Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani @fiuny!

Ghiocei - nu mai infloresc

Laowa 10mm F/2.8 pentru FF

Daca imi fac casa cu fosa, cat co...
 Navigatie Octavia 3

Cum obtin reducere la Bolt? Sau e...

Garantie reciclabile, monopolizata?

Suport auto biciclete
 A murit Vasile Diba 1954-2024

A postat pe tiktok o varianta cu ...

Sfat curațare TEI

Shell script pentru 3 update-uri ...
 Pareri plita cu inductie cu hota ...

"Incident" in mall

Credit si avans cu plata cash - l...

alternativa pentru artelac night ...
 

FTTH DIGI

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#1
hightech

hightech

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 01.04.2008
Am băgat FTTH de la Digi. Mi-au dat un ONT cu funcție de router, cu două antene și încă un aparat mai mic pe care scrie FTTH receiver.
Dvb-c și telefonia fixă merg super.
De asemenea și wi-fi-ul.
PC este vechi dar funcțional.
Înainte aveam net tot de la ei dar prin sistem EOC.Prin cablu coaxial.
Ideala este că nu pot să mă conectez la net prin PC. Cu userul și parola pe care le aveam înainte.
Am sunat la ei și au spus că totul este ok.
M-au sfătuit să reintroduc Windows-ul.
Dumneavoastră ce părere aveți?
Vă mulțumesc.

#2
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
Păi teoretic nu mai nevoie de user și parolă, nu ?

Cheamă un vecin cu un laptop. Dacă la el merge, reinstalează Windowsul

#3
notrust

notrust

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,731
  • Înscris: 09.11.2016
Daca ti-au dat un fel de router, ala se configureaza singur si nu mai ai nevoie de alte setari.
Asa mi-au dat si mie la casa de vacanta. La bloc am cablu LAN cu conexiune PPOE.

#4
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gazul este prea scump in RO.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 87,813
  • Înscris: 14.10.2008
Conecteaza-te fara user si parola, cand ONT-ul e in mod router merge de la sine.

#5
Cristiann70

Cristiann70

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 18.03.2018
Anuleaza din calculator conexiunea    LAN cu conexiune PPOE , te conectezi normal ,PPOE este pe ruter acum .Dezistaleaza PPOE.

#6
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
PPOE se șterge nu se dezinstalează.
Când bagi cablul UTP în mufa de la desktop ar trebui să ai net aproape instantaneu indiferent de PPOE acela.


Descrie mai bine ce e acolo că e vineri și băgasem globul la încărcat.

#7
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,790
  • Înscris: 18.09.2008
Negocierea PPPoE se face din ONT de acum. Activeaza din Network auto-IP si va merge,

#8
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gazul este prea scump in RO.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 87,813
  • Înscris: 14.10.2008
Sau Obtain an IP Address Automatically pentru ca spune ca e un PC vechi.

#9
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004
No, ficior, mere ?
Zi-ne ceva că murim aici de curioși.

#10
visinica

visinica

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 197
  • Înscris: 04.05.2008
Nu ar fi rau sa meri la biserica cu routeru si sa il sfinteasca popa ca mai mult ca sigur are draci in el !!
Eu asa am facut dar tot nu a vrut sa mearga asa ca am luat altu Posted Image

Edited by visinica, 22 June 2018 - 11:38.


#11
tico18

tico18

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,771
  • Înscris: 17.05.2018
Pai n-o sa-ti mearga in veci ONT-ul ala bagand PPPoE-u in sistemul tau, este setat in el, sistemu se conecteaza automat la internet. Daca n-ai internet si n-ai umblat pe la mufele alea atunci problema este din sistemul tau, eroare la driverul de retea sau din Windows.

Edited by tico18, 22 June 2018 - 14:37.


#12
jobist

jobist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,746
  • Înscris: 23.04.2010
ont, pppoe, pc vechi -> nu merge internetul: nici @"hightech" nu mai e ce-a fost cândva!Posted Image

#13
tico18

tico18

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,771
  • Înscris: 17.05.2018

 jobist, on 22 iunie 2018 - 15:38, said:

ont, pppoe, pc vechi -> nu merge internetul: nici @"hightech" nu mai e ce-a fost cândva!Posted Image
Sa astepte el mult si bine sa-i mearga conexiunea setata din calculator cu PPPoE la un ONT conectat in mod router

Edited by tico18, 22 June 2018 - 16:33.


#14
dincadan78

dincadan78

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,345
  • Înscris: 29.04.2010
La blocurile din Bucuresti unde exista atat FTTH fibra optica, cat si reteaua veche (FTTB?), in situatia upgrade la FL 300/500 pe fibra optica, e posibila mutarea serviciilor complete prin FTTH, cu ONT + router wi fi a semnalului de internet (si tel-fix) + derivatie CATV? Sau asta se intampla doar la case, in timp ce la blocuri ramanem cu coaxialul pe reteaua FTTB? Intreb pt ca vreau sa sparg un pic la intrare sa reconfigurez instalatia de curenti tari + curenti slabi cu un electrician profesionist, si nu as vrea sa stric de 2 ori peretele si tabloul electric.

Sa stiu daca am nevoie de 3 prize adanci 220V modulare + minimodul priza UTP, sau sunt suficiente doar 2 prize Vimar Plana (pt router si telefonul fix). Sunt in dilema referitor la montarea sau nu a cutiutei de conversie a semnalului de pe fibra pe CATV (in cazul asta clar voi avea nevoie de cel de-al treilea modul de priza 220V).

Edited by dincadan78, 11 September 2018 - 20:27.


#15
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gazul este prea scump in RO.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 87,813
  • Înscris: 14.10.2008
Destinatia finala este FTTH cu tot cu CATV, adica de la RDS vei avea ONT+mininod CATV, din ONT iti ies UTP-ul de net spre routerul personal si firul telefonic spre fixul tau personal.

Din mininodul CATV iti iese TV spre televizoare, coaxial. La case (unde e FTTH inca din 2010-2012) e ONT cu port CATV (toate 3 serviciile ies din ONT) dar din 2014 au dat-o pe ONT-uri fara CATV si au tinut-o cu TV pe FTTB la blocuri pana au aparut mininoadele astea Terraband CATV FTTH Receiver.

#16
dincadan78

dincadan78

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,345
  • Înscris: 29.04.2010
In orice caz, daca tot trag fire electrice noi in tubulatura ingropata in perete, de la tabloul electric (pe siguranta aditionala), am sa cumpar modulara Vimar Plana de 7 (unde voi avea 2+2+2 module = de 3 bucati prize electrice shuko adanci, iar al saptelea modul va fi priza UTP, in care voi baga cablul din routerul lor (ONT wi-fi sau cum s-o numi dracia aceea), pentru transmitere semnal internet upgrade-at in reteaua UTP existenta ingropata, semnalul pe 8 fire va merge bine-mersi pana la priza modulara Vimar UTP din sufragerie). Telefonul fix am sa il mut din camera de zi si am sa il montez vertical pe peretele din hol unde fac reorganizarea, chiar deasupra routerului lor (pe asta o sa ii rog sa mi-l puna in bridge). In cazul in care in viitor va trece si semnalul CATV-ul prin FTTH, voi avea priza rezervata 220V pt mininodul ala, iar cablul coaxial il voi directiona in casa pe aceeasi intrare prin tubulatura pe unde imi va intra si fibra optica. Sper sa incapa ambele. Mersi mult :)

#17
Viorel_sax

Viorel_sax

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 23.12.2017
Buna baieti intreb si eu de unde pot sa cumpar un FTTH receiver. pentru fibra optica e vreun magazin care comercializeaza asa ceva

#18
diZy

diZy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,603
  • Înscris: 12.06.2006
Care sa faca ce anume?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate