Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Salam, branza si alte produse romanesti pe avion ?
Last Updated: Aug 09 2018 20:28, Started by
allah2
, Aug 04 2018 18:38
·
0
#1
Posted 04 August 2018 - 18:38
Intrebarea e serioasa
Ideea e ca vreau sa ii duc unei cunostinte din Franta produse romanesti, sa vada cum sunt. Ar merge sa transport acum vara cu avionul la cala produse gen salam de sibiu, telemea ? Sau exista riscul sa se strice ? Ce alte produse romanesti mi-ati mai sugera sa duc, sa fie ceva specific si bun? |
#2
Posted 04 August 2018 - 18:44
Orice solid numai să nu pută, că am mai stat lângă cineva care a adus un burduf de brânză în brad pe care îl ținea în poșetă.
După ce a făcut scandal o doamnă, l-a mutat din compartimentul aflat deasupra scaunelor la picioare, împuțindu-ne doar pe cei de lângă el ... |
#3
Posted 04 August 2018 - 18:48
A spus ca le duce la cala, nu bagaj de mana.
Ar merge, ca sugestie poti sa le pui intr-o gentuta frigorifica cu 2 baterii de gheata. Dar nu salam de sibiu din comert ...mai bine clasicele sunca, ceapa rosie, cas, poate si carnati de plescoi, babic ... mi s-a facut foame ) Dar sa fie toate luate de la producatori locali, nu pline de chimicale de la supermarket Edited by Maryus89, 04 August 2018 - 18:52. |
#4
Posted 04 August 2018 - 18:54
Orice mezel, sau branza, dar in nici un caz cele din supermarket.
|
#5
Posted 04 August 2018 - 18:59
Nu stiu altii cum sint.... da' eu am inebunit de creeri cind o ruda a trimis la Spania vreo 30 de kile de pepene verde, dovlecei, cartofi and sh*t !
Cumparate partial din piata (nu se stie daca de la tarani 100%), partial de pe la Kaufland (nu se stie din ce tara proveneau). Bineinteles ca din cauza unor incidente neprevazute, din totalul general au putut fi folosite vreo 3-4 kile de produse Adica, serios ! Nu o sa inteleg niciodata treaba asta cu trimis mincare, acum in 2018, oricit ar fi ea de traditionala. Da' ma rog, asa sint eu, mai special, de la clasa de copii speciali |
#6
Posted 04 August 2018 - 19:09
LoL, sunt sigur ca tu o sa nefaci de ras cu salamul ala de Sibiu, parizer si telemea din magazin.
Daca ar fi fost din Somalia nu mi-as fi facut griji, dar francezii clar au branza mai buna ca a noastra, salamuri, etc. |
#7
Posted 04 August 2018 - 19:19
De unde recomandati sa iau de la producatori locali din Bucuresti?
|
#8
Posted 04 August 2018 - 19:20
#9
Posted 04 August 2018 - 19:27
Probabil ca o sa ajungă direct in cos după ore de transport. O sa fie o scena penibila cind apari la usa cu produse care ăla crede ca sint semistricate și te uiți la el sa vezi dacă chiar le bagă in gura sau le arunca peste umăr .
Nu mai spun ca nici mare chestie nu-s, din contra. Ia o țuica de pruna sau o palinca, e mai sigur. Chiar și aia la pet |
#10
Posted 04 August 2018 - 19:57
allah2, on 04 august 2018 - 19:19, said:
De unde recomandati sa iau de la producatori locali din Bucuresti? Am vazut eu unul odata la iesirea din Militari, Carrefour parca-i zicea. Produse bune si ieftine. Apoi am vazut si niste producatori mai mici, asa de cartier, Lidl parca. Si astia buni, da cu sortiment mai mic. PS. Francezii sunt oameni foarte politicosi, orice le-ai da o sa-ti spuna ca e grozav si fantastic. Dar in gand o sa te injure. Ei au peste 600 de sortimente de branza. Salamul de Sibiu e ceva special, dar mai mult pentru romani, pentru francezi e un fel de salami amarat bon marche. Te complici degeaba. Unde nu dai gres, si e sfatul meu, niste palinca adevarata, l'eau de vie ii zic ei, ce frumos, francezi deh, si niste chestii artizanale gen ii sau ceramica. Bonnne chance! |
|
#11
Posted 04 August 2018 - 19:59
Renunta la branzeturi; au si ei in Franta tot felul de specialitati.
Renunta la mezeluri - au de la cruditati la uscaturi de toate felurile. Cel mai bine te duci cu 3-4 borcane de zacusca facuta corespunzator de vreo bunica/matusa. Sigur nu dai gres si nici nu se gaseste in Franta. Nici salata de vinete sa sti ca nu am vazut. |
#12
Posted 04 August 2018 - 20:02
Miere, miere cu faguri in ea, cu miez de nuca, etc. D-aia sigur nu se gaseste.
Zacusca e si in Franta, doar ca se cheama 'le zacusca' Edited by wiseguy76, 04 August 2018 - 20:02. |
#13
Posted 04 August 2018 - 21:14
Quote Ia o țuica de pruna sau o palinca, e mai sigur. |
#14
Posted 04 August 2018 - 21:38
allah2, on 04 august 2018 - 18:38, said:
Ideea e ca vreau sa ii duc unei cunostinte din Franta produse romanesti, sa vada cum sunt. mai ales francezii cand gusta branza romaneasca intreaba "ce e chestia asta fara gust? asta numiti voi specific??" danaciu, on 04 august 2018 - 19:57, said:
Unde nu dai gres, si e sfatul meu, niste palinca adevarata, l'eau de vie ii zic ei |
#15
Posted 04 August 2018 - 21:43
|
#16
Posted 04 August 2018 - 22:43
Branza poate fi detectata ca si exploziv din cauza densitatii, asa ca e posibil sa fie deschis pachetul...
https://www.cbsnews....airport-x-rays/ |
#17
Posted 04 August 2018 - 23:31
Horinca si palinca. All the best.
Scotienii de la job o indoiau cu apa/gheata, ca pe whisky, si i-am convins s-o bea "ca atare". "Brhhh" ziceau dupa aia. "Good-gooooodhhh" |
#18
Posted 05 August 2018 - 23:07
Prin zonele cu multi romani din Franta sunt magazine cu produse traditionale romanesti. Informeaza-te daca e prin zona in care te duci. E mai simplu, nu se strica la transport si daca le place ceva, vor mai cumpara.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users