Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
cum se foloseste o masina de spal...

Sentința fara precedent: Doi bucu...

Check engine - se stinge la rece

Frecvența redusa Facultate d...
 De unde pot cumpara mai multe car...

Înregistrare sistem multimedia Toy...

LG G6 sau ceva mai nou?

Google nu mai ofera spatiu nelimi...
 Problema laptop

Af la rcd310 oem

Opel Astra J clima in modul AUTO ...

Timp transmisie in standby
 Nu mai porneste PC-ul !

Robineti trecere, pareri, recoman...

Masina e pe numele tatalui meu, d...

Job online
 

Lipsa partiala sonor hdmi->soundbar

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
Pololica

Pololica

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,030
  • Înscris: 04.01.2015
Salutare,

Am urmatoarea nedumerire: am un soundbar (e no-name, luat din kaufland) conectat la tv smart (Digihome e marca) printr-un cablu HDMI (prin HDMI ARC). Problema e in felul urmator: pe Nat Geo HD nu am sonor prin HDMI, dar am prin boxele televizorului sau daca modific sursa (prin jack-ul de 3.5 mm ale acealuasi soundbar), dar pe celelalte canale National Geographic (simplui, Wild si Wild HD) sau alte canale am. La un moment dat parca si la Pro TV HD nu aveam sonor, dar nu mai sunt sigur (era un HD de la Pro, s-a intamplat o data si nu am mai dat importanta, ulterior avand sonor prin HDMI).

Singurul canal la care nu am sonor (prin HDMI) a ramas Nat Geo HD. Am incercat sa modific diversele optiuni de sonor, dar nu i-am dat de cap (adevarul e ca nu am luat absolut toate optiune din lipsa de timp, cred ca as fi stat vreo2-3 ore). O data am incercat sa modific si limba, dar singura optiune era de romana (pentru emisiunea respectiva). Furnizorul de cablu este RCS-RDS (la care inca nu am apelat). Inainte sa sun la ei, ar mai fi ceva setari de modificat? La surse de iesire (ca sonor) am boxe tv si casti (asa imi este vazut soundbar-ul, indiferent daca este conectat prin HDMI sau prin cablu audio de 3.5 mm, desi, daca stau sa ma gandesc, mai am o optiune de conectare, cablu optic, dar nu am asa ceva sa testez).

PS: la sound bar am urmatoarele surse: AUX (jack 3.5mm), optic, Bluetooth, HDMI (ARC), iar ca setari: flat, film si muzica.
La tv setarile sunt mai compleze (stereo, mono, Dual I si Dual II) fiind cele mai importante (zic eu) si incercate fara efect.

Soundbar-ul il am de ceva timp (nu mi-a facut probleme), dar abia recent am constatat problema cu sonorul si am vazut ca doar pe canalul respectiv are probleme. Nu stiu daca doar la anumite documentare face probleme sau la canal. Ma uit la canal doar daca am documentare la care am atractie si nu stiu cum face pe timpul zilei (eu sesizand ca nu am sonor doar seara, cand ma intorc de la slujba).

Ce credeti ca ar putea fi? Incerc sa elimin a doua telecomanda  (a soundbar-ului) si sa nu mai comut din hdmi la auxiliar. Apreciez orice informatie (chiar daca sunt urechiat :D ).

#2
FC72

FC72

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,849
  • Înscris: 06.03.2005
Problema este ca acel canal are sunet Dolby Digital by-default iar in lantul tau audio digital ceva nu poate trimite sau decoda streamul.
Seteaza din tv sa ai doar stereo daca ai optiunea asta.

#3
robbie_ro

robbie_ro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,709
  • Înscris: 24.08.2004
Pe National Geographic incearca sa setezi sunet stereo daca ai posibilitatea din meniul televizorului, deoarece implicit e Dolby, iar soundbarul pe care il ai nu are decodor Dolby.

#4
Pololica

Pololica

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,030
  • Înscris: 04.01.2015
Pe Nat Geo Wild HD am avut cateva documentare cu Dolby Digital si auzeam diferenta dintre ele (atat prin HDMI cat si pe auxiliar (firul de 3.5 mm). Setarile pe care le tin sunt Stereo+ AVL (un fel de sunet automat la toate canalele)+Sorround activ, desi le-am si dezactivat (cu exceptia Stereo). Am vizualizat setarile audio intre cele doua canale National (si HD si Wild HD) si, cel putin pe Wild HD, nu am probleme cu sonorul cand documentarul este Dolby. Pe un canal imi aparea, la Limba audio: Romana, Engleza, Romana Dolby, Engleza Dolby, toate patru mergand perfect.
Ciudatenia se intampla doar la Nat geo HD (lucru care ma intriga: de ce doar unul din cele aproape 150 de canale da chix).

O sa incerc diseara sa scot Dolby (daca apare ca optiunea la transmisia audio).


LE: un lucru (cred ca important) am uitat sa spun: folosesc CI+, nu mediabox (sau cum ii zice la Digi).

Edited by Pololica, 10 August 2018 - 12:12.


#5
vldc

vldc

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 08.03.2004
>> Singurul canal la care nu am sonor (prin HDMI) a ramas Nat Geo HD.

>> Pe Nat Geo Wild HD am avut cateva documentare cu Dolby Digital si auzeam diferenta dintre ele (atat prin HDMI cat si pe auxiliar (firul de 3.5 mm).

Pai ai sau nu sunet pe NG HD ?
La inceput spui ca nu ai sunet prin HDMI iar apoi spui ca auzi diferente intr cu si fara DD ...

Edited by vldc, 10 August 2018 - 14:19.


#6
Pololica

Pololica

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,030
  • Înscris: 04.01.2015
Pe NG HD nu am sunet prin HDMI (singurul din grila), pe restul am (SD sau HD, cu sau fara transmisie Dolby).

Legat de Dolby, fac diferenta la sonor cand o transmisie este Dolby sau nu (plus ca mai verific sa vad ce canale audio au disponibile, in afara de cel standard).

#7
Pololica

Pololica

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,030
  • Înscris: 04.01.2015
Pana la urma am dat o resetare la tv si am conectat cele doua cabluri (hdmi si cel auxiliar de 3.5 mm). Sonor la toate canalele (verificate fiecare in parte). Mi-am refăcut setările pe care le aveam (atât audio, cat si video) si merge brici.

N-am inteles de ce nu a mers. N-am gasit o explicatie logica. Când îmi făcea figuri si era setat pe hdmi, cablul pentru auxiliar era deconectat (fizic), acum, cu ambele conectate, dar la soundbar setat ca sursa hdmi, parca ar fi prieteni de o viata. Iau in calcul si transmisia canalului, cu pista audio diferita, dar totusi.

Multumesc pentru sfaturile acordate.

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate