Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Eroare afisare font in Windows 10

Ce fel de mufa?

CAS retroactiv si ‘Stagiile...

Pagina disparuta din google
 Taxa auto nu se poate recupera

Judecata poporului

Suport fix TV

driver placa video windows 10
 De unde fac rost teparii rost de ...

Cum a fost posibil ca pe 9/11 pil...

Curte casa inundata, apa balteste...

Pustule dureroase pe talpa picior...
 KTM 500

Printer spooler nu este stabil

Radu Mazare si ura poporului flam...

Aria Jurnal de Bord (Auto)
 

Asus AC1300G plus(ASUS RT-AC58U ) nu pot accesa HDD-ul in retea !

- - - - -
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#1
Danosul

Danosul

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,294
  • Înscris: 07.01.2007
Salut !

Am luat acum vreo 2 zile un router Asus AC1300G Plus care cred ca e acelasi lucru cu ASUS RT-AC58U din specificatii, am vazut ca sunt la fel.
Problema e ca nu pot accesa hdd-ul extern atasat la portul usb3, am activat mediaserver-ul in setarile routerului si Samba, imi da mesajul din poza atasata cand vreau sa accesez hdd-ul, in rest media-serverul functioneaza de pe TV sau pe pc.
Problema e ca nu pot sa fac transfer de fisiere de pe pc pe hdd-ul extern conectat la router.

Attached Files



#2
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Admin
  • Posts: 15,603
  • Înscris: 22.05.2003
https://www.asus.com...rt/FAQ/1011279/

Vezi ca Win 10 nu mai suporta SAMBA vechi by default, vezi sus in articol cum se rezolva.

#3
Danosul

Danosul

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,294
  • Înscris: 07.01.2007
Nu merge, am incercat deja acest lucru.
O fi routerul defect ?
Vad ca acum nici nu mai pot sa ma loghez pe el, o fi avand vreu bug ceva ?
Cum l-am luat i-am facut update de firmware, probabil nu trebuia :(

Ideea e ca eu am luat acest router doar pentru usb3 si file sharing in retea, sa ma pot folosi de un hdd atasat la el si chiar asta nu pot, l-am luat si de la magazin fizic, nici nu stiu daca mi-l mai primeste sa-l returnez.

Edited by Danosul, 14 March 2019 - 12:51.


#4
csgabe

csgabe

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,172
  • Înscris: 08.12.2009
Incearca ce scrie aici:
https://www.snbforum...bad-data.26296/
https://www.eightfor...windows-8.2808/

#5
pexCom

pexCom

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,066
  • Înscris: 15.01.2014
Trebuie să meargă, e exact cum a spus Adm, SMBV1 nu mai e activ implicit în Windows 10.
Trebuie activat manual.
Am avut și eu exact aceeași problemă cu un RT-N56U.

Poți încerca și pașii din link-ul următor
https://www.windowsc...mbv1-windows-10

#6
Danosul

Danosul

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,294
  • Înscris: 07.01.2007
O sa mai incerc diseara cand ajung acasa, intre timp am bagat un stik pe usb si acum pot accesa stik-ul dar doar sa transfer de pe el in pc, daca vreau sa transfer de pe pc pe stik-ul atasat la usb-ul routerului nu merge.

#7
buyonevideo

buyonevideo

    MV13 P5D :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,388
  • Înscris: 06.02.2016

View PostDanosul, on 14 martie 2019 - 12:47, said:

Nu merge, am incercat deja acest lucru.
Pune poze cu setarile si operatiunile WIndows pentru activare chestia aia.
Poze facute de tine, la calculatorul tau, nu din alea luate de pe net.

Incearca sa dezactivezi media sever, sa lasi doar samba, vezi daca poti sa-l accesei de pe calculator.
Are routerul optiune FTP ?
Activeaza pe aia, apoi folosesti un client FTP pe calculator (filezilla, WinScp)

View PostDanosul, on 14 martie 2019 - 13:30, said:

O sa mai incerc diseara cand ajung acasa, intre timp am bagat un stik pe usb si acum pot accesa stik-ul dar doar sa transfer de pe el in pc, daca vreau sa transfer de pe pc pe stik-ul atasat la usb-ul routerului nu merge.
Ce mesaj apare cind nu merge ?
Pare a fi read-only, ai ceva permisiuni in optiunile routerului ?!
Eu vad ca ai: poza 9 de aici: https://www.asus.com...rt/FAQ/1011279/
R = READ
W = WRITE.
Trebuie sa fie R/W activ peste tot.

#8
Danosul

Danosul

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,294
  • Înscris: 07.01.2007
Exact ca acolo am setat si si eu R si W, doar ca e alt router, nu vreau ftp, voiam direct acces în rețea ca si cum aș accesa alt calculator si sa mearga transferul de fișiere in ambele sensuri de pe router pe pc merge cu 37MB/s, multumitor, dar de pe pc pe router/usb3/hdd nu ma lasă.

Edited by Danosul, 14 March 2019 - 14:25.


#9
buyonevideo

buyonevideo

    MV13 P5D :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,388
  • Înscris: 06.02.2016
Ce mesaj apare cind nu te lasa ?????
Nu vrei FTP... asta este, faci FTP de proba.
Daca merge... bine... il dezactivezi, ca tu nu vrei FTP.
Daca nu merge... mai studiem.
Si vezi ca am mai zis si alta chestie...

