Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Probleme accesare nr test telefon

Parola la lock screen
 

Cinstirea Sfinților

* - - - - 2 votes
  • This topic is locked This topic is locked
31 replies to this topic

#19
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,477
  • Înscris: 04.05.2006

View PostDaculScoril0, on 29 septembrie 2018 - 14:52, said:


culmea e că-i vezi. Cănd se pomenește de un sfânt negreșit se menționează cât de nespălat sau impotent pios a fost. Ca și cănd a fi certat cu apa și săpunul sau a nu face sex e un mare merit.
Ce e asta dacă nu laudă?
Nu se lauda ei, ii lauda alții. E o diferența.

View PostDude_2nd, on 29 septembrie 2018 - 15:07, said:


pai tocmai ca daca ai un singur Mijlocitor si Acela e doar Hristosul care a spus ca toata inchinarea trebuie data Tatalui, cum sa te inchini...unor oameni cu pretentie de sfinti?Posted Image
Iar trebuie sa avem discuția asta despre închinare?!

#20
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014

View Postrichelieu, on 29 septembrie 2018 - 16:15, said:

Nu se lauda ei, ii lauda alții. E o diferența.
și alții de unde știu că respectivii nu și-o trag sau nu și-o freacă din când în când?

#21
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016

View PostTruculMagic, on 28 septembrie 2018 - 20:44, said:


Ceva nu se leaga.
Ce are un sfant din asta in plus fata de mine , fata de tine sau fata de oricine altcineva ? 2 perechi de OO , 4 maini, 10 picioare ?
Daca oricine poate sa fie sfant (Chemarea la sfințenie este adresată tuturor oamenilor din toate timpurile și din toate locurile, indiferent de poziția lor socială ocupată.) , atunci de ce sa mijloceasca Dorel sfantul, cand poti face tu acest lucru ? Iar daca devin sfant, inseamna ca toti trebuie sa se roage mie ... pentru ce anume ? Crezi ca sfintii acestia sunt un fel de avocati care te scapa de pacate , iti pun o pila la Dumnezeu ca sa nu arzi in foc ? Posted Image  Te contrazici si va contraziceti singuri toti cei care sustineti acest lucru. O dam in SF-uri.
Daca, crezi in Dumnezeu, atunci poti sa ai o relatie de prietenie cu el, sa nu ai nevoie de intermediari, la fel cum poti sa iti aduci tu masina din Germania, fara sa isi bage nasul samsarul intre neamt si tine ca persoana, priceput ? Daca spui ca nu se poate fara intermediul unui sfant, atunci inseamna ca nu-l cunosti suficient de bine pe Dumnezeu.

Posted Image

Diferența dintre un sfânt recunoscut și domnia ta este faptul că sfinții sunt o floare care a înflorit deja, domnia ta ești încă un boboc.

View PostDude_2nd, on 29 septembrie 2018 - 13:33, said:

"este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos, (1Tim.2:5)"...de aceea NU trebuie sa ne rugam sfintilor mai de-asupra invocati.Posted Image

Antihristule:

2 Ioan 1:7 Căci în lume s-au răspândit mulţi amăgitori, care nu mărturisesc că Isus Hristos vine în trup. Iată amăgitorul, iată antihristul!

De aceea trebuie să te rogi sfinților: pentru că Iisus Hristos vine în trupul lor!

View PostTruculMagic, on 28 septembrie 2018 - 20:36, said:

Sa nu imi spui ca sfintii acestia nu s-au masturbat niciodata... e imposibil din punct de vedere fiziologic... Posted Image

Chiar domnia ta știi că sfințenia nu ține de  masturbare sau ne-masturbare. Deci, dacă-i așa, de ce pui problema astfel? O fi ”boala contrazicerii de cuvinte”?

#22
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,573
  • Înscris: 16.03.2004

View PostDude_2nd, on 29 septembrie 2018 - 15:07, said:

pai tocmai ca daca ai un singur Mijlocitor si Acela e doar Hristosul care a spus ca toata inchinarea trebuie data Tatalui, cum sa te inchini...unor oameni cu pretentie de sfinti?Posted Image

Bine, că un alt tip de mijlocire, fără legătură cu mântuirea, o pot face și oamenii, în sensul că se pot ruga unii pentru alții, dar atenție, asta o pot face oameni vii, nu cei decedați. Despre cei decedați, Biblia spune că dorm. Deci dacă dorm, cum să mijlocească? Ei nu aud rugăciunile noastre, nefiind conștienți.
Ei așteaptă învierea, când vor redeveni conștienți.

Multi din cei ce dorm in tarana pamantului se vor scula: unii pentru viata vesnica, si altii pentru ocara si rusine vesnica. (Dan.12:2)

Comunicarea cu cei decedați este interzisă de Biblie. Saul a vrut să vorbească cu decedatul profet Samuel, om plăcut lui Dumnezeu, și astfel a comis un păcat. De ce? Fiindcă atunci când un om viu vorbește cu un om mort, de fapt, comunică cu un duh amăgitor care se dă drept omul mort. Cel decedat doarme, este inconștient, nu mai știe nimic. Această învățătură că omul, când moare, de fapt e viu, fiindcă există ca spirit, provine nu din Biblie ci din spiritism, care este o ramură ocultă, o știință ocultă.

#23
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,477
  • Înscris: 04.05.2006
Iisus zice foarte clar, ca aceia care au trăit intr-un mod plăcut Domnului, nu mai ajung la judecată ci se muta direct in viața veșnica. Acesta este cazul sfinților, deci aceștia nu sunt morți, nici adormiți. Sunt foarte vii.

#24
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007

View Postrichelieu, on 28 octombrie 2018 - 09:08, said:

Iisus zice foarte clar, ca aceia care au trăit intr-un mod plăcut Domnului, nu mai ajung la judecată ci se muta direct in viața veșnica. Acesta este cazul sfinților, deci aceștia nu sunt morți, nici adormiți. Sunt foarte vii.
Sunt vii in ceruri, DUHURILE lor sunt vii, nu degetele lor.

22. Ci v-ati apropiat de muntele Sionului, de cetatea Dumnezeului celui Viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea in sarbatoare a ingerilor,
23. de Biserica celor intai nascuti, care sunt scrisi in ceruri, de Dumnezeu, Judecatorul tuturor, de duhurile celor neprihaniti, facuti desavarsiti,

Apocalipsa 6

9. Cand a rupt Mielul pecetea a cincea, am vazut sub altar sufletele celor ce fusesera injunghiati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu si din pricina marturisirii pe care o tinusera.
10. Ei strigau cu glas tare si ziceau: "Pana cand, Stapane, Tu, care esti sfant si adevarat, zabovesti sa judeci si sa razbuni sangele nostru asupra locuitorilor pamantului?"

Deci: in cer si sufletele sfintilor. Pe pamant si degete nu vedem.

#25
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,573
  • Înscris: 16.03.2004
Complet fals, în Cer nu există decât îngeri, momentan. Apocalipsa este o carte de vedenii, o vedenie nu este o realitate ci un simbol, o metaforă. Nu există altare în Cer, nici 24 de bătrâni sau Moartea călărind un cal galben. Acestea sunt vedenii.
Toți trebuie să mergem la judecată (2Cor.5:10). Cuvântul judecată are mai multe sensuri, în Biblie, am pus deja un link explicativ. Profeții, apostolii și toți oamenii care au făcut binele așteaptă învierea. Fără înviere, nu se poate.

Iar tu, du-te, pana va veni sfarsitul; tu te vei odihni si te vei scula iarasi odata in partea ta de mostenire, la sfarsitul zilelor." (Dan.12:13)

Este vorba de profetul Daniel. Acesta așteaptă Învierea. deci nu este viu. Se va scula atunci, la Înviere.
Apostolul Pavel spune foarte clar, Isus se coboară pentru a-i lua la Cer pe cei în viață și pentru a învia pe morți, care împreună cu cei vii, sunt ridicați sus, pentru a fi totdeauna cu Cristos. Este vorba de ”cei în Cristos”, deci oameni drepți.

Da, Cristos se coboară după cei adormiți și care sunt ai Lui:

15. Iata, in adevar, ce va spunem prin Cuvantul Domnului: noi cei vii, care vom ramane pana la venirea Domnului, nu vom lua-o inaintea celor adormiti.
16. Caci insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va cobori din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos.

Deci morții în Cristos, trebuie să învie și Cristos se coboară după ei, la sfârșitul zilelor.
Pocăiții spun că sufletele drepților sunt deja în Cer, și au tot felul de vedenii cu morți, deci nu doar ortodocșii comunică cu morții, și pocăiții. Biblia spune cu totul altceva! Dacă drepții ar fi cu Cristos deja în Cer, atunci nu ar mai spune Biblia despre ei că sunt adormiți și nici că, în ziua din urmă, Cristos se va coborî după ei ca să-i învie. Didymus era expert în a explica toate aceste lucruri dar, din păcate, pastorul lui nu-i mai dă voie să fie activ pe forumuri.

ps.: ”duhurile” celor neprihăniți nu sunt sufletele lor ci viețile lor exemplare.
Pentru a înțelege mai bine, să luăm un verset:

Va merge inaintea lui Dumnezeu, in duhul si puterea lui Ilie, ca sa intoarca inimile parintilor la copii si pe cei neascultatori la umblarea in intelepciunea celor neprihaniti, ca sa gateasca Domnului un norod bine pregatit pentru El." (Luc.1:17)

Deci Biblia nu vrea să spună că sufletul lui Ilie se reîncarnează în Ioan botezătorul ci că Ioan botezătorul va avea aceeași abnegație de a sluji pe Domnul, ca profetul Ilie din vechime.

Le voi da o alta inima si voi pune un duh nou in voi. Voi lua din trupul lor inima de piatra si le voi da o inima de carne, (Ezec.11:19)

Cum adică? O altă inimă, un alt duh? Cum ar putea primi omul un alt duh, dacă duhul este sufletul lui? Ce înțeles este? E vorba de motivație, în sensul că omul se schimbă, devine mai bun, mai activ în lucrurile sfinte. Nu puteți crede că Dumnezeu face transplant de suflete, adică scoate sufletul din trup și pune altul! Înțelegeți oameni buni? Citiți mai mult din Biblie fiindcă aveți lacune foarte mari!

”duhurile” de care ne apropiem nu sunt niște suflete nemuritoare din Cer ci viața exemplară a omului lui Dumnezeu, ca exemplu pentru noi.

Si ma rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatal slavei, sa va dea un duh de intelepciune si de descoperire, in cunoasterea Lui, (Efes.1:17)

sau...atenție!

dupa cum este scris: "Dumnezeu le-a dat un duh de adormire, ochi ca sa nu vada, si urechi ca sa n-auda, pana in ziua de astazi." (Rom.11:8)

#26
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,477
  • Înscris: 04.05.2006

View Postzexelica, on 28 octombrie 2018 - 09:33, said:


Sunt vii in ceruri, DUHURILE lor sunt vii, nu degetele lor.

22. Ci v-ati apropiat de muntele Sionului, de cetatea Dumnezeului celui Viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea in sarbatoare a ingerilor,
23. de Biserica celor intai nascuti, care sunt scrisi in ceruri, de Dumnezeu, Judecatorul tuturor, de duhurile celor neprihaniti, facuti desavarsiti,

Apocalipsa 6

9. Cand a rupt Mielul pecetea a cincea, am vazut sub altar sufletele celor ce fusesera injunghiati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu si din pricina marturisirii pe care o tinusera.
10. Ei strigau cu glas tare si ziceau: "Pana cand, Stapane, Tu, care esti sfant si adevarat, zabovesti sa judeci si sa razbuni sangele nostru asupra locuitorilor pamantului?"

Deci: in cer si sufletele sfintilor. Pe pamant si degete nu vedem.
Bravo!

#27
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,573
  • Înscris: 16.03.2004
Zexelică, dacă facem o comparație între versete:

”de duhurile celor neprihaniti, facuti desavarsiti,”

și :

ceea ce spune același Pavel la :
1 Cor. 13:10. dar, cand va veni ce este desavarsit, acest "in parte" se va sfarsi.

Deci tot același Pavel admite că ceea ce este desăvîrșit, încă nu era, la fel spune și celălalt apostol Ioan:

Preaiubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi nu s-a aratat inca. Dar stim ca, atunci cand Se va arata El, vom fi ca El; pentru ca Il vom vedea asa cum este. (1Ioan.3:2)

Deci vom fi desăvârșiți, ca Isus, când va veni El. Ceea ce vom fi, adică desăvârșiti, încă nu se arătase pe timpurile apostolilor. Deci cum putea Pavel să spună că ne apropiem de duhurile celor drepți făcuți desăvârșiti? Evident, Pavel nu se referea la așa ceva, ci la la viețile spirituale, modul de viață dus de acești sfinți când erau în viață, ca model, un mod de viață desăvârșit. Nu că ne-am apropia de niște fantome, oameni buni, nu la asta se referea!

Iar cu privire la sufletele care chipurile s-ar afla în Cer, iată ce mai vede Ioan:

4. Si am vazut niste scaune de domnie; si celor ce au sezut pe ele li s-a dat judecata. Si am vazut sufletele celor ce li se taiase capul din pricina marturiei lui Isus si din pricina Cuvantului lui Dumnezeu, si ale celor ce nu se inchinasera fiarei si icoanei ei si nu primisera semnul ei pe frunte si pe mana. Ei au inviat si au imparatit cu Hristos o mie de ani.

Fiara nu apăruse pe timpul lui Ioan, și nici acum încă nu este! Deci ce a văzut Ioan? Suflete în Cer, care nu se închinaseră Fiarei? Păi când apare Fiara??? Muuult mai târziu! Deci ce vede Ioan? O vedenie, despre viitor, oameni buni! Nu sunt spirite/suflete în Cer.

Haideți să cercetăm Biblia, ca să putem înțelege corect!

Si fiara, care era, si nu mai este, ea insasi este al optulea imparat: este din numarul celor sapte, si merge la pierzare. (Apoc.17:11)

Deci abia la împăratul nr. 8, apare Fiara.
Pe timpul lui Ioan, era împăratul nr. 6.

Sunt si sapte imparati: cinci au cazut, unul este, celalalt n-a venit inca, si cand va veni, el va ramane putina vreme. (Apoc.17:10)
apoi, versetul următor:
Si fiara, care era, si nu mai este, ea insasi este al optulea imparat: este din numarul celor sapte, si merge la pierzare. (Apoc.17:11)

#28
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,573
  • Înscris: 16.03.2004
pocăiții ar trebui să mai citească din Biblie, fiindcă iată ce avem scris, de același Pavel:

pentru ca Dumnezeu avea in vedere ceva mai bun pentru noi, ca sa n-ajunga ei la desavarsire fara noi. (Evr.11:40)

Deci ajungem la desăvîrșire, când vom primi natura divină, toți odată, nu unii înaintea altora!

prin care El ne-a dat fagaduintele Lui nespus de mari si scumpe, ca prin ele sa va faceti partasi firii dumnezeiesti, dupa ce ati fugit de stricaciunea care este in lume prin pofte. (2Pet.1:4)

Desăvârșirea apare când vom fi făcuți părtași firii dumnezeiești.

Dar trebuie să ducem aici pe Pământ o viață curată, nu în stricăciune, adică: să nu fumăm, să nu bem ca porcii, să nu ne uităm la femeile altor bărbați, să nu facem sex dacă nu suntem căsătoriți, să nu furăm nimic, etc.etc.

#29
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,573
  • Înscris: 16.03.2004
Câți sfinți sunt trecuți în Calendarul ortodox? Câteva sute...majoritatea greci și aproape toți, slavi.
Câți creștini oare ar trăit până acum? Cu siguranță sute de mii. Apoc. 7:9.
Practic, în acel calendar sunt notați doar...0.001% din totalul de sfinți, ceea ce face practic inutil acel calendar, ba chiar nedrept, fiindcă unii, o minoritate foarte mică, sunt trecuți acolo, fiind venerați, iar restul, marea majoritate, nu!
Care a fost scopul acestui calendar de sfinți, de fapt? Să ne abată de la închinarea datorată singurului Dumnezeu? A fost o întrebare.

#30
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,477
  • Înscris: 04.05.2006
Nu sute de mii, ci milioane, dacă nu chiar miliarde de creștini au trăit pana acum.
Dar logica ta scârțâie, pentru ca tu consideri automat ca toți creștinii sunt sfinți.
Cel mai probabil au existat de-a lungul timpului (mult) mai mulți sfinți decât cei pomeniți in calendarul ortodox.
Însă cinste deosebita li se acorda doar unora, care au avut prin viața, faptele, patimile și credința lor, un rol mai important in promovarea creștinismului.

Și încă o data îți spun și ti-o repet pana când vei înțelege: ortodocșii se închina DOAR lui Dumnezeu, in Treime.
Atât.

#31
Dorel666

Dorel666

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,912
  • Înscris: 17.04.2016
Apocalipsa 5:8 Când a luat cartea, cele patru făpturi vii şi cei douăzeci şi patru de bătrâni s-au aruncat la pământ înaintea Mielului, având fiecare câte o alăută şi potire de aur pline cu tămâie, care sunt rugăciunile sfinţilor.


Pe altarul din cer nu arde orice rugaciune, ci doar rugaciunile sfintilor! Acum, daca protestantii se considera sfinti, atunci ard si rugaciunile lor acolo. Dar daca nu se considera sau se considera si nu sunt, atunci nici o rugaciune de a lor nu ajunge la Dumnezeu!

Edited by Dorel666, 21 November 2018 - 17:34.


#32
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,573
  • Înscris: 16.03.2004

View PostDaculScoril0, on 29 septembrie 2018 - 17:20, said:

și alții de unde știu că respectivii nu și-o trag sau nu și-o freacă din când în când?

Există în literatura de specialitate un capitol care tratează delirul mistic. Aceasta este problema multor sfinți care preferă să stea izolați complet prin peșteri în loc să vorbească cu oamenii despre mântuire.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate