![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Casa cofraj termoizolat (ICF) - casa (aproape) pasiva
Last Updated: Dec 20 2022 07:52, Started by
isa1
, Apr 13 2019 10:47
·
0

Posted 13 April 2019 - 10:47

Buna!
De ceva vreme studiez sistemul ICF pentru constructia unei case P+1 in Bucuresti (amvic/izodom/isorast/etc. - practic cofraje din polistiren/nanopor si beton turnat in centru). Am compus o lista de argumente pro si contra, insa m-ar interesa si experientele practice mai ales ale beneficiarilor acestui tip de case. Ce recomandari aveti? Ce constructori recomandati in Bucuresti? Cum este sa traiesti intr-o astfel de casa? etc. AVANTAJE
Attached FilesEdited by isa1, 13 April 2019 - 10:49. |
Posted 13 April 2019 - 12:41

Posted 13 April 2019 - 12:46

Posted 14 April 2019 - 18:45

Cea mai buna dovada a raportului intre avantaje si dezavantaje il da numarul de constructii de acest fel realizate.
|
Posted 15 April 2019 - 01:54

depinde cum e promovat sistemul. ce dreac, la noi amvic isi facea reclama la otv...
|
Posted 15 April 2019 - 09:40

crocko.dilul, on 14 aprilie 2019 - 18:45, said:
Cea mai buna dovada a raportului intre avantaje si dezavantaje il da numarul de constructii de acest fel realizate. Cred ca nu se poate pune problema asa in acest caz. In Ro intr-adevar tehnologia este noua si nu este folosita des din multe motive, unul fiind ca nu sunt multe firme care ofera o astfel de constructie (altul se referea intr-adevar si la publicitatea facuta cum zicea si laffin) . In alte tari insa este ceva comun; pe site-ul passive house multe constructii sunt facute cu aceasta tehnologie. La fel nu se poate zice ca performanta unui ferrari sta in cate astfel de masini se vad pe strada, nu se vad multe din cu totul alte motive. ![]() Ma intereseaza mai mult sa aflu pareri de la beneficiari sau oameni care au realizat astfel de constructii mai mult decat preconceptii (no offence) ![]() |
Posted 15 April 2019 - 14:57

Posted 15 April 2019 - 22:12

s-a discutat o gramada pe aici, dar daca zici ca ai citit tot.. ce sa mai abordam? principala gaselnita era ca nu mai vezi si repari eventualele segregari ale betonului turnat in polistirenul ala, inertia termica mai scazuta, ca izolatia ar trebui sa fie doar la exterior, timpul de evaporare al apei din beton, si alte chestii pe care probabil sunt mai mult in capul nostru decat in realitate... oricum. cu toate ca eu nu mi-as face casa cu asta, am intalnit proprietari cu multi ani de exploatare a casei si sunt multumiti de acest sistem.
Edited by laffin, 15 April 2019 - 22:13. |
Posted 25 July 2019 - 16:52

s-a discutat o gramada pe aici, dar daca zici ca ai citit tot.. ce sa mai abordam? principala gaselnita era ca nu mai vezi si repari eventualele segregari ale betonului turnat in polistirenul ala, inertia termica mai scazuta, ca izolatia ar trebui sa fie doar la exterior, timpul de evaporare al apei din beton, si alte chestii pe care probabil sunt mai mult in capul nostru decat in realitate... oricum. cu toate ca eu nu mi-as face casa cu asta, am intalnit proprietari cu multi ani de exploatare a casei si sunt multumiti de acest sistem. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/2qegAzbrI1U?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] sau cautati: Concrete Does Not Dry Out |
Posted 26 July 2019 - 20:48

vorbesti prostii. parte din apa reactioneaza cu cimentul, parte se evapora. de aceea cand pui mai multa apa in beton decat este necesar pentru reactie, apa se evapora si ai microfisuri in structura interna a betonului.
prepara tu beton inchis in punga vs beton expus si apoi masoara-le umiditatea. Edited by laffin, 26 July 2019 - 20:50. |
Posted 19 March 2021 - 01:51

Salut, de 6 ani lucrez in UK Anglia, iar de 3 ani lucrez cu sistemul ICF. De asemenea sunt subcontractor si echipa mea, suntem specializati in acest domeniu. Imi vine sa rad ce fel de teorii au unii in legatura de acest sistem de constructii. Eu pot garanta ca la toate proiectele ce le'am construit pana acum, pot da jos toata izolatia si nu se va gasi nici macar un punct de lumina in beton. Daca baietii care construiesc stiu ce fac, mixul betonului este cel corect, se vibreaza la turnare, este imposibil sa se intampine astfel de probleme.
|
|
Posted 20 March 2021 - 12:35

Sau faci o casa normala izolata cu materialul pentru cofraje.
|
Posted 25 March 2021 - 14:12

Salut. Are dreptate Rubencrl. Cat despre intarirea betonului se face in functie de diferite criterii tehnice si de temperatura mediului. Cine vrea gaseste usor pe google informatii. Eu anul acesta incep o casa P+1 in Constanta. Sambata merg sa vizitez 2 case in Bucuresti construite cu acest sistem. De aproape 2 ani ma tot documentez in acest scop, site-uri interne si internationale si am observat un pro de 90% iar contra de la multe persoane ori răuvoitoare ori neinformate. Sincer sa fie cred ca si 'open mind ' este un factor important.
Edited by ech, 25 March 2021 - 15:00.
|
Posted 21 June 2022 - 17:42

Salut Isa1 ,
Te rog sa-mi spui ce decizie ai luat pana la urma in legatura cu contructia casei in acest sistem? Si eu sunt interesat de aceasta metoda . Ai găsit pana la urma ,utilizatori de case ,contruite in acest fel ? Multumesc |
Posted 19 September 2022 - 18:16

ClaudiuClaudiu, on 21 iunie 2022 - 17:42, said:
Salut Isa1 , Te rog sa-mi spui ce decizie ai luat pana la urma in legatura cu contructia casei in acest sistem? Si eu sunt interesat de aceasta metoda . Ai găsit pana la urma ,utilizatori de case ,contruite in acest fel ? Multumesc Attached Files |
Posted 29 September 2022 - 14:34

Eu stau din 2006 într-o astfel de casă și nu pot avea decât cuvinte de laudă despre ea. Vă stau la dispoziție pentru întrebări punctuale.
Scuzați tomberonul, era înainte de ziua Z (cu cele reciclabile) ![]() Attached FilesEdited by gabigrigore, 29 September 2022 - 14:40. |
Posted 20 December 2022 - 07:52

gabigrigore, on 29 septembrie 2022 - 14:34, said:
Eu stau din 2006 într-o astfel de casă și nu pot avea decât cuvinte de laudă despre ea. Vă stau la dispoziție pentru întrebări punctuale. Scuzați tomberonul, era înainte de ziua Z (cu cele reciclabile) ![]() |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users