Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Carnea de porc de la Lidl

- - - - -
  • Please log in to reply
100 replies to this topic

#91
Bibulus

Bibulus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,866
  • Înscris: 05.08.2014

View Postirina2014, on 18 decembrie 2018 - 08:34, said:

Am luat slanina cu 15 lei/kg, de la macelarie obisnuita. Parca tot atata e si la K.
Slanina "alba", cruda? Asta e mai ieftina, in Lidl au la 7 lei/kg.
https://www.lidl.ro/...articleId=16443

#92
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014

View PostBibulus, on 18 decembrie 2018 - 12:04, said:

Slanina "alba", cruda? Asta e mai ieftina, in Lidl au la 7 lei/kg.
https://www.lidl.ro/...articleId=16443
Da, din aia, de jumari. Eu am folosit-o la bratwursti. Mi s-a parut si mie cam scumpa, ca acim 2 ani (!) am luat din K. vreo 5-6 lei era

LE: hahahaha! ati primit pe wapp relatarea despre porc a unui roman stabilit in america? :))))

As pune-o aici, dar mi-e ca voi fi aspru pedepsita.

Edited by irina2014, 18 December 2018 - 14:20.


#93
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014

View PostHunor_66, on 18 decembrie 2018 - 00:55, said:

Din lipsa de interes al fermierilor si lipsa de intreprinzatori.
Nici gaina batrana sau broiler tardiv de 5-6 luni nu gasesti.
Daca vrei sa faci un coq-au-vin n-ai cu ce...
Nu
Lipseste pentru ca are grasime multa si carne putina

View PostDaculScoril0, on 18 decembrie 2018 - 05:26, said:

câtă slănină trebuie să prăjești ca să faci 1 Kg de jumări ai socotit?
Jmecheria e ca ramai si cu untura in banii aia nu numai cu jumeri...

#94
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,047
  • Înscris: 23.09.2005

View Postrosix, on 18 decembrie 2018 - 08:48, said:

Acel procedeu nu se fooseste la carnea vrac ci la diverse specialitati presate - salam in amestec, sunca presata, rulade. Carnea vrac e carne vrac, asa cum rezulta din porc. N-ai cum sa confunzi o bucata de spata de porc cu altceva.

In cartea aia nu era vorba despre mezeluri ci despre fabricarea unor pulpe de porc din carnea mai multor animale, prin presare. Faceau asta in scop comercial, pentru ca luau doar carne de calitate si scoteau grasimea pentru ca asta prefera cumparatorul francez. Iar pulpa arata exact ca una obisnuita.

Nu mai retin titlul cartii, daca mi-l aduc aminte il postez.

#95
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View PostI2O, on 19 decembrie 2018 - 11:07, said:

Nu
Lipseste pentru ca are grasime multa si carne putina
De-aia se vinde slanina de Mangalita cu 60-70 de lei kilu' si n-au tot timpul.

View PostPhobos, on 19 decembrie 2018 - 12:05, said:

In cartea aia nu era vorba despre mezeluri ci despre fabricarea unor pulpe de porc din carnea mai multor animale, prin presare. Faceau asta in scop comercial, pentru ca luau doar carne de calitate si scoteau grasimea pentru ca asta prefera cumparatorul francez. Iar pulpa arata exact ca una obisnuita.
Nu e pulpa de porc. E un fel de rulada, foarte apreciata si scumpa totodata.

Spoiler

Edited by Hunor_66, 19 December 2018 - 13:25.


#96
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
Broilerul tardiv, cu zice Hunor, e super!! Si nu e gras deloc

Hunor, tu esti Horia _66?

#97
casuta__papusilor

casuta__papusilor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 108
  • Înscris: 14.11.2018

View Postcrisstonne, on 17 decembrie 2018 - 20:34, said:

Exista si K, au românesc.

ce daca e romanesc.
daca porcul e crescut in mod intensiv, ca afara, are acelasi gust si miros, adica n-are.

eu cred ca macelariile vor in general sa vanda cu profit serios, d-aia isi procura in mod intentionat marfa de la abatoarele sau importatorii cei mai ieftini.
eu am luat din piata traian cu 22 de lei ceafa de porc, nu cu 13 ca la metro.
alt pret, dar si alt gust.

View Postiladi, on 17 decembrie 2018 - 22:14, said:

Însă ceea ce chiar nu-mi place la noi în măcelării este că măcelarii nu știu să taie carnea.

eu cred ca multi stiu, dar nu-i intereseaza prea mult.
inca nu-i o masa critica de clienti priceputi, pentru ca macelarii sa tina cont de treaba cu macelaritul "corect".
la porc mai stie lumea si se taie cat de cat pe bucati importante.
dar la vita e treaba mai varza. acolo e jale.
pulpa e bagata otova, nu conteaza cum.
iar unde mai pot ciupi, mai ciupesc si prin minciunici.
ceafa si garf vanduta drept antricot, ceea ce nu-i chiar corect.

Edited by casuta__papusilor, 19 December 2018 - 17:59.


#98
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
Diferenta de pret trebuie sa reflecte ceva, nu? Pana la urma nu are nicio relevanta daca porcul e crescut in Romania sau in Polonia, in ambele locatii sunt si variante bune dar si unele mai putin bune.

La Lidl in general este cea mai ieftina carne, mai bine eviti pentru ca e posibil sa nu fie cea mai buna . Cred ca in orice cartier din orice oras exista cel putin o macelarie unde gasesti ceva mai bun decat la Lidl.

#99
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017

View Postgiuliani, on 19 decembrie 2018 - 17:55, said:

..... Pana la urma nu are nicio relevanta daca porcul e crescut in Romania sau in Polonia.....
Serios ? ia mai cauta informatii ....

#100
LORELYAN

LORELYAN

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,704
  • Înscris: 15.08.2006
Genul de topic pe care-l admir !
Se porneste cu o idee "conspirationista" , citez din postarea #1 "porcii romanesti s-au sinucis la gandul pestei porcine", din care se deduce ca porcii din import, chipurile, nefiind afectati,
dau din coate pentru a-si face loc pe mesele romanilor, apoi, tot noi romanii, ne miram ca nu are gust de carne de porc carnea porcilor din import !
topicul ajunge la postarea #100, la care contributia initiatorului se rezuma doar  la postarea #39.
Nu doresc sa remarc faza cu pricina !
Acum aprox 15-20 ani, s-a remarcat prima data ca rosia din import nu are gust de rosie, relativ recent s-a demonstrat ca aproape niciun fruct din import nu are gustul cunoscut, ca aproape niciun produs din import nu are gustul cunoscut de roman, e ca si cum ne-am preface ca nu cunoastem !

Nu doar "Carnea de porc de la Lidl", ci niciun sortiment de carne de porc sosit din import nu poate avea gustul intiparit in memoria poporului roman !
Pentru a uita acel gust, romanul este ajutat de porcul care se sinucide la gandul pestei porcine,
tot asa cum romanul, a fost ajutat de pasarile care s-au sinucis la gandul gripei aviare, sa uite gustul pasarii de casa  !

Edited by LORELYAN, 19 December 2018 - 21:22.


#101
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View Postgiuliani, on 19 decembrie 2018 - 17:55, said:

La Lidl in general este cea mai ieftina carne, mai bine eviti pentru ca e posibil sa nu fie cea mai buna . Cred ca in orice cartier din orice oras exista cel putin o macelarie unde gasesti ceva mai bun decat la Lidl.
Nu ca ar conta faptul ca Lidl nu se aprovizioneaza prin distribuitori si nici ca o macelarie oarecare nu ar respecta lantul frigorific, sau verificarea sursei.

Edited by pasilla, 19 December 2018 - 21:30.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate