Marturii si minuni crestine protestante

Posted 03 March 2019 - 21:39

Nu știu dacă s-a vindecat sau nu. Eu am credința, nu certitudini
![]() |
Posted 03 March 2019 - 22:07

Uite ca nu stiu, presupun, avand Scriptura ca referinta. Ia spune tu unde s-a vindecat o mana uscata in biserica dupa inchiderea canonului. Daca se poate, avand Scriptura ca referinta. |
Posted 03 March 2019 - 22:15

Si de ce nu se vindeca niciodata o mana uscata? Ca aia e considerata minune. Sau leprosi? Minuni inventate. Minunile sunt parte a modului in care s-a completat Scriptura, viziuni, voci, aparitii, etc. Dupa ce s-a completat canonul scrie ca nu ai voie sa adaugi sau sa scoti din Scriptura. Exista vreo evidenta a tuturor minunilor din lume, actuale, la care dumneata ai acces si scrie acolo ca, niciodata, nu s-a vindecat nici o mana uscata si nici un lepros? |
Posted 03 March 2019 - 23:21

Ia spune dumneata unde scrie ca, dupa inchiderea canonului, Dumnezeu nu mai poate vindeca o mana uscata! Daca se poate, avand Scriptura ca referinta.
Exista vreo evidenta a tuturor minunilor din lume, actuale, la care dumneata ai acces si scrie acolo ca, niciodata, nu s-a vindecat nici o mana uscata si nici un lepros?
Nu știu dacă s-a vindecat sau nu. Eu am credința, nu certitudini ![]() Oricine poate spune ca are credinta si iubire, ca nu-l doare gura. Singurul mod in care prinzi mincinosii, falsii crestini este cu testarea intelesului duhovnicesc. In rest, vrajeala ieftina. |
Posted 04 March 2019 - 09:25

Drept raspuns, El le-a zis: "Un neam viclean si preacurvar cere un semn; dar nu i se va da alt semn, decat semnul prorocului Iona. (Mat.12:39) Dar Evanghelistul Matei nu scrie, nici la 12:39 si nici in alt verset, ca dupa inchiderea canonului, Dumnezeu nu mai vindeca o mana uscata! Nu mai fortati Scriptura sa para ca afirma vrajelile ereticilor complet straini de crestinismul apostolic dar cu insolente pretentii de mari induhovniciti! |
Posted 04 March 2019 - 09:43

. Singurul mod in care prinzi mincinosii, falsii crestini este cu testarea intelesului duhovnicesc. In rest, vrajeala ieftina. Nu-mi spune ca e Scriptura, pentru ca ar fi fundamental greșit. |
Posted 04 March 2019 - 20:29

Aceasta vrajeala ieftina probabil ca la tine in secta suna a tainica talcuire duhovniceasca. Dar Evanghelistul Matei nu scrie, nici la 12:39 si nici in alt verset, ca dupa inchiderea canonului, Dumnezeu nu mai vindeca o mana uscata! Nu mai fortati Scriptura sa para ca afirma vrajelile ereticilor complet straini de crestinismul apostolic dar cu insolente pretentii de mari induhovniciti!
Da, însă pentru a testa ceva, ai nevoie de un sistem de referință extern. Tu ce sistem de referință extern folosești? Nu-mi spune ca e Scriptura, pentru ca ar fi fundamental greșit. Ma rog, tot spui de credinta si cand vine sa te increzi 100% in Dumnezeu tie iti trebuie proptea. Si nici nu realizezi ca prin altceva inafara Scripturii poate veni si amagirea. Ma rog, scrie ca nu poti intelege si e nebunie. Auzi, sa te increzi 100% in Cuvantul Domnului, ce papagal sunt ![]() ![]() Edited by zexelica, 04 March 2019 - 20:31. |
Posted 04 March 2019 - 21:50

Și tocmai ti-am spus sa nu faci asta
![]() E o eroare logica elementara, sa verifici o teorie prin ea însăși. Te poți încrede 100% in Cuvântul Domnului. E și de dorit sa o faci. Însă in cazul respectiv, uita de teorii și blabla-uri neverificabile și încrede-te in Cuvântul Domnului cu adevărat. Nu te mai chinui sa interpretezi nimic.Tu însă spui ca ai înțeles duhovnicesc si ca in felul asta interpretezi corect Scriptura. Dar nu ai cum sa verifici asta, decât dacă ai un sistem de referință. Ori tu nu ai unul. Altfel spus, de unde poți sti tu ca înțelegi duhovniceste Scriptura? La ce te raportezi? Bineînțeles ca prin altceva poate sa vina și amăgirea. Dar de-aia ne-a dat Dumnezeu rațiune. |
Posted 04 March 2019 - 22:00

Posted 05 March 2019 - 17:33

Amputarea cred ca avu loc intr-un spital ? Nu ?
Deci se poate afla usor ce si cum desi....la penticostali. In fine. |
|
Posted 05 March 2019 - 19:10

Și tocmai ti-am spus sa nu faci asta ![]() E o eroare logica elementara, sa verifici o teorie prin ea însăși. Te poți încrede 100% in Cuvântul Domnului. E și de dorit sa o faci. Însă in cazul respectiv, uita de teorii și blabla-uri neverificabile și încrede-te in Cuvântul Domnului cu adevărat. Nu te mai chinui sa interpretezi nimic.Tu însă spui ca ai înțeles duhovnicesc si ca in felul asta interpretezi corect Scriptura. Dar nu ai cum sa verifici asta, decât dacă ai un sistem de referință. Ori tu nu ai unul. 4. Atunci sarpele a zis femeii: "Hotarat, ca nu veti muri, 5. dar Dumnezeu stie ca, in ziua cand veti manca din el, vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul." Quote Altfel spus, de unde poți sti tu ca înțelegi duhovniceste Scriptura? La ce te raportezi? Quote Bineînțeles ca prin altceva poate sa vina și amăgirea. Dar de-aia ne-a dat Dumnezeu rațiune. Iar ratiunea omeneasca nu stiu cum face cand scrie ca par nebunie pt cei firesti.
Cuvantul ala este viu. Ioan 1 1. La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu.
Amputarea cred ca avu loc intr-un spital ? Nu ? Deci se poate afla usor ce si cum desi....la penticostali. In fine. |
Posted 05 March 2019 - 23:38

Mda. Treaba ta. Nu vrei sa înțelegi și pace. Eu unul nu îmi mai bat capul cu tine.
|
Posted 06 March 2019 - 12:41

Posted 06 March 2019 - 19:07

Exemplu ca ce? Oricum, vrei sa spui ca singurul martor de care te ghidezi tu, in aflarea Adevarului, este doar Scriptura? 16. Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, 17. pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna. Sau, poate tu nu crezi ce scrie si atunci nu prea am argumente.
Mda. Treaba ta. Nu vrei sa înțelegi și pace. Eu unul nu îmi mai bat capul cu tine. |
Posted 06 March 2019 - 20:01

Sunt o grămada de mărturii ca s-au vindecat mulți de multe, inclusiv de mâini uscate. Minuni făcute de sfinți părinți. Da’ nah....
Mai sunt câteva chestii strânse sub denumirea de logica. Niște mecanisme de verificare. Dar din nou....nah.. |
|
Posted 06 March 2019 - 22:50

Sunt o grămada de mărturii ca s-au vindecat mulți de multe, inclusiv de mâini uscate. Minuni făcute de sfinți părinți. Da’ nah.... Mai sunt câteva chestii strânse sub denumirea de logica. Niște mecanisme de verificare. Dar din nou....nah.. vor lua in mana serpi; daca vor bea ceva de moarte, nu-i va vatama; isi vor pune mainile peste bolnavi, si bolnavii se vor insanatosi." (Marc.16:18) Eh, ia sa vad eu vreun "parinte" ca bea soricioaica si scapa si popi care merg prin spitale unde se chinuie oamenii si toti se vindeca. Versul nu face selectie, deci orice bolnav se va vindeca daca pune sfantul mana pe el. Asta daca versul se intelege literal si scopul lui Dumnezeu este sa faca toti oamenii sanatosi. Uite am niste soricioaica si te astept cu "parintele" care sa bea si sa nu moara. Sau, deja o dai la intors? Edited by zexelica, 06 March 2019 - 22:52. |
Posted 07 March 2019 - 08:02

Sa nu ispitești pe Domnul Dumnezeul tău!
De ce ceri demonstrații? |
Posted 07 March 2019 - 10:57

Faptul ca Dumnezeu e omnipotent nu e motiv ca sa crezi toate "marturiile" fanaticilor din diferite culte crestine. De fapt, exista motive mult mai pertinente sa nu le crezi:
- Nu vezi nicio "minune" documentata medical sau facuta inaintea unui observator neutru care sa poata da o marturie competenta despre ce s-a intamplat. Vezi doar oameni care spun ca au vazut membre amputate crescand ... iar tu ii crezi pe motiv ca Dumnezeu e omnipotent? Scuze dar asta e prostie omeneasca. - Cum se intampla ca mai toate aceste "minuni" sunt raportate ca fiind facute "de Dumnezeu" in grupuri religioase care nu stiu mai nimic despre Dumnezeu si Scriptura. Doctrinele lor de baza sunt absolut stricate: Trinitatea, Sfintenia lui Dumnezeu, invatatura despre Hristos, Evanghelia, invatatura despre Duhul Sfant ... toate astea sunt batjocorite in miscarea carismatica. Imi spui ca in felul asta lucreaza Dumnezeu cu niste oameni care Il batjocoresc la fiecare intalnire? Un alt exemplu aici e ortodoxia, care ajunge sa sustina ca Dumnezeu lucreaza prin idolii lor ... inchipuiti-va cum suna asta de rau. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users