![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Pescuitul in thassos
Last Updated: Apr 04 2021 19:46, Started by
silvusat
, Jan 22 2019 18:29
·
0

Posted 22 January 2019 - 18:29

Salut , am vazut ca se prinde ceva la paine , poate cei mai axperimentati ne pot spune ce momeli au folosit .
|
Posted 22 January 2019 - 21:08

Posted 22 January 2019 - 21:42

Amesteca miezul de piine cu galbenus de ou si framinta-l pina la consistenta unui baton de plastelina. Fir intins.
|
Posted 23 January 2019 - 08:02

Vara trecuta am pescuit dupa un vaporas in Thassos cu creveti prefierti (juma' de crevete in carlig).Asa mi-a dat propietarul barcii.Am fost 3 baieti (35e/om),cam 4,5-5h.O singura lanseta cu 3 carlige,la vreo 2-3km in larg.Am prins peste,dar nu foarte mult.
|
Posted 23 January 2019 - 21:42

Normal,daca pescuiai inainte de acel vaporas prindeai mult mai mult.
|
Posted 08 June 2019 - 16:17

Salutări,
Săptămâna viitoare ajung în Limenas, Thassos. Nu sunt pescar înrăit, dar câteva ore aș vrea să le petrec pescuind. Mi-aș lua 2 lansete ușoare în bagaj, dar nu știu nimic despre pescuitul în mare. Ce momeală folosesc, ce nadă? De unde iau? Mulțumesc. |
Posted 24 July 2019 - 11:10

Salut
Sper ca inca nu ati plecat din vacanta si onca incercati sa pescuiti on Grecia Incercati la chefal mai intai, si folositi ca si nada : faina cu branza cu mucegai daneza vreo 2 bucati,ulei de masline vanilie , si putina apa si ca sa o intariti miez de paine sau pufuleti . Ca si metoda folositi bomba de crap romaneasca cu vreo 10 ace dar mai mici si aplatizati putin bomba cu nafa pe ea ptr o suprafata mao mare, si pescuiti noaptea , pe fund nisipos, nu cu pietre ca sa nu se agate si sa pirdeto montura., Eu acum sunt in Tolo si am dat la rapitor, si am prins doi lupi de mare de 1 kg unul si celalalt avea pana in 2 kg , O sa incerc sa pun o poza daca reusesc. La chefal voi incerca maine sau poimine.. Salut Sper ca inca nu ati plecat din vacanta si onca incercati sa pescuiti on Grecia Incercati la chefal mai intai, si folositi ca si nada : faina cu branza cu mucegai daneza vreo 2 bucati,ulei de masline vanilie , si putina apa si ca sa o intariti miez de paine sau pufuleti . Ca si metoda folositi bomba de crap romaneasca cu vreo 10 ace dar mai mici si aplatizati putin bomba cu nafa pe ea ptr o suprafata mao mare, si pescuiti noaptea , pe fund nisipos, nu cu pietre ca sa nu se agate si sa pirdeto montura., Eu acum sunt in Tolo si am dat la rapitor, si am prins doi lupi de mare de 1 kg unul si celalalt avea pana in 2 kg , O sa incerc sa pun o poza daca reusesc. La chefal voi incerca maine sau poimine.. Attached Files |
Posted 06 February 2020 - 06:06

Salutare pescari
Am tot ezitat sa scriu in acest topic dar astazi am facut putina curatenie prin "divicele" meu de stocare si am dat de cateva poze pentru amatori de pe aici. De la inceput nu cunosc cum se numeste "rama" cu care am pescuit si nici pe unde am putea sa gasim ,eu si colega de camera priveam intr-o seara cum cativa pescari greci dadeau la peste pe stancile din fata terasei unde savuram delicatese grecesti iar dupa terminarea mesei am intrat in vorba cu iei ,ba chiar am dat la peste cu sculele lor Attached FilesEdited by piciul, 06 February 2020 - 06:07. |
Posted 04 April 2021 - 19:46

Popular, cel putin la noi, e numita "rama de mare'" desi este un vierme marin ce traieste la mal in ape mici, in nisip. Chefalul trage bine la ea, atat pe litoralul nostru cat si pe cel grecesc.
Fir intins! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users