Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
De cand a devenit Suedia o ț...

Izolatie centura și stalpi

Rareș Nastase semneaza seria...

Toyota Yaris Hybrid sau VW Polo 1...
 Cea mai buna rețea by Ookla ...

Infintare asociatie proprietari -...

Chip grafic integrat vrea driver ...

Onkyo NS 6170 vs NUC + DAC
 Despre comunicare

Cum sa invat pt admiterea la facu...

Recomandare smartphone 800 lei

Cum va informați inainte de a ave...
 Consum prea mare focus MK2?

Alegere/discutii frigider offgrid...

Problema Facebook Lite

Sa fie EDID-ul monitorului , sau ...
 

Ajutor pt configurare magazin on line

- - - - -
  • Please log in to reply
53 replies to this topic

#1
softaipan

softaipan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 07.08.2014
Salut !
Va cer ajutorul pt configurarea unui magazin on line (cateva chestii,nu in totalitate Posted Image )
  Am instalat un magazin on line,pe o platforma e-commerce,varianta basic,gratuita 1 an,deoarece sunt nou in acest domeniu si am foarte putine produse pt inceput .
Am reusit sa fac unele setari,dar nu reusesc sa asez imaginea produselor in pozitie normala.Se aseaza doar orizontal. si in bannerul de promotii in care 'aluneca 'vreo 5 imagini,cele de produs se pozitioneaza orizontal. Acum produsul este un spray si l-am fotografiat vertical (logic) ,foto are dimensiunil2 1080 x 1920 .Oare tabelul din html este creat mai lung decat inalt si de aceea se pozitioneaza orizontal ?

  Daca am deschis topicul in locul nepotrivit,va rog sa-l mutati unde trebuie... Multumesc !

Attached Files



#2
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,910
  • Înscris: 19.08.2004
Ce procent zici ca dai din profit pentru un raspuns "profi"? Dar pentru unul de amatori, care habar nu stiu ce vorbesc? Posted Image

Banuiesc ca siteul va fi ceva mijloc de vanzare si decat tu vrei sa ca castigi prin el. Nimic anormal, doar ca ... parca ar trebui sa rugam bebelusele "Ieftin" si "Gratis" sa danseze dupa cum le-ai intrebat tu.

Edited by dexterash, 01 July 2018 - 09:43.


#3
softaipan

softaipan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 07.08.2014
Normal ca siteul va fi un mijloc de vanzare a unor produse . In prezentarea variantelor de folosire a respectivei platforme se incepe cu varianta start up gratis /1 an dupa care xxx lei/luna,urmata de alte cateva variante ,fiecare cu facilitati superioare contra unor sume lunare,chiar de la inceput,destul de consistente. Ei au inaintat si varianta 1,care mie mi s-a parut a fi ,pt nivelul meu de inceput cea mai OK.
La prima discutie mi s-a spus ca am in demo varianta de a-mi seta singur magazinul,doar ca o parte din facilitati vor dispare dupa activare si reapar pe masura ce treci la alte variante de abonament.Dupa activare am primit un template incarcat aiurea , si la o noua discutie mi-au raspuns ca orice alta informatie o primesc contra cost...destul de consistent. Am reusit sa configurez totusi magazinul ,dar am venit cu intrebarile respective pe forum ( sa trecut si aici la plata raspunsurilor ???)
  daca se poate primi un raspun ,bine ,daca nu asta este.... mai studiez !

#4
softaipan

softaipan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 07.08.2014
Am gasit si am rezolvat  !
'Mergi in sat si dai de stire,vii acas si faci cum poti ' este o zicala adevarata..
colegule @dexterash ,mi-ai raspuns de parca esti din echipa celor cu platforma ...


#5
Mizu

Mizu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,041
  • Înscris: 10.12.2006
Man, vezi ca ai aici o lista cu platforme, unele gratuite https://ecommerce-pl...merce-platforms
Dupa ce te hotarasti pe una din ele cauti o tema care sa arate cum vrei tu acolo. Sunt multe teme gratuite, nu e necesar sa platesti.

Ce ai facut tu acolo arata a website din 1995. Si nici nu te pricepi sa-l modifici, deci pierdere totala de vreme.

Uite spre exemplu o tema gratis pentru Prestashop 1.7 https://prestafox.co...basic/index.php

Module sunt mai multe pentru ce numesti tu "banner de promotii", le zice slideuri, uite un exemplu https://presta-addon.com/ ce poate fi descarcat de aici dupa ce faci cont pe forum https://www.prestash...estashop-16-17/

Iti recomand din lista de sus o platforma moderna la care nu mai trebuie sa lucrezi nimic, doar sa instalezi o tema profi si sa te familiarizezi cu ea. Pe forumurile lor unele au si sectiuni in limba romana, mai poti primi indicatii acolo.

#6
botelucian

botelucian

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,093
  • Înscris: 23.03.2007
prea mare rezolutia la poza, nu uita sa le si optimizezi pt web si pentru mobil , mrea majoritate a browsingului se face pe mobil.
succes

#7
softaipan

softaipan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 07.08.2014

View PostMizu, on 01 iulie 2018 - 10:28, said:

Man, vezi ca ai aici o lista cu platforme, unele gratuite https://ecommerce-pl...merce-platforms
Dupa ce te hotarasti pe una din ele cauti o tema care sa arate cum vrei tu acolo. Sunt multe teme gratuite, nu e necesar sa platesti.

Ce ai facut tu acolo arata a website din 1995. Si nici nu te pricepi sa-l modifici, deci pierdere totala de vreme.

Uite spre exemplu o tema gratis pentru Prestashop 1.7 https://prestafox.co...basic/index.php

Module sunt mai multe pentru ce numesti tu "banner de promotii", le zice slideuri, uite un exemplu https://presta-addon.com/ ce poate fi descarcat de aici dupa ce faci cont pe forum https://www.prestash...estashop-16-17/

Iti recomand din lista de sus o platforma moderna la care nu mai trebuie sa lucrezi nimic, doar sa instalezi o tema profi si sa te familiarizezi cu ea. Pe forumurile lor unele au si sectiuni in limba romana, mai poti primi indicatii acolo.
Sa inteleg ca faza asta cu platforma e-commerce cu 4 nivele de abonamente ,cu doar trei teme la varianta basic,care tema am modificat-o este doar o metoda a unor specialisti de a face bani ? Ca pe link-urile de mai sus gasesc acelasi lucru free ?
  Tema am modificat-o ,doar prin stergerea unor slideuri puse de proprietari si adaugarea unor imagini ale mele.
  Ei mai zic ca hostingul este gratis si SEO....Posted Image

View Postbotelucian, on 01 iulie 2018 - 11:12, said:

prea mare rezolutia la poza, nu uita sa le si optimizezi pt web si pentru mobil , mrea majoritate a browsingului se face pe mobil.
succes
  Zic proprietarii platformei ca siteul este optimizat pt web si mobil ...

#8
botelucian

botelucian

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,093
  • Înscris: 23.03.2007
Or zice ei dar daca pui 10 poze de 1 mega pe o pagina il omori. La asta ma refeream

#9
Mizu

Mizu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,041
  • Înscris: 10.12.2006
Atata ca hostul e gratis la aia, daca vrei sa economisesti 10 lei pe luna. Dar siteul nu e al tau, poate vei vrea intr-o zi sa te muti si nu poti, trebuie refacut.

SEO e trecut acolo de marketing, sa-ti ia ochii.

Pentru web si mobil sunt optimizate cam toate platformele in ziua de azi, ca nu se mai poate fara.

#10
softaipan

softaipan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 07.08.2014

View PostMizu, on 01 iulie 2018 - 11:35, said:

Atata ca hostul e gratis la aia, daca vrei sa economisesti 10 lei pe luna. Dar siteul nu e al tau, poate vei vrea intr-o zi sa te muti si nu poti, trebuie refacut.

SEO e trecut acolo de marketing, sa-ti ia ochii.

Pentru web si mobil sunt optimizate cam toate platformele in ziua de azi, ca nu se mai poate fara.

Te referi ,la care ? La cele indicate de tine ,mai sus?


  Bannerul asta cu slideuri,apare in meniu la manegementul promotiilor si este disponibil doar la un plan tarifar superior. Deci clar ca dupa activarea abonamentului basic nu-l voi avea disponibil.
  Daca descarc un modul de la linkul indicat ,pot sa-l incarc pe siteul meu ????  Eu tind sa cred ca nu  ,sau ma insel ?

Edited by softaipan, 01 July 2018 - 12:55.


#11
botelucian

botelucian

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,093
  • Înscris: 23.03.2007
Eu stiu de gomag,contentspeed, bluegento ce ofera magazine la cheie cu abonament

#12
softaipan

softaipan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 07.08.2014
Eu am vorbit cu cei de la contentspeed,ce mai incolo si-ncoace ! Doar ca dupa ce am vorbit si m-am hatarat sa iau Silverul,am creat contul,este in perioada demo,dar mi-au zis ca orice informatie mai vreau am doua planuri tarifare... Acum sincer,nu ma dau banii afara din casa Posted Image ,dar nici sa platesc sa-mi redimensioneze foto de produs de la 1080 x1920 la 185 x 104 ,ca sa nu mai apara foto pe orizontala,nu-mi convine...Posted Image
   Plus ca ,nu am mai avut magazin on line,sunt produse putine,etc.si am zis ca e cea mai buna varianta sa incerc . Am niste cunostinte de web design,html,dar foarte de incepator si nu am nici experienta... Am facut un curs de web design pana la un nivel si l-am abandonat,dar oricum nu stiu daca o bucata de hartie ma ajuta prea multPosted Image

#13
Mizu

Mizu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,041
  • Înscris: 10.12.2006
Pai aia la pachetul free nici script de facturare nu au, pe langa multe alte minusuri. Iar urmatorul e exagerat de scump.

Aia 17 lei pe care ii vei plati lunar de anul viitor mai bine ii dai pe host si domeniu separate, iti recomand de la clausweb unde e 5 lei pe luna hostul, iar un domeniu .ro costa vreo 8 euro/an. Nu e doar mai ieftin, dar ai si un domeniu brandabil si acces la toate fisierele siteului.

Iar daca nu ai multe produse poti pune Wordpress cu https://woocommerce.com/ . Are multe pluginuri gratuite, spre exemplu de facturare https://ro.wordpress...delivery-notes/

Contentspeed iti da doar o tema, dar pentru woocommerce gasesti o gramada pe google, cum e aici https://justfreethem...es/woocommerce/

Pe wordpress ai pluginuri care iti redimensioneaza automat imaginile, relevant la problema ta actuala. Dar si multe slidere mult mai bune si mai complexe. Doar sa ai timp sa aprofundezi.

Edited by Mizu, 01 July 2018 - 14:27.


#14
softaipan

softaipan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 07.08.2014

View PostMizu, on 01 iulie 2018 - 14:26, said:

Pai aia la pachetul free nici script de facturare nu au, pe langa multe alte minusuri. Iar urmatorul e exagerat de scump.

Aia 17 lei pe care ii vei plati lunar de anul viitor mai bine ii dai pe host si domeniu separate, iti recomand de la clausweb unde e 5 lei pe luna hostul, iar un domeniu .ro costa vreo 8 euro/an. Nu e doar mai ieftin, dar ai si un domeniu brandabil si acces la toate fisierele siteului.

Iar daca nu ai multe produse poti pune Wordpress cu https://woocommerce.com/ . Are multe pluginuri gratuite, spre exemplu de facturare https://ro.wordpress...delivery-notes/

Contentspeed iti da doar o tema, dar pentru woocommerce gasesti o gramada pe google, cum e aici https://justfreethem...es/woocommerce/

Pe wordpress ai pluginuri care iti redimensioneaza automat imaginile, relevant la problema ta actuala. Dar si multe slidere mult mai bune si mai complexe. Doar sa ai timp sa aprofundezi.
Am cumparat un domeniu.ro inainte de a discuta cu cei de la contentspeed.

#15
EMPP

EMPP

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 887
  • Înscris: 12.01.2018

View Postsoftaipan, on 01 iulie 2018 - 10:27, said:

Am gasit si am rezolvat  !
'Mergi in sat si dai de stire,vii acas si faci cum poti ' este o zicala adevarata..
colegule @dexterash ,mi-ai raspuns de parca esti din echipa celor cu platforma ...
gratis este de fațadă vezi tu după un an.pur și simplu trebuia să rotești aparatul foto la 90 de grade

#16
softaipan

softaipan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 07.08.2014

View PostEMPP, on 01 iulie 2018 - 15:19, said:

gratis este de fațadă vezi tu după un an.pur și simplu trebuia să rotești aparatul foto la 90 de grade
  Am explicat putin mai sus de ce am ales varianta Silver (nu neaparat pt GRATIS,cat pt perioada asta de acomodare si inceput de un an...)Am rezolvat problema prin redimensionarea imaginii.
Sunt SIGUUR ca nu o rezolvam prin rotirea aparatului ,indiferent la ce unghi ....Posted Image

View PostMizu, on 01 iulie 2018 - 14:26, said:

Pai aia la pachetul free nici script de facturare nu au, pe langa multe alte minusuri. Iar urmatorul e exagerat de scump.

Aia 17 lei pe care ii vei plati lunar de anul viitor mai bine ii dai pe host si domeniu separate, iti recomand de la clausweb unde e 5 lei pe luna hostul, iar un domeniu .ro costa vreo 8 euro/an. Nu e doar mai ieftin, dar ai si un domeniu brandabil si acces la toate fisierele siteului.

Iar daca nu ai multe produse poti pune Wordpress cu https://woocommerce.com/ . Are multe pluginuri gratuite, spre exemplu de facturare https://ro.wordpress...delivery-notes/

Contentspeed iti da doar o tema, dar pentru woocommerce gasesti o gramada pe google, cum e aici https://justfreethem...es/woocommerce/

Pe wordpress ai pluginuri care iti redimensioneaza automat imaginile, relevant la problema ta actuala. Dar si multe slidere mult mai bune si mai complexe. Doar sa ai timp sa aprofundezi.

Parca vad ca intru in ceata....
Deci:
- https://woocommerce.com este o platforma de e-commerce echivalent cu cea de la content speed
- de la https://justfreethem...merce/Â Â imi aleg o tema pe care o personalizez pt magazinul meu ( mamaaaa cate sunt Posted Image ...as selecta dintre Hestia,SShop sau eCommerce Gem)
- si cum naiba fac toate setarile la site (ca la contentspeed am preferinte/setari website/manegement catalog/produse/etc) daca ma complic mai mult decat sa aleg o varianta mai buna Posted Image
  Acum mai sunt si off topic.....

Edited by softaipan, 01 July 2018 - 15:53.


#17
Mizu

Mizu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,041
  • Înscris: 10.12.2006
Cumperi hosting, instalezi wordpress pe el, si apoi pluginul woocommerce de aici https://ro.wordpress...ns/woocommerce/

Cum instalezi wordpress, un plugin sau o tema gasesti pe google.

Anul de acomodare de la contentspeed e inselator deoarece nu iti poti lua siteul de acolo sa pleci cu el dupa ce trece anul, va trebui sa il construiesti din nou in alta parte. Pe cand un wordpress il iei cu fisiere si baza de date si il muti oriunde.

Poti testa si local daca vrei sa vezi cum e wordpress, nu stiu cat de complicat ti s-ar parea https://www.wpbeginn...te-using-xampp/
Asta e gratis, il instalezi la tine pe calculator, il poti modifica cum vrei, sa bagi produse si sa testezi. Pe urma il poti muta online pe un host cumparat.

#18
softaipan

softaipan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 07.08.2014

View PostMizu, on 01 iulie 2018 - 16:06, said:

Cumperi hosting, instalezi wordpress pe el, si apoi pluginul woocommerce de aici https://ro.wordpress...ns/woocommerce/

Cum instalezi wordpress, un plugin sau o tema gasesti pe google.

Anul de acomodare de la contentspeed e inselator deoarece nu iti poti lua siteul de acolo sa pleci cu el dupa ce trece anul, va trebui sa il construiesti din nou in alta parte. Pe cand un wordpress il iei cu fisiere si baza de date si il muti oriunde.

Poti testa si local daca vrei sa vezi cum e wordpress, nu stiu cat de complicat ti s-ar parea https://www.wpbeginn...te-using-xampp/
Asta e gratis, il instalezi la tine pe calculator, il poti modifica cum vrei, sa bagi produse si sa testezi. Pe urma il poti muta online pe un host cumparat.
  Noooa cred ca ma bag ....sa testez local ...
  Daca pe parcurs intampin probleme ,pot sa te deranjez cu intrebariPosted Image
Oricum multumesc mult pt sfaturi !Posted Image

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate