Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 

cursuri Coders Lab - pareri

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#19
bobi666

bobi666

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 30.11.2019
@teddy26 nu stiu daca te-ai decis inca ce vei face, dar cum urmatoarele cursuri la CodersLab vor incepe in ianuarie uite aici recenzia mea:

Momentan mai am doua saptamani de curs, dar ce a fost mai greu a trecut. In primul rand sunt pe partea de backend, unde pot spune ca atat "profesorul", cat si "mentorul" sunt niste oameni super tari, pasionati de ce fac. Nu e usor sa faci intensiv, trebuie lucrat si acasa, dupa fiecare zi de scoala, acasa ai teme de facut, la finalul saptamanii se va da un examen din aceea saptamana. Ai dreptul la examen + retake, daca le-ai picat pe ambele va strangeti mainile si o luati pe drumuri diferite, banii se vor restitui, de aici iti dai seama ca oamenii vor calitate nu cantitate, ca asa te-ar putea trage dupa ei pana la final si tu sa nu inveti nimic. Adica daca nu iti dai silinta sau pur si simplu nu e pentru tine nu vor pierde timpul niciunei parti. Contrar celor spuse de ceilalti mai sus, pe care ii inteleg ca majoritate au terminat politehnica sau cibernetica si li se pare umilitor sa vina unu cu un curs si sa se creada programator. Eram si eu ca ei cand am terminat Ingineria Electrica, ii ziceam electricianului de la service care repara masini in fata blocului ca n-are cum sa se compare cu mine, doar ca eu mergeam la el sa-mi repare ce stricam eu:)) . Asa ca la finalul cursului de backend, nu stiu pentru front, vei invata PHP. HTML, CSS, OOP, PHP Advance, Javascript,MySQL, jQuery, testare si Symfony ca framework. Plus ca vei avea workshopuri in fiecare saptamana care te vor ajuta la portofoliul de angajare. Din ce am inteles toate grupele de dinainte s-au angajat mai putin 2-3 persoane care au terminat, dar au avut alte motive sa renunte la acest domeniu. Daca stai sa te uiti putin pe cerintele job-urilor este peste junior(problema ar fi experianta in domeniu, dar daca esti pasionat cu adevarat si daca dai de omul potrivit la tehnica nu este un impediment).

Celelalte scoli de it sincer nu mi se par fezabile, te intind pe jumatate de an, un an, dar cursuri propriu zise sunt odata pe saptamana 3 ore, in rest faci singur acasa. Pai ai putea sa faci asta si fara ei fara sa platesti si intr-un an ajungi unde te-ar duce si ei. Dar ai toate sansele ca in anul ala se renunti pentru ca nu vezi o evolutie concreta.

In caz ca cineva considera ca sunt vreun angajat undercover, nu e cazul :)) eu am luat pana acum toate testele cu 5, un singur retake, sunt constient ca trebuia sa ma implic mai mult, dar am considerat ca in perioada sarbatorilor voi recupera. Ce am prezentat mai sus era varianta ideala, doar ca eu pe langa cursuri, trebuia sa ma odihnesc si sa mai ies si afara, dar se poate oricum daca ai ambitie si pasiune. Asa ca daca cineva mai cauta review-uri despre CodersLab imi puteti da pm si va raspund la toate intrebarile, dupa parerea mea sunt cei mai profi de pe piata, iar planul lor de invatare este foarte bine structurat.

#20
MartinAdelberg

MartinAdelberg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 23.08.2019

Quote

Contrar celor spuse de ceilalti mai sus, pe care ii inteleg ca majoritate au terminat politehnica sau cibernetica si li se pare umilitor sa vina unu cu un curs si sa se creada programator.
Dar nu sunteti programatori, de aceea la interviuri sunteti trimisi acasa.

#21
bobi666

bobi666

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 30.11.2019

View PostMartinAdelberg, on 30 noiembrie 2019 - 14:22, said:

Dar nu sunteti programatori, de aceea la interviuri sunteti trimisi acasa.

