Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema laptop Asus

Probleme mini tractor chinezesc b...

Cand și de unde iau permisul...

Cum functioneaza sistemul audio a...
 cum se foloseste o masina de spal...

Sentința fara precedent: Doi bucu...

Check engine - se stinge la rece

Frecvența redusa Facultate d...
 De unde pot cumpara mai multe car...

Înregistrare sistem multimedia Toy...

LG G6 sau ceva mai nou?

Google nu mai ofera spatiu nelimi...
 Problema laptop

Af la rcd310 oem

Opel Astra J clima in modul AUTO ...

Timp transmisie in standby
 

Ajutor in legatura cu baza de date

- - - - -
  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1
deeszilard

deeszilard

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 02.08.2018
Urmez un tutorial despre baza date si incerc sa fac o baza de date cum este in tutorial dar imi apare eroarea respectiva din imagine.
Sistemul de operare folosit este Windows 10(xampp) si cel din tutorial este Mac.

Attached Files


Edited by deeszilard, 02 August 2018 - 14:15.


#2
LuvRaluK

LuvRaluK

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 802
  • Înscris: 27.09.2006
Ai scris NOTT (cu 2 de t).

#3
deeszilard

deeszilard

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 02.08.2018
<?php
$connection = mysql_connect("localhost","root","Maxishine");
if (!$connection){
die("Database connection failed: " . mysql_error());
}
$db_select = mysql_select_db("widget_corp",$connection);
if (!$db_select){
die("Database connection failed: " . mysql_error());
}
?>
<html>
<head>
<title>Basic</title>
</head>
<body>
<?php
$result = mysql_query("SELECT * FROM subjects", $connection);
if (!$result){
die("Database connection failed: " . mysql_error());
}
while ($row = msql_fetch_array($result)){
echo $row["menu_name"]." ".$row["position"]. "<br />";
}
?>
</body>
</html>
<?php
mysql_close($connection);
?>

Am mai avut o eroare in legatura cu baza de date.

Am citit pe internet ca cei care au XAMPP si versiunea a 7 al PHP-ului mysql se inlocuieste cu mysqli si am inlocuit peste tot si la error si tot imi da eroare.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_connect() in C:\xampp\htdocs\php_sandbox\databases.php:2 Stack trace: #0 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\php_sandbox\databases.php on line 2

Edited by deeszilard, 03 August 2018 - 11:08.


#4
Kriogen

Kriogen

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 184
  • Înscris: 23.04.2014

View Postdeeszilard, on 03 august 2018 - 11:06, said:

<?php
$connection = mysql_connect("localhost","root","Maxishine");
if (!$connection){
die("Database connection failed: " . mysql_error());
}
$db_select = mysql_select_db("widget_corp",$connection);
if (!$db_select){
die("Database connection failed: " . mysql_error());
}
?>
<html>
<head>
<title>Basic</title>
</head>
<body>
<?php
$result = mysql_query("SELECT * FROM subjects", $connection);
if (!$result){
die("Database connection failed: " . mysql_error());
}
while ($row = msql_fetch_array($result)){
echo $row["menu_name"]." ".$row["position"]. "<br />";
}
?>
</body>
</html>
<?php
mysql_close($connection);
?>

Am mai avut o eroare in legatura cu baza de date.

Am citit pe internet ca cei care au XAMPP si versiunea a 7 al PHP-ului mysql se inlocuieste cu mysqli si am inlocuit peste tot si la error si tot imi da eroare.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_connect() in C:\xampp\htdocs\php_sandbox\databases.php:2 Stack trace: #0 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\php_sandbox\databases.php on line 2

Eroarea este datorata faptului ca folosesti o functie pe care nu o gaseste. Daca tot vrei sa folosesti mysqli, atunci in loc de mysql_query, foloseste mysqli_query

Ce iti recomand eu, in loc sa adaugi informatii sensibile de conectare la mysql in fiecare fisier, mai bine folosesti un require.
Concret:
1. creaza un fisier denumit dbconnect.php, iar in el scrie asta:
$servername = "localhost"; //de obicei este localhost, doar daca faci remote sql pui IP-ul serverului de SQL
$username = "unuser"; // username baza de date
$password = "oparola"; // parola username
$dbname = "example"; //baza de date
// Creare conexiune
$conn = new mysqli($servername, $username, $password, $dbname);
// Verificam conexiunea
if ($conn->connect_error) {
die("Conexiune esuata: " . $conn->connect_error);
}


2. la inceputul fisierului, dupa tagul <?php adauga asa:
require_once 'dbconnect.php';


3. Orice query il rulezi asa apeland conexiunea la baza de date:
$testquery = "SELECT * FROM users";
if ($result = mysqli_query($conn, $testquery)) {
if (mysqli_num_rows($result) > 0) {
	 while ($row = mysqli_fetch_array($result)) {
		 $userName = $row['userName'];
		 echo $userName;
	 }
}
else { echo "No result found"; }
}


Edited by Kriogen, 08 August 2018 - 16:26.


Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate