Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Localizare cel ce vorbeste

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
49 replies to this topic

#37
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,381
  • Înscris: 01.12.2001
Vezi toata trilogia Bourne. E buna pt cei ce cred in SF-uri ca te vede CIA-ul si in gaura de sarpe.
Treci apoi sila filmul The Listening. E si mai vechi.
Titlul original In ascolto

Edited by dorin_2k, 09 December 2018 - 16:54.


#38
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005
Da mersi pentru sugestii, interesant că Bourne Identity nu l-am găsit pe Netflix (e cenzurat Posted Image ) dar l-am găsit pe Amazon Prime, nu ești departe cu presupunerile îmi plac SF-urile dar astea polițiste mă cam plictisesc. Să ști că am fost în vizită în Tier 1 la Digital Reality, nu am poze de acolo evident findcă erau interzise, și mi-a confirmat șeful de acolo că întradevăr procedurile de siguranță luate acolo sunt și datorită "găzduirii AI-ului pe servere" știu că sună SF dar au niște proceduri de genul că la alarmă trebuie scoase serverele și depozitate pe niște transportoare de unde pot fi rapid încărcate în camioane containere pentru transport la altă locație. Pare că e vorba doar de securitatea fișierelor dar o să vezi că în  camerele electrice de unde sunt serverele alimentate sunt acționări numai manuale și cu procedura cheie captivă, deci nu pot fi manevrate decât local de un om nu de la distanță. Am ajuns acolo pentru că am aplicat pentru un job la ei și am fost printre cei zece selecționați pentru interviul final, acolo nu am mai avut noroc interesant este că a primit jobul un englez care nici măcar nu vorbea germană, alt lucru interesant este că în echipa asta de zece doar doi erau nemți, mai erau doi polonezi, un rus, încă trei erau sârbi sau croați nu sunt sigur plus englezul și cu mine. Am atașat doua fișiere ca să vezi în ce consta jobul și ce ofertă salarială aveau.
Oricum ideea este că acel AI de care se sperie toată lumea există și este folosit, dacă este folosit bine sau rău este alta discuție dar clar dacă este vorba de lucruri importante atunci se folosesc cele mai bune unelte. Evident nu vorbim aici de idioți care sună la 112 și dau alarme false sau de persoane stresate și cu fixuri pe probleme conspiraționiste, dar instrumentele AI sunt sigur că pot face diferența între ăștia și teroriștii reali.

Edited by eugeniusro, 09 December 2018 - 17:56.


#39
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,381
  • Înscris: 01.12.2001
Pai cum sa prinzi acel job daca nu ai editat numele tau!
Legatura cu Liviu Dragne? ;)

#40
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005

 dorin_2k, on 09 decembrie 2018 - 17:42, said:

Pai cum sa prinzi acel job daca nu ai editat numele tau!
Legatura cu Liviu Dragne? Posted Image

Dacă eram rudă cu ăla găseam în țară un post de bugetar mult mai bine plătit :)

#41
stalker2142

stalker2142

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,698
  • Înscris: 29.10.2017
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/un_XI4MM6QI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/hHHJPcHUJys?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Ce ziceti de documentarele astea? Mi se pare ca aia au fost prinsi pentru ca hackareau de pe calculatorul de acasa

#42
FreeThinker

FreeThinker

    Mr.Nobody

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,620
  • Înscris: 16.08.2010
Priviti aici un exemplu clasic de localizare. Aia chiar voiau sa fie gasiti (in timp util). Nu au aruncat nici telefonul, nici cartela. Au murit doi oameni...

