In ce consta Berufskolleg in Germania?
Last Updated: Jan 13 2019 19:59, Started by
MartaBluee
, Jan 13 2019 13:00
·
0

Posted 13 January 2019 - 13:00

Buna tuturor. De curand m-am mutat cu familia in Germania iar eu am renuntat la clasa a 11-a pentru a veni aici.
Am mers la diferite scoli dar mi-au spus ca eu ma incadrez doar la un Berufskolleg mai ales pt ca nu stiu limba. Din ce am inteles, ar fi un fel de scoala profesionala..stie cineva mai multe detalii? Sau ce profile ? Pentru cei interesati, stau in Gummersbach iar scoala se numeste Berufskolleg Oberberg - Hepel |
Posted 13 January 2019 - 13:12

Berufskolleg noun, neuter
vocational college n less common: vocational school n Deci Colegiu Vocațional. Quote
Oferta noastră pregătire de formare Berufsfachschule Fachoberschule Școală comercială superioară Wirtschaftsgymnasium Colegiul de Afaceri Clasa de promovare internațională Banker / femeie Ocupațiile din logistica depozitului agent de vânzări cu amănuntul / femeie Comerț en-gros și comerț exterior funcționar industrial / funcționar Om de afaceri / femeie pentru managementul de birouri Asistent medical dublă calificare Edited by waterman, 13 January 2019 - 13:10. |
Posted 13 January 2019 - 13:12

Trebuia sa ramai in tara sa-ti termini liceul. Ce smecherie ai facut ?
|
Posted 13 January 2019 - 13:15

Ăsta e site-ul colegiului respectiv.
https://bko-kfm.de/ Deschizi cu Chrome și dai translate. Pune mâna și învață limba. Alegi ce-ți place din oferta lor educațională și apoi găsești un job după finalizarea studiilor. O idee - asistent medical sau asistent manager (după user zic că ești fată.) Edited by waterman, 13 January 2019 - 13:16. |
Posted 13 January 2019 - 13:20

Daca poti, reintoarce-te in tara si termina liceul. Ce credeai ca poti face acolo fara sa cunosti limba? Tu mai putin, dar parintii tai sunt inconstienti.
|
Posted 13 January 2019 - 13:20

De asemenea discută cu părinții și vezi dacă te avantajează întorsul acasă și luatul bacalaureatului, apoi echivalat studiile acolo. (cum zice și colegul baribalu)
Deși cred că nu te ajută cu mare lucru. Părerea mea. Limba germană + diploma de la ei e mai bine. Deși cred că dacă termini acel berufskolleg și te angajezi e chiar bine. Baftă cu studiile. Edited by waterman, 13 January 2019 - 13:21. |
Posted 13 January 2019 - 13:25

Nu cred ca ti-am cerut tie parerea in aceasta privinta. Deschide ochii ! Aici am venit de 1 luna dar pot ajunge orice imi doresc daca reusesc sa invat limba pe parcursul anilor scolari. Nu m-as mai intoarce in tara sa stau pe 12 mil.salariul minim pe economie pana mi-as finaliza studiile acolo. Ramai tu si familia ta, dar nu mai fi răutăcios caci nimeni nu ti-a cerut vreo parere in aceasta privinta.
|
Posted 13 January 2019 - 13:30

Colegul îți vroia binele nu făcea mișto de tine. Și nici nu te certa, el făcea referire strict la faptul că ți-ai întrerupt studiile.
E poate o poveste în care nu ai putut rămâne singură în țară 2 ani. Vezi că școala aia e în limba germană deci n-o să înveți limba pe parcursul anilor de școală ci te duci repede la o meditație ceva. Că dacă nu știi limba nu iei examenele și nu ai ce face. Repet învață germana repede. Și evită să dai peste nas oamenilor de la care ai cerut sfaturi. Das ist nicht schön. Danke Edited by waterman, 13 January 2019 - 13:33. |
Posted 13 January 2019 - 13:38

Te-ai suparat degeaba pe baribalul. Adica tu nu ai habar macar ce inseamna Berufskolleg, si tu vrei sa-l si termini?
Mai bine stai, mai inveti un an si ceva in Romania, si apoi te duci inapoi in Germania, sa stai cu ai tai. Acum nu stiu cat de bine invatai in tara, poate reusesti sa inveti foarte repede germana. In sfarsit, tu stii mai bine. Succesuri. |
|
Posted 13 January 2019 - 14:02

cu obraznicia de care dai dovada poti oricand sa te angajezi la puff. acolo nu ai nevoie de limba germana.
|
Posted 13 January 2019 - 15:16

MartaBluee, on 13 ianuarie 2019 - 13:25, said:
Nu cred ca ti-am cerut tie parerea in aceasta privinta. Deschide ochii ! Aici am venit de 1 luna dar pot ajunge orice imi doresc daca reusesc sa invat limba pe parcursul anilor scolari. Nu m-as mai intoarce in tara sa stau pe 12 mil.salariul minim pe economie pana mi-as finaliza studiile acolo. Ramai tu si familia ta, dar nu mai fi răutăcios caci nimeni nu ti-a cerut vreo parere in aceasta privinta. |
Posted 13 January 2019 - 16:08

MartaBluee, on 13 ianuarie 2019 - 13:25, said:
Nu cred ca ti-am cerut tie parerea in aceasta privinta. Deschide ochii ! Aici am venit de 1 luna dar pot ajunge orice imi doresc daca reusesc sa invat limba pe parcursul anilor scolari. Nu m-as mai intoarce in tara sa stau pe 12 mil.salariul minim pe economie pana mi-as finaliza studiile acolo. Ramai tu si familia ta, dar nu mai fi răutăcios caci nimeni nu ti-a cerut vreo parere in aceasta privinta. Sfatul colegului nu e rau: termina liceul in Ro (nu stiu de ce-ai bagat faza cu muncitul pe 12 milioane - care sunt de fapt 1200 lei, dar na - pt ca tu in clasa a 11-a si a 12-a ar trebui sa fii la scoala, nu la munca), apoi tradu-ti diploma de Bacalaureat in Ro si dupa aia vino aici sa te faci tu orice vrei sa te faci, primul pas fiind acela de a te face student la o facultate de aici. Cu Berufskollege "pot ajunge orice imi doresc" numai daca-ti doresti sa ai o meserie considerata ca fiind munca de jos. Edited by Lowrider, 13 January 2019 - 16:09. |
Posted 13 January 2019 - 17:06

Lowrider, on 13 ianuarie 2019 - 16:08, said:
Cu Berufskollege "pot ajunge orice imi doresc" numai daca-ti doresti sa ai o meserie considerata ca fiind munca de jos. Apropo, in Austria, la "gunoaie" vezi doar austrieci. Oare de ce? Salarul ca al unui director. |
|
Posted 13 January 2019 - 18:57

Oooo, daaaa, vechea poveste cu gunoierii din *insert western country here*.
Am spus "o meserie considerata" nu "o meserie pe care eu o consider", asa ca o sa-mi iau libertatea de a ignora intrebarea ta, pt a nu devia topicul aiurea. |
Posted 13 January 2019 - 19:59

zile_san, on 13 ianuarie 2019 - 14:02, said:
cu obraznicia de care dai dovada poti oricand sa te angajezi la puff. acolo nu ai nevoie de limba germana. Paz, on 13 ianuarie 2019 - 15:18, said:
Poate ea se refera la meserii unde e necesar tupeul. ![]() Si apropo de "salariul de 12 milioane" erai nascuta pe vremea cand se folosesu milioanele in Romania? Edited by myshyk, 13 January 2019 - 20:01. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users