienta mea cu acest tip de masini inclusiv din magazinele fizice, pot sa spun ca rasnita, sistemul de pompare si unitatea de infuzare sunt exact la fel, micile diferente intre generatii fiind de design si ceva butoane in plus, deci brizbrizuri. |
#7
Posted 10 May 2019 - 14:27
Eu am o Jura şi are filtru de calcar în rezervorul cu apă, dar tot se mai înfundă de 2-3 ori pe an, ai dreptate cu cafeaua, există unele sorturi cu mult ulei care provoacă depuneri cu timpul.
|
#8
Posted 10 May 2019 - 16:09
Initiator, de cite ori ai deschis "usita" aia negra de pe laterala dreapta, ca sa scoti mecanismul si sa-l speli ?
Eu am unul ca si asta, (cumparat cu 1.439,99 lei) insa i-am scos de mult cartusul ala aqua clean ce apare in link-ul posta de colegul Mikaell aici, ca sa-mi intre mai multa apa. Este scos doar fizic, insa in soft zic ca-l am si cind apare ca sa terminat, demontez cit mai mult aparatul si-l spal cit mai bine la jet de apa calda si-l frec cu periuta de dinti. Dau si decalcifiere cind ma anunta ca trebuie, dar o fac cu apa chioara, de la robinet, cu un pic de sare de lamiie, sau pun ceva pliculete de pe la Kaufland sau Lidl, in functie de ce gasesc prin sertar. Nu prea ma omor eu cu chimicalele si de baza ramine demontarea si frecarea riguroasa cu periuta de dinti. Aparatul a fost resigilat si funtioneaza la mine de pe la 1 mai 2018. Deci ar avea 1 an si citeva zile. Oi vedea eu citi ani o sa ma tina. Edited by florin71_skoda, 10 May 2019 - 16:13. |
#9
Posted 10 May 2019 - 17:47
florin din care considerente faci treaba enumerata mai sus ? strict financiara sau ca "merge si asa?"
eu la vechiul aparat faceam decalcifiere cu otet, auzisem eu ca isi face treaba ok al meu 8917 l-am prins la oferta in luna lui iunie 2017 la 1900 lei de nou si pana in momentul de fata n-a dat semn de oboseala. intradevar curatarea o fac riguros o data la 4 luni, scos unitatea de infuzare afara, lasat sub jet de apa fierbinte si apoi periuta subtire sa ajung prin toate cotloanele ) si la sfarsit neaparat lubrifiat unde exista mecanisme pentru a nu se deteriora in timp. toata treaba asta o fac in ipostaza in care merg cam 4-5 cafele in fiecare zi. sincer daca un astfel de aparat intretinut ma tine 6-7 ani ma declar total multumit. tot ce este peste e deja bonus |
#10
Posted 11 May 2019 - 07:36
Mi se pare ca-i exagerat de scump kitul ala de intretinere. Cu bani ce-i dau pe kit-uri, in 1-2 ani cumpar alt aparat. Plus ca nu sint ferm convins ca face treaba cu mult mai buna, fata de pliculetele alea de prin kaufland si lidl de 2-5 lei bucata.
La mine in oras apa nu este dura si drept urmare prefer sa risc si sa folosesc pliculete dinalea ieftine, in loc de kit-urile alea scumpe. Inainte de asta am avut doua expresoare Saeco HD ... Poemia, asemanatoare cu asta: La unul mi sa dus termostatul dupa aproximativ 3 ani si cu toate ca l-am schimbat (cu ce am gasit si eu), tot nu sa rezolvat problema si a inceput sa incalzeasca aiurea apa si sa dea rateuri. Nu tot timpul o incalzea suficient, iar uneori o incalzea prea tare. Urmatorul inca mai merge. Tot dupa ~3 ani a inceput sa dea rateuri si asta, dar inca merge, dar este pus la naftalina si-l folosesc cind merg in concediu. Al doilea, uneori nu face buna prima cafea, sau daca faci 3-4 una dupa alta, ultima nu o face buna. Nu tot timpul, dar da rateuri destul de dese. Tot de la termostat i se trage si de la mizeria acumulata in mini-boiler. Daca alea de dinainte m-au tinut peste 3 ani, fara nici o decalcifiere si fara nici o curatare serioasa, ma gindesc ca si asta o sa ma tina peste 3 ani daca am grija de el si-l mai curat din cind in cind. Iar daca ma tine cum zici tu, un 6-7 ani, si eu ma declar multumit. Edited by florin71_skoda, 11 May 2019 - 07:41. |
|
#11
Posted 11 May 2019 - 13:15
tehnics, on 10 mai 2019 - 13:12, said:
Treaba asta este o problema comuna. Se infunda duzele sau sita din compactorul de cafea. Singura solutie care da rezultate este sa desfaci sita si sa o cureti. Sa verifici daca orificiile toate sunt desfundate. De asemenea trebuie sa verifici daca dupa sita pana la duzele de cafea nu ai depuneri. In general acele depuneri sunt cam gelatinoase. Se preteaza foarte bine apa amestecata cu putina soda caustia si cu o seringa injectezi pana iese pe duza de cafea. La unele aparate ai acces, la altele nu si trebuiesc desfacute. Se mai intampla, asa cum am spus, duzele sa se infunde. Uneori zatul de cafea trece prin acele orificii ale sitei si se depun pe duza. Acolo e treaba simpla. Cu un betisor din plastic flexibil, bagi in duza si scobesti in timp ce pui sa faca o cafea. Atunci mizeria, zatul este scos afara. Iti spun eu care-i faza ca am patit-o si nu stiam de ce: unii seteaza rasnita de cafea sa faca cafeaua cat mai fina. Intr-adevar o cafea macinata mai bine, da o aroma mai buna, dar din pacate iti infunda instalatia si cel mai rapid sita compactorului. Asa ca eu am setat rasnita de cafea la mediu....no problem. |
#12
Posted 16 May 2019 - 20:45
Salutare,
Multumesc pentru raspunsuri, n-am mai avut timp pana astazi sa ma ocup de expressor. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/GIwZHfvhD4g?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] In videoul asta, la min 4:33, e exact apa care la mine nu mai curge si la care ma refer. Astazi i-am mai dat o spalare si la una a mers si la urmatoarea nu a mai curs, apa se duce in tavita de jos si nu curge ca si in video prin fata la dozator. Nu inteleg ce ar putea fi infundat daca cafeaua vine fara probleme in fata si doar apa la spalare nu vine.... Edited by eug3n92, 16 May 2019 - 20:46. |
#13
Posted 17 June 2020 - 08:18
Salutare ,
Nu mai resusesc sa efectuez ciclul de indepartare depuneri calcar la un Gaggia Platinum Vogue . Problema se datoreaza ,cred , butonului cu led de langa tabloul de comanda . La apasare nu se mai aprinde si nici nu mai da comanda pt. producere apa calda . Cand rotesc robinetul pentru apa fierbinte/abur din lateral pentru golirea solutiei de detartraj din rezervorul de apa, iese doar abur. Poate fi demontat acasa espressorul si inlocuit butonul cu led sau trebuie mers la un service specializat ? Espresorul are 4,5 ani si nu as mai cheltuii mult cu repararea lui . Multumesc , si imi cer scuze daca din greseala am intrat peste postarea altcuiva ! |
#14
Posted 07 January 2021 - 18:16
Buna ziua.Espressor Delonghi cu recipient pentru lapte,nou,folosit 2 săptămîni,am folosit doar apa plata din sticla și se aprinde rezistența de detartraj.Am efectuat procesul de curățare cu soluție specială ,am spălat sita și tot aprinsa rămâne.Soluții ??? Mulțumesc
|
#17
Posted 13 February 2024 - 19:26
Se schimba acele oriunguri sau piesa cu totul.
Dar trebuie sa cauti pentru modelul tau si sa schimbe cineva care stie ce face: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/9H6otEwa_RE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Eu am Saeco SM5573 si sunt asta si asta Edited by kretzu77, 13 February 2024 - 19:30. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users