#10
Danosul

Danosul

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,294
  • Înscris: 07.01.2007
Acum nu mai sunt acasă, o sa pun diseară poze si tot ce trebuie, nu apare nici un mesaj, nu se întâmplă nimic cand dau copy la un fișier de pe pc pe hdd-ul extern.

#11
Danosul

Danosul

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,294
  • Înscris: 07.01.2007

View Postbuyonevideo, on 14 martie 2019 - 14:28, said:

Ce mesaj apare cind nu te lasa ?????
Nu vrei FTP... asta este, faci FTP de proba.
Daca merge... bine... il dezactivezi, ca tu nu vrei FTP.
Daca nu merge... mai studiem.
Si vezi ca am mai zis si alta chestie...

Am facut poze cum am promis:

Prima poza unde apare si hdd-ul atasat in my computer la network locations

[ https://i.ibb.co/TH62cyF/asus-ac1300.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Pozele 2 si 3 arata cum nu pot sa dau paste la un fisier de pe PC pe hdd-ul atasat la router, nu merge nici drag and drop, se vede semnul de acces interzis.

[ https://i.ibb.co/9hRwgdD/12.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://i.ibb.co/qNykvQF/123.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Urmatoarele 2 poze arata setarile din interfata routerului pentru mediaserver si Samba
[ https://i.ibb.co/Wx1syc3/1234.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://i.ibb.co/RzHTXFx/12345.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Am incercat si cu dezactivare mediaserver si acelasi lucru se intampla.

Am incercat si cu ftp si vad ca merge, ramane totusi problema cu reteaua din primul post, acelasi mesaj daca accesez iconita routerului.

Edited by Danosul, 15 March 2019 - 01:14.


#12
buyonevideo

buyonevideo

    MV13 P5D :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,388
  • Înscris: 06.02.2016
Calculatorul este tot membru Workgroup ?
Chiar ieri am facut la cineva o treaba prin retea si era Homegroup (nu stiu daca avea windows 10 sau 7, probabil 10).

Ultima poza - psermisiunile celuilalt user.

Pozele 2-3 - daca incerci copierea intr-unul din acele foldere ?
Sau intr-unul din folderele din ultima poza ?

De ce nu te satisface FTP ?!

#13
Danosul

Danosul

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,294
  • Înscris: 07.01.2007
Permisiunile erau si pentru celălalt user tot r si w si am incercat sa copiez in toate subfolderele, degeaba, aceleași lucru se întâmplă, nu merge.
O sa folosesc asa prin ftp pana la urmă, dar nu înțeleg de ce  la mine nu merge si la alții merge.

#14
me_iauras

me_iauras

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 818
  • Înscris: 08.01.2009

View PostDanosul, on 15 martie 2019 - 10:02, said:

Permisiunile erau si pentru celălalt user tot r si w si am incercat sa copiez in toate subfolderele, degeaba, aceleași lucru se întâmplă, nu merge.
O sa folosesc asa prin ftp pana la urmă, dar nu înțeleg de ce  la mine nu merge si la alții merge.
Fiind in reteaua proprie poti incerca sa activezi "Guest mode" sa vezi daca e problema de credentiale ; de asemenea (pozele nu sunt de cea mai buna calitate deci nu mi-am dat seama dcaa ai facut asta deja ) eu ti-as sugera sa montezi network drive-ul (map network drive ) sa fii sigur ca se face coneziunea cu credentialele corecte .

#15
Danosul

Danosul

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,294
  • Înscris: 07.01.2007
@me_iauras, daca dai clic pe poze aici pe thread o sa ti se deschida un link si le vezi la calitate mai buna, asa direct le redimensioneaza forumul si nu se vad clar, normal.

Am reusit sa fac sa mearga, cred ca e de la HDD-ul extern, un Samsung mai vechi pe usb 2, am incercat cu 2 stik-uri de memorie si asa merge sa accesez reteaua sa fac orice transfer, posibil sa aiba hdd-ul acela ceva ce nu permite accesarea lui prin retea, totusi prin FTP merge  si cu HDD-ul.

Stiti cumva daca iau un rack  sau docking pe usb 3 si pun in el un HDD de 1 TB daca va fi vazut de router ?  la ceva de genul acesta ma refer http://www.hddcaddy....Bay-USB3.0-SATA

#16
buyonevideo

buyonevideo

    MV13 P5D :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,388
  • Înscris: 06.02.2016
Cum sint formatate stickurile si hardul?
Click dreapta pe iconita din my computer > properties > file system

De ce vrei sa folosesti caddy la router ?

#17
Danosul

Danosul

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,294
  • Înscris: 07.01.2007
Pentru a folosi  HDD-uri de capacitate mai mare, poate si viteza mai mare decat unul extern pe usb, HDD-ul e formatat ntfs, la fel ca si stik-urile de memorie.

#18
buyonevideo

buyonevideo

    MV13 P5D :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,388
  • Înscris: 06.02.2016
Posibil sa fie limitata viteza de la USB si posibilitatile routerului.
Ai vazut, si eu si eiffel ne-am mirat ca ai obtinut viteze asa mari, chiar si acum:)

Cit despre conectarea acelui dispozitiv... nu prea se gasesc multe informatii.
Ori gasesti pe la prieteni vruenul de proba.
Ori comanzi online si, daca nu merge, faci retur.
Teoretic ar trebui sa mearga, e USB ca oricare altul.
Practic.....

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate