Cofetarie - zona amatori?
Last Updated: Sep 28 2018 09:39, Started by
Starcraft11
, Aug 19 2018 21:57
·
0
#1
Posted 19 August 2018 - 21:57
Un site unde gasesc toate acestea pentru a deschide o cofetarie? Forme,mixere,mulaje,ustensile bucatarie,palete precum si igrediente (cio colata,vanilie,esente, etc .
?? |
#2
Posted 19 August 2018 - 22:05
Toate astea se gasesc usor, dar mai bine, pentru tine si pentru pentru clienti, nu te baga in asa ceva.
|
#3
Posted 19 August 2018 - 22:10
Cat de tare.
Tu vrei sa deschizi cofetărie dar nu știi de unde sa iei marfa. Cine face prăjiturile? |
#4
Posted 19 August 2018 - 22:11
Starcraft11, on 19 august 2018 - 21:57, said:
Un site unde gasesc toate acestea pentru a deschide o cofetarie? Forme,mixere,mulaje,ustensile bucatarie,palete precum si igrediente (cio colata,vanilie,esente, etc . ?? ideea e ca daca stiai cu ce se "manca" cofetaria nu ajungeai la intrebarea asta. |
#5
Posted 19 August 2018 - 22:20
Starcraft11, on 19 august 2018 - 21:57, said:
Un site unde gasesc toate acestea pentru a deschide o cofetarie? Forme,mixere,mulaje,ustensile bucatarie,palete precum si igrediente (cio colata,vanilie,esente, etc . ?? Edited by stlk, 19 August 2018 - 22:20. |
#6
Posted 19 August 2018 - 22:22
Meseria se fura, nu iti da nimeni o afacere la cheie.
Sunt destui furnizori, dar depinde exact de ceea ce ai nevoie. Poti lucra cu produse naturale sau cu premixuri. Romanul vrea ieftin si mult, dar declarativ vrea calitate. In practica niciodata nu e interesat de ceea ce contine respectiva prajitura. ===== 1. Ai nevoie intai de un cofetar 2. Ai nevoie de un laborator de cofetarie. Laborator e o denumire pompoasa, dar pana la urma tot ai nevoie de un minim de flux HACCP. 3. Ai nevoie de ustensile (mixer planetar, aragaz, mese de inox, frigidere/camere frigorifice, masina de turat, malaxor etc). 4. Cel mai important ramane cuptorul, iar aici e un fel de loto, pentru ca cele ieftine sunt proaste, iar cele medii sunt la ghici. In plus, un cuptor de 6 tavi sare de 10 kW, catre 15Kw+, deci asta implica 400V peste instalatile casnice => industriale. 5. E de dorit si un blast chiller (abatitor). iti trebuie cca 20-40 000 EUR minim buget, multa munca, masina de transport etc P.S. Francizele nu prea merg dintr-un motiv relativ simplu: pierderile inerente... |
#7
Posted 20 August 2018 - 05:35
Cred ca ce cauti (utilaje, ustensile) e cuprins in numele HORECA.
Partea cu componenta umana e cu totul altceva. |
#8
Posted 20 August 2018 - 05:56
îți spune cofetarul de ce ai nevoie.de la ce firmă-i mai ok produsul deci afli și de unde să-l cumperi
|
#9
Posted 20 August 2018 - 07:33
LOL, iti spune cofetarul?
Ma la noi ajungi cofetar dupa o luna de teorie, si nu stii nici sa mesteci in oala bine. Ca si la bucatari, e un dezastru. De fapt, intregul proces de invatamant e un dezastru, pentru ca cererea e imensa, calificare la locul de munca nu exista, iar pentru angajare ai nevoie de o hartie. Acea hartie se obtine rapid si ieftin, iar calificarea o faci pe banii patronului si stomacul clientilor. Pe scurt, cofetarul e adesea NUL, iar cel care te sfatuieste ar trebui sa fie tehnologul. Tehnologul costa bani, iar la un startup chiar nu ai nevoie. Tehnolocul lucreaza cu firmele de la care are comision, deci... Ai nevoie de cofetar, mixer planetar, hota, plita (de preferinta cu gaz - pt crema patisera), frigidere pt incrediente si separat pt produse finite si cuptor electric. Bafta in a gasi spatiu de productie in industria HORECA! P.S. Nu uita si de suma necesara utilarii spatiului de vanzare. |
#10
Posted 20 August 2018 - 08:02
Starcraft11, on 19 august 2018 - 21:57, said:
Un site unde gasesc toate acestea pentru a deschide o cofetarie? Forme,mixere,mulaje,ustensile bucatarie,palete precum si igrediente (cio colata,vanilie,esente, etc . ?? La o cofetarie e extrem de important cofetarul si conteaza si ingredientele cu care prepari produsele. Asta va face diferenta intre o cofetarie comunista unde intra doar batranii sau cei "afumati" carora nu le pasa ce baga in gura, sau una in care oamenii vor sta tot timpul la coada fiindca produsele sunt extrem de delicioase. Adm, on 19 august 2018 - 22:22, said:
P.S. Francizele nu prea merg dintr-un motiv relativ simplu: pierderile inerente... In orasul unde locuiesc stiu locatii cu franciza Fornetti, simigeria Petru sau Gigi care sunt in acelasi loc de ani de zile, si tot timpul e plin de clienti. Iar in mall e si mai simplu, fiindca multi sunt pe fuga cand ies de la lucru, asa ca trec prin mall, fac cumparaturi si iau niste produse de patiserie sau covrigi fiindca n-au timp sa urce pana la food-court. Edited by Hider141, 20 August 2018 - 08:07. |
|
#11
Posted 20 August 2018 - 08:03
Le poate luat cu avans si cedit (daca il da cineva).
In mod normal l-as sfatui sa se angazeje intr-o cofetarie niste luni de zile si sa fure meseria. Pe urma o sa stie cam ce are de facut. |
#12
Posted 20 August 2018 - 08:10
Sunt amatoare,vreau sa-mi cumpar cateva produse din ce am mentionat mai sus pt mine personal,nu pt a deschide o afacere
|
#13
Posted 20 August 2018 - 08:23
1. Mixer Planetar - recomand Electrolux Assistant Pro bucatarie EKM6100(e la reducere acum)
2. La cuptor e jale, iti spun de pe acum sa iti cumperi un termometru analog si sa stai cu ochii pe el ca pe butelie. 3. Un frigider mare pentru ingrediente. 4. Pentru forme ai de ales intre Pavoni (forme industriale) sau Silikomart (ma pt acasa dpdv al cantitatilor). 5. Ingrediente? Cofetarul Istet etc sau Slegros. |
#14
Posted 20 August 2018 - 08:47
pentru cofetarie cu vanzare nu uita de probele pentru laboratorul autorizat
parca sunt saptamanale/lunare, din fiecare produs cate 1 kg chiar daca iti trebuie la testare 100-200 grame restul sunt pentru "degustare/prieteni" Edited by mihnearau1, 20 August 2018 - 08:48. |
#15
Posted 20 August 2018 - 08:53
Dragut! Succes, sa ne tii la curent cu ce faci
Am facut mai demult un workshop de 2 zile de cofe, unde am intalnit multe "fete" care faceau asta in timpul liber, avand un cerc (mai mult sau mai putin inchis) de clienti. Eu m-am dus asa, de fun, tematica era Naked cakes. E o buna ocazie de networking, printre altele. PS: una dintre "fete" chiar isi deschisese un mic laborator, ne-a mai zis una alta. Am retinut ca trebuie 4 usi si dus Edited by irina2014, 20 August 2018 - 08:55. |
|
#16
Posted 20 August 2018 - 09:02
Intre 1 si 13 e diferenta mare! Ca-i pt tine si cunoscuti e oki scule,aparate hobby. Daca schimbi categoria,ai cheltuieli de inceput de vorbesti in somn. Si lucrezi cu un produs finit cu scadenta MARE,rapida. Si daca unu face toxialim., ca a mancat in alta parte dar te banuie pe tine pui cruce la bizinis in 48 ore. Daca e sa sari in groapa cu lei fa patiserie nu imediat cofetarie. salvezi din cheltuieli cu utilajele. Cel putin vitrina frigo. daca-ti merge,usor/usor te largesti.Da te omoara actele,avizele. ps.-adm,numa abatitorul sare repede de mii de euri(sh)!
|
#17
Posted 20 August 2018 - 09:12
Chestiile astea, utilajele adica, nu se cumpara de la firme care se ocupa exact cu chestia asta? Ca trebuie din alea profesionale, care sa reziste in timp si sa-si faca treaba ca lumea.
https://www.sdsgroup...ii-cofetarii-52 https://www.novapan....ente/patiserie/ https://www.maxigel....laje-cofetarie/ |
#18
Posted 20 August 2018 - 09:19
LOL mai oameni buni, din spatele tastaturii toti sunteti lei, iar Google v-a facut savanti...
Ati fi oripilati sa vedeti cum se fac prajiturile la cofetariile mici. Foarte multe cofetarii de prestigiu nu au auzit de abatitor (inca), iar cea mai elevata unealta din laborator e adesea un mixer planetar de 15-20l, ca sa nu mai zic de electrocasnicele casnice. E o distanta imensa intre ceea ce cere aberant legea vs ce se intampla, pt ca suntem ipocriti! In US faci cursuri acreditate de igiena, apoi poti vinde prajiturile facute acasa, cu conditia ca familia sa nu intre in bucatarie cand le produci, si sa respecti chestii basic de igiena. In Franta la fel, iti trebuie minim de reguli de igiena. De cand ne stim mancam si in general problemele infectioase sunt exceptii => doar la noi ai niste reguli SF, care adesea sunt indoite la maxim. E o intreaga industrie paralela pe FB, de tanti care fac prajituri acasa. BTW, in cofetarie nu se lucreaza cu manusi, ca sa stiti si voi! Stiti cum ar arata un flux ïdeal"? Vestiar de schimb si spalat -> intri in productie -intrare separata de ingrediente, cu spalator de legume, spalator recipienti transport, spalator oua, depozitare temp camerei, depozitare ambalaje, camere frigorifice/frigidere ingrediente, spatiu de productie, spatiu depozitare produse finite (figidere/camere frigo), spatu ansamlare/ambalare -> alta iesire. E magnific si logic, dar pt asta ai nevoie de multi bani si spatiile adesea nu se preteaza la asta. O amenajare ca la carte e SF. Daca vedeti cum arata fluxurile reale vs cele de pe hartie... Cred ca tot bucurestiul a auzit de Cofetaria ALice! E in continuare omor! Doar pentru ca e ieftin! https://evz.ro/toxii...n-bucurest.html Quote mai mulți inspectori de la DSP au efectuat un control de specialitate la sediul cofetăriei Alice de pe șoșeaua Mihai Bravu, acolo unde au constatat mai multe nereguli, printre care se numără și deficiențe grave legate de igiena spațiilor, a utilajelor și a ustensilelor de lucru. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users