#43
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005
Apropo de documentarul de la România te iubesc cu Hackerville mi îmi par majoritatea ălora un pic idioți, ăia nu sunt hackeri sunt scriptkidies, e ca și cum un criminal aruncă arma crimei într-un parc și fraierii care o găsesc și se joacă cu ea sunt arestați. Multe lucruri nu sunt chiar ceea ce par, acum mai mulți ani mă ocupam de o rețea de cartier la mine în oraș și a fost o întâmplare interesantă. Într-o dimineață au descins mascații pe la blocuri într-un apartament și cică au arestat un hacker periculos căutat de Interpol, și mai interesant este că cică a fost depistat pe internet sau așa se auzise în tot orașul. Normal că a fost interesant și pentru mine pentru că propietara apartamentului era clienta mea la net. Ofițerul care sa ocupat de caz mi-a povestit tot ce sa întâmplat acolo, hackerul era un cetățean sârb probabil de undeva de pe lângă graniță și posibil de etnie română fiindcă vorbea și românește, ăsta era un biet tâlhar care spărsese o benzinărie la ei și furase de acolo bani și țigari și apoi fugise în România. De unde până unde nu știu dar ce se aseamănă se adună așa că ajuns la noi în oraș și a cunoscut-o pe propietara apartamentului unde a fost prins, Asta lucra la un bar și cred că de acolo la agățat. Treaba e că cucoana era încurcată cu alt tip și el cunoscut de poliție tot așa un tâlhar local, am înțeles că la prezentat pe ăla ca fiind frate-so fiindcă locuia tot în apartamentul ăla. Deci străinul cu bani a ținut-o pe chefuri o săptămână, în timpul ăsta sa lăudat cu faptele de vitejie din Serbia și după ce sau terminat banii fratele propietarei la turnat la poliție. Nici măcar nu a fost nevoie să spargă ăia ușa că ia așteptat cu ușa deschisă și l-au săltat pe ăla beat direct din pat. Mai departe funcționează exagerările de rigoare și așa sa ajuns de știa tot orașul că a fost prins nu știu ce terorist.

#44
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018
Da, multi se lasa prinsi si ptr reclama, stiu ca de multe ori hackerii sunt eliberati si preluati chiar de unele guverne sa le faca treaba, deci ce e mai misto decat sa afle o lume intreaga de tine ?! Gagici, fani, etc.
Afla cele mai tari firme de tine si te preiau pe bani grei grei, nu asa.
Am zis ca unii,  nu toti.
Cum e posibil ca un hacker experimentat sa fie prins ? E aiurea, doar daca face o greseala sau vrea el.
Nu exista.....adica io care nu-s hacer si tot ma gandeam asa teoretic doar la cum s-ar face protectia, si ala sa nu stie ?
Unul care intrase le dark web...schimba IP la 30 secunde, nu stiu ce facea dar era chiar imposibil sa fie prins, in afara ca intrase de pe cartela..si n n protectii din astea.

Adevarul e sincer ca si Dorin zice bine, dar si Eugen ! Partial ambii au dreptate in anumite cazuri.
Eugen are dreptate cand esti prost sa nu te fi gandit la toate alea, Dorin zice bine daca te duce mintea si nu scapi nici un detaliu.
Dorine, ai dreptate...ca masterul ala a fost facut de pomana, mai nimic ca lumea nu te invata, dar fiind chiar pe securitate, de aia am deschis subiectul, sa comentam tehnic ce si cum.
Chiar era tema "faceti un scenariu unde cutare si cutare, cum ati putea prinde pe respectivul..", sau invers, cum v-ati proteja voi sa nu fiti prinsi, si tehnic dar si strategii de planificare, conditia era ca se da o cartela anonima si un telefon la fel neinregistrat.

Doar nu esti fraier sa faci tampenii de pe un smart cumparat...inregistrat...cu buletin ca la emag ! Pe contul tau online sau altele.
Cumperi deghizat cumva sa fi vazut ca altcineva oriunde.
Doar nu esti prost sa iei din zona ta cartela de la colt si sa o mai si incarci la mega-image-ul de la 10 minute de tine la automat si nedeghizat !
Si mai vede fix cucu pe camere !
Nu esti fraier sa vorbesti, ci doar sms, mail, net si atat.
Smart total fara legatura cu contactele tale si alte din astea.
Nu te localizeaza exact 100 % !!!! Chiar daca e pornita in fundal, doar zona aproximativa, am spus apare semnalu in fata blocului, pai gaseste tu "tipa" care apare pe camere de oriunde ar fi !
Asta daca ai fi iar prost sa stai acasa cand te joci cu ce te joci.
Daca nu iti cere buletinul cand cumperi cartela, vanzatoru mai comunica identitatea cucu..la cine o fi.

Zic eu ca singura solutie era...sa nu lase cartele anonime, musai cumperi, buletinu tata.
Ca pot muri oameni ! Suna un idiot la salvare si in loc sa se duca la omul care are urgenta, se duce la misto in alta parte, deci e serioasa treaba, sau ameninta cu bomba, pai daca ameninta la aeroport da tot traficu peste cap !
Cati  nu au fost care sunau mai acum ceva timp ? Dar erau tampiti sa...sune de pe fix, si ii prindea imediat.
Ca de la tel public nu aveau cum, nu erau camere pe vremea aia..sunai, plecai, dracu stia cine a fost acolo acum 5 minute !
Mai ales iarna cu fular la gura, caciula de nu te recunoastea nimeni, manusi in maini de nici amprente nu lasi.
Se dadeau mari ca sa fie frica la om, cum ca prindeau si asa, nu aveau cum.

Propunerea mea ptr securitate contra anonimilor rai este:
1 - Nu se mai da cartela anonima, doar pe buletin, deci nr asociat, adresa, CNP, tot,ca CNP nu se schimba in toata lumea.
2 - Nu se mai dau telefoane pe neve fara inregistrare, buletin si tot, serie telefon, proprietaru si telefonul asociat, nr.
3 - Nu poti suna cu nr ascuns, nu ai de ce daca ai ganduri bune. Sau bun...dar centrala sa spuna la ora x de la ce nr s-a sunat, inregistrarea convorbirii de catre victima, iar politia sa il ia pe ala ca din oala. Arunca cartela si ? La ora x el a sunat !
Hai sa admit..cu nr ascuns cand nu e fapta grava, la o gagica, nevasta, etc.., merge, dar..la ceva, centrala rezolva.
4 - Nu poti intra prin proxy pe net de pe smart sau PC daca ai din ala USB unde bagi cartela, tehnologia sa nu permita, sa nu apari cu alt IP neasociat nr tau de tel. Apari cu real orice ai face si oriunde ai intra. Si sa-i mai vad eu pe tzepari ce mai fac...
Si gata !

Edited by MinettoMatoi, 10 December 2018 - 06:56.


#45
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005
În exemplul dat de Dorin (filmul cu Bourne) toată echipa de la NSA se ocupa de un singur om, o inteligență artificială găzduită într-un datacenter poate să se ocupe de o țară întreagă fără probleme, mă refer la activitatea de culegere de date nu la munca de teren. Totuși în realitate este puțin altfel, 80 % din cazuri sunt rezolvate cu ajutorul informatorilor, vezi filme polițiste unde polițiștii folosesc tehnologii complexe pentru analiza probelor, unde fac analize complexe gen Sherlock Holmes, toate sunt povești în realitate infractorii se dau în gât unul pe altul și își negociază propiile dosare turnând pe alții. Aici se stresează câțiva de cartelele alea anonime ca să facă cu ele conturi pe FB cu care să intoxice prostimea. Ma atenționat Dorin că nu mi-am ascuns numele într-un document postat, adevărul este ca nici un moment nu ma interesat să fiu anonim, eu susțin aici propiile mele păreri, bune sau rele dar pe poiană mai ales intru periodic în conflict cu "formatori de opinie" din ambele tabere care mă acuză evident unii că sunt cu PSD alți invers :) depinde pe cine deranjez atunci, dar ăia cam toți sunt clone și conturi false.

#46
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018
Da, deci daca esti f atent si nu scapi un detaliu, nu te localizeaza, deci asta tine mai mult de atentie si inteligenta atat timp cat nu se dau inca cartele strict cu buletinul ca si celelalte servicii.
Te afla nu ca-s eu buni, ca limita tehnica e limita tehnica, te afla ca omiti detalii, nu esti destul de smart sa le iei in calcul pe toate.
Cum am spus, in aceste conditii ca sa te gaseasca, trebuie o tehnologie sa te localizeze la maxim 50 cm eroare, dar asta instant, nu dupa 30 minute si sa se teleporteze instant pana sa pleci de acolo, deci imposibil cel putin acuma.
In felul asta nu ai mai avea timp sa faci nimic, si deci stiind asta, vei renunta de dinainte sa incepi.

#47
eugeniusro

eugeniusro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,032
  • Înscris: 21.08.2005
Cu un soft inteligent se pot face analize pe comportamentul posesorilor cartelelor de unde se pot afla date interesante. De exemplu cartela unui muncitor va fi văzută deplasându-se regulat între cele două locații job-acasă, și ocazional în altele, la pensionari mai mult acasă și la piață, evident depinde și de ocupația posesorului dar fiecare ocupație anume va genera un șablon de deplasare, dacă însă o cartelă apare doar sporadic în rețea, apare pe telefoane diferite și nu este nici înregistrată atunci deja ea va fi pusă într-un grup mai special "de atenție" iar în cazuri de mișcări de stradă de genul celor din Franța unde apar indicii că sunt manipulări gestionate on-line atunci automat cartelele din lista de atenție pot fi dezafectate, eventual doar cele care apar preponderent doar în anumite zone, deci ideea este că se pot lua măsuri fără ca măcar să fie necesară indentificarea posesorului.

#48
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,381
  • Înscris: 01.12.2001
O cartela nou activata, nu o dezafecteaza nimeni a doua zi, doar ca se deplseaza suspect.

#49
MinettoMatoi

MinettoMatoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,025
  • Înscris: 04.09.2018
Eugen, tu ce zici nu zici rau intr-o societate perfecta unde se investeste in tehnologie si in linistea si securitatea oamenilor, dar nu exista interes ptr asta din pacate.
Ca nici eu nu sunt deacord ca unu sa ia o cartela si sa te minta cu capcana aia "ati castigat un premiu..", vreau sa aflu cine e, sa fie pedepsit, DAR din pacate unde ai vazut tu asa ceva ?
Sau teroristii anonimi care te suna in prostie sa te deranjeze si mai are si nr ascuns, iar daca suni la centrala nu stie cine te-a sunat, sau nu se uita..., ca daca le zici ora, precis stie cine daca are abonament, daca n-are, nu vor afla si nu afli niciodata.
Nu exista interes ! Deci te poti baza pe asta sa faci x chestii.

Acuma tehnic, tu iti dai seama ca nu face ala treaba in spatiul lui de deplasare !
Si daca ma duc in vizita la constanta vara, ce faci, imi opresti cartela ?!
Sau...in vizita la cineva care sta in balta alba, zona nespecifica mie, unde n-am mai fost de 2 ani sa zicem.
Dar de ce sa facem atata cheltuiala cand poate pur si simplu sa bage pe buletin si atata tot.
Ca tehnic nu merge orice ai zice tu, ca daca nu face nimic rau ce faci ? Si suni la ei ? Ca din 5000 insi, daca fac 2-3-4 prostii si atat.
Domne am platit..si cartela mea nu merge, de ce ? Si pierd zeci de milioane de Euro.

Si repet ceva la care nu ai raspuns, ma localizeaza pe strada ca acolo apare semnalul, de unde stie care locatar din cele 5 blocuri din jur e ?! E utopie Posted Image. Bine, daca ala se opreste, nu sta 7 ore sa vii din aproape in aproape si sa vezi puterea semnalului de unde vine.
Ma refer la localizare, ai prins locatia, bum vii in 5 min si-l prinzi.
Ar trebui o tehnologie sa te localizeze la metru, atunci DA ! Vine si zice "nene...dumneata ai facut x chestie de aici in ziua x ora y, e din apartamentul tau, hai la sectie..", deci si asta nu va mai conta ca arunca cartela dar DOAR daca e in casa lui.

Noi am avut ptr nota chestiile astea, dupa cum am zis de aia si am pus subiectul, ca stiam doar parerea colegilor mei si profilor, aveam nota pentru cel mai bun plan de ascundere sau de prindere a suspectului, plus detalii tehnice, logistice sa dam ce si cum ar fi.
Eram bulversat ca unii ziceau ca tine, altii ca mine, nu stiam exact adevarul, ca nu s-a putut testa.
Si mi s-a pus intrebarea de catre aia de parerea ta...ai avea curajul sa faci o prostie ? Si eu am zis DA, ca stiu ca nu are cum sa ma prinda.

Edited by MinettoMatoi, 13 December 2018 - 08:50.


#50
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,381
  • Înscris: 01.12.2001

 MinettoMatoi, on 13 decembrie 2018 - 08:49, said:

Si eu am zis DA, ca stiu ca nu are cum sa ma prinda.
In acest moment, in RO, nu te poate localiza daca esti atent soar la 2 detalii: cartela noua prepay si telefon non-smart sh luat din piata.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate