Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
IP Camera HikVision nu o gasesc i...

Cand devine un film clasic?

Cu mașina spre Budapesta ...

Ridicare act de identitate cu pro...
 Calorifere + incalzire in pardose...

Sfat achizitie laptop buget 1500-...

Boxe Devialet

Mai poarta careva papuci prin oras?
 Amortizoare - 2024 - gaz / ulei ?...

Calatorie Bucuresti - Timisoara, ...

Țuica are gust ciudat

Copii nascuti in Romania
 Felicitari Republica Moldova pent...

Ușa exterioara care scar5...

Decizie dificila intre doua model...

Orange nu onoreaza premiile din P...
 

Nelamurire overclocking

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
CocaCola07

CocaCola07

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 09.06.2018
Salut., am o placa de baza biostar p4m900-m7 se, memorie ram 2gb si un procesor intel celeron e1200 1.6ghz., i am facut din bios un mic overclocking si l am dus la 1.80ghz, problema este ca in bios inainte aveam 29-30℃, iar acum dupa overclock undrva la 32℃, cu fan speed imi arata 120℃. Pe care sa cred? Mentionez ca dupa acest overclocking pc ul a rulat cam 2-3 ore fara nicio problema(blue screen,,reset samd).

#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,869
  • Înscris: 15.06.2004
Daca placa ta are pe CD-ul cu drivere sau la producator pe site ceva soft de monitorizare e bien sa-l folosesti pe-ala.
Speedfan se foloseste de implementarile generice ale senzorilor. Ocazional arata temperaturi aiurea - 0 sau 120 de grade - chiar unde nu exista senzor.

#3
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018
Nu exista 120 de grade, iesea fum.
Probeaza alte 5 programe de temperatura, sint destule: Speccy, hwinfo, aida..... google....

#4
CocaCola07

CocaCola07

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 09.06.2018
Cu Core Temp temperatura este 37℃., Speccy 40℃=full load
LE : revin cu o pozA , este ok temperatura?Attached File  1531745677847-1903090521.jpg   306.26K   15 downloads

Edited by CocaCola07, 16 July 2018 - 14:57.


#5
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018
LOL, aia nu e temperatura de full load, 40 de grade e parfum :)
In poza apare 9.8% folosire si nici un program care sa-l duca in full load......
Mai baga nitel overclock ;)

#6
CocaCola07

CocaCola07

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 09.06.2018

 trollerul_de_serviciu, on 16 iulie 2018 - 15:05, said:

LOL, aia nu e temperatura de full load, 40 de grade e parfum :)
In poza apare 9.8% folosire si nici un program care sa-l duca in full load......
Mai baga nitel overclock ;)
poza e facuta dupa ce am instalat si celelalte programe, cu Core Temp sarcina100% aveam 46℃.
Cat despre oc nu mai merge , am incercat sa il duc la 1.85 si isi da reset(imi revine la 1.6ghz.')
nu am umblat la voltaj,daca crezi ca mai merge ma poti ajuta? Macar la 2.0ghz sa il duc, mersi

Edited by CocaCola07, 16 July 2018 - 15:15.


#7
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,869
  • Înscris: 15.06.2004
Ai separat frecventa memoriilor de cea a procesorului ? Sa lucreze asincron ?
Daca da, inseamna ca atata poate. OC-ul nu este o stiinta exacta. Un procesor duce mai mult altul mai putin... e pe nimereala.

#8
CocaCola07

CocaCola07

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 09.06.2018

 eiffel, on 16 iulie 2018 - 15:25, said:

Ai separat frecventa memoriilor de cea a procesorului ? Sa lucreze asincron ?
Daca da, inseamna ca atata poate. OC-ul nu este o stiinta exacta. Un procesor duce mai mult altul mai putin... e pe nimereala.
nu, nu am separat nimic..adica nu stiu cum sa fac asta?
Ps:de fiecare data cand incerc oc se mareste si frecventa la ram:in mod normal e de 667mhz acjm cu oc ul facut la 1.8 ajunge la 760+frecventa

Edited by CocaCola07, 16 July 2018 - 15:32.


#9
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,869
  • Înscris: 15.06.2004
Din pacate nici eu nu stiu sa-ti explic exact. N-am lucrat niciodata cu placi Biostar.
Dar pe la Gigabyte sau Asus exista - acu depinde iar de producator, placa sau model de BIOS diverse setari pe la Memorie in care se putea seta BUS-ul ca sa functioneze separat de procesor.
Dupa caz am intalnit ori posibilitatea de a seta chiar eu multiplicatorul ptr memorii, sau a selecta din 3-4 frecvente deviate din cea a procesorului.
O alta solutie e sa cresti latenta memoriilor - daca exista o astfel de setare.

#10
CocaCola07

CocaCola07

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 09.06.2018

 eiffel, on 16 iulie 2018 - 15:33, said:

Din pacate nici eu nu stiu sa-ti explic exact. N-am lucrat niciodata cu placi Biostar.
Dar pe la Gigabyte sau Asus exista - acu depinde iar de producator, placa sau model de BIOS diverse setari pe la Memorie in care se putea seta BUS-ul ca sa functioneze separat de procesor.
Dupa caz am intalnit ori posibilitatea de a seta chiar eu multiplicatorul ptr memorii, sau a selecta din 3-4 frecvente deviate din cea a procesorului.
O alta solutie e sa cresti latenta memoriilor - daca exista o astfel de setare.
te referi cumva la asta"dram clock set by spd* 333mhz, daca setez pe 266mhz pot sa il mai overclockez pana la 1.97ghz daca setes cea mai mica valoare la memoriw ram 200+ il pot duce la 2.3ghz...si frecventa memoriie ram e undeva la 420, e bine asa? Sau sa il las default si sa ma multumrsc cu 1.8ghz?

#11
trollerul_de_serviciu

trollerul_de_serviciu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,987
  • Înscris: 23.03.2018
Da' tu ce crezi ca scoti din procesorul ala ?!
Daca vrei sa-l folosesti pentru ceva anume, un anumit program/joc, faci diverse teste si vezi cum merge la diverse frecvente.
Daca vrei overclock in general, fa niste teste cu ceva programe de benchmarking si vezi ce iese.
Si mereu ochii pe temperatura.

#12
CocaCola07

CocaCola07

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 09.06.2018
Cred ca o sa il las la 1.8, mi e deajuns, mersi :)
nu pt jocuri...are un hard de 40 gb:))))
mai mult pt. Mine sa fi  fost cifra rotunda"2.0ghz' , dar lasa'l asa :)

Edited by CocaCola07, 16 July 2018 - 16:20.


#13
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,869
  • Înscris: 15.06.2004
DA, aia cu SPD e o setare buna.

#14
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,885
  • Înscris: 21.08.2008
Cum o fi mai bine: frecventa crescuta la CPU si scazuta la RAM sau scazuta la CPU si crescuta la RAM?
3,6GHz si 1600MHz versus 3,8GHz si 1333MHz.

#15
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,885
  • Înscris: 21.08.2008
Vad ca merge ok cu 3,8GHz si 1600MHz cu voltajele nemodificate.
Daca incerc sa urc la 4GHz, indiferent daca scad frecventele la 1333MHz si urc voltajul la procesor cate o treapta, primesc BSOD, asadar ma limitez la cum e acum ca este ok.

Am o nelamurire, e ceva ciudat totusi. Daca mentin CPU la 3,8GHZ totul este ok, Prime95 il duce fara probleme si frecventa este constanta la 3,8GHZ asa cum e logic.
Daca setez in BIOS CPB si Turbo sa fie activate, adica sa urce de la frecventa stock (3,2GHz) la cea setata de mine (3,8GHz), PC ruleaza normal, vad atat in AIDA64cat si in CPU-Z, DAR... in Prime95 CPU nu trece de 3,2GHz. Incerc si alte teste de stabilitate si la fel, nu trece de 3,2GHz.
De ce e asa? Daca nu fac teste de stabilitate, vad cum frecventa oscileaza de la 8,8GHz pana la 3,8GHz dar cum fac test, cum ramane la 3,2GHz.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate