Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Cafea buna
Last Updated: Apr 16 2019 20:03, Started by
drndcg
, May 09 2016 17:20
·
0
#109
Posted 28 January 2018 - 03:26
Eu de la espresso am tensiune, cred, ca ma doare la carotida si simt o tensiune in gît.
Plm, imi fac rau ca zic unii ca aia este miezu" ?! Plus ca nu imi place gustul amar. |
#111
Posted 28 January 2018 - 06:24
Acu am pus 350ml in ibric, cate grame de cafea pun, don cafee parca am. Da chiar nu stie nimeni...
|
#112
Posted 28 January 2018 - 10:33
Azi dimineata.
Cafeaua espresso nu are voie sa fie amara sau acra, este dulce, placuta, fara iz de ranced sau amar. Daca e amara e preparata incorect. Cafeaua espresso, fiind o bautura ce o tragi la o presiune mult mai mare decat restul metodelor (ibric, aeropress, filtru, presou italian, french press) are un continut mai ridicat de uleiuri, deci nu ai doar cofeina, cu alte cuvinte, este mai slab in cofeina un espresso, decat o bautura infuzata 3 minute, gen ibric. Un espresso in general, il faci cu 40 grame apa, la 92-94 grade, o presiune de 6-9 bar, timp de 25-35 secunde, fiind o perioada asa de scurta, nu se infuzeaza si nu tragi atata cofeina. Mai multe gasiti pe forumul espressoman.ro, informatii foarte utile, inclusiv locatii de unde puteti gusta, cumpara cafea proaspata. Attached Files |
#113
Posted 28 January 2018 - 10:38
Denman stricațisar aparatele de cafea.. Ca tot nu imi zici cate grame sa pun 😔
|
#114
Posted 28 January 2018 - 11:51
7 grame silesax.
crisstonne, on 28 ianuarie 2018 - 03:26, said:
Eu de la espresso am tensiune, cred, ca ma doare la carotida si simt o tensiune in gĂźt. Plm, imi fac rau ca zic unii ca aia este miezu" ?! Plus ca nu imi place gustul amar. Hm...cum au zis si colegii, espresso e concentrat si ai multa cofeina pe ml. Dar xtotal nu e asa multa. E mult mai multa daca in loc se apea 25-30 sefunde si 25-30 ml o lasi sa curga pana se umple cana. Ma duc si eu sa-mi fac a2a cafea pe azi:) |
#115
Posted 28 January 2018 - 11:57
De ce ar fi mai multa cofeina cand curge mai multa apa peste aceeasi cantitate de cafea?
Poate te referi la toxine. |
#116
Posted 28 January 2018 - 12:04
Cum sa pun nene 7 g?, eu pun deja 12 g si după ce beau doua ma culc.. 😕 auzi 7 g!!
|
#117
Posted 28 January 2018 - 12:29
don_dannielo, on 28 ianuarie 2018 - 11:57, said:
De ce ar fi mai multa cofeina cand curge mai multa apa peste aceeasi cantitate de cafea? Poate te referi la toxine. Creste cantitatea totala de cafeina extrasa, in alea 25-30 de secunde si 25 ml de apa nu extragi toata cofeina din alea 7 grame. Edited by ionutzitaly, 28 January 2018 - 12:32. |
#118
Posted 28 January 2018 - 12:58
Voi cititi ce scriu sau nu? o infuzie de 3 minute sau ibric iese mai concentrata decat o infuzie de 25 secunde la espresso.
Cititi si apoi dati-va cu parerea. |
|
#119
Posted 28 January 2018 - 13:10
Deenman, on 28 ianuarie 2018 - 12:58, said:
Voi cititi ce scriu sau nu? o infuzie de 3 minute sau ibric iese mai concentrata decat o infuzie de 25 secunde la espresso. Cititi si apoi dati-va cu parerea. Nu iese mai concentrata la ibric sau infuzie, cafeina e mai diluata fiind multa apa dar pe total intr-o cana ai mai multa cofeina de bagat in stomac. |
#120
Posted 28 January 2018 - 13:34
Cu cat lasi apa mai mult pe o leguma/sau un fruct sau o sfecla, cu atat apa o sa fie mai concentrata.
Cafeaua este un fruct, iar noi folosim semintele din ea. Daca nici asa nu vrei sa intelegi, treaba ta. O cafea la ibric iese mai concentrata in cofeina decat una la espresso. Toti sunteti cu impresia ca espresso are multa cofeina si te face sa tremuri, cand defapt este cea mai slaba bautura in cofeina. Fa un test, ca sa pricepi, vad ca e mai greu cu tine: fa o cafea la ibric cu 20 grame cafea. lasa-o sa dea in clocot si apoi sa se decanteze particulele si apoi bea tot lichidul (100-200-300ml indiferent) fa un espresso din 20 grame, bea tot lichidul si apoi vezi dupa care stai treaz mai mult. Edited by Deenman, 28 January 2018 - 13:41. |
#121
Posted 28 January 2018 - 13:43
Deenman, on 28 ianuarie 2018 - 13:34, said:
Cu cat lasi apa mai mult pe o leguma/sau un fruct sau o sfecla, cu atat apa o sa fie mai concentrata. Cafeaua este un fruct, iar noi folosim semintele din ea. Daca nici asa nu vrei sa intelegi, treaba ta. O cafea la ibric iese mai concentrata in cofeina decat una la espresso. Toti sunteti cu impresia ca espresso are multa cofeina si te face sa tremuri, cand defapt este cea mai slaba bautura in cofeina. Asta sustineam si eu, faptul ca o espresso nu are asa multa cafeina cum se crede. Dar te incurci tu cu terminologia. Vorbeam de concentratie, in espresso e evident mai concentrata cafeina doar ca e cantitatea putina. In alte cuvinte sa inchidem discutia. Daca tu faci doua cafele: A. Espresso standard 25-30 ml. B. Aceiasi doza in filtrul de la masina ta, doar ca in loc sa o lasi sa curga 25ml o lasi sa curga pana la 100ml. In ceasca B ai evident mai multe mg de cofeina decat in ceasca A, dar in A o ai mai concentrata raportata la cantitate. Edited by ionutzitaly, 28 January 2018 - 13:46. |
#122
Posted 28 January 2018 - 13:45
Multumesc ca m-ai corectat, eu faceam referire la concentratia de cofeina per bautura, nicidecum per cantitate de apa.
Nu ai cum sa faci espresso de 100ml asa cum nu ai cum sa faci ibric sau filtru de 35 ml. Intelegi? Edited by Deenman, 28 January 2018 - 13:49. |
#124
Posted 29 January 2018 - 18:58
Vad o confuzie, turceasca nu este o zoaie lunga.
Cine a prins anii "60, "70, "80 pe litoral intelege, restul sa rumege la truisme inutile. Cafeaua aia se facea in niste ibricele mici care erau incinse in nisip fierbinte, cafeaua se bea in ceșcuțe mici. Asa beau eu, nu beau din căldare |
#125
Posted 30 January 2018 - 01:14
argentum, on 28 ianuarie 2018 - 20:26, said:
De sta nu'mi plac mie puristii cafelei... Placerea e placere. Dupa atata nechezol in vremurile lu' Ceasca(ca sa fiu in ton cu speta), e voie la teoreme si axiome pe subiect. |
#126
Posted 21 May 2018 - 10:28
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users