Exact de aceste mentalitati trebuie sa se fereasca cand ia o decizie importanta. Ok poate pentru cei ca tine sa fii programator inseamna sa ai ceva la mana sa ateste asta, pentru ceilalti oameni conteaza ce stii sa faci. Nici nu ma consider programator, atata timp cat sunt multumit cu mine si cu ce am invatat dea lungul timpului. Iar la interviuri te asigur eu ca nu e chiar asa, am o gramada de exemple din viata reala. Si da e trist ca dupa 4 ani de facultate probabil 2 de master, sau chiar 5 pentru cei care au prins facultatea de 5 ani sa ajunga sa fie coordonati de unu care si-a luat bacul fortat de imprejurari(caz real, dar fara sa dau nume de firme, a lucrat in tara in afara dupa prin afara, are propria firma deschisa in elvetia, iar acum in tara lucreaza pentru o firma mare ca senior team leader).
Intreb asa ca fapt divers sa-mi dau seama despre cum vezi tu societatea: ai fi in pozitia sa angajezi pe cineva, ai de ales intre doua persoane, fara sa stii ce studii au, oarecum un CV in blank referitor la studii, iti place CV-ul lor cu portofoliul, ii chemi la un test. Cel fara facultate iti face totul perfect, la final iti spune ca a invatat programare din placere, ce vei face?Nu-l vei lua pe el?Gandeste-te doar ca un scenariu. Profesoara mea de facultate din liceu a fost Inginer Textilier si s-a reformat cum era la moda inainte. Multi dintre profesorii batrani din facultate aveau alte pregatiri la baza, iar asta nu ii impedica sa predea cu totul altceva. Discutia poate continua la nesfarsit si esti constient ca pot veni cu o gramada de contra exemple la ce sustii tu, dar totul depinde de intelegerea fiecaruia a ce inseamna programator. Ca fapt divers, eu pot preda orice materie facuta in facultate si cred ca am minim 4 ce tin de programare. Mi-am facut cont nu pentru a intra in discutii in contradictoriu sau daca intru in asa ceva, mi-as dori ca interlocutorul sa vina si cu argumente nu doar cu afirmatii. Am aparut aici in urma cu doua luni cand am citit comentariile si pentru ce a scris @piticu-n-vrie m-am apucat de acest curs. Mi-am dat seama ca mai exista oameni care sa accepte ca si altii pot urma aceasta cale fara a pierde 4 ani prin facultate(scuze, dar efectiv ii pierzi eu am pierdut 7 si stiu ce vorbesc si nu ma refer la ceva privat ca nu mi-as murdari numele cu asa ceva). Te face mai fericit sa ma bag la automatica in vara si peste 4 ani sa discutam iar?Sau o sa spui ca facultatea de acum nu se mai compara cu cea de acu 15 ani, sau poate 3 pe la cibernetica sau 4 la universitate. Am decis sa ma intorc pentru un review la ceea ce am facut la acest curs din respect pentru oamenii de acolo care au venit zi de zi ca la un job full time sa ne invete ce avem nevoie pentru a porni la drum. Si nu pentru bani, ca sunt sigur ca la ce CV are in spate poate castiga mult mai mult fata de ce ii da CodersLab. Pentru ca nu este firma lor, sunt simpli angajati care fac parte din proiectul eJobs-ului in parteneriat cu CodersLab Polonia.(aici ma refer strict la profesorul meu, nu imi place sa ii zic mentor) Sau pentru faptul ca la ora 5 nu ne trimiteau acasa ca am terminat, desi noi eram cei care rupeam usa(pentru ca este foarte obositor sa acumulezi atatea informatii intr-un timp foarte scurt), ei ramaneau acolo explicand tot ce era nevoie abia atunci puteam pleca. Ca sa ne intelegem nu fac reclama acestei scoli, fac reclama profesorilor pentru care am toata aprecierea. Asa ca daca vrei sa continuam discutia te rog data viitoare sa vii cu argumente sa-ti sustii ideile, recunosc nu am un portofoliu mare nu am facut mari proiecte din punctul tau de vedere, dar mentalitatea astea o gasesc mai des la fetele de la HR in loc de oamenii de la tehnic care se presupune ca au ceva mai multa experienta de viata si sunt mai open mind.

#22
MartinAdelberg

MartinAdelberg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 23.08.2019

View Postbobi666, on 30 noiembrie 2019 - 15:46, said:

Intreb asa ca fapt divers sa-mi dau seama despre cum vezi tu societatea: ai fi in pozitia sa angajezi pe cineva, ai de ales intre doua persoane, fara sa stii ce studii au, oarecum un CV in blank referitor la studii,
iti place CV-ul lor cu portofoliul, ii chemi la un test. Cel fara facultate iti face totul perfect, la final iti spune ca a invatat programare din placere, ce vei face?Nu-l vei lua pe el?
Iau CV-urile de la mai multi, si le analizez si  fac o selectie.Daca jobul implica cunostiinte si de inginerie, automat se califica cei cu diploma de inginer in domeniu.
Este pur si simplu o selectie dupa niste filtre.
Din astia selectati, le dau 4 teste tehnice, care testeaza tot cea ce scriu ei in CV.
Daca le trec si pe astea patru, din cei care au mai ramas le trimit profilele la compania mama care poate sa fie fie in Zurich fie USA. Cei de acolo stabilesc interviuri video Skype unde incep si ei sa-i frece atat pe ce scrie in CV cat si pe baza job description-ului.
Si restul decid  cei de acolo. Daca este repartizat la interviu cu USA atunci cei cu care va sustine interviul vor fi din Silicon Valley , ingineri de software de la MIT.
Daca este repartizat la interviu cu Zurich-ul  , atunci va sustine interviul cu ingineri de software abolsventi  de ETH Zürich

Quote

Gandeste-te doar ca un scenariu.
Gandeste ca ce am spus eu este viata reala si nu un film Marvel sau Steve Jobs like.

Quote

Profesoara mea de facultate din liceu a fost Inginer Textilier ...
In curtea lui Gica, lucrurile sa fac ca la Gica. In lumea reala, competitiva lucrurile sa fac ca la carte si pt asta chiar iti trebuie carte doarece cine are carte are intotdeauna parte.

De asemenea in lumea reala  "fac software pt ca imi place" este o afirmatie fara substanta.Daca faci software in functie de cum iti este starea de spirit atunci tu pt
un manager de proiect informatic, practic ii spui ca esti instabil dpdv al performantei /livrari produsului finit.
Ce sa faca un manager daca tu pe timp de ploaie  "te strici" si nu mai face software momentan pt ca nu momentan nu mai ai placere ?
Devi o dara pt echipa si te schimba imediat cu altul.
Intotdeauna soft skills sunt mai importante decat hard skills pt ca interactionezi cu oaemeni si nu cu masini.

Quote

dar mentalitatea astea o gasesc mai des la fetele de la HR in loc de oamenii de la tehnic care se presupune ca au ceva mai multa experienta de viata si sunt mai open mind.
pai noi le facem trainingul. Le dam filtrele de selectie si ce vrem sa ne aduca la interviu.Ele doar executa ordinele noastre.

Edited by MartinAdelberg, 30 November 2019 - 23:07.


#23
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,443
  • Înscris: 10.08.2005
vorbim de cursuri daca se poate
lasa Martine, ca daca nu ii angajezi tu se gaseste cineva

Edited by MarianG, 30 November 2019 - 23:15.


#24
MartinAdelberg

MartinAdelberg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 23.08.2019
Aceste "academii" profita de faptul ca este saracie mare si IT-ul merge bine aici, si atunci vand iluzii oamenilor disperati, fara busola, fara minima educatie economica.
si atunci ca sectorul IT sa se apare de invazia de mercenari  au pus filtre.

View PostMarianG, on 30 noiembrie 2019 - 23:14, said:

lasa Martine, ca daca nu ii angajezi tu se gaseste cineva
Of course, dar niciodata n-o sa treaca la next-level in cariera lor.
Le lipseste acea hartie numita diploma de inginer in sisteme informatice

Si apoi locurile unde se pot angaja, se micsoreaza pe simtite.Lucrurile tind sa se normalize catre marii poli de IT din Romania
Iar acolo se cere CV-ul canonic.

Pentru ca exista o cerere mare de IT-isti insa acestia sa fie calificati dupa criteriile  marilor playeri de pe piata si nu dupa criterii personale.
In acest sens exista o criza.

De aceea multi sustin ca sunt IT-isti insa putin sunt in realitate, foarte putini.

Edited by MartinAdelberg, 30 November 2019 - 23:23.


#25
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,443
  • Înscris: 10.08.2005
scopul topicului este altul, nu sa ii angajeze "corporatia"
intre scop si profit trebuie sa se  intample ceva "dezvoltare personala", iar asta lipseste din vederea incepatorilor

#26
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003

View Postbobi666, on 30 noiembrie 2019 - 15:46, said:

Te face mai fericit sa ma bag la automatica in vara si peste 4 ani sa discutam iar?
Dar e gresita abordarea. Daca te lasi numai in cursurile scolii, da, ne intalnim in aceeasi situatie. Insa nu uita ca facultatea iti face doar introducere prin acele cursuri, iti ofera o bibliografie si tu urmezi calea cunoasterii, mai revii cu intrebari unde n-ai inteles ceva.
Chestiunea e aceste cursuri minune din piata, nu acopera o paleta larga de cunostinte generale (adevarat) ci aprofundeaza ceva punctual dar orizontul nu-l ai sa poti alege optim o solutie la o problema oarecare. Sa fac o paralela: te arunca in mijlocul oceanului, te-a invatat sa ramai la suprafata dar tu nu stii unde-i tarmul.

#27
MartinAdelberg

MartinAdelberg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 866
  • Înscris: 23.08.2019

Quote

te arunca in mijlocul oceanului, te-a invatat sa ramai la suprafata
Nici macar atat.Le promite un colac de salvare si apoi ii arunca in mijlocul oceanului cu piatra legata de picior.
Si mai si platesti pt asta.

Edited by MartinAdelberg, 01 December 2019 - 09:44.


#28
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Greșeala tinerilor din generația asta ("millenials") e că vor rezultate cât mai repede și cu cât mai puțin efort. Pentru că părinții le-au spus "poți să devii orice". Și de aceea si uită că adevăratul învățat nu are loc într-o încăpere de facultate, de curs, de orice, ci în propriul creier.

Învățatul are loc în propriul creier unde te confrunți tu cu tine însuți.


Restul sunt "materiale de susținere", și fiecare trebuie să își aleagă ceea ce i se potrivește stilului său de învățat.


Dar ca să îți cunoști stilul de învățat, trebuie să nu fi trecut prin școala generală ca prin brânză.


Ori dacă vii și pui întrebări d-ăstea pe un forum, e clar care e materialul clientului.

#29
piticu-n-vrie

piticu-n-vrie

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 23.10.2009

View PostMartinAdelberg, on 01 decembrie 2019 - 09:44, said:


Nici macar atat.Le promite un colac de salvare si apoi ii arunca in mijlocul oceanului cu piatra legata de picior.
Si mai si platesti pt asta.

Imi place flame. :) Ia zi Martin, te alerg un pic prin algoritmi, sau nu te tine, ca esti un politician deghizat in inginer, care "da ordine" sa "execute" fetele de la HR?

Doar pentru ca **la tine** la copro-rație  iti trebuie aia 3 olimpici internaționali, nu inseamna ca la mine in agentie nu-mi trebuie oameni care sa se descurce decent cu wordpress. Poate niste symfony.

Repet si inchei: daca vrei sa ne intrecem, te invit sa-mi arati care e scorul tau pe topCoder sau project euler. Si vorbim si de alea suparate.

Pana atunci, lasa oamenii sa invete ceva nou. Sa se bucure ca domina masinaria si ca le iese un ban decent din asta.

Auzi la el! Interviu prin Skype cu MIT! Belea... Toti is angajati asa. :)))

#30
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,443
  • Înscris: 10.08.2005
bataliile le purtati in PM sau public pe cod

#31
bobi666

bobi666

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 30.11.2019
@Martin am mai dat de d-astia ca tine, in domeniul auto, pe partea de soft, nu erau MIT, dar produceau softurile de diagnoza pentru una din top 3 firme din domeniu. Nu m-au impresionat nici ei, in teorie erau la fel de cunoscatori si guralivi ca si tine, dar a fost nevoie de 15 ani si sute de angajati care au venit si au plecat pana a aparut unu ca mine sa le spuna ca softurile contin erori si ca niciodata nu vor inginerii din service nu vor putea repara problemele electrice cu softul lor. De altfel se stie ca softul in cauza nu este ce trebuie doar ca fiind cel mai ieftin prefera sa ii cumpere licenta si sa spuna clientului sa schimbe jumatate de masina pana ii dau de cap. Dupa care au mai incercat unii sa ma sperie cu meseria de controlor de trafic aerian, m-am jucat cu testele lor care nu sunt de la MIT, dar se dau in timp real pe serverele de la Maastricht. In Romania anual trec in jur de 20 de persoane de toate varstele din 1000+ candidati, eram unul dintre ei, doar ca scopul meu la acel examen a fost sa-mi demonstrez ca pot, meseria in sine nu este pentru mine, nu m-a pasionat ce ar fi trebuit sa fac.

Nu spun ca a fi programator este usor, nici nu imi permit sa ma compar cu un programator cu state vechi(scuza-ma pe mine, dar facultatea acum la noi in tara este o gluma, iar automatica nu mai e ce a fost, nu spun ca e usoara, dar a fost devansata ca si grad de dificultate de Inginerie Electrica si asta nu o spun eu, o spun profesorii), dar pentru planurile mele de viitor consider ca sunt in grafic. Si nu o fac pentru bani, o fac pentru ca imi place si consider ca e loc si pentru mine in acest domeniu, defapt pe nisa pe care o vizez si care clar nu se intersecteaza cu domeniul tau de activitate.

Nu-mi dau seama daca ai vrut sa compari liceul cu curtea lui Gica, dar atunci cand am intrat eu la liceu era al 3 lea din Bucuresti(nu am dat admitere, dar am prins capacitatea, nu am intrat pe examene nationale adica teze cu profesorii din scoala), deci nici hatereala asta nu a tinut.

Mentalitatea ta imi e foarte cunoscuta, mama are aceeasi parere despre generatiile noi, doar ca ea e printre cei mai buni din domeniu recunoscuta la nivel national si culmea nici pe ea nu o ascult cand vine vorba de ce drum poti alege in viata si ce poti realiza fara o diploma, despre tine nu stiu nimic, dar faptul ca esti activ pe forumuri pentru a taia craca de sub picioare a tinerilor care vor sa faca ceva cu viata lor spune multe. Nu esti open mind, probabil esti un sefut in acte, cu un titlu de job din ala stufos care vrea sa para important,ai aruncat trei nume acolo sa impresionezi, n-ai facut-o.

Imi mentin parerea despre CodersLab ca sa ramanem pe subiect, pentru cine si-a pierdut timpul sa citeasca tot cautand un review, e foarte simplu sa se decida daca vrea sa faca asta, are parerea unui cursant si parerea unui inginer cu diploma care nu stie exact ce stie un absolvent de curs si unul de facultate si care clar nu-l va angaja la el la firma si oricum nu va lua interviul prin Skype cu cei de la MIT(apropo skype business sau cel normal, ca le am pe ambele instalate?). Dar sa nu dispere, sunt atatia indie care au facut mai multi bani din proiectele lor decat multi ingineri(daca chiar vor sa aleaga acest drum pentru partea financiara). Pana la urma e vorba de respect si stiam ca in acest domeniu oamenii sunt diferiti si se respecta intre ei si se apreciaza si nu vorbeam de noi pulimea, ci de cei care sunt mentori si profesori, poate unii chiar ti-au fost colegi sau sefi la un moment dat.

#32
parabellum

parabellum

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,453
  • Înscris: 06.01.2010

Quote

sunt atatia indie care au facut mai multi bani din proiectele lor decat multi ingineri
Cine ti-a spus ca banii sunt masura IQului sau a cunostintelor?
https://blogs.scient...an-we-realized/
De fapt, banii multi sunt aproape o garantie ca esti mediocru.

#33
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
900 de locuri, gratuite.

Curs Javascript Gratuit - Învață să programezi!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate